Mladá Boleslav bude hrát Konferenční ligu v azylu, fanoušci musejí do Hradce Králové

29.08., 22:05
Aktuality
Stadion Hradce Králové (© FC Hradec Králové)

Hráči Mladé Boleslavi budou hrát domácí utkání ligové fáze Konferenční ligy v Hradci Králové. Mladoboleslavská Lokotrans Arena nesplňuje podmínky UEFA. ČTK to potvrdil mluvčí středočeského klubu Jiří Koros.

Pětitisícový stadion v Mladé Boleslavi nemá požadovanou kapacitu pro pořádání utkání hlavní fáze evropských pohárů. Ta je stanovena na 8000 míst, aby splňovala podmínky UEFA pro stadiony čtvrté kategorie.

Předkola ještě odehráli mladoboleslavští fotbalisté na domácí půdě, pro hlavní soutěž si ale museli už před sezonou dohodnout azyl v nové Malšovické aréně v Hradci pro 9300 diváků. Východočeši hráli mezi lety 2021 až 2023 během výstavby svého stadionu právě v Mladé Boleslavi.

Středočeši dnes zvítězili v odvetě 4. předkola v Paksi 3:0 a v součtu s domácí remízou 2:2 prošli po 17 letech do hlavní fáze evropského poháru. Jména šesti protivníků pro nově zavedenou ligovou fázi Konferenční ligy se dozvědí při pátečním losování. V azylu v Hradci sehrají tři zápasy, třikrát se představí na hřištích soupeřů.

Autor: ČTK

Komentáře (15)

Přidat komentář
Selänne

Ty kráso, tak oni vyřadí Hradec z boje o Evropu, pak do tý Evropy postoupí a ke všemu ji budou hrát právě v Hradci. Miluju náš fotbal.

Reagovat
didosh

Reagovat
Kucka

Reagovat
lampas

Reagovat
Mönchengladbach

Chelsea v Hradci

Reagovat
icemike

Aspoň se zvedne šance, že nekdo přijde

Reagovat
Tlustej Pedro

Tak stadion v Hradci je hezký a bude to mnohem reprezentativnější prostředí než v Boleslavi, ale kapacita by možná nebyla až takový problém, v minulém roce byly 3 výjímky, Klaksvík hrál EKL na stadionu pro 6500 lidí, je pravda, že na národním, největším v zemi a ani náhodou nehrozilo, že by bylo vyprodáno, pak Breidablik odehrál jeden zápas EKL s izraelským týmem na stadionu pro 3000, lidí a nepřišla ani tisícivka, ale třeba TSC Bačka Topola odehrála EL na svém stadionu pro 4500 lidí, například i vyprodaný zápas s West Hamem, tady je zase fakt, že je to hezký moderní stadion, ale pro 4500...Takže spíš než kapacita by vadily toy-toyky v sektoru hostů...

Reagovat
lampas

Ta Bačka Topola má koukám nový moderní stadion, jen malý. U Boleslavi určitě vadí mnohem víc věcí, než jen to, že má malou kapacitu. Ty stadiony musí plnit určitá kritéria ohledně počtu důstojných VIP míst, kapacit pro média atd.

Reagovat
Losinho

Reagovat
Sigma Olomouc

A před tím stadionem Boleslav hostila Hradec

Reagovat
insane

A co týmy třeba z takových Faerských ostrovů? Vím, že letos se jim do skupiny zrovna nikdo nedostal, ale to teda budou muset hrát poháry stovky/tisíce kilometrů daleko kvůli tomu? Jasně, Ukrajina a Izrael jsou teď k tomu taky nucený, ale za úplně jiných okolností.

Reagovat
insane

Aha, až teď mě napadlo přečíst si ten komentář výš. No každopádně nevím, ale tohle pravidlo bych chápal u LM a EL, přičemž KL je koncipovaná tak, že tam prostě bude hrát mnohem víc menších týmů z menších lig, takže bych to v rámci týhle soutěže takhle hloupě neomezoval.

Reagovat
mistr129

No, jako ten stadion v Boleslavi je fakt až nedůstojný, ani ne tak stavem, ale tím zázemí atd... běhat tam po louce někam do stánku a na záchod, to není moc reprezentativní.

Reagovat
insane

Jako chápu, že to je proti zejména západní infrastruktuře tak trochu sto let za opicema. Na druhou stranu je to KL, kterou pravidelně hrajou týmy z Pobaltí a z těch menších balkánských států, tam bych prostě ten standard nenastavoval na úroveň LM a EL. Je to prostě taková evropská 3. liga.

Reagovat
oli9

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele