Mikautadze po vydařeném Euru přestupuje, rozhodl se vrátit do Lyonu

18.07., 18:42
Aktuality
Georges Mikautadze táhl Gruzii na mistrovství Evropy. (© AFP)

Olympique Lyon dotáhl návrat Georgese Mikautadzeho, za něhož Métám zaplatí 18,5 milionu eur. Gruzínský reprezentant se ve známém prostředí upsal do roku 2028.

Mikautadze se stal rekordním prodejem Mét, kam se vrátil uprostřed minulé sezony po nevydařeném podzimu v Ajaxu, ani jeho 13 gólů ve dvaceti startech však nepomohlo k záchraně.

Méty sice aktivovaly opci ve výši 13 milionů eur, bylo však jasné, že 23letý útočník nebude hrát druhou ligu. Dlouho to vypadalo na přesun do Monaka, nakonec však střelce získal Lyon. Mikautadze se vrací do klubu, jenž ho vychoval, za OL nastupoval mezi lety 2008 až 2015.

Mikautadze v devatenácti letech za Méty debutoval v Ligue 1, od té doby za klub ze severu Francie nastoupil do 64 soutěžních zápasů se skvělou bilancí 38 gólů a 13 asistencí.

Gruzínský reprezentant na sebe výrazně upozornil na mistrovství Evropy, kde byl se třemi brankami děleným nejlepším střelcem turnaje. Gruzie i díky jeho příspěvku postoupila z české skupiny do osmifinále, kde bylo nad její síly Španělsko, které nakonec evropský šampionát vyhrálo.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (20)

Přidat komentář
Jason_

Reagovat
Seydou Doumbia

Za polovinu sezony v rozpadlých Métách 13+4. Trochu se bojím že to může znamenat odchod Lacy, když máme na hrot i Orbana a křídel máme taky dost. Neumím si představit hru na 2 útočníky. Každopádně solidní utrácení, celá liga bankrotuje a Lyon utrácí. Tohle fakt může být bud LM nebo bankrot klubu.

Mika 19, Matka Baldé 6, Car 4, Nuamah 29, Abner 8, Niakhaté 32, Mangala 24, Benrahma 14

Reagovat
herbage

plus v zimě Almada

Reagovat
Seydou Doumbia

Jo ten mi vypadl zatím v přestupáku nikdo neutratil více peněz a to si to ani nemusím ověřovat, jinak bych si toho snad všiml

Reagovat
Sigma Olomouc

Kdybyste utratili více než PSG do září, tak jste fakt na hranici bankrotu.

Reagovat
FC Porto FC

Celá nebankrotuje, jen tak 10 týmu ne?

Reagovat
Seydou Doumbia

Jo z Ligue 1 se stane Ligue 0,5 top týmy jsou v pohodě, ale 8z18 týmu mají problémy no my je budeme mít až za rok

Reagovat
Grupma

Na Euru bavil Ať se daří

Reagovat
Sigma Olomouc

Snad se tam nezakope. Good luck.

Btw, proč na začátku toho videa jede v MG? To je jejich sponzor?

Reagovat
Rudnevs

To su strašné sračky tie autá

Reagovat
DidusIneptus

Všechna auta sů špatná. Něje auto které by neškodilo.

Reagovat
Rudnevs

Také Porsche 911 by mi teda rozhodne neuskodilo

Reagovat
pistacik11

Dúfam, že na dovolenku chodis pešo

Reagovat
Neutron

Tak mozno nechodi ako polovica Slovakov autom do Chorvatska.

Reagovat
DidusIneptus

Nevím, jak si to Méty představujou... S Mikautadzem by byla nějaká naděje se do Ligue1 vrátit. Bez něho se už vrátit nemůžou. Asi jim stačí Ligue2 kde si na ně nikdo nebude výsměšně ukazovat: otloukánci!

Reagovat
Langi

Jakoze by po te sezone a Euru chtel hrat 2. ligu? Apropo, jak by sis predstavoval, ze provincni Mety zaplati rozpoctem prvoligovy kadr, kdyz spadly? Nekde se to uz v minulosti resilo a financni rozdil mezi L1 a L2 je neco jako mit na sezonu rozpocet Sparty a nebo Taborska….v minulych letech spadlo lepsi Bordeaux nebo ASSE a podivej se kdo tam ted hraje…ten kadr se neda ve druhe lize udrzet, to bys zkrachoval.

Reagovat
Simas92

Sis jako myslel ze hrac co da v sestupujicim celku v top5 lize 13 golu za pul sezony a pak 3 goly na Euru za tragickou Gruzii ve 4 zapasech...ze pak jako pujde hrat druhou ligu?

Reagovat
MarcoBanco

To, že ho Méty vykúpili bolo čiste z finančného hladiska, nakoľko mali výhodnú výkupku a bolo im jasné, že po takej sezóne ho hneď predajú za viac

Reagovat
Lukáš_6

Někteří lidi jsou z té fify slušně degenerovaní

Reagovat
GrimeBaller98

Presne, kdyby hrali o FMko, tak o fotbale premysli uplne jinak

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele