Lyon natrvalo získal Nuamaha, ghanský křídelník se stal druhou nejdražší klubovou posilou

08.07., 09:58
Aktuality

Ernest Nuamah podle očekávání přestupuje z RWD Molenbeek do Olympique Lyon, kde v minulé sezoně hostoval. Francouzský klub za 20letého křídelníka zaplatí 28,5 milionu eur, čímž z něho udělal druhou nejdražší posilu v historii klubu za Moussou Niakhatém.

Rodák z Kumasi přitom za sebou nemá úplně přesvědčivou sezonu, navzdory tomu, že většinou nastupoval v základu Olympique, zaznamenal jenom tři góly a k tomu přidal dvě asistence.

Lyon navzdory tomu aktivoval opci ve výši 28,5 milionu eur a s Nuamahem podepsal smlouvu do roku 2028. Ghanský křídelník mohl do Lyonu přestoupit už před rokem, kvůli finančním omezením však z Nordsjaellandu zamířil do belgického klubu, odkud se do OL, jenž má stejného vlastníka Johna Textora, stěhoval nejprve na hostování, které nyní bylo změněno na trvalý přestup.

Kromě Nuamaha nyní Lyon aktivoval opce na Orela Mangalu, Saïda Benrahmu nebo Mamu Baldého, kteří kvůli výše uvedenému dorazili během loňské sezony také na hostování. Olympique rovněž získal Moussu Niakhatého z Nottinghamu Forest, z něhož za necelých 32 milionů eur udělal nejdražší posilu v klubové historii, defenzivu vyztužil také Abner z Realu Betis.

Lyon je na přestupovém trhu velmi aktivní a celkově vzato během letního okna do posil investoval astronomických 112,2 milionu eur, což je více než kterýkoli jiný klub. V zimě má navíc dorazit Thiago Almada, jenž pro změnu přestoupil z Atlanty United do partnerského Botafoga.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de, lequipe.fr

Komentáře (30)

Přidat komentář
Novak.Usykovic

Lyon už nikdy nebude jako za dob Paula LeGuena. Tehdy byl fotbal krásným a méně zkaženým produktem bez vlivu špinavých sociálních sítí a peněz.

Kde jsou ty časy Juninha, Crise ....

Reagovat
Breze

To je co za fotku?

Reagovat
vceradnesazitra

Takhle po ráno se mi z ní udělalo blivno

Reagovat
Freedo

Peníze dobře vypraný, tenhle přestup bude slušná levota

Reagovat
Kucka

Většina posledních přestupů jsou levá, maximálně Benrahma snad byl za odpovídající cenu.

Reagovat
Freedo

Jo, ti hráči z Forestu jsou taky dost pochybní. A to se tam musí ještě počítat ustřelený částky za hostování, který třeba v případě Mangaly vyšlo na 11,7 mil €, což celkovou cenu zvyšuje o polovinu

Reagovat
Seydou Doumbia

Pokud nás to má dovést zpátky do LM a třeba i do boje o titul někdy tak at si dělá co chce. Takhle to řeknu.

Reagovat
Kucka

A nevíš, Forrestu něco Textor dluží, nebo proč přeplácí zrovna jejich hráče?

Reagovat
Seydou Doumbia

To bohužel netuším, ale doufám že jím dluží, jinak je to bída.

Reagovat
LYON69

18 milionu za Mikautadze je myslim taky odpovidajici cena

Reagovat
Kucka

Jojo, to by byl fajn přestup, navíc odchovanec.

Reagovat
LYON69

Dneska má projít lékařskou prohlidkou

Reagovat
Kucka

Reagovat
Grahf

hrozné čachre tam robí textor

Reagovat
Rudnevs

Černoch do Lyonu, Seydou bude jásať

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak on u nás už loni hostoval z Textorova druhého týmu, bylo jasný že ho odkoupíme. Snad bude za tu cenu stát, zatím to je spíš splašený běžec, jako každé dnešní křídlo.

Reagovat
miguel bain

Za 13 mega by všechny strany skákaly až do stropu. To se říká nový majitel, ale ve finále stejně všechno zaplatí klub jako takový.

Reagovat
Gepiiik

Lyon už dokázal utratit přes 100 mega a ve finále přivedl pouze nového obránce, jinak aktivoval opce u hráčů, kteří hráli minulou sezonu… pokud se příští rok nekvalifikuje do LM bude muset rozprodat téměř celý kádr… je to hodně velká sázka do loterie… pokud teda neodejdou hráči alespoň za 60mega… ale to by musel odejít Lacazette do SA, Cherki do PSG a ještě alespoň 2-3 mladíci… budoucnost Lyonu stojí na příští sezoně…

Reagovat
pistacik11

Na to, že začali hrať futbal až od 10. kola tak skoncili dosť vysoko. Tam nebude treba až také veľké zásahy do kadru

Reagovat
Seydou Doumbia

Evidentně chce Textor využít všechny možnosti k tomu vrátit se zpátky do té LM. Přesto čekám že někdo odejde, ten Cherki se nabízi. Jinak mě moc nenapadá nikdo, kdo by mohl odejít a nebylo by to přímé oslabení kádru a hráč by měl nějakou slušnou hodnotu.

Reagovat
LYON69

Cherki posledních zpráv má jít do Dortmundu

Reagovat
Kucka

Divil bych se, kdyby byl o Cherkiho po minulé sezoně nějaký velký zájem...

Reagovat
LYON69

Mikautadze na 5 let do Lyonu dohoda mezi Lyon a Metz 18 milionu bez bonusů, dnes ho ceka lékařská prohlidka

Reagovat
Seydou Doumbia

a já myslel že je jasný jeho odchod do Monaca

Reagovat
Seydou Doumbia

tak super, ale jak zvládné roli za lacou?

Reagovat
LYON69

Ze zacatku soutěže ho bude muset zastoupit a pak si myslim ze jim to pujde spolu

Reagovat
Seydou Doumbia

at laca vyhraje s cherkim oh at je to potom u nás taky baví

Reagovat
LYON69

Nechápu,agent Mikautadzeho trvá na přestupu do Monaca a Mika chce hrát za Lyon.To zase bude telenovela nez to potvrdí.Dneska přijel Mika do Lyonu,ale oficiální představení se odsouvá

Reagovat
LYON69

Jo kluby se dohodly,ale Mika chtěl hrát za Lyon

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele