Manchester City nepřekonal obranný val Interu. Je to mistr obrany, uznal po bezgólové remíze Guardiola

Dnes, 12:40
Aktuality
Pep Guardiola uděluje pokyny v zápase s Interem. (© AFP)

Manažer Manchesteru City Pep Guardiola označil milánský Inter za mistra obrany. Italský tým uhrál v 1. kole Ligy mistrů na Etihad Stadium remízu 0:0 a postaral se tak o malou odvetu za těsnou prohru ve finále této soutěže v roce 2023 (0:1). Šlo o souboj dvou budoucích soupeřů Sparty. Šampioni Anglie jsou největším favoritem Ligy mistrů, Guardiolovi však nezbylo, než po úvodní bodové ztrátě uznat kvality soupeře.

Repríza finále z předminulé sezony gól nepřinesla. Oba týmy promarnily v dech beroucím duelu několik šancí. "Čelili jsme opravdu těžkému soupeři," citovala Guardiolu agentura Reuters. "Jsem spokojený s předvedenou hrou. Jenže Inter je mistrem obrany. Jeho hráči si v defenzivě neuvěřitelně pomáhají. Pak nemůžete očekávat, že si vytvoříte spoustu šancí," dodal.

Zatímco jeho tým už znovu vévodí Premier League s plným bodovým ziskem, Inter je v Serii A po čtyřech kolech třetí, protože dvakrát remizoval. "Řekl jsem 'dobrá práce, kluci', podali jste obrovský výkon," uvedl trenér Simone Inzaghi. "Hráli přesně tak, jak jsme si řekli. Všichni známe Manchester City, čeho jsou schopni. Věděli jsme, že jim musíme postavit do cesty všechny možné překážky, hrát skvěle.A dokázali jsme to," ocenil italský kouč.

Kanonýr City Erling Haaland se mohl stát nejrychlejším hráčem historie, který by zaznamenal 100 gólů za evropský klub. Na dosažení tohoto milníku si však bude muset počkat. Nor, který má v sezoně devět gólů po čtyřech zápasech Premier League, jen těsně promarnil několik šancí v prvním poločase.

"Raději vyhráváme, ale máme před sebou ještě sedm zápasů v rozšířené soutěži. Uvidíme, co se stane," avizoval Guardiola. Už o poločase musel střídat domácí režisér hry Kevin De Bruyne. Zatím není jasné, jak je zranění vážné. Guardiolův tým čeká další velký zápas v neděli, kdy hostí Arsenal, který je v tabulce anglické ligy o dva body za ním.

Autor: ČTK

Komentáře (15)

Přidat komentář
GrimeBaller98

Strasne uspavaci fotbal od City, diky za posranej tiket

Reagovat
Mato178178

taky tak

Reagovat
Mato178178

+ este som tam mal spurs a bol som zdeseny uz po prvom polcase ked mali jednu strelu vedla ale nakoniec vyhrali 2:1

Reagovat
GrimeBaller98

Tak to ja trnul jeste u toho PSG, kteri si taky nezaslouzili uplne vyhrat , ale nastesti jsem odpoledne vyhral na Chrudimi, tam byl Tipsport stedrej s kurzem pres 3 - na tym v nejvetsi forme z 2. ligy

Reagovat
Mato178178

jo pesgay som tiez romyslal ale bol tam dost maly kurz

Reagovat
blaugrana

Ze tam siel Doku len na poslednych 10 minut som nechapal. A u Erlinga sa stava pravidlom, ze proti tomu toho moc nepredvedie.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
PP

Inter hrál opravdu výborně. Barella co předváděl, to bylo výborné, dokonce zastínil i Rodriho občas, Thuram taky udržel kolikrát balon v těžkých situacích.

Co se opakovalo velmi často, tak bylo neustálé napadání a dostávání středových hráčů City pod tlak za každé situace. Vždycky proti nim někdo vyrazil, takže kolikrát museli otočit a hrát zpět místo nějakých křižných přihrávek dopředu. Fakt takticky skvěle sehrané od Interu. A škoda finálních řešení brejků, jeden z nich jim tam mohl klidně spadnout..

Reagovat
Pozor skluz!!!

Foden a dvě hlavy jasné šance, Sommer by nesvedl nic, kdyby to nešlo doprostřed.

To se dvakrát nebude opakovat.

Reagovat
Nuno čomes

Kdyby A kdybychom dotáhli my dva brejky atd. Atd.

Reagovat
Kinky7

remiza spravedliva

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
Pozor skluz!!!

Jo však jo. A

Reagovat
Mass

Mistři obrany vs. mistři držení míče, to nemůže skončit atraktivní podívanou.

Reagovat
Miguel19

Co taky čekat, když tam zase nechal Grealishe, jehož největší moment v City je 14 dnů kaleni v kuse…

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele