McCarthy: Manchester City titul nezíská

21.08.2009, 16:00
Aktuality
Během tohoto víkendu se nováček z Wolverhamptonu pokusí o druhou výhru na soupeřově hřišti. Tentokrát proti Manchesteru City, o kterém se mluví jako o možném účastníkovi v bojích o anglický titul.

Tím se však nenechává znepokojovat manažer Wolvesu, který pokládá takové zprávy za velmi předčasné. I když dal najevo respekt před velmi nákladným posilováním týmu Marka Hughese, domnívá se, že hovořit o letošním vítězství v Premier League je jednoduše nerealistické.

"Mohou na titul vytvářet tlak, ale prostě si nemyslím, že je možné očekávat ligové prvenství, když ostatní adepti již mají dobře pracující sehraná mužstva," prohlásil McCarthy pro deník Birmingham Mail.

Pokud jde o nabyté bohatství a jeho vlivu na hru Manchesteru, nevidí jeho bývalý obránce hlavní problém ve výdajích. Fotbal je prý součástí showbyznysu a právě toto vyvine ještě větší zájem.

"Nevidím to jako zlo pro hru samotnou. Žijeme v zábavním průmyslu, kde je vše řečeno, vše hotovo. Je zábavné sledovat, když je něco jinak. Zcela jistě teď disponuje lepším kádrem, než mám k dispozici já," vyzdvihl svého víkendového soupeře.

"Ale Mark Hughes nemá těžší práci než já. Má místo, kde se čeká až do samotného závěru a já mám místo, kde se čeká do samotného závěru. Já mám tým především udržet, on má skončit nejhůře šestý. Já mám hráče na to, abychom skončili sedmnáctí a výše a on zase hráče, kteří by měli skončit do šestého místa. V čem je jeho práce těžší než ta má? V ničem, absolutně v ničem," poukázal McCarthy na stejný tlak mezi týmy bojujícími o poháry a sestup.

"Právě jsem Citizens shlédl a vše co můžete říct, je, že jsou ‘zatraceně krutý‘. Už je to skutečná věc a je fantastická. Budeme hrát proti lepšímu týmu a lepším hráčům," začíná ne zrovna optimisticky.

Jenže v průběhu týdne Burnley překvapilo většinu Anglie, když si v zápase s Manchesterem United ponechalo všechny body doma. Obdobně tak právě Vlci vyhráli na hřišti Wiganu. To ukazuje viditelnou šanci, že jde hrát s drahými soupiskami týmů z elity Premier League.

"Ale Burnley dalo vítězstvím nad Manchesterem United nám všem naději. Birmingham zase v prvním kole prohrál na Old Trafford pouze 1-0, a to ještě mohl v samotném závěru vyrovnat. Mí hráči se učí, jak se hraje v Premier League a dostaneme se do toho, ale my všichni víme, jak velká zkouška a test to pro nás bude," dokončil už o trochu povzbudivěji irský manažer nováčka Premier League.

Autor: Josef Gvoždiak / goal.com

Komentáře (89)

Přidat komentář
miky10

Že jo taky řikaj jen hráči, vedení a noví fanoušci City

Reagovat
smazaný uživatel

Přeju jak Wolves udržení, tak MC přinejmenším poháry, v lepším případě LM

Reagovat
smazaný uživatel

to rekl dobre

Reagovat
honziss

OT: Livorno potvrdilo, že jedná s West Hamem o přestupu svého útočníka Alessandra Diamantiho. Manažer Zola doufá, že právě on by mohl v jeho týmu nahradit elitního forvarda Davida Di Micheleho, který po sezoně ukončil hostování na východě Londýna. "Diamanti je skvělý útočník, myslím, že s ním zacelíme mezeru v útoku a konečně najdeme náhradu za Davida." prohlásil maličký Ital.

Reagovat
smazaný uživatel

"elitního forvarda Davida Di Micheleho"

Reagovat
smazaný uživatel

vela stastia ... hlavne pasaz "nahradit elitního forvarda Davida Di Micheleho" hovori o mnohom

Reagovat
honziss

Tak ono tohle není nikde napsané, to jsem napsal já v reakci ne mé rozčarování, že "posila" do útoku má být zase nějaký posraný Ital z druhé italské ligy. Alessandro Diamanti Di Michele II. Veliký.

Reagovat
smazaný uživatel

Zolova manazerska praca sa mi nijak nepaci ... za par rokov sa mozno k francuzskemu Arsenalu a spanielskemu Liverpoolu prida taliansky West Ham

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
honziss

Já bych dal ruku do ohně za to, že tohle všechno má na svědomí ten idiot Nani. Kdyby už konečně vypadnul...

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidíme, ale potřebovali byste ještě jednoho útočníka, ať ten talián přijde nebo ne. Mít další sezonu jako prvního náhradníka "Di Micheleho", to by byla sebevražda...

Reagovat
honziss

To je samozřejmé. Chvíli jsem si snil, že by těmi dvěma novými forvardy mohli být Chamakh a Guddy, teď to ale vypadá, že si přijde zkazit reputaci další italský útočník.

Reagovat
smazaný uživatel

To by byl hodně velkej posun, ale na druhou stranu až moc hráčů. Guddy + Diamanti by ti stačilo. Gudjohnsen je využitelnej na více postech, takže by vytvořil ideální trojici s Ashtonem a Coleem.

Reagovat
honziss

Obešel bych se i bez toho Diamanta...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ten by tam byl jako 2. náhradník - i když to Nouble zvládne sám...

Reagovat
smazaný uživatel

V případě příchodu obou k vám bych čekal zimní odchod jednoho z dvojice, kterou máte momentálně. Není ve vašich silách držet 4 špičkové útočníky, jeden by šel z kola ven...

Reagovat
honziss

Proč? U Ashtona si nikdy nemůžeš být jistý, kdy se zraní. Guddy se naučil hrát i jako středopolař, kde máme momentálně jedinou alternaci k Parkerovi a Noblovi v Kováčovi.

Reagovat
smazaný uživatel

letní posily Kováč a dorostenec Nouble

Reagovat
honziss

A Jiménez. Kováč jako náhradník obstojný. Nouble uvidíme jak se ukáže...

Reagovat
smazaný uživatel

no na toho jsem zapoměl, ale ten první zápas nic moc sice jsem viděl jen druhý poločas... zajímalo by mě pokud nepříjde nikdo, tak kdo nahradí při absenci Cola?

Reagovat
honziss

Zola naskočí do hry.

Jiménez mě právě příjemně překvapil v tom první zápase, jistý potenciál v přínosu hře tam vidím, navíc umí dobře kopat standartky, to nám do teď chybělo.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak papirove na ten titul Man City ma, ale zalezi na vykonech hracu(mozne je vse)

Reagovat
smazaný uživatel

JJ presne tak

Reagovat
smazaný uživatel

OT:

Manchester United se bez obránce Ria Ferdinanda bude muset obejít asi čtyři týdny. Trhlina na hráčově stehenním svalu se ukázala být vážnějšího charakteru a doba rekovalescence anglického zadáka se tak protáhne.

Takže bez Vidiče i Ferdinanda? Kdo bude hrát v základu? Evans + ??

Reagovat
honziss

O'Shea? Brown? Cathcart?

Reagovat
smazaný uživatel

Ani jeden z nich není ani zdaleka náhradou...

Reagovat
honziss

Tak náhradu za Ria a Vidiće bys hledal dlouho i po celé Anglii.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Evans se dá brát jako slušná náhrada, neříkám adekvátní,ale náhrada... Ti tři mi přijdou jako hodně slabá záplata

Reagovat
smazaný uživatel

A já se spíš ptal, který z nich to místo asi získá...

Reagovat
smazaný uživatel

ako dlho ma byt Vidic mimo hru?

Reagovat
smazaný uživatel

Vidič uz se vraci a bude hrat uz i proti Wiganu

Reagovat
smazaný uživatel

To máš pravdu Micku! To tvrdí jen šejkové,kteří rozumí fotbalu asi jako já baseballu,hráči pro které byli velké prachy více než top klub a noví pubertální "fanoušci". Byl to super klub a pořád má hráče kteří jsou mi sympatičtí(Ireland pro mě jeden z vůbec nejsympatičtějších na ostrovech,Shay Given atd..)ale teď je mi z nich na

Reagovat
smazaný uživatel

*y

Reagovat
smazaný uživatel

asi tak, v důležitých zápasech tam bude chybět ta bojovnost a oddanost klubu ...to je víc než hrát pro nějakou finanční prémii snad pravdu mít bude..

Reagovat
smazaný uživatel

To bych netvrdil, oni se tam ti bojovníci najdou... Mají výbornej ostrovní základ, Given, Bridge, Richards, Barry, Ireland, SWP, Bellamy... Všichni ti hrajou základ, nebo o něj bojujou. Do budoucna Johnson a Onouha...

Bát se toho, že by neměli dost bojovníků je blbost, jde spíš o sehranost, která časem prostě přijde. Na jaře klidně můžou válcovat PL.

Reagovat
smazaný uživatel

já si to prostě nemyslím ... až bude hrát takovej wigan, fulham nebo everton proti tomuhle poskládanýmu týmu (v případě, že ta má trojice mě nezklame a bude hrát o poháry), tak ty výkony budou diametrálně odlišný ...v týmu mají něolik sympatickcýh hráčů a někteří ten tým zvdihají někam výš, ale hráči jako Barry podle mě nedokážou strhnout tým k výkonu, kterým se dostanou do big4... tohle je např hráč, který to chce sám pro sebe a nejde mu o to dostat někam výš ten tým...

Reagovat
salami

tak to si teda nemysli,naprostý minimum hráčů tam šlo jenom kvuli prachům,šli tam protože se tam buduje velice kvalitní tým co toho muže hodně dokázat a oni s nim,zrovna takovej barry je typickej příklad tahouna,viděls ty hráče jak makaj?to nedělaj kvuli penězům ale proože je baví fotbal a ten projekt MC se jim líbí

Reagovat
smazaný uživatel

jak makali třeba na blackburnu, kde si zasloužili prohrát? ..btw barry šel do horšího týmu, nebo mi snad chceš říct, že se ve ville nebuduje kádr bojující o LM? vždyť do příchodu desetizápasový krize byla dost reálná i třetí příčka ... navíc barry mohl do liverpoolu, kde by měl LM jistější už letos, akorát by dostával míň peněz ...z variant - nejmíň peněz, střední šance na poháry, klub, ve kterém se dostal na vrchol x střední peníze, největší šance na poháry x nejvyšší peníze, střední šance na poháry - si vybral jasně

Reagovat
soukup

ty ale furt mluvíš jen o Berrym, tam je těch ostrovních bojovníků víc, jak už psal Talkers - Given, Ireland, Richards, Bridge, Wright-Phillips, Bellamy, to všechno sou hráči co dokážou strhnout k výkonu a zrovna ten Wigan, co píšeš má anglickou kostru možná ještě užší než City

Reagovat
smazaný uživatel

ale mají manažera, který je dokáže vytáhnout o další level ...o barrym mluvim z důvodu, že jsem fanoušek aston villy a zažil jsem s nima těsné udržení a to barry o přestupu nic moc neříkal =)

Reagovat
smazaný uživatel

Barry šel do týmu, který byl ochotný zaplatit sumu AV a zároveň mu dal slušné podmínky. On chtěl odejít už loni do LFC, ale oni na něj neměli prachy za přestup. Pak se ozval tým, který má v nejbližších letech jistou LM a pravděpodobně i boji o titul jsou blíže.

AV sice buduje tým na poháry, ale kolikrát se může dostat do LM? 2x za následujících 5 let? Citizens mají potenciál se v těch pěti letech umístit do 3. místa,které zaručuje skupinu v LM...

Reagovat
salami

jestli je baví fotbal a chtěj vyhrávat trofeje tak tam ta bojovnost chybět nebude a oddanost ke klubu se taky může časem vytvořit

Reagovat
smazaný uživatel

viz slavia ... kádr podle mnoha přímo zúčastněných lepší jak při postupu do LM, akorát bez srdcařů a jak to dopadlo? ... časem se samozřejmě někam výše mancity dostane, bohužel...

Reagovat
smazaný uživatel

Počkej až šejky hračka omrzí..

Reagovat
smazaný uživatel

ó, to bych byl šťastný

Reagovat
salami

jaký slávistický srdcaři podle tebe chyběj?

Reagovat
smazaný uživatel

Slavia a ManCity je trošku rozdíl... Slavia se nemá kam výkonostně posunout z domácích hráčů, kdežto ManCity posílili o hodně.

Reagovat
salami

no mě by jenom zajímalo jaký hráče ze Slavie měl namysli,protože ve Slavii jsou furt ty stejní hráč plus nový posily,ale nikdo výraznej ze sestavy co hrála LM Slavii nechybí

Reagovat
smazaný uživatel

myslel jsem loňskou sezonu...

Reagovat
salami

nejvíc Slavii zasáhl odchod Tavarese a toho bych srdcařem nebo bojovníkem nenazval

Reagovat
smazaný uživatel

No start měli dobrej, pokud takhle budou pokračovat, tak o něj můžou klidně bojovat...

Reagovat
smazaný uživatel

No start měli dobrej, pokud takhle budou pokračovat, tak o něj můžou klidně bojovat...

Reagovat
smazaný uživatel

kua sry...

Reagovat
Counter

Pral bych jim ctvrte misto na ukor Chelsea, Ireland s Barrym si LM zaslouzi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Barry je zmetek.

Reagovat
smazaný uživatel

aspoň někdo rozumnej

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

4.místo na úkor Chelsea?Tak ten byl dobrej...

Reagovat
Deywid

vskutku dobrý vtip

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea bude v TOP3

Reagovat
Counter

netvrdim opak

"Pral bych jim" rozhodne neni to same jako "Bude jim patrit"...

Reagovat
Godwinson

já bych řek, že rozhodně, letos by už zase mohl klapnout ten titul :)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Counter

Lucas se ti uz zlepsuje, pomalu se zacinam strachovat

Reagovat
smazaný uživatel

Jen se neboj.. Nechápu co tam u toho denilsona dělá ta osmička.. Normálně Tě začínám podezřívat ze zmanipulování výsledků.

Reagovat
Counter

ja proste umim soutezit, vsichni hraci Chazy league se mi taky divaji na zada

Kdyz se kouknes na celou zakladni 11 Afc proti Evertonu (vysledek znas) tak uvidis ze maji vsichni vysokou znamku... Navic Deni dal velmi krasny gol, coz mu pridalo nejaky ten bodik navic.

Na kolik hernich kol to stanovime?

Reagovat
smazaný uživatel

Dal bych to tak na 13 Jelikož prohrávám a musím to nějak dohnat

Reagovat
Counter

takze tri sezonni kola, dobre. Uz abych zacal vymyslet ne jeden, ale hned tri antiBordeaux nicky

Reagovat
smazaný uživatel

Počkej, počkej... jen se neboj, on to Lucas zvládne.. Stačí jedna/dvě pěkný střely a bude to dobrý.. Jenom jsem zvědavej na ten konečnej výsledek (oba u skysports maximálně 5,2 )

Reagovat
Counter

no ja si nikdy necetl, podle ceho to hodnoceni vytvari. Jestli jsou do toho vyrazne zahrnuty statistiky, tak Denilson vyhraje na plne care - ma procentualne perfektni presnost prihravek (dozadu)... Myslim, ze tak 6.5 udrzi az do konce

Reagovat
smazaný uživatel

: Stále si stojím za Lucasem. I když on dozadu může přihrát, tak maximálně Maschovi

Reagovat
smazaný uživatel

barry si to zaslouží? jak kdyby real třeba dva roky ještě nevyhrál ligu, pokaždé barca ...raúl by přestoupil do barcy a ty bys jim přál, páč by si to raúl ještě jednou zasloužil ...za sviňárny se má pykat a já doufám, že barry si to odpyká ...opustit svůj klub v době vzestupu, kdy hodně věcí záleží na něm, je snad ještě horší, než kdyby si chtěl zachránit kariéru odchodem po sestupu...

Reagovat
Counter

Barry chtel odejit snad jeste pred vzestupem, v dobe, kdy odchazel Berger. Pro Villans vzdy odvadel skvele sluzby a rozhodne bych o nem nemluvil jako o zradci...

Reagovat
smazaný uživatel

není to zrádce, je to "money hunter" ... jakej člověk by odcházel z těsně šestého celku tabulky z důvodu tužby po pohárech? ten, co chce lepší smlouvu ... loňské léto chtěl fanouškům odčinit hraním i přes problémy s třísly, ale jsem hodně zvědavej na villa park po příjezdu manc

Reagovat
minoLFC

Irelandovi hej ale nie...radšej ale nech City vyšpluchnú United

Reagovat
Devil

Jasna vec!

Reagovat
smazaný uživatel

man.city budu stastny sa za prvu desiatku

Reagovat
Špilmachr

Reagovat
Lorcan

nezíská nejen titul, ale ani flek v první čtyřce

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ještě aby získal,vždyt je to proti sportovnímu chápání.Navíc Citizens jsou uměle vytvořený klub a já jim přeju nejlíp 10.místo.

Reagovat
smazaný uživatel

Uměle vytvořenej klub v roce v roce 1880

Reagovat
smazaný uživatel

myslím posilama a uspěchy ne založením chytráku.

Reagovat
smazaný uživatel

aha..umělý klub vytvořený v předminulém století letošníma letníma posilama..chápu

Reagovat
smazaný uživatel

Co tim chceš říct?

Reagovat
soukup

úspěchy, oni už něco získali? ten klub je rozhodně tradiční a teď zrovna prochází a bude procházet érou, kdy bude mít víc peněz a bude asi úspěšnější

Reagovat
smazaný uživatel

debilek McCarthy man.city vyhraje titul!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele