Lille už má nového trenéra, povede jej Fonseca

29.06.2022, 20:40
Aktuality
To, o čem se mluvilo již v posledních dnech, nyní Lille oficiálně potvrdilo. Nástupcem Jocelyna Gourvenneca se stal Paulo Fonseca, jenž naposledy vedl AS Řím a uplynulý rok byl bez angažmá. Nyní dostal smlouvu až do roku 2024.

Portugalcovým úkolem bude napravit nepovedenou poslední sezonu. LOSC se nepodařilo obhájit titul a umístilo se hluboko v poli na desátém místě, v nadcházejícím ročníku tak bude bez pohárů. V Lize mistrů sice Gourvennec se svým mužstvem vyhrál skupinu, v osmifinále ovšem na Chelsea nestačil.

Nový kouč Fonseca za sebou má velmi turbulentní půlrok. Poté, co si během svého angažmá v Šachťaru Doněck vzal za ženu ukrajinskou producentku, totiž žil v Kyjevě. Po ruské invazi ale musel zemi opustit.

Přestože výčet angažmá devětačtyřicetiletého trenéra je bohatý, mimo Portugalsko, kde vedl i Porto a vyhrál pohár s Bragou, rodák z Mozambiku působil jen dvakrát. V Šachťaru se vypořádal s náročnou rolí nástupce Mircea Lucescua a během tří sezon pokaždé získal jak ligový titul, tak domácí pohár.

V Římě to už taková sláva nebyla. Vlky dovedl před svým odvoláním k pátému a sedmému místu, za největší úspěch se dá považovat semifinálová účast v Evropské lize.

Autor: Martin Vejdělek / getfootballnewsfrance.com

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

To už je podruhé co vidím dres s takto vysokým číslem. To je nová móda?

Reagovat
Seydou Doumbia

Celkem běžný mi to přijde...alespoň já to vídám pořad, to bylo i kdysi

Reagovat
Gazdo

To je trol nereagovat

Reagovat
Salfovic

Ano, dávat na dres roky je teď nová móda

Reagovat
smazaný uživatel

Díky oběma

Reagovat
Seydou Doumbia

Proč ne? Tohle mi přijde jako celkem zajímavá volba trenéra. U Gurveneka jsem jen kroutil hlavou, trenér který trénoval hlavně spodek ligy, ale tohle je zajímavé jméno, prověřené lepšími týmy.

Lille nemá ambice hrát rok co rok LM, sami vyhlašovali že se chtějí stabilizovat někde okolo 4-6 místa, to není nereálný úkol. Horší je že museli vyrovnávat finanční ztráty a to se povedlo až po přestupu Botmana. Herně většina hráčů po titulkové sezóně šla dolů, hodně hráčů odešlo a tým bude muset posilovat. V nové konkurenci v podobě Rennes a Nice žádná sranda, hodně štěstí.

Reagovat
smazaný uživatel

Francie mu sedne, ale bez Botmana, Sanchese a Celika to bude mít těžší.

Darboe, Diawara, Veretout a Villar jsou ideální kandidáti na náhradu, Paulo

Reagovat
Seydou Doumbia

Jen nevím kolik peněz Lille má, hádám skoro nic na přestupy. Minimálně Veretout má na lepší tým, zatím byl ve spekulaci třeba s Marseille.

Reagovat
smazaný uživatel

Vsak každý rok prodávají, jak posledni 4 sezóny. Osimhen, letos utrzi za ty tři 60 mega.

Reagovat
Seydou Doumbia

Jo, ale jak popisují výše musí vyrovnávat nějaké financni ztráty, po titulkové sezóně museli prodat hráče za 100 mega což se povedlo až po přestupu Botmana tusim. teď podepisují odpad jako zedadka z Clermontu a volného hráče Martina z Rennes...oni prachy prostě nemají teď na přestupy

Reagovat
smazaný uživatel

Kde to utopili..vsak Campos prodával rok co rok. Nechápu. Díky za info.

Reagovat
Seydou Doumbia

Španělsko-lucemburský podnikatel Gérard Lopez převzal Bordeaux před rokem. V minulosti už musel odejít z Lille, když věřitelé začali poukazovat na finanční problémy v klubu. V roce 2020 pak převzal belgický Mouscron, který následující sezonu sestoupil a o měsíc později zanikl.

Možná vítr vane práve odtud...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Langi

OT: jako Lyon jde vazne radsi po Tolissovi nez Umtitim? To snad ne, pri tom pretlaku na CM

Reagovat
Tomik111

Tolisso je skladnější na marodku.

Reagovat
Seydou Doumbia

Tolisso, Mendes, Leperant, Caqueret mi příjde ok + teda tam zahraje Aouar a Favre

Reagovat
Eichel

Rennes are currently in talks with Barça regarding a possible Samuel Umtiti loan. [rmc]

Reagovat
Langi

Uz se mi chce regulerne brecet

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele