Nedělní zápas Baníku a Sparty bude jako vždy rizikový, vyhodnotila policie

10.11.2023, 10:16
Aktuality

Nedělní fotbalový zápas Baníku Ostrava a pražské Sparty bude podle moravskoslezské policie jako vždy rizikový. Policie se na pobyt fanoušků v Ostravě připravuje. ČTK to dnes řekla mluvčí moravskoslezské policie Eva Michalíková. Do Ostravy dorazí až několik stovek fanoušků pražského klubu.

Fanoušci z Prahy pojedou v několika skupinách. Očekává se, že hlavní skupina dorazí do Ostravy-Svinova či Ostravy Vítkovic vlakem. Zajištěna pro ně bude hromadná přeprava z nádraží ke stadionu.

Z bezpečnostního pohledu toto utkání patří podle policie k rizikovým. Krajské ředitelství policie připravilo opatření, do kterého bude nasazen adekvátní počet policistů, ale také strážníci Městské policie Ostrava. Budou dohlížet nad veřejným pořádkem a bezpečností a plynulostí silničního provozu.

V souvislosti s přesunem fanoušků na Městský stadion bude odpoledne mezi 12:00 až 15:00 omezena doprava. "Proto lidem doporučujeme, pokud to bude možné, aby si v neděli odpoledne cestu přes Ostravu-Vítkovice naplánovali v jiném čase, případně zvolili náhradní trasu v jinou než uvedenou dobu," uvedla. Z taktických důvodů nechce policie k opatření sdělovat další podrobnosti, jako je počet nasazených policistů.

Zápasy ostravského klubu s pražskou Spartou jsou jako rizikové vnímány dlouhodobě. Násilnosti větších rozměrů vypukly například koncem března 2014. Řádění fotbalových chuligánů vyvrcholilo o přestávce zápasu. Stovka ostravských výtržníků, mezi nimiž zřejmě byli i Poláci, se pokusila dostat do sektoru hostů. Na zasahující policisty házeli různé předměty, například pyrotechniku a kameny, napadali je údery, kopanci nebo i skokem na záda. Na stadionu rváči hlásící se k ostravskému klubu vytrhali desítky sedaček a zničili plot.

Policie obvinila 18 lidí. Většina si vyslechla obvinění z násilí proti úřední osobě, neboť útočili na zasahující policisty. Při zásahu bylo zraněno 11 policistů, většinou lehce. Mezi zadrženými byli příznivci obou týmů, mnozí z nich byli opilí. Druhý poločas kvůli nepokojům na stadionu začal zhruba o 20 minut později.

Autor: ČTK

Komentáře (4)

Přidat komentář
kilobyte

Snad uhlídají všechny ženy, děti a letadla.

Reagovat
bobis21

Budou to mít náročné. Část sil umístit do Mošnova hlídat letadla, část kolem Ostravice a Odry, kdyby chtěli unést ponorky. Na stadion a okolí jim pak zbývá málo lidí.

Reagovat
John Obi Mikel

Vypusťte hafany

Reagovat
Pablos

Brusel, Brusel, Brusel...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele