Manchester City snadno zničil Spartu, Haaland dal gól snů, píší britská média

24.10., 10:31
Aktuality
Erling Haaland (© AFP)

Hráči Manchesteru City uštědřili Spartě výprask, aniž by museli předvést svůj nejlepší výkon. Shodují se na tom britská média v hodnocení středečního zápasu 3. kola Ligy mistrů, který domácí tým v Manchesteru vyhrál 5:0. Britské weby vysoce hodnotí zejména druhý gól, který vstřelil norský útočník Erling Haaland ve výskoku zády k brance patou.

List Daily Mirror na svém webu píše o "celkem snadném zničení průměrného evropského soupeře". Daily Mail píše o "nářezu", zatímco The Sun a některé další deníky označily průběh a výsledek zápasu za "divokou jízdu". O výkonu Sparty se většina deníků a webů nezmiňuje, některé si všímají toho, že se soustředila prakticky výhradně na obranu.

Britská média připomněla, že Manchester City dosáhl 26. zápasu bez porážky v této soutěži v řadě, čímž překonal předchozí rekord svého městského rivala United.

Všechna média s obdivem popisují druhý gól, který akrobaticky vstřelil mohutný Nor. Daily Mail píše, že poté, co Haalanda obrana soupeře pokryla při řadě hlavičkových soubojů, "popřel fyzikální zákony" a dokázal to, o co by se "většina hráčů, jestli vůbec někdo, ani nepokusila".

Podle BBC přišla Haalandova trefa v době, kdy začínali fotbalisté City pociťovat frustraci z toho, že se jim dlouhé desítky minut nepodařilo navázat na úvodní gól Phila Fodena ze třetí minuty zápasu. "Těžko lze slovy popsat atletičnost a kvalitu, která byla potřeba k zakončení, jež se podařilo Haalandovi a které ohromilo i jeho spoluhráče," píše BBC s tím, že tenhle kousek budou zkoušet zopakovat malí kluci.

Autor: ČTK

Komentáře (7)

Přidat komentář
Seydou Doumbia

Haaland dal takový gol, který Ibra dával víkend co víkend, nic speciálního.

Reagovat
Papra

no, až na to že ne Ibra samozřejmě pár podobných gólů dal, ale rozhodně ne víkend co víkend. Takovejhle gól dal v kariéře tak 1 max 2

Reagovat
Seydou Doumbia

Víkend co víkend je nadsázka, ale dával plno krásných golu

Reagovat
kitas

Ty vole, že by to bol taký gól že by som z toho spadol na zadok to teda nie. Takých gólov som dal doma na dvore 20 a cítil som sa ako úplne drevo, lebo som sa k tej lopte poriadne neotocil a dočahoval pätou. A pre Haalanda je to gól kariéry

Reagovat
Papra

jojo určitě jsi dal spoustu gólů, kdy jsi se trefil patou ve výšce 150cm zády k bráně, ve který byl profi golman

Reagovat
LeonardoUžoa

Hele co ty víš, co má doma na dvoře.

Reagovat
Modřín2

Sparťani viděli, jak se hraje velký dospělý fotbal. Tím bychom to uzavřeli.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele