Mbappé uspěl u LFP, Paris Saint-Germain mu musí doplatit dlužné peníze. Klub se zdráhá

12.09., 18:05
Aktuality
Logo PSG (© AFP)

Řídící orgán francouzských profesionálních soutěží Ligue de Football Professionnel (LFP) ve čtvrtek odpoledne definitivně rozhodl ve prospěch Kyliana Mbappého ve sporu vedeném s Paris Saint-Germain. Bývalý klub podle něj musí ofenzivní hvězdě Realu Madrid doplatit peníze dlužné na mzdě a bonusech. Pařížský tým to ale nadále odmítá.

Návrh na vyrovnání byl předložen ve středu, komise LFP nakonec s rozhodnutím přišla jen o den později. Podle deníků L'Equipe a Le Parisien dostalo Paris Saint-Germain nařízeno zaplatit 55 milionů eur, které Mbappé požaduje.

Tato částka byla vypočtena na základě nevyplacených mezd za období duben, květen a červen 2024. Významným faktorem při rozhodování měl být podle deníku Le Parisien přístup obou stran k řešení sporu.

"Paris Saint-Germain musí do týdne přistoupit k vyplacení dlužných složek mzdy Kylianu Mbappému, konkrétně jde o pevné složky a bonusy splatné za měsíce duben, květen a červen 2024, jakož i podpisový bonus splatný 29. února 2024," uvedla LFP v prohlášení.

PSG na dotaz agentuře AFP sdělilo, že platit nehodlá a počká na rozhodnutí soudu.

"S ohledem na omezené právní kompetence LFP přijmout úplné rozhodnutí v této věci musí být nyní rozsudek předložen jiné jurisdikci," uvedl celek z hlavního města Francie v prohlášení. "Nebudeme platit," dodal zdroj blízký vedení klubu pro agenturu AFP.

Autor: Livesport.cz / Julie Marchetti

Komentáře (29)

Přidat komentář
2miguel1

Eden Mbappe

Reagovat
SunFells

Trucující katařené. Ani si nenechali jeho bratra, aby ho mohli šikanovat, amatéři.

Reagovat
herbage

Tak, uvidíme co UEFA

Reagovat
Xavivax1

Pěkně je podojil

Reagovat
Jason_

vylučiť z LM alebo minus 24 bodov v LM

Reagovat
Csaplárova past

55mio za 3 mesice dela 611 tacu denne. V eurech

Reagovat
SunFells

Akorát jsi opět něčemu neporozuměl, to není jeho plat.

Reagovat
Csaplárova past

Plat + bonusy. To nic nemeni na tom, ze tuhle castku dostal za kazdy den

Reagovat
SunFells

Ty jsi fakt hlava

Reagovat
Damis

Čím víc gólů dáme, tím víc bodů mame

Reagovat
Axelrose

To ten pozitivní a vstřícný postup, jak se vyjádřili z PSG před tím moc dlouho nevydržel

Najednou nemají pravomoci

Mrdky Katarský

Reagovat
Greaber

Největší liga světa se bojí podojit šejka a City a mezitím Mbappe do toho jde na plno a beze strachu a úspěšně. Hold Mbappe je víc než šejk, víc než klub

Reagovat
Maximm9

Tak Mbappe se nemusi niceho bat. On to ma urcite ve smlouve cerne na bilem Ti Katarane jsou uplne mimo, jestli si mysli, ze jiny organ rozhodne v jejich prospech

Reagovat
Greaber

Mají to černé na bílém... Na tom něco je. Proto nechápu proč jsme museli vyšetřovací komisi přinést důkazy o předchozím vedení. Jasně že si tam dělali co chtěli, ale proč jim to dávat písemně?

Reagovat
Whitemedia

Hold my bear

Reagovat
Kiss Me Polka!

jen do nich kily

Reagovat
Alons0

Snad mu to zaplatí brzy, aby chudák nehladověl.

Reagovat
Ladas321

Kylian a jeho právníci to měli předložit rovnou k FIFA.

Reagovat
eder

Na té fotce to vypadá spíš jako Arteta...

Reagovat
dextroza_m

A ještě pořádný flastr! Ten paklub rozpustit.

Reagovat
Manik...

Jen jim dejte.

Reagovat
vceradnesazitra

Velbloudi kvíčí kví kví kví

Reagovat
Alika

Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.

Reagovat
EaP

Tu si to ale zaslúži odsúdiť správanie PSG. Hlavne po tom, ako sa pri prestupe Dembeleho ten patkaň Chelaifi navážal do Barcelony. Pritom Barca do jedného eura kazdemu hráčovi a kazdemu klubu zaplatila všetko do jedného centu. Áno, dá sa polemizovať, ci ten tlak na zníženie platov bol na mieste , ale na druhej strane každý od Dembeleho, Coutinha, Griezzmana ci Messiho dostal všetko , čo mali v zmluve. Tu týpek s neobmedzeným rozpočtom nevie skrotiť svoje ego, lebo ho dojebal chlapec, ktorému 6 rokov liezli do zadku počnúc klubom končiac prezidentom krajiny. A nechce zaplatiť to, čo dohodli v zmluve. Dúfam, že Mbappe necukne a vytiahne z nich všetko a ešte niečo navyše. To som potom zvedavý na to FFP keď len jemu zaplatia viac ako 100 mega

Reagovat
unk

Tak Barca su v tomto profici, odlozia FdJ plat na niekolko rokov a potom sa ho snazia predat poza chrbat

Reagovat
EaP

Ale tu ide o pointu. Pokiaľ nedošiel covid, Barca platila všetko. Treba si uvedomiť, že Barca nemá majiteľa ani neobmedzené zdroje. Žije len zo športových úspechov a vlastnej histórie. Áno, tiež som nebol nadšený, a určite sa to dalo riešiť pokojnejšie. Ale tlačil nás čas. V súkromných firmách taktiež dochádza ku konsolidácia výdavkov a pripúšťajú sa ľudia bežne. A väčšinou po dohode a nejakej forme kompenzácie. V tej situácii mal Frenkie na stole buď odloženie platu alebo aby Barca z toho mala nejaký profit predaj značne pod cenu v danej dobe. Nakoniec prijal odloženie. A pointov príspevku je , že aj keď momentálne dostáva skoro 700 000 mesačne, platia mu všetko do eura. Teraz bude zase na Frenkiem , čo chce. Do konca roka ma vyplatené komplet všetko z odlozeneho platu. A tak bud prijme predĺženie zmluvy ale s nižším platom alebo opäť môže odísť.

Reagovat
Ladas321

Divné, že Setien musel jít s Barcelonou k soudu aby dostal svoje prachy, které mu Barcelona nechtěla vyplatit.

Reagovat
Godwinson

Jen at se nenechaji. Mohli by ho pozvat na ambasadu v Madridu, rozctvrtit ho a Perezovi poslat jen nohy. To by bylo cool

Reagovat
Aldeano

To by ale musel hrát za Newcastle.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele