Marseille se snaží zalepit díry. Prosadí se na jihu Francie nevyhraný Onana?

08.01., 19:29
Aktuality
Pablo Longoria a Jean Onana (© Olympique de Marseille)

Marseille nebude prožívat vůbec jednoduchý měsíc leden a únor, jelikož její řady opustí kvůli Africkému poháru národů hned sedm hráčů. Proto se vedení klubu snaží kádr vhodně doplnit. A vsadilo na jméno, jež má s Ligue 1 zkušenosti. Jean Onana byl v pondělí představený jako první zimní posila OM, na jih Francie dorazil formou hostování do konce sezóny z Besiktase.

Pro všechny zúčastněné strany se vlastně jedná o výhodný obchod. Ta francouzská potřebovala zalepit díru po několika dočasných odchodech, Iliman Ndiaye, Ismaïla Sarr, Pape Gueye, Simon Ngapandouetnbu, Azzedine Ounahi, Amine Harit a Chancel Mbemba si totiž na turnaji v Pobřeží slonoviny budou plnit, možná až na čtyři týdny, své reprezentační povinnosti. Onana se přitom odchodu z Turecka nijak nebránil, neboť v Besiktasi nebyl využívaný a fakticky hledal takové angažmá, kde by získal větší prostor na hřišti.

Čtyřiadvacetiletý kamerunský záložník ve francouzské nejvyšší soutěži v minulosti působil, v dresu Lille, Bordeaux a Lens sehrál na této frontě dohromady 48 utkání. V létě se z Pas-de-Calais vydal na dobrodružství do Süper Lig, tam se mu ovšem zatím nedaří. V novém prostředí bude hledat především novou motivaci a ukázat, že je v Istanbulu přehlížený neprávem. Letos mimochodem absolvoval za Kara Kartallar jen 188 minut v 10 zápasech napříč všemi soutěžemi.

Ani turecký klub neměl vlastně problém dohodnout se s Marseille na podmínkách výpůjčky. Onana v jeho očích není pevným pilířem sestavy, možná se přitom hráče po této sezóně zbaví, aniž by musel složitě vyjednávat. Součástí transakce je totiž opce, díky které se může Kamerunec stát pevnou součástí Les Phocéens. Onana mimochodem právě v zápase proti Olympiqueu v únoru roku 2020 debutoval v Ligue 1, tehdy ještě v trikotu Lille.

Autor: Patrik Sandev / lequipe.fr, om.fr

Komentáře (17)

Přidat komentář
hematop

Od kdy Onana hraje zálohu? Každopádně gl. V united chytal nemožné

Reagovat
Mr.Mike

V United chytal h*vno tak ho radsi dali do zalohy

Reagovat
Ferax

Já vám nevím, ale nějak mi tam nesedí. Do rotace asi dobrý, nicméně Kondogbia na post defenzivního štítu v kombinaci s box2box Gueyem stačí. Marseille by spíš měla hledat někoho do ofenzivy, protože několikatýdenní absence Harita a Ounahiho se jeví dost fatálně. protože Veretout to tam sám neuhraje, zvlášť když vedle sebe bude mít dvě defenzivní šestky. Co vůbec ten mladej Nadir? Měl by dostat prostor?

Reagovat
Israha

Ounahi v lednu možná půjde k Saudúm a prý se má prodávat i ten Gueye. Pak ti zbudou Veretout, Kondogbia, nerozehraný a dokaličený Rongier, Onana a Harit na tři posty. To je furt v pohodě, navíc se dva hráči prodají a jeden přijde "zadarmo", respektive případná platba bude až v dalším období, takže bonus i z pohledu FFP.

Reagovat
Ferax

Máš pravdu, nicméně tohle není složení, se kterým by měla Marseille hrát o Ligu mistrů, v horším případě v ní...Jestli se Haritovi povede AFCON a zbytek sezony tak, jak se mu dařilo v poslední době, tak v létě zdrhne. V tomhle směru dost chybí Guendouzi, nabízí se taky dát druhou šanci Maliňákovi až se vrátí z hostování.

Reagovat
Israha

Na Guenda i Ruslana jsou v Itálii opce a vypadá to, že budou využity, oba hrají ve svých klubech základy. Harit se bude muset nahradit novým nákupem, no, pokud bude prodán. Ale to bych zatím neřešil, Onana tu teď je, aby měl kdo hrát během APN, to není žádný koncepční příchod.

Reagovat
Panini Calciatore

Pamate na hraca menom Onana Kunde?

Alebo:

Hulmiho Ukolen (Finsko) Hon Si-ho (Čína) Sergej Stokurev (Rusko) Ivan Masturbatov (Rusko) Oje Ballström (Švédsko) Honza Jebavý (Česká republika) Milorad Mrdak (Srbsko) Michail Popičimušvihli (Gruzínsko) Uwe Furtmustal (Nemecko) Darko Erekčič (Chorvátsko) Maho Jakotyč (Chorvátsko) Sándor Gulemiházy (Maďarsko) Rozerval Parkund (Švédsko) Tomio Jebaki (Japonsko) Masemeno Nasaku (Japonsko) Mammi Jakojamu (Japonsko) Jaromir Serenatenko (Česká republika) Skulema Nakaši (Japonsko) Mastur Bövallve Sklennikü ( Švédsko ) Nachcaldo Mandolín (Itálie) Bigeru Osraldesku (Rumunsko) Saj Mi-ho (Čína) Blanka Protrhlá (Česká republika)

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Mr.Mike

To bych bral uz spis ty realny hrace jako Šuker, Kokot nebo Prcič

Reagovat
Mass

Chcanko Prcič

Reagovat
Bakary3

Miloš Degenek

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
STR

Reagovat
Kily

Rozerval Parkund toho bych posadil v kabině mezi dva největší simulanty v týmu a u příslušných orgánů požádal o výjimku, aby mohl mít místo dvou klidně 365 angažmá za rok

Reagovat
ratusek

Nachcaldo Mandolín

Uwe Furtmustal

Reagovat
meril

Ještě je dobrej Chcaldorini Drncelotto (Itálie)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele