Správní lidé na správných místech i navýšení rozpočtu, Zábranský hledá klíče k postupu

03.05., 10:42
Aktuality
ADAX INVEST Arena (© Zbrojovka Brno)

Je tomu už týden, co Zbrojovka oznámila veřejnosti změnu ve své vlastnické struktuře. Novým majoritním majitelem klubu z Brna se stal Libor Zábranský, jedna z největších osobností novodobé éry brněnského sportu. Nyní majitel dvou nejslavnějších sportovních značek v tomto městě poznává Zbrojovku a tuší, že je před ním mnoho práce, aby ji pomohl vrátit mezi tuzemskou klubovou elitu.

Pozdravil se s hráči, trenéry a realizačním týmem Zbrojovky. Ještě před tím absolvoval sezení v kanceláři sportovního manažera Zdeňka Psotky. "V těchto dnech je to z mé strany hlavně o manažerské práci. Pronikám stále hlouběji do klubového dění, zjišťuju si veškeré detaily a všechno si postupně vyhodnocuju. Fotbalové prostředí se od toho hokejového v mnohém liší, ale najdete zde i spoustu průsečíků, hlavně v řízení klubu jako takovém. Tady si troufnu tvrdit, že mám dostatek zkušeností, a ty chci zúročit ve prospěch Zbrojovky," uvedl Zábranský v rozhovoru pro klubové stránky na adresu adaptace v novém prostředí.

S jeho příchodem se očekává celá řada změn, které by měly vést k posílení klubu na hřišti i v zázemí. "Jednoznačně se musí posílit management klubu. Ať už se bavíme o sportovním, obchodním nebo marketingovém úseku, je zřejmé, že zde chybí lidé. Do každé ze zmíněných oblastí je potřeba dosadit profesionály. Prostě správné lidi na správná místa. Pevně věřím, že bude tento restart vnímán pozitivně a nebudou se za tím hledat žádné fabulace," pokračoval majitel a generální manažer hokejové Komety.

Do práce sportovního manažera Zdeňka Psotky zasahovat nechce a místo omezování mu chce dát volnější ruku. "Samozřejmě se teprve poznáváme, ale určitě dojde k rozšíření jeho pravomocí. Zdeněk dostane volnou ruku, aby svůj tým mohl rozšířit a zároveň o věcech více rozhodoval," prozradil Zábranský, který neopomenul pozdravit i hráče.

"Přijde mi korektní se osobně představit a říct si do očí to zásadní. Také jsem hráčům popřál štěstí do pátečního zápasu proti Příbrami. Víc podrobností po mně ale nechtějte, ty mají zůstat v kabině," pokračoval nový majitel Zbrojovky, který si už vytyčil i cíle pro nadcházející období.

"Nemůže být řeč o ničem jiném, než je stabilizace klubu a následně postup do nejvyšší soutěže. K tomu je potřeba navýšit rozpočet, aby měl sportovní úsek prostředky na angažování co nejkvalitnějších hráčů. Ať už se jedná o hokej nebo fotbal, o výsledcích vždy rozhodují hráči na hřišti. Klíčem k úspěchu je jejich přístup, a aby věřili tomu, co dělají. Nesmí mít hlavu dole," uvedl pro klubové stránky Zábranský, který si je velmi dobře vědom, že Brno umí vychovat mladé a talentované hráče.

Právě jejich výchova by mohla Zbrojovce pomoci v nadcházejících letech udržet stabilitu v kabině a po boku zkušených hráčů pomoci s jejich dalším rozvojem. "Mládež je bezesporu budoucností Zbrojovky. Podle toho, jak to mám zatím načtené, probíhá práce s mládežníky na špičkové úrovni," dodal Zábranský.

Autor: eFotbal.cz / Jakub Šafka

Komentáře (7)

Přidat komentář
fsada

Letos to určitě nebude.

Reagovat
kilobyte

Začal bych pohledem na tabulku. Ze 3. ligy bude zase o kousek těžší se dostat do první.

"Jednoznačně se musí posílit management klubu. Ať už se bavíme o sportovním, obchodním nebo marketingovém úseku, je zřejmé, že zde chybí lidé. Do každé ze zmíněných oblastí je potřeba dosadit profesionály." Že by Švancara přišel o místečko i přes řitní alpinismus?

Reagovat
Y.Cabaye

Já myslím, že těch 18 tisíc co tam dostává za to, že Zbrojovku zmiňuje kam přijde, jim ty profesionály nezajistí

Reagovat
ZB 07

Reagovat
ratusek

Co dluhy vůči hráčům, už je to uhrazené? a co trenér?

Reagovat
kilobyte

Švancara říkal, že nikomu extrémně nedluží, tak je to v poho.

Reagovat
ratusek

druholigoví borci už s tak malým platem díky neplacení nemají na nájem a jídlo, ale extrémně nikomu nedluží

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele