Manchester City potvrdil konec sportovního ředitele Begiristaina, od léta ho nahradí Viana

Dnes, 16:03
Aktuality
Hugo Viana po sezoně vymění Sporting za Manchester City. (© Gualter Fatia / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP)

Txiki Begiristain (60) po sezoně opustí pozici sportovního ředitele Manchesteru City. Podle očekávání uvolněné místo zaujme Hugo Viana (41), jenž dorazí z lisabonského Sportingu.

Španělský funkcionář po příchodu z Barcelony dokončuje u Citizens dvanáctý rok, původně chtěl skončit v 55 letech, spolupráce s Pepem Guardiolou ale vedla k odložení jeho odchodu do kulatých šedesátin. Manchester City během zmíněného období získal sedm titulů v Premier League a řadu dalších trofejí, v ročníku 2022/23 se dočkal rovněž tolik očekávaného vítězství v Lize mistrů.

Begiristaina na Etihad Stadium nahradí Hugo Viana, jenž v posledních šesti letech stojí za vzestupem lisabonského Sportingu. Někdejší portugalský reprezentant na začátku roku 2020 angažoval trenéra Rúbena Amorima, s nímž lisabonský celek dvakrát opanoval domácí soutěž.

Viana se oficiálně přesune do Anglie v létě 2025, během nadcházejících měsíců však už bude spolupracovat s Begiristainem, aby byl jeho přechod do nového působiště co nejsnazší.

Sporting v návaznosti na odchod Viany oznámil reorganizaci sportovní struktury a již nebude obsazovat pozici sportovního ředitele. Bernardo Palmiero, který již s klubem spolupracoval mezi lety 2020 až 2023, se od příštího ročníku ujme funkce generálního ředitele a ve spolupráci s ředitelem skautingu Fláviem Costou budou kooperovat rovnou s prezidentem Fredericem Varandasem.

Autor: Jiří Vojík / x.com/FabrizioRomano, mancity.com, sporting.pt

Komentáře (19)

Přidat komentář
Jason_

v 4 lige ani nepotrebuju športového riaditela

Reagovat
masly008

Začátek úpadku City.

Za chvíli odejde Pep a pak pozvolný úpadek jak účka.

Velká značka, mraky peněz ale to bude vše.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Luc-Luc

Reagovat
Seydou Doumbia

Což nechceme žejo. Věřím že City dokáže najít trenéra, který dokáže koncepčně skládat tým a přivádět zajímavé posily. Ten tým určitým způsobem několik let funguje a pochybuji že si to nechají zkazit nějakým blbým trenérem a sportovním ředitelem. Prostě jen budou pokračovat ve vyšlapané cestě.

Reagovat
Pablos

Reagovat
celeb

privedu Bielsu a ziskaju 7 titulov v LM za 10 rokov

Reagovat
Salfovic

Pak ještě Liverpool, pro jistotu ještě i Aston Villa a třeba to s tím titulem konečně vyjde

Reagovat
VTID94

My sme práve na ceste na vrchol

Reagovat
Pablos

Jak pak ještě Liverpool ? ... tam odešel Klopp, teď už je přeci definitivně pohřben podle jeho úvah

Reagovat
Maximm9

I ta celkova prestavba tymu bude nutna. Maji hodne hracu, kteri uz kvuli veku lepsi nebudou. Takze se budou muset pokusit nahradit hrace, kteri po vetsinu casu tvori ten zaklad a bude to hodne tezke bez Pepka.

Akademii maji topovou, ale to je ve vetsine klubu jen na takove doplneni, ale jinak budou muset nakupovat.

Vypada to, ze Pepek odejde v ten spravny moment

Reagovat
Kluivert9

To se říká už asi posledních 10 let Budou muset nahradit Kompanyho, budou muset nahradit Toureho, budou muset nahradit Silvu, budou muset nahradit Fernandinha, budou muset nahradit Aguera... a všechny v pohodě nahradili.

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Seydou Doumbia

Nahradili doslova staré poslední úspěšné City (hart, kompany, vajco turé, aguero, silva) novým city (ederson, dias, rodri, foden, haaaland) tak nahradí i další hráče, diogo costa za edersona, lewis už nahrazuje walkera, ricci nahradi rodriho, wirtz nahradí kdb, pohoda...jen příklady, hráči se určitě budou nahrazovat lépe v týmu, který funguje a který je silný, než v týmech, které jsou o hovně a rozjebané skrz na skrz

Reagovat
Kinky7

U toho Kompanyho to trvalo o sezónu akorát víc

Reagovat
O.Giroud

Určite to nebude úpadek jak účka. Odchod Pepka bude cítiť, ale akurát nebudú to vyhrávať každý rok, ale napr. každý tretí.

Reagovat
Kinky7

Přání otec myšlenky?

Reagovat
Zaschrona

Neskutečný, jak kvalitně to City dokáže dělat. Jde u nich kritizovat mnohé, ale naprosto profesionální přístup a schopnost připravit se včas na budoucí změny, v tom jsou nejlepší na světě.

Reagovat
JsemTuNejlepší

Tři nejlepší ředitelé za posledních 20 let podle vás?

Za mě:

1. Angel Sanchez

2. Txiki

3. Monchi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele