Luiz Gustavo se po letech vrací do Brazílie, upsal se São Paulu

11.12.2023, 19:34
Aktuality

Do rodné Brazílie se po šestnácti a půl letech vrací Luiz Gustavo, jenž neměl angažmá po letním konci v saúdskoarabském Al-Nassru. Šestatřicetiletý záložník se dohodl se São Paulem...

"Příští rok bude pro nás všechny velkou výzvou. Moje kariéra byla vždy plná výzev a São Paulo mi poskytne další. Jsem šťastný a motivovaný, že mohu být součástí tohoto projektu. Těším se na fanoušky v Morumbi," řekl Luiz Gustavo po podpisu roční smlouvy.

Bývalý brazilský reprezentant bude hrát ve vlasti poprvé od roku 2007, kdy zamířil z Corinthians Alagoano do Hoffenheimu. Následně prošel Bayern Mnichov, Wolfsburg, Olympique Marseille, Fenerbahçe a Al-Nassr, který opustil po přílivu hvězdných posil.

Luiz Gustavo se nyní dohodl se São Paulem, kde se potká s Rafinhou, s nímž mezi lety 2011 až 2013 působil v Bayernu Mnichov a společně nastupovali také v brazilské reprezentaci. Pod smlouvou se známým brazilským klubem jsou rovněž James Rodríguez a Lucas Moura.

Defenzivně laděný středopolař odehrál za Brazílii čtyřicet mezistátních zápasů s bilancí dvou vstřelených gólů. Zúčastnil se mistrovství světa 2014, kde nastoupil do šesti utkání.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
milan78

Reagovat
vladino10

Frajer

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele