Nejhorší zápas pode mnou. Kdybych mohl, vystřídal bych v poločase sedm hráčů, pronesl Kováč po derby

09.03., 19:50
Aktuality
Radoslav Kováč (© FK Pardubice)

Trenéra Radoslava Kováče obrovsky zklamala porážka Pardubic 0:2 ve východočeském derby v Hradci Králové. Ještě více ho mrzel výkon mužstva, který označil dokonce za nejhorší pod jeho vedením. Kováč na tiskové konferenci po šlágru 24. ligového kola řekl, že nepochopil, co se dělo v hlavách jeho svěřenců. Čtyřiačtyřicetiletý kouč připustil, že kdyby mohl, vystřídal by o pauze sedm hráčů.

"Votroci" rozhodli o triumfu ve druhém poločase, kdy skórovali bývalý hráč Pardubic Filip Čihák a Daniel Vašulín. "Hradec byl na nás agresivní. Vůbec jsme nefungovali. Kdybych mohl, vystřídám o poločase sedm hráčů. Bylo to strašně slabé v součinnosti, organizace se nám trhala jako nikdy. Stoprocentně nejhorší zápas pode mnou, co jsem tady," řekl Kováč, který vede Pardubice od předloňského září.

"Hrozně mě mrzí, že žádný hráč nedokáže zavelet, abychom to zklidnili a šli jeden za druhého. Apelovali jsme, že jenom tým vyhrává tyto zápasy. Dnes byl na place jenom jeden tým. Náš výkon je pro mě obrovské zklamání," prohlásil někdejší hráč Sparty, Spartaku Moskva, West Hamu, Basileje nebo české reprezentace.

Pardubičtí podle něj lehce ztráceli míče. "Mára Icha to dá u prvního gólu z beka na beka, neviděl jsem to snad ani v žácích. Co je to za balon? Nepochopím, co se dnes dělo v hlavách kluků. Když už jsme se dostali na míč, hned jsme ho ztratili. Jednoduché míče byly neuvěřitelně vyhozené," litoval Kováč.

"Celkově běžecky, organizačně i soubojově si to nedokážu vysvětlit. Musíme si to zanalyzovat a jít dál, protože nás doma čeká Baník Ostrava. Mohli jsme z toho být venku, měli jsme skvělý začátek (jara), pak jsme měli těžkou Slavii a Plzeň. Dnes jsme ale propadli, hlavně co se týče výkonu," podotkl Kováč, jehož svěřenci nevyhráli čtyři kola po sobě a v tabulce jsou třináctí.

Po poločase poslal do hry Denise Darmovzala a někdejšího hráče Hradce Pavla Černého. "Viděl jsem, že se tam (do obrany Hradce) nedostáváme a že se ani moc nerozběháváme za Čihym (Čihákem). Neřešili jsme to dobře, ani součinnost dvou útočníků nebyla dobrá. Proto jsme tam dali Páju, který dál v posledních třech derby tři góly. Chtěli jsme tam dát hráče, který ví, co je to východočeské derby," řekl bývalý kouč Opavy či druholigového Táborska.

Na utkání dorazilo 8519 fanoušků. Pardubičtí příznivci se nepředvedli v nejlepším světle, když na konci utkání založili ve svém sektoru oheň, který museli uhasit hasiči. "Viděl jsem toho hrozně málo, ani jsem si toho pomalu nevšiml. Viděl jsem tam hadici, vím, že něco zapálili. To k tomu samozřejmě vůbec nepatří. V kabině jsem říkal, že na nás přišlo tolik fanoušků, snažili se nás podpořit, ale i kvůli našemu výkonu jsme jim dali příčinu. I když to je vůbec neomlouvá. Celkově jako Pardubice jsme tady propadli," uvedl Kováč.

Autor: ČTK

Komentáře (11)

Přidat komentář
Axelrose

Neviděl jsem tedy ani zápas, takže ani chování diváků, nicméně, pokud tam opravdu něco zapálili, tak jsou to obyčejný hovada. A potom se diví, že je zavírají do klecí.

Reagovat
Vrubozubec

Nejen, že zapálili. Dokonce před oheň natáhli plachtu, aby to hasiči nemohli uhasit

Reagovat
fsada

No ty kráso

Reagovat
Axelrose

Člověk prostě někdy žasne, co se dokáže na světě narodit za čů...y.

Teď zase budou, kvůli pár idiotům všichni z Pce za debily

Reagovat
Nad dopisy diváků

Srdnatě fandili, výborné choreo do toho okamžiku ....

Reagovat
Axelrose

Jenže pak to po...e pár dementů a celý obraz pěkné návštěvy a srdnatého fandění je..., viš kde.

A tady se nelze vymlouvat na výkon rozhodčího (jako že je naštval), protože s tím tam jdeš už od začátku zápasu.

Reagovat
Vrubozubec

Zas na druhou stranu nechci kecat. Nevím jestli to zapálili nebo se jim vymkla z rukou pyrotechnika. Tak jako tak s tou plachtou to posrali. Přitom do té doby tam byla super atmosféra. Fotbal stál za hovno

Reagovat
Salfovic

Tak třeba si tam opékali buřty, to se pak ta plachta dá pochopit.

Reagovat
Nad dopisy diváků

Pálení sedaček ani "pyro" neschvaluji, jen si myslím, že neměli v úmyslu sedačky zapálit , jen to pajro...že se jim to vymklo z rukou....a jestli snad jo... tak je to obrovská škoda jak pro kotel Pardubic , tak pro Hradecký stadion . Některé , dle mého názoru velmi slabé verdikty sudího to neomluví...je to škoda .Nebo , řekněme -- udělejme všechno pro to, aby důvody k frustraci na fotbale mizely...vypíchnu příklad : kdy byla naposledy udělena žk za simulování??aj.

Reagovat
Axelrose

Druhá věc je, jak to tam (ještě k tomu hostující fans) dostanou?

Mi, když jsme tam byli na SKS, tak nám sbírali i šály (tedy nebyli jsme v sektoru hostů), ale prý, že tam mezi "normální" fandy (kteří mimochodem moc normální nebyli) nesmíš s věcmi soupeře

Reagovat
kilobyte

Kdyby se jim jen vymklo z rukou pyro, tak by spolupracovali s hasiči, aby ho uhasili.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele