Manchester United kupuje další posilu, dorazit má útočník Højlund

29.07.2023, 23:13
Aktuality
Rasmus Højlund (© AFP)

Jenom jeden rok zřejmě stráví v Atalantě Rasmus Højlund. Dvacetiletý dánský útočník přišel před rokem ze Sturmu Graz a nyní se chystá do Anglie, podmínky přestupu podle tisku dojednal Manchester United.

Højlund byl terčem přestupových spekulací již delší dobu, sledovaly ho Arsenal, Real Madrid, Juventus nebo PSG a úspěch nakonec slaví Manchester United. Red Devils uspěli s nabídkou 64 milionů liber, dalších osm milionů liber může italský celek vyinkasovat v závislosti na bonusech.

Højlund svou profesionální kariéru začínal v FC Kodaň a před rokem a půl přestoupil do Sturmu Graz, v dresu Atalanty stihl 34 soutěžních utkání a nastřílel deset branek.

Velkou pozornost si vysloužil díky kvalifikaci o postup na ME 2024. Tu načal hattrickem do sítě Finska, následovaly dva zásahy proti Kazachstánu a v červnu se prosadil i v souboji se Slovinskem.

Do kabiny Manchesteru United během uplynulých týdnů dorazili brankář André Onana a záložník Mason Mount, důležitou zprávou je i nová smlouva pro Marcuse Rashforda.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (370)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele