Modeste zastoupí v Dortmundu nemocného Hallera

08.08.2022, 20:40
Aktuality
Borussii Dortmund posílil Anthony Modeste z 1. FC Köln. Čtyřiatřicetiletý útočník, jenž podepsal smlouvu do konce sezony, má zastoupit nemocného Sébastiena Hallera...

Hallerovi byl krátce po přestupu z Ajaxu zjištěný nádor na varlatech a vzhledem k chemoterapii vynechá několik měsíců, proto muselo BVB reagovat příchodem Modesteho.

1. FC Köln má podle nepotvrzených zpráv za kanonýra, jemuž by za rok vypršela smlouva, dostat pět milionů eur a na podobnou sumu by si měl v hrubém přijít i francouzský útočník.

Modeste byl v minulé bundesligové sezoně s 20 góly na děleném čtvrtém místě tabulky střelců a měl zásadní podíl na tom, že se porýnské mužstvo kvalifikovalo do předkola Evropské konferenční ligy. Stejně jako před pěti lety však po vydařeném ročníku odchází.

"Po analýze uplynulé sezony jsme se rozhodli získat klasického útočníka, který naší hře přidá ve fyzičnosti, síle v hlavičkových soubojích a tlaku před brankou," uvedl sportovní ředitel Sebastian Kehl. "Po onemocnění Sébastiena Hallera jsme rádi, že v krátké době získáváme dalšího takového útočníka v Anthonym Modestem. Jde o ostříleného profesionála, jenž velmi dobře zná Bundesligu a dokáže plnit roli, jakou do svého fotbalu potřebuje Edin Terzić," dodal na adresu nové posily.

"Jsem vděčný 1. FC Köln za úspěšné období. Přesto jsem se rozhodl pro změnu. Nabídka BVB je v mém věku jedinečnou příležitostí zahrát si Ligu mistrů a ukázat se na nejvyšší úrovni. Jsem z této možnosti nadšený a slibuji, že udělám maximum pro úspěch týmu a celého klubu," prohlásil Modeste.

Modeste za "Kozly" během dvou angažmá nastoupil do 156 soutěžních zápasů s bilancí 79 gólů. Před návratem do 1. FC Köln působil v čínském Tianjinu Tianhai, prošel také Nice, Bordeaux nebo Hoffenheim.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (20)

Přidat komentář
formic81

5 mega

Reagovat
Beči

Tak musíš vzít ohled na to, že je mu 34. Větší cenu reálně mít asi nemůže.

Reagovat
Usama Bin Dembélé

+ mu v létě končí smlouva.

Reagovat
vladino10

Prečo im ho dal Kolín za 5?

Voči hráčovi ktorý má možnosť si na sklonku kariéry zahrať LM krásne gesto - splnia mu zrejme sen. Ale mohli ten Dortmund trochu potiahnuť

Reagovat
Beči

Tak musíš vzít ohled na to, že je mu 34. Větší cenu reálně mít asi nemůže.

Reagovat
Martas30

Tohoto hráče bych nečekal, těch 20 by znova dát mohl

Reagovat
Rich

Kolín hrál bez něho a zvládli to... Mohli více žluťáky podusit, třeba za 15 mega... Kort, když už je to druhý hráč za sezónu, který k nim šel...

Reagovat
Rambajstago

*Kór, je to kór

Reagovat
cologneFC

Niekto cez víkend na effzeh do Lipska? Máme jeden lístok a miesto v aute navyše

Reagovat
Nickname 9

Dortmund Modeste . Snad se mu tam bude (nebo spíš nebude) dařit jako před příchodem do Kolína.

Reagovat
cologneFC

Reagovat
Tomanatura

Proc? On uz po sezone rikal, ze ho ceka posledni kontrakt a ze si chce jeste vydelat. Rekl to aspon na plnou hubu a nakonec ho tam agent dotlacil. Navic Köln ho bral z Ciny zadarmo a i diky nemu jsou ted tak stabilizovani. Mne to prijde ok, museöi vedet vsichni, ze chce jit.

Reagovat
andrew96

No... je zvláštní, co si budem

Reagovat
stas87

Šeško v RB. Fakt nechapem preco si ho Bayern nemohol dohovoriť a o rok ho mat za 24 mega, Mane by im na ten jeden rok stačil. O rok už asi útočníka kúpi a bude to možno niekto, za koho dajú o 20 mega viac lebo ho ten klub natiahne. Ale ani by ma neprekvapilo, ak by Šeško o rok zával v RB a Silva šiel práve do Bayernu. Šeško príde až o rok v lete do Nemecka. Podľa expresky by cena mala byt 24 mega ale počkám si na oficiálnu čiastku, je to dosť malo ale ide medzi dvomi RB klubmi, no.

Reagovat
MarcoBanco

Je až taký dobrý? nemám ho nasledovaného ale príde mi, že vela golov v tom Rakúsku nenasypal. To Haaland ked išiel do BVB mal omnoho lepšie čísla vrátane už aj LM

Reagovat
p-e-t-k-o

Musí byť každý Haland?

Reagovat
MarcoBanco

Je to samozrejme myslené vzhladom k tej prestupovej čiastke.

Reagovat
Rich

Bayern po něm nepůjde, někde jsem četl, že vedení o něm nebylo přesvědčeno, stejně jako u Kalajdžiče... Pokud někdo dorazí, tak jsou jenom dvě možnosti, které se skloňují, Victor Osimhen z Neapole a bohužel Harry Kane... Pokud bych si měl z nich vybrat, tak osobně dám přednost Victorovi... Kane není bůh ví jaký top útočník... Silva na Bayern nemá, stejně jako Schick...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele