Lyon trenéra měnit nebude, Bosz má stále důvěru prezidenta Aulase

22.09.2022, 13:10
Aktuality
Peter Bosz (© AFP)
Výhradně na svou práci se může koncentrovat Peter Bosz. Nizozemský kormidelník vede Lyon, francouzský klub po skvělém vstupu do sezony prohrál třikrát za sebou a hned se začalo spekulovat o jeho odvolání. O něčem takovém minimálně pro tuto chvíli neuvažuje prezident Jean-Michel Aulas...

Lyon už třetím rokem v řadě chybí v Lize mistrů a návrat do milionářské soutěže představuje hlavní cíl letošní sezony. Třináct bodů z prvních pěti zápasů představovalo solidní základ, porážky od Lorientu, AS Monaco a PSG ale vrátily fanoušky zpátky na zem a aktuálně znamenají šestibodové manko na třetí příčku.

"Budeme postupovat opatrně. Samozřejmě zde jsou nějaké obavy, ale dostaneme se do toho a není to trenér, kdo je za vše zodpovědný," prohlásil Aulas.

"Kritika na sociálních sítích? Pochopitelně, štve mě to, ale autoři takových příspěvků jsou naštvaní ještě více než já. To je výhoda toho, když máte 35 let zkušeností a 60 titulů. Oni by nejraději okamžitě vyměnili sportovního ředitele a šéfa přestupů, já jsem ovšem přesvědčen o tom, že tohle není ta správná cesta," dodal.

58letý Bosz dříve vedl Ajax, Dortmund nebo Leverkusen a pro Olympique pracuje druhým rokem. Soustředit se přitom může jen na francouzskou scénu, Lyon totiž loni skončil až osmý a nevysloužil si vstupenku do žádného z evropských pohárů.

Autor: Tomáš Pavlík / lequipe.fr

Komentáře (1)

Přidat komentář
Langi

Aulas už ztratil soudnost a tuhle čočku, které jsem si mimochodem na Twitteru a FB taky všiml, od fanoušků dostává zcela oprávněně...pasoval se do role odborníka na všechno a očividně je sám zcela mylně přesvědčený o své vlastní bezchybnosti...jeho vzpomínání na minulost je až dojemné, ale jak dlouho chce ještě žít z úspěchů z let 2001-2008?

Přitom právě on, a jím, za poslední dobu, dosazení sportovní ředitelé a šěfové přestupů jsou přesně ti, kteří jsou plně zodpovědní za to, že ten tým dlouhodobě nemá žádnou koncepci ani ambice.

V poslední dekádě a půl tam byly vždycky jenom nějaké náznaky, že teď už se to konečně bude dělat dobře, ale vždycky se to buď nedotáhlo do konce nebo se za rok, dva otočilo kormidlo zase uplně nesmyslně jinam.

Viz začátek éry Gardeho a sázka na odchovance, kde nás bohužel brzdila finanční nestabilita...potom ta parta za Fourniera a Genesia, které moc nechybělo a udělala titul i finále EL, aby to celé pak hodil do koše Juninho se svým projektem Sylvinho a brazilci..a nakonec roky 2017-2021, kdy řádili Depay, Fekir a Dembelé a z aktivity na trhu to vypadalo, že chceme zase vybudovat silný klub, abychom následně ty stejné borce po roce vyhnali na hostování.

Tahle situace je velmi málo o Boszovi...Lyon už dneska není žádná hrozba v lize, natož v Evropě...nejlepší léta domrdali Aulas, Juninho, a spol...po nesmyslně velké fluktuaci hráčů je ten kádr teď šíleně úzký, plný průměráků, hráčů bez formy a chuti. Následně pak vznikají tak komické situace, že na MC máme na soupisce 8 hráčů, ale stopery 3. Trenér pak bezradně rotuje sestavou, staví hráče mimo jejich posty...na téhle úrovni to není normální a je to amatérismus hadr.

Jinak k Boszovi...já se vsadím, že pokud se prohraje o víkendu v Lens, tak končí, protože Aulas měl v minulosti málokdy trpělivost, pokud se tým dostal výsledkově do problémů...no a až ho vyhodí, tak zase nemají plán B...zase přijde nějaký ligový trenér, který bude zrovna volný...tipuju někdo jako Passi, Gourvennec nebo nedej bože Puel a hurá zpátky na začátek...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele