Moukoko mění Německo za Francii, útočníka si vypůjčilo Nice

28.08., 18:44
Aktuality
Youssoufa Moukoko (© OGC Nice)

Youssoufa Moukoko byl už od června spojován s odchodem z Dortmundu a v kádru BVB nakonec do začátku září nevydrží. Stále teprve devatenáctiletý útočník stráví letošní sezonu na hostování v OGC Nice.

Součástí dohody je i opce na přestup nastavená na osmnáct milionů eur. Borussia se aktuálně zbavuje podílu na financování fotbalistova platu, ten bude letos hradit výhradně francouzská strana a z jejího účtu by mělo "zmizet" šest milionů eur.

Moukoko do prvního týmu Dortmundu patřil už od sezony 2020/2021 a v německé nejvyšší soutěži debutoval den po svých šestnáctých narozeninách. Velký potenciál se mu každopádně naplnit nepovedlo, neměl místo v základní sestavě a za vestfálský celek nastřílel jen osmnáct gólů.

S hráčem nepočítal již dřívější trenér Edin Terzić a na jeho situaci nic nezměnil ani letní nástup Nuriho Sahina. "Konkurence v naší ofenzívě je obrovská a Youssoufa by nedostával tolik prostoru, aby se mohl vyvinout ve špičkového hráče. Prošel místní akademií, klubu je oddaný a slavil s ním několik úspěchů. Věříme, že změna a nové prostředí se na něm podepíší jenom pozitivně. V letošní sezoně rozhodně zůstaneme v pravidelném kontaktu," řekl sportovní ředitel Sebastian Kehl.

Nice není jediným francouzským klubem, který se o mladého útočníka zajímal a sledovaly ho i Remeš s Marseille. O jeho příchodu jednal rovněž španělský Betis.

Autor: Tomáš Pavlík / kicker.de

Komentáře (10)

Přidat komentář
Moshe Dajan

Tenhle týpek je největší hype všech dob snad. Už asi 10 let se o něm mluví jako největším německém talentu od Císaře a stačí mu k tomu v průměru 4 góly za sezonu v BL a hezký úsměv voe. Zlatý Bizonek.

Reagovat
andrew96

Za největší talent jsi ho považoval tak ty. Určitě na sebe neupozornil výkony v BL, to mnohem dřív. Což logicky vzbudí pozornost. A zrovna on se moc neusmivá.

Reagovat
Witcher

Druhej Kakuta

Reagovat
Seydou Doumbia

to byl mistrrrr v lens

Reagovat
Pithivier

Klokanomete, jsi to ty?

Reagovat
andrew96

Za celou dobu to byly vždy jen náznaky, nic zázračného. I tak mě ale jeho odchod mrzí víc než Brunnera, který je možná i talentovanější, ale v hlavě má vylízáno. Třeba by se s ním dalo ještě pracovat, kdyby se chytl. Ale to už možná zůstane v Nice.

Reagovat
veikko

Možná klasicky rychlejší vývoj v těch mládežnických kategoriích? To se stalo spoustě hráčů. Předpokládám teda samozřejmě, že ty zvěsti o tom, že je ve skutečnosti starší, je klasická bulvární sračka (publikoval to jako první německý bulvár). Jinak Brunnera jsem viděl na MS U17 a byl fakt skvělý. Škoda, že je dement.

Reagovat
andrew96

Jj, proto taky byla veřejnost spíše opatrná před nějakým pasováním na velký příslib budoucnosti. Něco v sobě Moukoko má: tah na bránu, rychlost, slušný driblink. Ale třeba čtení hry je šílené, to samé nabídka i přihrávky. Pokud tedy stihl přihrát předtím, než se dostal mezi 4 soupeře, přes které se už dál nedostal.

Reagovat
Sigma Olomouc

Všichni čekali od něj mnohem víc. Teď mi přijde jako takový průměrný mladej hráč.

Reagovat
r.mrazik

FM legenda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele