Naučili jsme se spoustu věcí. Musíme se poučit, ale jsem na všechny hrdý, řekl turecký kapitán Çalhanoğlu

08.07., 08:55
Aktuality

Kapitán turecké reprezentace Hakan Çalhanoğlu (30) cítil po závěrečném hvizdu čtvrtfinále Eura v ústech hořkost. Lídr národního týmu, který předvedl houževnatý výkon, cítil, že jeho mužstvo nebylo daleko od postupu přes Nizozemsko do semifinále mistrovství Evropy.

Před bouřlivým publikem na berlínském Olympiastadionu se Turecko v prvním poločase ujalo vedení zásluhou Sameta Akaydina, ale hlavička Stefana de Vrije a vlastní gól Merta Müldüra rozbily jejich sen a zajistily Nizozemcům postup.

"Když se podíváme na turnaj obecně, týmy, které se dostanou do vedení 1:0, se většinou stáhnou. Nevím, proč tomu tak je, ale v našem případě to bylo stejné," řekl Çalhanoğlu a dodal: "Během sedmi minut jsme inkasovali dva góly, což nám uškodilo. V závěru jsme se hodně snažili a měli jsme šance po dlouhých míčích, ale nedokázali jsme je využít. Ve fotbale se takové věci občas stávají. Musíme se z toho poučit. Jsem na všechny hrdý."

Vzhledem k tomu, že Turecko bude v roce 2032 turnaj pořádat společně s Itálií, řekl Çalhanoğlu, který se narodil v Německu, že se jeho tým naučil spoustu věcí, které může využít směrem k budoucnosti: "Dokud budeme jednotní a budeme držet pohromadě, můžeme dosáhnout čehokoli."

Hakan Çalhanoğlu vs. Nizozemsko. (©Opta by Stats Perform / Profimedia)

Hráč Interu a několik jeho spoluhráčů z národního týmu poděkovalo svým fanouškům, z nichž mnozí žijí v Německu. "Chtěl bych poděkovat naší zemi, podporovali nás velmi dobře. Do zápasů jsme šli, jako bychom byli domácí tým. Byli pro nás velkou motivací. Jsme smutní, ale nakonec to byl turnaj, na který budeme hrdí. Doufám, že budeme úspěšní i na dalších akcích," dodal záložník Orkun Kökcü, jenž do střetnutí nezasáhl kvůli karetnímu trestu.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: Livesport.cz / Reuters

Komentáře (14)

Přidat komentář
mirdagwutang

Šašci dobře jim tak. Jel jsem do Hamburgu jenom aby nás potopil A. Barák, sestřelil Maďarský rozhodčí, a Turci co furt provokovali v Český zoně a pak se chtěli jenom prát a vysmívat se. Osobně jsem rád, že padli tihle hov@da. Totálně nesympatičtí lidi, co dali Rakousko se štěstím, nás jen tak tak porazit když hráli 70minut+ přesilovku.

Reagovat
lampas

Reagovat
didosh

Reagovat
OTASi

Reagovat
GrimeBaller98

Karma ty kryso, nepreju celymu Tureckymu narodu nic dobryho! Kdo byl v Hamburku a videl mesto mi musi dat za pravdu

Reagovat
didosh

Reagovat
OTASi

Reagovat
PBLead

Reagovat
Csaplárova past

Sympatický výkon, hlavně proti Česku

Reagovat
lampas

Chátra Evropy, jsou to v podstatě jen takový víc namachrovaní cikáni, prostě odpad.

Reagovat
didosh

Reagovat
OTASi

Reagovat
Kucka

Snad se naučili, že na jejich fašistická gesta není v Evropě nikdo zvědavý.

Reagovat
Raul=Real

Spodina národ

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele