33. kolo
12.05.2024 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Orel Mangala (© AFP)

Těsná porážka s ambiciózním Lyonem odsoudila Clermont k pádu do Ligue 2

Lyon potvrdil dobrou formu z posledních týdnů a v utkání 33. kola Ligue 1 zvítězil na půdě posledního Clermontu 1:0. O jedinou branku se v 53. minutě postaral kmenový hráč anglického Nottinghamu Orel Mangala, jenž na půlroční štaci u Les Gones vstřelil svůj druhý gól. Trefa 26letého Belgičana byla zároveň osudovou pro Les Lanciers, kteří mají před posledním zápasem jistotu sestupu do druhé nejvyšší francouzské soutěže.

Clermont sice vykřesal při výhře nad Reims jiskřičku naděje na záchranu, v posledním kole ovšem padl na hřišti Monaka, a jeho propast na barážovou příčku tak zůstala čtyřbodová. Definitivní pečeť na sestup Les Lanciers mohl dát Lyon, který přijížděl do středu Francie s obrovskou dávkou motivace. Díky famózní druhé polovině sezony se totiž z bojů o záchranu vyšplhal až k bitvě o šestou pohárovou příčku, na kterou už ztrácel pouhé dva body.

Úvodní velkou možnost zápasu si připsali hosté, když své dovednosti s míčem předvedl v individuální akci mladý Rayan Cherki. Prošel sám skrz obranu soupeře a dostal se až do těsné blízkosti soupeřovy branky, kde následně svoji střelou pouze orazítkoval pravou tyč. Na druhé straně se do nadějné pozice probojoval Alan Virginius, jenž vyslal nebezpečnou ránu mířící k pravé straně. Gólman Lyonu ovšem předvedl své kvality a se soupeřovým pokusem si hravě poradil.

Po změně stran to byli hlavně hosté, kteří se z kabiny vrátili v lepším rozpoložení, a to jim v 53. minutě přineslo úvodní branku utkání. Cherki našel povedenou přihrávkou uvnitř vápna Mangalu, jehož pohotové zakončení do pravého dolního rohu rozvlnilo síť za marně se natahujícím domácím gólmanem. Nejblíž k vyrovnání měla v 70. minutě jedovatá střela Muhammeda Chama. která nepříjemně plachtila k levé tyči. Pohotovým zákrokem ale udržel jednogólový náskok Lyonu brankář Anthony Lopes.

Oba celky odehrají poslední zápas v letošním ročníku 19. května. Les Lanciers se střetnou s Lorientem, Les Gones vyzvou pět dní před finálovým duelem Coupe de France Štrasburk.

Autor: Livesport.cz / Matěj Chomát

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele