Návrat po téměř 18 letech: Perišić odešel z Tottenhamu do Hajduku Split

19.01., 16:10
Aktuality
Ivan Perišić v chorvatské reprezentaci (© AFP)

Ivan Perišić půl roku před koncem smlouvy opouští Tottenham a vrací se do Chorvatska, bude nastupovat za Hajduk Split. Čtyřiatřicetiletý záložník do mateřského klubu přichází na půlroční hostování a následně jakožto volný hráč podepíše smlouvu na příští sezonu...

Rodák ze Splitu, jenž se zotavuje z vážného zranění kolena, nefiguroval v dalších plánech manažera Angeho Postecogloua, proto není překvapením, že mu byl umožnený odchod.

"Hajduk může ke spokojenosti veřejnosti potvrdit to, na co netrpělivě čekalo: Ivan Perišič bude po 17,5 letech znovu oblékat bílý dres s číslem čtyři," potvrdil tradiční chorvatský klub návrat Perišiće, jenž z mateřského působiště odešel v 17 letech do Sochaux.

Perišić, jenž by se měl zapojit až ke konci jarní části, se vrací do týmu aktuálního lídra chorvatské nejvyšší soutěže a může Hajduku Split pomoci k prvnímu titulu od roku 2005. Zkušený rutinér chce být zároveň připravený na blížící se evropský šampionát v Německu.

Obounohý univerzál za Spurs nastoupil do 50 soutěžních zápasů, v nichž si zapsal jeden gól a 14 asistencí. Perišić v minulosti hrál také za Club Bruggy, Borussii Dortmund, Wolfsburg, Inter Milán a Bayern Mnichov, jemuž v sezoně 2019/20 pomohl k zisku ceněného treble.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (124)

Přidat komentář
Rudnevs

Nakoniec skvelá kariéra

Svojho času spolu s Ayewom zo Sochaux robili skúšku v Herthe. Hertha ich nakoniec oboch nevzala Asi to neskôr trochu oľutovali.

Reagovat
Damis

Neolutovali

Reagovat
Acquanni

Já bych řekl, že spousta tady těch "příbehů", jak někoho nevzali a později litovali nedávají smysl. Vždy musel být důvod, proč ty hráče odmítli a podle mě to často bylo to, co ti hráči potřebovali a nakoplo je to. Třeba měli hlavu moc v oblacích a tohle je vrátilo zpátky na zem. A i kdyby ne, je to vždycky motivace ukázat se, že na to máš, i když řekli, že ne. Viz takový Rice, vyhozený z Chelsea a ve WHU se vyšvihl na top úroveň, určitě mu ten vyhazov musel hodně zvýšit motivaci to prostě dokázat

Reagovat
Rudnevs

No však jasne, netreba to vziať úplne doslova Len som sa chcel podeliť o túto zaujímavosť a o to, akých hráčov Hertha mohla mať.

Reagovat
Acquanni

Jo to třeba pro mě byla novinka, taky to rád slyším tyhle perličky

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
oli9

Reagovat
Seydou Doumbia

Souhlasím, Rajs by určitě nebyl tak top a neměl takovou kariéru, kdyby zůstal v Chelsea...někteří se neprosadí a kdyby si vybrali správný klub tak jsou dnes hvězdy a naopak to funguje taky

Reagovat
Acquanni

Reagovat
Nadržený šimpanz

Slavia skoro měla Haalanda třeba

Reagovat
jk

Někdy mě pod Contem docela sral, ale většinou to odmakal a těch 14 (!) asistencí mluví samy za sebe. Pod Angem mě překvapil a myslím, že pokud by se nezranil tak by si i dost zahrál.

Tak snad si ještě tu kariéru trochu prodlouží a zakope si zdravej aspoň doma.

Reagovat
FUnk

Reagovat
Error

Chelsea povolala zpet Casadeie

Reagovat
Salfovic

Lavia bude asi pořád zraněnej a Ugočekvu je zoufalec, takže proč ne. V přípravě byl prej dobrej.

Reagovat
Uwe háže buly

Tvl jsem myslel, že se v tom Interu jen tak mihnul

Reagovat
wyqinac

ja zas myslel, ze tam porad jeste je

Reagovat
mayday

Ve všech týmech co jsem ho viděl, tak vždy brousil lajnu a podával vesměs dobré výkony. A ty nejhezčí v šachovnicovém dresu.

Reagovat
ignor24

Reagovat
martin.b

@cfbayern

True

Bayern want to start Negotations with Newcastle @NUFC for Kieran Trippier (33) on saturday

ten Tuchel se už úplně posral ne

Reagovat
Kinky7

no vzhledem k tomu ze dle Guardianu za nej mozna posle do Castlu Kimmicha tak rozhodne

Reagovat
Freedo

Reagovat
SunFells

Kde to někdo z Guardianu tvrdil?

Reagovat
SunFells

A kde to tam tvrdí? Tam žádný takový motiv Bayernu není, vždyť je to dost nepředstavitelné i z Kimmichova pohledu.

Reagovat
Kinky7

3.odstavec a psal jsem možná přesně jak se píše v článku

Reagovat
SunFells

Ne?

Reagovat
MoonKnight

Kimmich+ doplatek od Bayernu aspoň 30-40 mega samozřejmě

Reagovat
Acquanni

To se mi nechce věřit, že by tam Kimmich chtěl Moooooožná poslední léto, ale tuhle sezónu se ukazuje, že zámky ještě nejsou ani zdaleka ready na to bojovat o vrchní příčky a zároveň v evropě (ačkoli víme, že v Evropě na PSG je dost zařízli). Ale kdo ví, jestli by ho nějaká raketa na platu nepřesvědčila

Reagovat
kissak

Jestli soudíš jen dle výsledků pak ano pokud by jsi však byl plně objektivní napsal by jsi také proč se tomu tak děje!!!

Reagovat
Acquanni

Myslíš zranění? Sorry, já fandím Arsenalu a dlooouhé roky to byl tým, který na zranění trpěl jako nikdo jiný a stejně se dělaly vtipy jako "4th place trophy" a do celého klubu se kopalo Mám teď brečet za Newcastle?

Reagovat
kissak

To si dělej, co chceš, ale proč hned brečet. My jsme také vyjma loňské sezóny se umisťovali na předních příčkách společně s vámi takže si nemáme co vyčítat.

Reagovat
Acquanni

To není o vyčítání, já jen říkám, že ten tým má ještě dost před sebou, než bude moct myslet pravidelně hrát v top 4 a promlouvat třeba i do bojů o titul. A tím pádem to pořád není destinace pro hráče typu Kimmich, kterého by bral snad každý klub na světě, kdyby byla možnost jej získat. Zranění má letos Newcastle příšerná, ale snad si nemyslíš, že bez nich by automaticky hráli v pohodě v top4ce a postoupili v LM. Neříkám, že by na tom nebyly lépe, ale těžko předpokládat, že by na tom byly skvěle, ten kádr ještě tak našlapaný není.

Reagovat
kissak

Jak jsem zde již několikrát psal, loňská sezóna byla výjimečná kdy se setkaly dva faktory. Někteří hráči hráli nad své limity, vše si skvěle sedlo, vyhýbala se zranění a hlavně týmy z top4 se nepotkaly s dobrou formou. Tudíž jsme byli vyšvihnuti tak vysoko a jen tak tak úhrali čtyřku před Poolem. Mnoho lidí včetně mě říkalo, že ta sezóna byla nadplán a Newcastle je nahoře moc brzy, což se nakonec potvrdilo, kdy jsme s poměrně úzkým kádrem hráli o soutěž navíc začala se kupit zranění a zbytek již známe.

Reagovat
Acquanni

Podepisuju se pod to, přišlo mi, že jsem tě ze začátku nějak nasral, ale přitom jsem to takhle myslel. Ten tým je dobrej a klobouk dolů hlavně před hráči jako Almiron apod, kteří zdánlivě "na víc než střed neměli" a neztratili se ani v LM. Jen se letos ukazuje realita a taky ta zranění samozřejmě taky dělají dost

Reagovat
kissak

Nenasral v pohodě, možná jsem to špatně pochopil, ale přišlo mi to hodně neobjektivní hodnocení neboť jsou v tom bohužel zase ta zranění. Netvrdím však, že nešlo uhrát více bodů. Howe měl více rotovat sestavou a dát občas odpočinout totálně utaveným hráčům, povoláním hráčů širšího kádru či případně někoho z béčka bez ohledu na výsledek.

Reagovat
Acquanni

Čtu později, ale

Reagovat
Acquanni

Jo, určitě by na tom byl Newcastle lépe nebýt tolika zranění, ale ruku na srdce, tak či tak umístění minulé sezóny bylo nad možnosti současného kádru, ještě mají co dohánět pořád.

Reagovat
kissak

Loňská sezóna byla dílem dvou hlavních aspektů a sice někteří naši hráči hráli nad své možnost a kádr nesužovala zranění také však bídná forma klubů z top4.

Reagovat
Acquanni

Vždyť takhle jsem to taky myslel, ten tým hrál nad své možnosti minulou sezonu, očividně tam zavládla euforie z nových majitelů a nového projektu. Nevím proč jsi v jedné reakci na mě nabroušenej a ve druhé mi to vlastně odsouhlasíš

Reagovat
kissak

Nabroušenej fakt nejsem, jen vím, že kdyby nám permanentně nechyběla jedenáctka hráčů pak bychom také byli někde jinde.

Reagovat
Acquanni

To určitě jo, věřím, že by jste aspoň tu EL ukopali, což jsem doufal. Jako PL fan přeji všem anglickým týmům v evropě, stejně jako Čech fandím všem našim v evropě, s vyjímkou Tottenhamu, u těch zahřeje, když to zkoní a vypadnou co nejdřív Ale i tak si myslím, že by Castle první čtyřku "jen" naháněl a nebyl by v ní. I když nutno říct, že můj Arsenal a City ztratili dost zbytečných bodů, stejně jako kurník, takže jasně, třeba by tam byli, ale podle mě by spíš stíhali

Reagovat
kissak

Tak víš co, po těch letech "temnoty" pod Ashleym byla loňská sezona absolutně top avšak některé fanoušky hodně namlsala s tím, že takové výsledky budou standardem, realita nás zase pěkně posadila na prdel a ukázala, že ještě nejsme připraveni.

Jinak s tím fanděním to mám nastaveno absolutně stejně

Reagovat
Acquanni

Jo to je ten problém, že někdo v tom loňském výsledku viděl nový standard, což se prostě zatím čekat nemůže

Reagovat
Salfovic

To budou asi tak zaručené zprávy, jako že chtěl v létě vyměnit Musialu.

Reagovat
Svatej

Reagovat
Rudnevs

FC Tottenham München

To fakt pôsobí akoby trénerom bol Southgate alebo tak niekto

Sa čudujem, že nedoviedli Hendersona

Reagovat
jk

Reagovat
MoonKnight

Na druhou stranu, tohle je velká šance pro celou Evropu, ten Tuchel je poklad normálně! Okamžitě bych nabídl Nathaniele Phillipse výměnou za Musialu, 80% šance že potom Tuchel skočí

Reagovat
MoonKnight

Trochu mi přijde, že Tuchel leze Tottenhamu do zadku, aby tam mohl jít trénovat

Reagovat
MoonKnight

Newcastlu*

Reagovat
SaianSupaCrew

By mě zajímalo, kolik beků podle tebe za poslední 2 roky podávalo lepší výkony, než Trippier.

Jasně, věk hraje proti němu, ale to srovnání s Hendem je srandovní a úplně zbytečné...

Reagovat
Rudnevs

To nemá byť kritika na Trippiera, ale celkovo na tú anglickú kolonizáciu Bayernu, ktorú tam Tuchel predvádza. Neporovnávam Trippiera s Hendersonom, ale vzhľadom na to, že prišiel už aj Dier, mal prísť v lete Walker a ďalších x podobných, tak Henderson by do toho zrovna akurát zapadol

Nehovoriac o tom, že Trippier má 33 rokov.. čo s ním Bayern akože chce?

Reagovat
jk

Kdyby Němci nebyli kopyta tak by nemuseli vykupovat veterány PL.

Reagovat
Rudnevs

To nemusia ani tak, ale Tuchel na tom očividne niečo vidí

Reagovat
SaianSupaCrew

To netuším, ale je to klasický late bloomer, který nejlepší fotbal začal hrát po třicítce.

Na 2 sezóny top bek.

Ale taky bych takový přestup čekal spíš od Juve, Barcy, atp...

Moc nechápu, co se v současném Bayernu děje.

Reagovat
Rudnevs

Presne no, Bayern tú pozíciu potrebuje vystužiť dlhodobo… inak nič proti Trippierovi, mne sa tiež posledné roky páčil, dokonca celkom sympatický hráč. Ale čo robí Tuchel s Bayernom mi s trochou nadsázky pripomína stredoškoláčku, ktorá ide na výmenný pobyt do Anglicka na dva týždne a po návrate sa tvári, že zabudla nemecky a že si k raňajkám musí dať čaj

Reagovat
SaianSupaCrew

Reagovat
SaianSupaCrew

Jinak nemůžeš mi ve zkratce napsat, co se v Bayernu děje? Přijde mi, že úplně ustoupili od té filozofie, díky které byli v rámci Evropy tak specifickým velkoklubem.

To má na to Tuchel takový vliv?

Reagovat
Rudnevs

Jednak Tuchel a po druhé asi aj tak nejak prirodzená fáza hľadania sa v spojení so zmenami vedenia či slabšou nemeckou generáciou. Ono tiež sa nedá byť stále na vrchole a k tomu stále stopercentný. Aj tí najlepší majú zlé obdobia.

Reagovat
fenixLFC

to skor posobi ze tuchel chce bayern uplne zlikvidovat

Reagovat
Seydou Doumbia

Dej pokoj už tak se Henderson absolutně nehodí do Ajaxu, natož do Baya

Reagovat
fenixLFC

do ajaxu sa uplne v pohode hodi. ba priam je to co tomu timu chyba

Reagovat
Neutron

A to je…?

Reagovat
fenixLFC

im hrozne chybaju skusenost. tie ich uspesne timy poslednych rokov neboli len o mladikoch, ale furt tam mali skuseneho hraca, ci uz to bol blind alebo tadic. 74% hracov co tuto sezonu naskocili je mladsich 23 rokov, potom tam mas akpoma s 28 bez realnych skusenosti a starsi tam je potom uz len 32 rocny Berghuis. henderson ma tych skusenosti neporovnatelne, neporovnatelne viac.

Reagovat
Neutron

Fair enough

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Bandita_Harry

Nehodí pretože Ajax je klub talentov a Hendo je čistý drič, paradoxne ho zúfalo potrebujú, on tam bude kapitán

Reagovat
kissak

to je zase mooooc pěkná kachna od rána se tím bavím

Reagovat
Salfovic

Bayern shání RB + spekulace o nutnosti Newcastlu prodávat = mrdky mediální už jedou

Reagovat
kissak

Jasně, ale kolik by za něj mohli dostat max. 10 m což nás nespasí i co se ušetření platu týče a Bayern asi bude chtít jen hostovačku každopádně by to pro nás znamenalo ztrátu jednoho hráče v poli což je v současné situaci nepředstavitelné.

Reagovat
Breze

Bayern potrebuje niekoho iba do konca sezony. A na 6 mesacne hostovanie ti nikto ziadneho naozaj top hraca nepusti. Vzhladom na to su Mukiele a Trippier este dobre moznosti.

Reagovat
fenixLFC

wtf vzhladom na co? trippier je prave ten top hrac ktoreho by na polrocne hostovanie nepustali ako pises

Reagovat
Kucka

Reagovat
martin.b

Tuchel chce novýho beka už od příchodu ne ? Však Mazraoui úplně není jeho favorit pokud vím.

Reagovat
Rudy

Presne jak jsem predpokladal. Po podpisu odehral sezonu. Drouhou vicemene nic. A jeste by mel smlouvu na dalsi rok za 6M. Inter mel rozum.

Reagovat
oli9

Teda kromě Brug teda nic moc statistiky... to jsem si teda myslel, že to byl větší golostroj

A také jsem vubec nevedel ze hral v Dortmundu

Reagovat
JackDaniels.

Toto by malo byt pevne stanovene pravidlo. Ze sa hráč vráti do klubu, ktory sa považuje za jeho materský a poslednych napr.20 zápasov kariéry musi odohrať v nom, alebo určitý pocet minut. V niektorych pirpadoch by to mohli byt komplikovane. No bol by to prínos pre tie male kluby dozaista.

Reagovat
jk

No to by se asi v Manchesteru United divili, až by tam přišel dohrát kariéru Macheda.

Reagovat
JackDaniels.

To pravidlo by bolobtreba spravne definovať samozrejme

Reagovat
ignor24

Reagovat
Kuba408

Letošní sezonu dal jeden gól co se dívám

Reagovat
Seydou Doumbia

Pořád by byl lepší než Rešford, Sančo a Antony ne? Zase proč zbytečně takhle posilovat United...

Reagovat
Busby babes

Sancho a Antony nejsou odchovanci. a jasne, Macheda je lepsi nez Rashford, ty vole delejte ten trolling aspon poradne, tohle josu jen sracky.

Reagovat
Seydou Doumbia

Marne, sraček tu je dost tak se to ztratí. Jen chci Rešforda nasrat aby začal dávat goly, mám ho proti jinému střelci že dá více v PL. Naposledy jak jsem Namibii nazval odpadem tak porazila Tunisko, třeba to výjde i tady.

Reagovat
Neutron

Reagovat
LeonardoUžoa

Aby nedošel ještě třeba Huddlestone nebo Livermore.

Reagovat
jk

Huddlestone už v Manchesteru je.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
milan78

pamatuju, když debutoval..., budoucí mega hvězda

Reagovat
iamek

Hráče, který nám pomohl k titulu vždy rádi přivítáme zpět

Reagovat
Busby babes

pro nej by to bylo spis Lazio.

Reagovat
andrew96

Reagovat
Amon

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Neutron

A aky to ma zmysel?

Reagovat
Lubinterista

Díky za vše v Interu. Spolu s Icardim, Handou, Brozem to nej co u nás v ty debilni době bylo. Alespoň ke konci měl za to trápení nějaké ty trofeje. Jeho odchodu někam do tottenhamu byla skoda.

Hodně štěstí doma na Poljudu

Reagovat
kvido17

Poljud jsem jednou navštívil a byl to skvělý zážitek

Reagovat
FUnk

skoda toho zraneni

Reagovat
r.mrazik
Reagovat
r.mrazik
Reagovat
Uwe háže buly

Už není nejlepší gólman PL?

Reagovat
r.mrazik

To jen pro jednoho člověka.

Reagovat
Busby babes

Level Mata to jeste neni, ale 2 az 3 kola a budes tam, verim ti.

Reagovat
r.mrazik

Že zrovna přijdeš s matou, kde se nakonec ukázalo, že to byl debilní přestup

Ale to je fuk. Však si u Onany stříkej dál

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Busby babes

Slusna obsese z tve strany.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Busby babes

Wow. Pokazil prihravku. To se jeste nikdy jinemu golmanovi nestalo

Zacinas pripominat takove ty "fanousky" United na twitteru, co behem zapasu jedou vsechny chyby co udela treba Mainoo stylem: tady mel nahrat lip. Tady zkazil prihravku, tady byl o metr jinde...

Reagovat
r.mrazik

Tak ještě bych mohl celou dobu na Twitteru prskat na vládu a říkat jak za Bureše bylo lépe.

Reagovat
Busby babes

To nekde pisu? Zajimave.

Reagovat
r.mrazik

Ses v tom našel?

Reagovat
Busby babes

Ehm, reagujes na me, tak koho jineho jsem v tom mel videt? tvl ty ses fakt mimo

Reagovat
r.mrazik

Reaguji na tebe, myslím to obecně ohledně takových gum.

Že ses v tom našel je tvůj problém.

Vem si prášky, ty fakt mimo

Reagovat
Busby babes

jj obecne, to z toho, ze reagujes mam poznat jak? Kdyz nq moje tweety reagujes pravidelne? A chapu, ze kdyz pisu ze treba Stanjura je nejvetsi traged, tak lidi ĵako ty si z toho vydedukujou ze za Burese bylo lip. Zvlast kdyz si mi v tomhle duchu i na twitteru reagoval.

Jezis ty ses trapnej. Ani stat za svym si nwdokazes a vymlouvas se jak skolacka.

Reagovat
r.mrazik

Musíš se víc snažit. Třeba to pak poznáš.

Mimo, trapnej.

Nezapomeň pak brečet, když ti to člověk pak vrátí.

Reagovat
Busby babes

kdy jsem brecel, ty jsi fakt kaspar...

Reagovat
r.mrazik

a zase...

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Csaplárova past

Měl jsem tak nějak za to, že je mu víc než 34

Reagovat
Swarley

me prijde, ze by mu melo byt uz tak 50

Reagovat
Arnar Resmusonn

Skvělá kariéra, vždy makal na hřišti, poctivý hráč a skvělý fotbalista a je fajn, že se vrací domů a fans Hajduku si jej užijí

Reagovat
Kucka

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele