Maradonův míč "boží ruka" se bude dražit, odhadem za 3 miliony liber

14.10.2022, 15:29
Aktuality
Diego Maradona se do fotbalové historie rozhodně zapsal také slavným momentem, který je označovaný již zevšednělým termínem boží ruka. Míč, který na světovém šampionátu v roce 1986 vsítil 22. června do sítě Anglie nedovoleným způsobem, se bude během listopadu dražit v Londýně. Zprávu veřejnosti a médiím sdělila ve čtvrtek aukční síň Graham Budd Auctions.

Očekává se, že by balón mohl být vydražen za 2,5 až 3 milióny liber, potenciální kupci se do dražby budou moci registrovat do 28. října. "Očekáváme, že artikl, který má takovou historii, bude nesmírně žádaný," uvedl Graham Budd, výkonný ředitel aukční společnosti. Opěvovaná meruna je ve vlastnictví Aliho bin Násira, tuniského arbitra, jenž tehdejší čtvrtfinále pískal. "Je už nepochybně ten nejvyšší čas se o tenhle předmět podělit s celým světem," vzkazoval.

Už v květnu se přitom do aukce dostal Maradonův dres, v němž proti Angličanům nastoupil. Trikot se prodal za rekordních 9,3 miliónů dolarů a stal se z něho nejdražší sportovní artikl v dějinách, než byl následně překonaný dresem basketbalové legendy Michaela Jordana, který se v září vydražil za 10,1 miliónů dolarů. Tehdy aukční síť Sotheby's očekávala, že se cena za Maradonův dres nevyšplhá nad 4,5 miliónů dolarů, suma tedy byla ve finále až dvojnásobná.

Autor: Patrik Sandev / lequipe.fr, ČTK

Komentáře (17)

Přidat komentář
kilobyte

Nevím, co je smutnější. Jestli to, že za tuhle černou kaňku dá někdo takový ranec a nebo to že na tom vydělá rozhodčí, který udělal chybu.

Reagovat
Remt

Bestak kecá a je to míč, kterej došel koupit vcera do Sportisima, to by mohl říct každej

Reagovat
Remt

Snad aspoň sundal cenovku

Reagovat
Svatej

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
Vsadim gule

Tak to je dobrej vojeb od rozhodčího

Reagovat
Referee©

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
Furia Ceca

Místo aby odpískal ruku ještě bude na svým pochybení vydělávat a schová se za rádoby bohulibý kecy typu "Je už nepochybně ten nejvyšší čas se o tenhle předmět podělit s celým světem". Doufám, že mu přímo na pódiu vytrhnou míč z ruky a následně mu nabančí, aby odradili další případný srandisty a pokoutný veksláky. Kdyby ten vychcánek dělal pořádně svoji práci, tak žádná "Boží ruka" by nikdy nevznikla a dneska by se nic nedražilo A bůh ví, jestli ten míč je vůbec pravej

Reagovat
risk je zisk

Reagovat
Neutron

ach boze

Reagovat
BaggioRoberto

To snad neni mozny. Rozhodci chce vydelat miliony na tom, ze neumi piskat. Bych mu ten mic omlatil o hlavu se slovy, ze to mel nekdo udelat uz davno.

Reagovat
risk je zisk

No vidíš a dneska mají rozhodčí VAR a stejně ty chyby dělají, tak kde je problém ?

Reagovat
smazaný uživatel

Nedražia lopty.

Reagovat
Neutron

zatial...

Reagovat
BaggioRoberto

Reagovat
Kincl

Kdy se bude dorazit ten míč, který posunul brankovou čáru v zápase Německo Anglie

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele