Ligue 1 - preview 14. kola: PSG může do trháku

01.12.2023, 09:41, aktualizováno 03.12.2023, 08:43
Previews
Pierre-Emerick Aubameyang (© AFP)

Nice včera zaznamenalo první letošní porážku a PSG tak má šanci odskočit na čtyři body, stačí vyhrát na půdě nováčka z Le Havru. AS Monaco hostí Montpellier, Marseille poměří síly s Rennes.

Le Havre AC - Paris Saint-Germain

neděle 13:00

Karty jsou letos rozdány jasně, ačkoli domácí už dokázali v uplynulých třinácti kolech překvapit. PSG v tom spíše negativním slova smyslu sice také, nicméně pořád platí, že v této sezoně nenajdeme v Ligue 1 klub, který by měl lepší venkovní bilanci.

Snad pro zajímavost, při posledním vzájemném klání, kdy v PSG ještě nepůsobila organizace Qatar Sports Investments, skórovali Ludovic Giuly, Jérôme Rothen a Guillaume Hoarau. Asi netřeba nijak zvlášť upozorňovat na fakt, že první dva už dávno pověsili kopačky na hřebík, zatímco ten třetí se fotbalu věnuje pouze na amatérské úrovni.

Zato Marquinhos před sebou v devětadvaceti nepochybně ještě několik sezon má. Tři týdny však nemohl hrát z důvodu zraněné podkolenní šlach, tudíž zmeškal jak výhru nad AS Monaco, tak remízu v rámci Ligy mistrů proti Newcastlu, která jeho týmu dala jistotu účasti v Evropské lize. O postupu do jarní fáze Champions League rozhodne až poslední kolo, kdy úřadující mistr Francie zajíždí do Dortmundu.

"Nemůžeme si dovolit zahodit tolik šancí. Vytvořili jsme si jich dost na to, abychom zvítězili výrazným rozdílem. V zakončení musíme být odhodlanější. Je to opravdu nepříjemné, protože od začátku zápasu až do jeho konce jsme na hřišti dominovali. Ale máme před sebou ještě jeden duel, který musíme vyhrát," hodnotil Kylian Mbappé, jenž proti anglickému soupeři vyrovnal z penalty až v poslední nastavené minutě.

Le Havre coby postoupivší klub samozřejmě v evropských pohárech nenastupuje, a tak se může plnohodnotně soutěžit na nejvyšší soutěž, kterou má zatím rozehranou velmi dobře, byť z posledních pěti odehraných utkání odcházeli hned čtyřikrát ze hřiště s výsledkem 0:0. Přesto aktuálně Les Ciel et Marine okupují výbornou osmou příčku.

"Měli jsme lepší držení míče, dokud nedošlo na to vyloučení, které nás poslalo do deseti. Celý tým se snažil, abychom v tomto zápase bodovali. A remíza z venku, navíc ze souboje s přímým konkurentem v boji o udržení, je určitě důležitá. Jsme za ni rádi, ale víme, že máme na víc," řekl Luka Elsner, jenž rozhodně nepochválil Andrého Ayewa, který se jako čerstvá posila nechal vyloučit.

Le Havre AC - pravděpodobná sestava:
Desmas - Négo, A. Sangante, Youté, G. Lloris, Opéri - Kuzjajev, A. Touré, R. Ndiaye - Bayo, N. Alioui

Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Hakimi, Škriniar, L. Hernández, Mukiele - Fabián Ruiz, Ugarte, Vitinha - O. Dembélé, Marco Asensio, K. Mbappé

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 8.52 - 5.49 - 1.36

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Stade Brestois - Clermont Foot

neděle 15:00

Brest vstoupil do sezóny moc povedeným způsobem, v posledních týdnech ale přece prožíval výsledkový propad. Až před týdnem se mu podařilo utnout svou sérii pěti klání bez vítězství a tři porážky v řadě, to když naplno uspěl na půdě Montpellieru. Samozřejmě že navázat na předchozí zdárný výkon hodlá proti Clermontu, obzvláště když se jeho soupeři obecně nedaří.

Reálně celek z Bretaňského poloostrova bojuje o překvapivou účast v evropských pohárech pro následující ročník. Jakkoli je však zajímavé současné postavení SB29, domácí lodivod se snaží bujarost především krotit. "Nemluvím s hráči o tabulce. Hovořím s nimi o výkonu," povídal Éric Roy. "Soustřeďme se na to, co musíme udělat, na to, co chceme dělat dlouhodobě, a na hodnoty, které potřebujeme zavést, abychom dosáhli na své cíle.”

Svěřenci kouče Pascala Gastiena loňským ročníkem propluli k záchraně bez větších problémů. Možná se až nečekaně snadno vypořádali s faktem, že Ligue 1 snižuje počet týmů na číslo osmnáct a že v tu chvíli padaly dolů napřímo čtyři ekipy. Jenže letos to v jejich podání žádná sláva není, aktuálně se nacházejí na předposlední příčce. Na přípravu tohoto utkání mimochodem měli méně času než jejich protivník, v průběhu týdne totiž podstoupili dohrávku na půdě Montpellieru, kde, jen tak na okraj, uhráli plichtu.

Stade Brestois - pravděpodobná sestava:
Bizot - Lala, Chardonnet, Brassier, Locko - Mah. Camara, Lees-Melou, Magnetti - Del Castillo, Mounié, Le Douaron

Clermont Foot - pravděpodobná sestava:
M. Diaw - C. O. Konaté, Pelmard, Caufriez - Allevinah, Gonalons, H. Keïta, Neto Borges - Cham, Rashani - Nicholson

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.74 - 3.76 - 5.34

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Toulouse FC - FC Lorient

neděle 15:00

Toulouse tříští svoje síly na dvě fronty, a možná i proto je nyní loňský vítěz Coupe de France jen těsně nad pásmem sestupu. V neděli ho čeká důležité střetnutí proti Lorientu, který je v tabulce jen o místo pozadu. Tříbodový výsledek by přitom domácí nutně potřebovali, na poli francouzské nejvyšší soutěže jich získali pouhé dva, naposledy se takový konal zkraje října.

Parta kouče Régise Le Brise je na tom každopádně asi ještě hůře než Le Téfécé, alespoň co se aktuální formy týče. Z předešlých čtyř ligových duelů urvala na své konto jediný bod, ve dvou předešlých případech navíc padla se soupeři, se kterými by se chtěla dlouhodobě poměřovat a vlastně by je ráda i porážela. Nejprve na řadu přišel nezdar v Clermontu, před týdnem pak ten před vlastními fanoušky s Métami.

Klub z Okcitánie bude muset především co nejvíce zmobilizovat své síly po čtvrtečním klání proti Saint-Gilloise, v němž se konala bezgólová plichta. "Máme velmi smíšené pocity. Neexistuje tu žádná spokojenost, ale ani ničeho nelitujeme,” hodnotil toulouský lodivod Carles Martínez Novell. "Toulouse není zvyklé hrát Evropskou ligu, takže je to pro nás neuvěřitelná šance, jak se zlepšovat, jak růst. V tomto zápase jsme každopádně nenavázali na naše kvality, které jsme vykázali minulou neděli v utkání s Nice.”

Toulouse FC - pravděpodobná sestava:
Restes - Desler, Logan Costa, Nicolaisen, Suazo - Schmidt, Spierings, Sierro - Dönnum, Dallinga, Cissoko

FC Lorient - pravděpodobná sestava:
Mvogo - G. Kalulu, Laporte, Talbi, Yongwa - Faivre, L. Abergel, Ponceau, Makengo - S. Doucouré, Kroupi

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.00 - 3.52 - 4.09

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

AS Monaco - Montpellier HSC

neděle 15:00

Monaco v posledních týdnech možná trochu ustoupila ze svých úplně vysokých standardů, i nadále si však obecně drží vysoký rating. V utkání s Montpellierem bude hlavně bránit svou současnou třetí pozici. Musí především podat daleko lepší výkon v defenzivních činnostech, které minulý pátek v Parku princů nepatřily k nejlepším. V tomhle klání je v pozici favorita.

Přece jenom mají hosté aktuálně poněkud jiné starosti než klub z jihu Fontvieille, stěží se totiž dokážou udržet nad pásmem sestupu. Ve středu měli možnost své bodové konto rozšířit v dohrávce s Clermontem, konala se ovšem pouze remíza, která je nikterak směrem vzhůru nevyhoupla. Na druhou stranu mají na svůj nejčerstvější vzájemný mač proti ASM velmi dobré vzpomínky, na jeho půdě na konci dubna zvítězili nečekaně vysoko o čtyři góly.

V kontextu současné formy knížecího celku však musejí jednoznačně přijmout roli toho, kdo může spíše získat než ztratit. Les Monégasques jistě před týdnem zamrzelo, že nedokázali více konkurovat pařížskému gigantovi, na druhou stranu z dlouhodobého hlediska patří aktuálně k tomu nejblyštivějšímu, co Ligue 1 nabízí. Zatím plní svoje úkoly vlastně až nad plán, lépe řečeno příčky zajišťující evropské poháry jim rozhodně neunikají. A dokonce jsou to ty, jež by je ve finálním účtování posunuly na příští ročník do Ligy mistrů, což pro ně pravděpodobně před startem této sezóny nepředstavovalo nutnou podmínku.

Monaco sice umí pravidelně bodovat se soupeři, které se v průběžném pořadí nacházejí níže, nebo jejich prvotní ambicí představuje například ligová záchrana, proti špičce se mu nicméně nedaří. Nastoupilo už proti všem protivníkům, jež se nacházejí v první čtyřce, tedy PSC Nice i Lille, avšak ve všech případech prohrálo. Jediné tři bodové výplachy přitom vykazují domácí právě v těchto nepovedených duelech. "Těžko říct, proč jsme proti nim neuspěli,” vracel se k utkáním ruský záložník Aleksandr Golovin. "Na druhou stranu jsme třeba porazili Marseille. I v Lille jsme si aspoň remízu zasloužili. V téhle soutěži prostě musíte hrát pokaždé na nejvyšším levelu, neexistuje v ní lehký zápas.”

AS Monaco - pravděpodobná sestava:
Köhn - Vanderson, Singo, Maripán, Jakobs - Minamino, Yous. Fofana, Zakaria, Golovin - Balogun, Ben Yedder

Montpellier HSC - pravděpodobná sestava:
Lecomte - F. Sacko, Kouyaté, Jullien, Estéve - Omeragic, Chotard - Mousa Tamari, Savanier, Fayad - Adams

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.61 - 4.43 - 5.46

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Lille OSC - FC Metz

neděle 17:05

LOSC v Ligue 1 neprohráli už sedm utkání, což je vyneslo na čtvrtou příčku, která zaručuje účast v Lize mistrů, která se na severu Francie hrála naposledy v sezoně 2021/2022. Nutno dodat, že Mety mají zatím rozehranou sezonu rovněž velmi dobře, když po třinácti kolech zůstává náskok na barážovou pozici pětibodový.

Ligový nováček před týdnem sehrál vyrovnaný duel s Lorientem, který v závěrečné desetiminutovce rozhodnul svou proměněnou penaltou Ablie Jallow, pro něhož šlo o celkově třetí zásah v ročníku. Jeho tým zůstal v posledních dvou vzájemných utkáních s Lille neporažen, přičemž při remíze 3:3 se prosadil i obránce Matthieu Udol, jenž ani tentokrát nebude chybět v základní sestavě.

Do ní se ovšem pravděpodobně nepodívá Maxime Colin, který teprve začal po zranění trénovat. Příliš brzy bude také na Óscara Estupiñána. Jejich absence nemusí tolik vadit, neboť se nedá předpokládat, že by chtěl László Bölöni po dvou výhrách v řadě nějak výrazně experimentovat se sestavou, tudíž i navrátivší se Habib Maïga začne na lavičce.

Příznivci a příznivkyně Les Dogues v uplynulém týdnu směřovali veškerou pozornost do Lublaně, jelikož s tamní Olimpijí se jejich oblíbenci střetli v rámci Evropské konferenční ligy. A díky vítězství 2:0, pod které se podepsali Rémy Cabella a Yusuf Yazici, půjdou do závěrečného kola proti Klaksvíku s jednobodovým náskokem na druhý Slovan Bratislava.

V Ligue 1 se o minulém víkendu podařilo vyzrát na trápící se Lyon, přičemž Jonathan David se dokázal prosadit poprvé od třetího kola. Na kontě má tak tři branky, což z něj činí nejlepšího střelce. Jen o jeden zásah méně zaznamenal zatím teprve osmnáctiletý talent Leny Yoro, jehož sledují v PSG, Realu Madrid či Bayernu Mnichov, nicméně vedení Lille jej hodlá udržet až do konce sezony. V té době se jeho cena může klidně vyšplhat nad současných 50 milionů eur.

Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Chevalier - Tiago Santos, Yoro, Alexsandro Ribeiro, Ismaily - Bentaleb, André - Zhegrova, Yazici, Cabella - J. David

FC Metz - pravděpodobná sestava:
Oukidja - Kouao, I. Traoré, Fali Candé, Udol - L. Camara, Jean-Jacques - Van Den Kerkhof, Jallow, Sabaly - Elisor

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.42 - 4.71 - 8.59

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - Stade Rennes

neděle 20:45

Parádně se vydařila premiéra staronovému trenérovi Julienovi Stéphanovi na lavičce Rennes. Před týdnem uzmulo tři body v duelu s Remeší, tedy nad celkem, který se nachází v popředí tabulky. Teď ho každopádně čeká neméně těžší zkouška, zavítá totiž na půdu velikána z jihu Francie. Marseille každopádně neprožívá úspěšnou sezónu a nachází se jen ve středu pořadí.

Že by se na Bretaňském poloostrově opravdu mohlo blýskat na lepší časy, ukázal také čtvrtek. Stéphanovi svěřenci cestovali v rámci Evropské ligy do Maďarska, kde se v neutrálním prostředí střetli s Maccabi Haifa, a zvítězili tam jednoznačně o tři branky. Aktuální nálada v kabině SRFC je zkrátka velmi pozitivní po dvou odehraných utkáních. Jenže povolovat si zkrátka hosté v žádném případě nemůžou.

Jestliže pro OM je současná dvanáctá pozice pochopitelným zklamáním, ani pro Rennes není nynější jedenáctá příčka ničím, čím by se chtělo chlubit. Oba celky by se rády do vánočních svátků chtěly co nejvíce přiblížit těm pozicím, které zajišťují pohárovou Evropu, k tomu na každý pád potřebují stabilní výsledky. O ty se do této chvíle opřít úplně nemohly. A ač na evropské scéně vykazují moc povedené výkony, v Ligue 1 prostě zaostávají za svými očekáváními.

Uč čtyřikrát za sebou Olympique na domácím poli nevyhrál. Alespoň se svým fanouškům revanšoval před pár dny v Evropské lize proti Ajaxu, v zápase, ve kterém padlo hned sedm branek a dopadl vítězstvím Les Phocéens. A možná že tým před čtvrtečním mačem vybudila slova trenéra Gennara Gattusa, který byl pořádně nasupený po minulé remíze ve Štrasburku. "Nechápu, jak můžeme hrát takhle. Jsem velmi naštvaný hlavně za druhý poločas. Byla to katastrofa. Beru na sebe zodpovědnost. Ale znovu opakuji, nechápu, jak můžeme takhle hrát,” uvedl italský bouřlivák. "Nosit dres tohoto klubu je důležitá zodpovědnost. Podívejte se všichni, jak jsme hráli ve druhé půli. Ptal jsem se hráčů, co to bylo. Chtěl jsem vysvětlení, očekával jsem odpovědi. Byl to od nás holý nesmysl.”

Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Pau López - Clauss, Gigot, C. Mbemba, Murillo - Kondogbia, Veretout - I. Ndiaye, Harit, I. Sarr - Aubameyang

Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
S. Mandanda - Wooh, Belocian, Theate - Bourigeaud, Le Fée, Matič, Truffert - Gouiri, Kalimuendo, Terrier

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.89 - 3.76 - 4.29

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

RC Lens - Olympique Lyon

sobota 17:00

Les Gones získali ze dvanácti kol pouhých sedm bodů, tudíž zůstávají v tabulce poslední. Naopak výkony Racingu šly nahoru, ačkoli se nabízí otázka, nakolik s mužstvem zamává vysoká porážka na Arsenalu.

Svěřenci Francka Haiseho si totiž zaletěli do 250 kilometrů vzdáleného Londýna pro výprask 0:6, přesto mají ještě určitou šanci na postup ze skupiny. A pro účast v Evropské lize jim stačí v posledním střetnutí proti Seville neprohrát. Dvaapadesátiletý lodivod, který A tým v severofrancouzském městě vede od roku 2020, ve výsledku našel i pozitiva.

"Vidím, že můj výběr s každým zápasem roste, že ho posouvají dobré i špatné momenty. Jestli zvládneme vytvořit více zapamatování hodných momentů pro klub, který dlouho v pohárové Evropě chyběl a ve kterém působí hodně nezkušených hráčů, tak věřím, že se dokážeme kvalifikovat do Evropské ligy."

A dodal: "Mrzí mě, že jsme nedokázali navázat na výkon ze vzájemného duel s Arsenalem na našem Stade Bollaert-Delelis. Musíme tenhle výsledek akceptovat a vzít si z něj ponaučení. Takhle to zkrátka ve fotbale chodí. A je pravda, že někdy je to těžké skousnout." Rodákovi z normandského města Mont-Saint-Aignan budou pro nejbližší klání chybět Elye Wahi, Oscar Cortes, Jimmy Cabot a gólman Wuilker Faríñez.

V týdnu zavládlo v Lyonu znovu zemětřesení. Klub, který na začátku století opanoval Ligue 1 sedmkrát v řadě, se rozloučil s trenérem Fabiem Grossem, kterého nezachránilo ani zranění z Marseille. A naopak přivítal jeho bývalého spoluhráče Juninha Pernambucana, o jehož přímých kopech se dodnes mluví i za hranicemi Země galského kohouta.

Italský mistr světa, jenž v penaltovém rozstřelu proti Francii v roce 2006 proměnil rozhodující penaltu, údajně nedokázal získat hráče na svou stranu. "Jestli si myslíte, že za naše současné neúspěchy můžu já, běžte to říct Textorovi a řekněte mu taky, aby mě vyhodil. Ale mějte kuráž na to, abyste mně to teď řekli. Osobně si myslím, že za ty neúspěchy můžeme všichni, jako tým," měl říct svým svěřencům. Zmíněný nový klubový majitel pak najal uvedeného bývalého brazilského reprezentanta jako svého poradce. Jako dočasný hlavní trenér povede mužstvo Pierre Sage.

RC Lens - pravděpodobná sestava:
B. Samba - Gradit, Danso, Medina - Aguilar, N. Mendy, El Aynaoui, Machado - Sotoca, Thomasson - W. Saïd

Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Anthony Lopes - Kumbedi, Lovren, O'Brien, Tagliafico - Caqueret, Alvero - Nuamah, Cherki, Mama Baldé - Lacazette

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.74 - 3.89 - 5.11

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

FC Nantes - OGC Nice

sobota 21:00

Nantes vlastně neprožívalo úplně špatný ročník. Od startu nového období získalo solidních patnáct bodů a po neúplných třinácti kolech se nacházelo ve středu tabulky. Nutno nicméně podotknout, že žádný zásadní náskok na sestupové pásmo si Kanárci neutvořili. I proto došlo na změnu trenéra krátce před nynějším zápasem s Nice, které začíná být více a více při chuti.

Leckomu by se mohl zdát vyhazov současného lodivoda nelogický. Pierre Aristouy na začátku května přicházel na lavičku Nantes jako jakási rychlá náhrada za Antoina Kombouarého a nakonec, byť s pořádně odřenýma ušima, splnil hlavní cíl, tedy zachránit mužstvo v Ligue 1. V nové sezóně stihl třináct kol a v podstatě se zdálo, že mu nikdo nemůže nic vyčítat. Pod jeho vedením ekipa i nadále chovala své postavení nad pásmem pádu do Ligue 2.

Zcela jinak však vidělo situaci vedení klubu. A na lavičku nakonec dosadilo Jocelyna Gourvenneca, bezpochyby známějšího a protřelejšího na nejvyšší scéně. Některým fanouškům se tahle volba nemusela úplně líbit. I proto, že jednapadesátiletý stratég v minulosti vedl Bordeaux, tedy jednoho z úhlavních rivalů La Maison Jaune. Byť je po celý život spjatý s Bretaňským poloostrovem, rozhodl se v roce 2016 usídlit u konkurence Les Girondins.

Samozřejmě že někteří příznivci Gourvennecovi tento krok nezapomněli. Waldemar Kita, prezident Nantes, na každý pád měl podle svého mínění několik důvodů, proč podniknout razantní řez na postu hlavního šéfa lavičky. "Od chvíle, kdy nastoupil Pierre, jsme vyhráli pouze pět zápasů. Máme jednu z nejhorších obran v soutěži. Někdy se zdá být všechno logické," uvedl v rozhovoru pro francouzský sportovní deník L'Équipe. "Klub žije díky svým výsledkům. V lize už je jen 18 klubů, musíme být opatrní,” vzkazoval, že za žádnou scénu nechce opakovat dramatický scénář z loňska, kdy se potřebné body honily za pět minut dvanáct.

Gourvenneca čeká rozhodně hodně tuhá premiéra. Nice jako jediné dokáže držet krok s vedoucím PSG, jehož mimochodem může dočasně vystřídat na čele tabulky, pokud tedy uspěje na Stade de la Beaujoire. V téhle sezóně ještě neprohrálo. A za třináct duelů inkasovalo jen čtyřikrát! "Pro mě není nudné zaměřit se hlavně na to, že neobdržíte gól. Poukazuje to totiž na to, že hrajete srdcem a s velkou touhou. To, co hráči předvádějí, je neuvěřitelné," rozplýval se Francesco Farioli, kouč OGC, po poslední výhře nad Toulouse.

FC Nantes - pravděpodobná sestava:
Lafont - Coco, Cömert, Castelletto, Duverne - Pedro Chirivella, Douglas Augusto - M. Sissoko, Mollet, Simon - Mostafa Mohamed

OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Bulka - Lotomba, Todibo, Dante, Bard - Sanson, Ndayishimiye, K. Thuram - Laborde, Moffi, Boga

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.86 - 3.26 - 2.17

Tip EuroFotbal.cz: 10

Více informací k zápasu

Stade Reims - Racing Strasbourg

pátek 21:00

Bitvou o Grand Est započne dění francouzské nejvyšší soutěže v rámci čtrnáctého kola. Na půdu Remeše zavítá její lokální rival ze Štrasburku, který si doposud počínal po výsledkové stránce hůře a nachází se jen těsně nad pásmem sestupu. Domácí naopak směle usilují o místa zaručující účast v pohárové Evropě pro příští sezónu. A nyní se mohou přisát na top čtyřku.

Dlouhá léta z Ligue 1 postupovala do Ligy mistrů pouze trojice nejlepších. UEFA nicméně změnila formát milionářské soutěže, výrazně se přitom tato skutečnost dotkla právě Francie. Ne že by Les rouges et blancs měli za svůj hlavní cíl kvalifikaci na nejprestižnější klubovou scénu Evropy, jak už každopádně uvedl nedávno kouč Will Still, a zopakujme to ještě jednou, pro Remeš by už mdlé boje ve středu tabulky byly z dlouhodobého hlediska zklamáním.

Stillova ekipa zkrátka chce vylézt z chalupy a podívat se do světa. A zatím má cestu za pohárovou Evropou slušně umetenou. Pokud se jí nyní povede skolit výběr trenéra Patricka Vieiry, bude na tom bodově, alespoň dočasně, stejně jako čtvrté Lille. Aby se však mohl konat potřebný úspěch domácího celku, musí předvést bezpochyby lepší výkon, než jaký vykázala před týdnem v klání s Rennes.

Porážka na Bretaňském poloostrově přišla na řadu také po té v Paříži. Remeš tak potřebuje co nejrychleji zastavit počínající negativní sérii, aby, alespoň do vánočních svátků, neoslabila své současné solidní postavení v průběžném pořadí. "Pokud jde o zápas proti Rennes, byli jsme k sobě upřímní. Náš vztah je takový, že si můžeme říct všechno, když něco není dobré. A přesně tohle jsme udělali,” povídal remešský šéf lavičky. "Nebyl jsem dobrý já, nebyl dobrý celý tým, nebyli dobří ani jednotlivci. Něco takového nechceme opakovat. Tohle není Remeš, jakou chceme vidět, jakou chtějí vidět fanoušci.”

Stade Reims - pravděpodobná sestava:
Y. Diouf - Foket, Agbadou, Abdelhamid, De Smet - Matusiwa, Richardson - Ito, Teuma, Daramy - O. Diakité

Racing Strasbourg - pravděpodobná sestava:
Sels - Senaya, Nyamsi, L. Perrin, Guilbert - Doukouré, Mwanga - H. Diarra, Gameiro, Bakwa - Emegha

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.74 - 3.85 - 5.14

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Paris Saint-Germain
13
9
3
1
34 : 11
30
2
OGC Nice
13
8
5
0
14 : 4
29
3
AS Monaco
13
7
3
3
27 : 19
24
4
Lille OSC
13
6
5
2
17 : 11
23
5
Stade Reims
13
6
2
5
18 : 18
20
6
RC Lens
13
5
4
4
16 : 13
19
7
Stade Brestois
12
5
3
4
14 : 14
18
8
Le Havre AC
13
3
7
3
12 : 13
16
9
FC Metz
13
4
4
5
15 : 20
16
10
Stade Rennes
13
3
6
4
19 : 17
15
11
FC Nantes
13
4
3
6
17 : 23
15
12
Olympique Marseille
12
3
5
4
13 : 14
14
13
Montpellier HSC
13
3
5
5
17 : 18
13
14
Racing Strasbourg
12
3
4
5
10 : 16
13
15
Toulouse FC
13
2
6
5
13 : 17
12
16
FC Lorient
13
2
5
6
17 : 24
11
17
Clermont Foot
13
2
4
7
9 : 18
10
18
Olympique Lyon
12
1
4
7
9 : 21
7

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
John Obi Mikel

Co provedl Dollaruma?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele