Názor fanoušků respektuji, reagoval Hapal na výzvu příznivců k odchodu

10.03., 13:35
Aktuality
Pavel Hapal (© FC Baník Ostrava)

Obrovské zklamání, pískot fanoušků a skandování požadující konec trenéra domácích Pavla Hapala ve funkci. To byl výsledek dalšího výsledkově nepovedeného vystoupení Baníku Ostrava na domácí půdě v české nejvyšší soutěži. Tři body získala v sobotu večer po výhře 2:1 Sigma Olomouc. "Chápu, že jsou fanoušci zklamaní a naštvaní. Jejich skandování jsem slyšel. Je to jejich názor a já ho respektuji," konstatoval zklamaný Pavel Hapal.

Není to sice záležitost pro pamětníky, ale stejně už je to dávno. Baník Ostrava naposledy vyhrál ligový zápas na domácí půdě 23. září 2023, kdy 5:1 zvítězil nad Zlínem. Od té doby byl doma maximem Hapalova týmu bod za remízu. "V první půli jsme byli jednoznačně lepší. Nemám hráčům co vytknout, tedy až na tu finální fázi. Sigma dala dva góly, my jeden, proto je hodnocení zápasů smutné," vykládal do kamer O2 TV trenér Baníku Hapal.

Stál si za tím, že se jeho svěřenci vydali na maximum. Jenže výsledek v podobě tříbodové odměny se nedostavil. "Doma to nějak nemůžeme protrhnout," narážel Hapal, že na stadionech soupeřů to výsledkově vychází jeho svěřencům lépe. "Fanoušci byli zvyklí, že se doma vyhrává. Tým máme kvalitní, jednou to zlomíme," prohlásil Hapal. Pochopitelně mu neuniklo, že fandové skandováním požadovali jeho konec na lavičce FCB. "Jsou zklamaní, naštvaní. Zaznamenal jsem to. Je to jejich názor a já ho respektuji," dodal.

Bývalý hráč Baníku Miroslav Matušovič v roli experta ve studiu O2 konstatoval, že si není jistý tím, jestli je situace ostravského týmu kritická, když je v tabulce v první šestce a nejspíš ji i Baník udrží. "Ale baníkovští fanoušci jsou nároční, chtějí vidět vítězství v domácím prostředí. Když už tohle začnou skandovat, nikomu se to dobře neposlouchá. Nepomůže to trenérovi ani hráčům, všichni chtěli potvrdit body z venku," vykládal Matušovič, který si v minulosti sám od kotle Baníku vyslechl své kvůli tomu, že odešel do Sparty.

Matušovič uvedl, že když se nedaří, musí být každá v Baníku připravený na to, že fanoušci dají najevo své zklamání. "Baník má náročné fanoušky. Oni vám všechno dají, ale také něco chtějí. A když jim to nedáte, tak to dají patřičně najevo," měl jasno.

Po další domácí ztrátě byl pochopitelně smutný i kapitán Baníku David Lischka. "Ani si nepamatuji, kdy jsme doma vyhráli naposledy. Je to na ho..o. Nevím, proč to tam doma nepadá," uvedl na úvod svého hodnocení. Reakci příznivců se nediví. "Mají na to stoprocentní právo, Pískot si asi zasloužíme. Je to klišé, ale prostě v dalším zápase už to doma musíme zlomit," přál si.

Autor: eFotbal.cz / René Machálek

Komentáře (9)

Přidat komentář
ratusek

Měl dostatečně dlouhou dobu na to dokázat, že je ten pravý trenér. Mnohem víc času než ostatní. Bohužel, nemá na to nás posunout. Ale musíme ho přetrpět, protože teď ho není kým nahradit a otázka je, jeslti bude nějaký adept po sezoně.

Reagovat
oli9

Ale kdo? Kdyz si veznu poslední trenéry Baníku tak vkastne zkusili co mohli..

Jediný kdo mě napadá Franz?

Reagovat
kilobyte

Tak ono nejde o trenéra, ale vytyčit si cestu. Což možná Baníku chybí.

Reagovat
oli9

Vždyť ta je jasná už několik let... Třetí, čtvrté místo a Evropa

Reagovat
kilobyte

Tak tohle je spíše cíl, ale oni by si měli říct, jak toho dosáhnout.

Reagovat
dave30

Jestli neví jakou cestou, tak to může trénovat Luňák.

Reagovat
O.Giroud

Guľa

Reagovat
Mr.Mike

Svedik

Reagovat
Frank Lampard 8

Kulič?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele