Mancini začal na lavičce Saúdské Arábie porážkou od Kostariky

09.09.2023, 10:02
Aktuality
Roberto Mancini (© AFP)

Trenér italských mistrů Evropy z roku 2021 Roberto Mancini zahájil působení na lavičce reprezentace Saúdské Arábie porážkou 1:3 v přípravném utkání proti Kostarice. Osmapadesátiletý kouč podepsal v srpnu v Saúdské Arábii čtyřletou smlouvu, díky níž by si měl vydělat 25 milionů eur (610 milionů korun) ročně.

Zápasu hranému v St James' Parku v Newcastlu předcházel protest skupiny fanoušků místního klubu Premier League, kterým vadilo, že Saúdská Arábie si vybrala jejich stadion za domácí. Majoritním vlastníkem United je saúdskoarabský investiční fond a koupě tradičního klubu byla podle kritiků součástí strategie, jak si vylepšit image poškozenou stavem lidských práv a svobod v zemi.

Manciniho debut na lavičce Saúdské Arábie podrobně sledoval i italský tisk, jenž připomněl, že má kouč k dispozici jen málo hráčů mezinárodního formátu. Většina jeho svěřenců předváděla naivní fotbal, počínaje gólmanem Nauáfem Akidím. Jediný gól týmu, jenž na loňském MS v Kataru šokoval v prvním utkání vítězstvím nad pozdějšími šampiony Argentinci, vstřelil navrátilci do kostarické branky Keyloru Navasovi Alí Buláihí.

"Mancinimu se nepovedlo zvednout slabou technickou a taktickou úroveň Zelených orlů, kteří proti Kostarice utrpěli pátou porážku za sebou," připomněl Tuttosport neúspěšnou šňůru týmu, která vedla po MS k odvolání trenéra Hervého Renarda.

V úterý čeká Saúdskou Arábii opět v Newcastlu zápas s Koreou vedenou německým trenérem Jürgenem Klinsmannem.

Autor: ČTK

Komentáře (5)

Přidat komentář
risk je zisk

Pojebal mně tiket

Reagovat
Coutinho10

Costa Rica tutovka

https://ibb.co/rw091QV

Reagovat
risk je zisk

Pěkný

Reagovat
Jason_

to čo bol za napad na také hovna vsadiť?

Reagovat
risk je zisk

Vždyť kolikrát právě ty tutovky nejvíc prohrávájí tikety

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele