Mitroglou zůstává v Lisabonu, Benfica ho vykoupila z Fulhamu

18.05.2016, 14:12
Aktuality
Konstantinos Mitroglou se dočkal definitivního vysvobození ze svého nepovedeného angažmá ve Fulhamu. Řecký kanonýr strávil uplynulé měsíce v Benfice, která se rozhodla změnit hostování v trvalý přestup...

28letý fotbalista v minulosti sázel branky za Atromitos a Olympiakos Pireus a Fulham za něho v lednu 2014 zaplatil patnáct milionů eur. Mitroglou ovšem vysoká očekávání nenaplnil, v Londýně se nedokázal prosadit a Cottagers navíc spadli z Premier League do League Championship.

V ligovém ročníku 2014/2015 hostoval v Olympiakosu, loni v létě si ho pak vypůjčila Benfica a Mitroglou společně s Jonasem vytvořil úderné duo, které v portugalské nejvyšší soutěži nastřílelo dohromady 51 gólů. Řecký reprezentant si na své konto připsal devatenáct zásahů a dvakrát se prosadil v Lize mistrů, kde jeho dočasný zaměstnavatel dokráčel do čtvrtfinále.

Benfica v tuto chvíli za hráče zaplatí sedm milionů eur, Mitroglou podepsal kontrakt na čtyři roky.

"Jsem velmi šťastný, toto byl můj cíl. Přišel jsem, abych dokázal, že jsem schopen pomoci týmu a z delšího setrvání mám velkou radost. Před svým příchodem jsem slyšel spoustu věcí a jednoznačně jsem předčil i ta nejvyšší očekávání. V Benfice je všechno skvělé, tým, fanoušci, zkrátka všechno!" říká majitel portugalského titulu, k němuž bude moci v pátek přidat i triumf v Ligovém poháru.

Autor: Tomáš Pavlík / soccerway.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Škoda, že mu nesedla Anglie (nebo možná jen Fulham). Každopádně za 7 mega slušný obchod

Reagovat
smazaný uživatel

Nedá se ani říct, že by mu to nesedlo. On se hned po příchodu do Fulhamu zranil a byl skoro půl roku mimo, takže ani neměl možnost se ukázat.

Reagovat
Manau

Liverpoolskej dres by mu sedl

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Tohle Fulham solidně posral.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele