Lvíčata v Arménii jen remizovala

09.09.2007, 01:22
Aktuality
Česká fotbalová reprezentace do 21 let vstoupila do kvalifikace na mistrovství Evropy remízou na půdě Arménie. V rozpáleném Jerevanu otevřeli skóre domácí v nastavení prvního poločasu, ale těsně na začátku druhého Češi vyrovnali.

Už v první minutě zneškodnil Mazuchovu hlavičku z dobré pozice gólman Meliksetjan. O pár minut později se dostali i domácí dvakrát před brankáře Švengera, ovšem ze závarů se jim skórovat nepodařilo. V 15. minutě přišla první rána pro českého kouče Vítězslava Lavičku. Po tvrdém souboji se zranil záložník Ostravy František Rajtoral, kterého na hradil Tomáš Pekhart.

Německý rozhodčí Jug dal po pětadvaceti minutách hry v přerušení pokyn k občerstvení fotbalistů. Na stadionu Republican v Jerevanu panoval horko kolem 35 stupňů Celsia.

V 30. minutě se málem dostal do šance Ondřej Kúdela, jenže Sahakjan mu balón ukopl na poslední chvíli. O deset minut později Bořek Dočkal vysunul pěkným obloučkem Pekharta, ale u míče byl o něco dříve gólman Arménie. V 41. minutě se dostal do slibné pozice Pekhart po centru Dočkala, ale zakončil nepřesně. Běžela druhá minuta nastavení a domácí jako blesk z čistého nebe udeřili. Po přímém kopu se prosadil Petrosjan, jenž hlavou překonal Švengera.- 1:0.

Ovšem běžela první minuta druhé půle a česká lvíčata srovnala stav. Střeštíkův centr z levé strany poslal Pekhart hlavičkou do sítě – 1:1. Krátce nato mohl druhý gól přidat Fillo, ale těsně minul domácí branku. Češi dostávali domácí postupně pod tlak a v 69. minutě opět těsně minul povedenou střelou plzeňský útočník Fillo. O pár minut později hlavičkoval po Dočkalově rohu nebezoečně Šimůnek, vzápětí hlavičku Pekharta vykopli domácí z branky. V 75. minutě obral obránce Arménie Smejkal a předložil míč Pekhartovi, který z deseti metrů trestuhodně přestřelil.

Šest minut před koncem utkání postihla český výběr další rána. Po dalším ostrém střetu se zranil ostravský zadák Řezník a Češi dohrávali o deseti, jelikož kouč Lavička již využil všechna střídání. Poslední možnost měl Kalouda, ovšem z trestného kopu vysoko přestřelil.

Zaváhání z Arménie budou moci svěřenci trenéra Lavičky napravit hned v úterý, kdy se střetnou v domácím prostředí s Lichtenštejnskem.

Autor: Petr Hašek / idnes.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
Slejdy

Reagovat
HOST*-PeCa_08-

co ty komentare tady..

Reagovat
Slejdy

Reagovat
HOST*M11

ze sem se sem vubec dival

Reagovat
Slejdy

Reagovat
HOST*

Máte pravdu ti češi nic neumí ti arménci ti jsou lepší než brázílie

Reagovat
HOST*

Naši jsou ti největší borci na světě. A ti češi nic neumí. pro čechy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele