Nejlepší volní hráči: Pogba, Dybala i hvězdy Realu

28.06.2022, 17:12
Aktuality
Paul Pogba (© AFP)
Se začátkem července mnoho fotbalistů bude hledat nový domov pro sezonu 2022/23. Kvůli současné finanční situaci ve fotbale - a po celém světě - víc a víc hráčů opouští bývalé kluby po koncích smluv a na trhu je tak několik hráčů světové třídy, kteří jsou dostupní jako volní hráči. Vybrali jsme ty nejlepší z nich.

Paul Pogba

Jeden z nejznámějších fotbalistů planety po šesti letech konečně ukončil hořký druhý vztah s Manchesterem United. Paul Pogba (29) v roce 2016 přestoupil z Juventusu za 105 milionů liber, jeho ohromně vysoká mzda - údajně 290 tisíc liber týdně - brání mnoha klubům v tom, aby si ho mohly dovolit podepsat.

Pogba ve svém novém dokumentu Pogmentary prohlásil: "Chci Manchesteru ukázat, že udělali chybu, když otáleli s nabídkou nové smlouvy. A chci taky ukázat jiným klubům, že Manchester udělal chybu, když mi tu smlouvu nedal.” United mu údajně poté nabídli vyšší částku, to ale Francouz smetl ze stolu.

Kvůli vysokým finančním požadavkům má tak dost omezené možnosti co se týče hledání nového klubu. Jako nejpravděpodobnější se jeví návrat do Juventusu, kam jako volný hráč z Manchester United přišel už v roce 2012. Podle informací Fabrizia Romana už je jeho comeback ke "Staré dámě” prakticky hotový.

Isco

Real Madrid letos v létě prochází velkou obměnou. Kromě Balea odchází z týmu, který se snaží omladit, i Marcelo (34) či záložník Isco (30). Ten za devět let v dresu Los Blancos nastoupil do 352 zápasů, v minulé sezoně jich ale stihl pouze 14. Jeho role u šampionů La Ligy a Ligy mistrů se zmenšuje.

Jeho další kroky mohou směřovat do Říma, šikovný playmaker by navíc preferoval setrvání ve Španělsku. V rodné zemi se o něj zajímá Real Betis a Valencia. I u něj je ale překážkou vysoký plat.

Paulo Dybala

Jedna z největších hvězd italské ligy v poslední dekádě mění dres. Paulo Dybala (28) odchází z Juventusu po 293 zápasech a 115 gólech v dresu italského giganta. Narozdíl od Isca či Balea byl ve svém klubu i v minulé sezoně stálicí základní jedenáctky, když nastoupil ke 29 zápasům a v nich byl přímo zapojen v 15 gólech, ať už jako střelec či nahrávač.

Dybala může pořád dost nabídnout. V médiích je nejvíc spojován s Interem Milán či Tottenhamem. Přesun k italským rivalům by jistě ublížil Juventusu, jenže Inter se chystá přivést zpět Romela Lukaka po neúspěšné sezoně v Chelsea a další velké změny v útoku jsou tím pádem nepravděpodobné.

Cesta ke Spurs se zdá také komplikovaná. A nejen kvůli tomu, že Dybala pobírá větší plat, než si londýnský celek chce dovolit. V Tottenhamu působí ředitel Fabio Paratici a trenér Antonio Conte, kteří Argentince dobře znají z Juventusu, Conteho vztah k Dybalovi je ale poněkud komplikovaný.

Ousmane Dembélé 

Když ho Barcelona kupovala z Borussie Dortmund za 140 milionů eur, vypadalo to jako velký risk. To se potvrdilo. Ousmane Dembélé (25) se nedokázal prosadit do základní sestavy. Po celou dobu působení ve Španělsku ho trápila zranění, za pět sezon kvůli nim vynechal 103 zápasů. Poslední sezona za Barcelonu jeho štaci shrnuje - nastoupil jen 23krát a trefil se jednou.

Nedalo se očekávat, že by ho Barcelona prodala ještě po dobu trvání jeho smlouvy. Přišel za ohromné peníze, ale jeho tržní hodnota strmě padala. Vše směřovalo k tomu, že Dembélé nakonec Barcu opustí jako volný hráč.

Mezi zájemce se řadí Chelsea, kterou trénuje Thomas Tuchel - muž, který z Dembélého v Dortmundu vymačkal maximum.



Jestli letošní seznam volných hráčů vypadá dobře, tak příští rok by mohl být na ještě vyšší úrovni. Robert Lewandowski, Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Karim Benzema a Mohammed Salah mohou opustit své kluby, pokud nepodepíší nové smlouvy. Ty stávající všem končí v létě 2023.

Na přestupovém trhu se čím dál víc ukazuje, že největší moc je v rukou samotných hráčů. Sága kolem Kyliana Mbappého to potvrdila. Hvězdný Francouz byl prakticky celou sezonu spojován s Realem Madrid, než mu PSG na poslední chvíli dalo vylepšenou smlouvu a podpisový bonus v údajné výši 100 milionů eur. To nastavilo trend pro výše zmíněné hráče, kteří budou očekávat podobně luxusní zacházení. Vysoké částky tak půjdou rovnou k hráčům místo toho, aby se kluby musely přebíjet při nabízení přestupových částek.

Takový model bude pravděpodobně pokračovat, čím dál víc hráčů se bude snažit vyždímat z klubů co největší zisk. Mbappého případ byl pro to zlomovým bodem.

Autor: Livesport.cz / Josh Donaldson

Komentáře (116)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Škoda, že se Pogba bál reakce lidí po přestupu do City

Reagovat
papanegra

To by bylo v FMku...

Reagovat
noustres

V FM šel do Evertonu.

Reagovat
Seydou Doumbia

Fosu Mensah?

Reagovat
Manik...

Ta myšlenka, že se bude více přestupovat "zdarma" je zajímavá

Reagovat
Miguel19

*vyhaslé hvězdy Realu

Reagovat
JeséRodriguez

I tak to na přeplacené dřeváky z PL zase stačilo

Reagovat
John Obi Mikel

Tihle hráči totiž hodně hráli

Reagovat
JeséRodriguez

Nezájem, nebudu se bavit s někým, kdo čte články.

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Vopi11

Reagovat
Edgar Davids

Reagovat
smazaný uživatel

Hráčov Liverpoolu môžeš nazvať všelijako, len nie drevákmi a už vôbec nie preplatenými. Idiot

Reagovat
Benzema

Reagovat
JeséRodriguez

Chceš mi říct, že PL není finančně o několik levelů nad ostatníma TOP soutěžema? Ti hráči tam nemají vlastně víc peněz, a proto tam všichni chodí, že? Dřeváci je možná silné slovo, stejně tak je ale neuctivé nazývat hráče Realu vyhaslými hvězdami. I když jde o hráče z lavičky, kteří nejsou tolik vytížení. Navíc jsem nepsal jen o Liverpoolu, kterej byl btw ve finále v zakončení opravdu docela dřevěnej, to snad uzná každej. Nesnížím se na tvoji úroveň a urážet tě za tvůj názor nebudu.

Reagovat
smazaný uživatel

Porovnaj si prosím ťa platy hráčov Realu a Liverpoolu a potom tu niekoho komentuj preplatenými drevákmi. Finále si tiež pozri ešte raz, lebo nazývať ich drevákmi po tom aký futbal sme predviedli my a aký humus ste hrali vy môže fakt len idiot. A ani sa nemusim znižovať na tvoju úroveň lebo pochybujem že nejaku máš. Jediné čo vás zachránilo bol Curtois, ktorý musel v ten den uzavrieť pakt s diablom keď také strely vychytal. Inak ste hrali celý čas úplne hovno

Reagovat
JeséRodriguez

Paks ďáblem na SVK vlastně rádi přehánite, např. Vítajte v zemi majstrov sveta v ladovom hokeji a nauč se číst prosimtě, i když ty to asi budeš na Liverpool vztahovat i tak. Měl by ses začít víc hýbat, očividně ti chybí endorfiny a pláčeš jako malé dítě.

Reagovat
smazaný uživatel

Tebe toho chýba chlapče, najviac mozgových buniek. Bohužial to ti nedoplní nikto a ničím. Tvoja prvá veta celu vec jasne vztahuje na Liverpool, takže ty si ten posledný ktorý by mal niekoho upozornovať na čítanie. Xenofób a Idiot v jednom, to sa tak často nevidí

Reagovat
JeséRodriguez

teď ses krásně zesměšnil, narážku na kluby z PL (Real hrál se trema vyřazovací část, ale ty to vztáhneš na Liverpool. Zvlášt, kdyz reaguju na fanouška Chelsea, kterej to vzal, aspoň doufam, s nadsázkou. V te uplakanosti a ukrivdenosti jsou vážně fans Liverpool absolutní top n světě. Čest výjimkam. Jak budeš doma ukazovat vysvědčení, nezapomeň říct, že si na tebe učitelka zasedla. Dej si prášek, a nacerpej třeba u fotbalu se spoluzakama vitamín D ze slunečního záření.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevzťahuješ to na Liverpool ale zaujímavé že spomínaš len Liverpool a žiaden iný klub. V drbnutosti a nadutosti sú zase top na svete fanúšikovia Realu. Ty medzi nimi zvlášť vynikáš. Tvrdiť že hráči Liverpoolu boli vo finále drevení, to je vrchol dezilúzií alebo totalného idiotizmu. Tipujem ťa ale na to druhé. Česť výnimkám a normálnym fanúšikom Realu.

Reagovat
JeséRodriguez

Ty jsi mentál?

JeséRodriguez28.06.2022 22:56#

I tak to na přeplacené dřeváky z PL zase stačilo

Kde tam co píšu o Liverpoolu? Vzpamatuj se...psal jsem dřevění v zakončení, což se asi stačí podívat na statistiky. Ty radši fakt nikam nepřispívej...

Reagovat
smazaný uživatel

Dementál mi nebude hovoriť čo mám robiť.

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
houdic

Lol, vždyť ti Vaši dřevaci měli stažený půlky i s náma. Kdybysme si v prvním zápase nedali vlastňák a nedostali gola z offsidu a v druhým trochu podržel brankář tak nejste ani ve finále.

Reagovat
Hollo

PL je naj. liga na svete preto tam veľa hráčov chce hrať..aj napriek tomu ide veľa z nich pre peniaze do Franc. Span.

Reagovat
smazaný uživatel

Presne tak

Reagovat
MarcoBanco

Ide vela z nich pre peniaze do Franc a Span? Do Francúzska sa dá ísť za peniazmi asi len do 1 klubu a v Španielsku.. V momentálnej situácií Barca preplácať hráčov nebude, Atlético taktiež, možno Real čo je v konečnom dosledku tiež len 1 klub zo Spanielska.. V priemere sú v Anglicku vačšie prachy

Reagovat
Benzema

Dosť naprd pre kluby. To iste hrozí aj LFC momentálne so Salahom, odíde top hráč zadarmo, ktorého bude potrebné nahradiť top kvalitou. Takže prídu o pripadne peniaze za Salaha, ktoré by získali za predaj (momentálne ma vraj cenovku 75 mega) a podobnú čiastku budú musieť vynaložiť za jeho náhradu.

Reagovat
smazaný uživatel

A Liverpool bude dalsich 30 let v utlumu

Reagovat
Ranoth

Jasne, lebo cely nas tym stoji len na Salahovi bez Salaha budeme radi, ked sa dostaneme aspon do konfe. ligy

Reagovat
torcida

ale nie... ešte aj na maném

Reagovat
Benzema

Áno presne ten zmysel mal môj komentár

Reagovat
smazaný uživatel

Klid, berte to s nadsázkou

Reagovat
smazaný uživatel

A nebo taky vezmou nekoho zdarma:-)

Reagovat
Selänne

A ještě nemáš jistotu, že se ti ta investice vyplatí. I když u Liverpoolu skoro jo...

Reagovat
smazaný uživatel

OT: https://www.ruik.cz/jsem-jako-fernando-torres-a-hral-jsem-proti-realu-predstavoval-se-krmencik-fanouskum-persije/

Ty vole, tak tohle je klenot letošního roku.. Doporučuju si pustit video, kde Krmelec mluví něčím jako angličtina..

Reagovat
smazaný uživatel

Jak se to rekne

Reagovat
Salfovic

To je úplně geniální moment. Každej přemýšlí, po kterém slově asi tak pátrá, a ono game

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
noustres

Supr evrythink is gut a exotikn lajv

Reagovat
Kucka

Reagovat
shitcool

Na to ze byl 2 roky v zahranici mluví hůř jak většina desetiletejch decek z českých venkovských zakladek

Reagovat
pobody's nerfect

Je to chudák. Kdyby měl interview v belgictine, to by jim teprve ukázal.

Reagovat
Kenneth

Slozity to jazyk ta belgictina. Ty budes taky material.

Reagovat
Neutron

Vsak to uplne ocividne myslel ako narazku…

Reagovat
GabrielBatistuta

Reagovat
Greny

přitom nejsi nováček...

Reagovat
Salfovic

To zas bude vtip nadruhou.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Svatej

Pořád kretén

Reagovat
Shevchenko

Ty si fakt ocas

Reagovat
icka

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Manik...

Reagovat
Bayern +

Debilko

Reagovat
smazaný uživatel

V belgičtině?

Reagovat
SunFells

ty krávo

Reagovat
Kovi81

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
vceradnesazitra

Já myslim, že jeho čeština je na podobné úrovni

Reagovat
smazaný uživatel

solidní perly

Reagovat
smazaný uživatel

Nemůže být talent na všechno.

Reagovat
misinho7

mozete dat nejako vacsi inside? vidim ze typek dostava hejt, nevyzera ako nejaky jadrovy fyzik, mal nejake "vtipne" rozhovory alebo vyjadrenia? okrem tohto videa kde

Reagovat
smazaný uživatel

Dám pár příkladů - řízení pod vlivem -> bowling se zaparkovanými autami -> útěk a hození to celé na těhotnou manželku; Srdcař Plzně -> návrat do ČR do Slavie -> pi$ovani na Plzeň, skandovani s jejími fanoušky zkurv. Plzeň + oslava golu proti nim,jak kdyby vyhrál LM.. To jsou tak okamžiky, které mě napadnou když se řekne Krmelec

Reagovat
Greny

navíc za ty dva roky v Belgii nebo jak dlouho tam byl se nenaučil Belgicky

Reagovat
misinho7

ok tak uz chapem

Reagovat
Freedo

Po přečtení článku jsem se chtěl v diskuzi zeptat, jestli jsem správně na Ruiku a ty jsi ho sem nasdílel.

Reagovat
ian.rush

Tvl tak to je material.... takovouhle uroven anglictiny jsem fakt necekal. Tohle ze je profik? Jestli se tohle objevuje bezne v nasich spickovych klubech, tak jsme pak pro svet opravdu strasni vidlaci.

Reagovat
dantetomas

Standa Rezac hadr

Reagovat
jenage

Krmelec je proti Standovi rodilý mluvčí.

Reagovat
Seydou Doumbia

jenže standa má swag, krmelec ne

Reagovat
10

to je strašná ostuda...a jeho agent je asi podobnej dement, když ho nechá dělat takovej rozhovor

Reagovat
Coutinho10

Serie A měli by se přidat všechny ostatní ligy

https://twitter.com/IFTVofficial/status/1541812421127462913

Reagovat
Salfovic

Mně to přijde jako úplná blbost. Od toho jsou snad vzájemné zápasy.

Reagovat
Coutinho10

no někde jsou vzájemný zápasy, ale někde je třeba taky skóre, takže nejlepší by to sjednocený všude a toto mi přijde jako nejférovější způsob hlavně teda v případě lig, kde rozhoduje skóre, ale klidně bych to nahradil i v ligách, kde rozhodují vzájemné zápasy

Reagovat
Salfovic

Tak rozhodování podle skóre je taky blbost. Ale to snad mají jen v Anglii, ne ?

Reagovat
Coutinho10

ještě nějaká velká liga to myslim má, že není Anglie jediná, ale teď si nevybavim

Reagovat
Coutinho10
Reagovat
Coutinho10
Reagovat
pistacik11

Nejaký čas to mala aj séria a

Reagovat
Seydou Doumbia

dobrý finále

Reagovat
Coutinho10

jako mělo by to všechno, prostě finále

Reagovat
Salfovic

A už se vůbec někdy někde stalo, že by dva nejlepší týmy měly shodný počet bodů ?

Reagovat
Coutinho10

já myslim, že určitě jo, ikdyž třeba u Serie A, když koukám zpětně, tak vyloženě nevidim v posledních letech a ani, kdy byla Serie A v topu, ikdyž hodněkrát to bylo o pár bodů

Reagovat
PtákOhnívák

Jako super, divácky určitě velmi zajímavý. Ale zas na druhou stranu, když to bude po vzájemných zápasech pro jeden tým 2:0, tak je to blbost... Vlastně si už dvakrát ukázal že si lepší tak na co třetí zápas "o všechno".

Reagovat
Coutinho10

j myslim primárně u lig, kde rozhoduje skóre, proto bych byl rád, aby to bylo jednotný a ne, že někde skóre a někde vzájemný zápasy....toto by byla taková střední cesta, ikdyž máš pravdu, že by se to dalo nějak upravit a např. v případě 2 výher ve vzájemných zápasech jednoho týmu by to nebylo asi úplně ideální

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Shevchenko

Tohle pravidlo už myslím bylo tak patnáct let zpátky.

Reagovat
Coutinho10

jo ? mas nejaky priklad nebo zhruba jestli pamatujes, jaky ligy se to tykalo, jestli prave Italie nebo jaky zeme, ale pokud to nekde bylo, tak bych tipoval spis mimo Evropu

Reagovat
Svatej

Tak Raphinha je náš.. 60-65 včetně bonusů. Kdyby mi to Manny (a naslednej malej průzkum) nezkurvil a nezjistil jsem až šokujícně pozdě, ze je to simulant, tak jsem nadšenej

Snad to bude upgrade za Hakima, kterýho beru jako nesmírně talentovanýho a užitečnýho, jen špatně využívanýho hráče. Narozdíl od Sterlinga nebo Richarlisona tady ale nebudu ještě hudrovat, naseru se až po prvním pádu.

Reagovat
castelL

Priemerný hráč za obrovské peniaze. Môže len prekvapiť.

Reagovat
Svatej

Takže takovej Jota, Salah nebo Mane v době příchodu

Reagovat
castelL

Teoreticky ale prestupy u Chelsea sú fail za failom.

Reagovat
Svatej

Jop

Reagovat
DieryVonry

Prosímtě, rači se soustřeď, abyste prodloužili Kariuse a dej si šálek TekMané..

Reagovat
Benzema

Veď ma pravdu, tak čo nezvladaš? Ktorý prestup z posledných rokov za obrovské prachy sa vám podaril?

Reagovat
castelL

nerozumiem týmto bezduchým komplexom, ktoré tu vidím často.. držím vám palce nech sa chytí, ale stále si stojím za tým, že tá čiastka je neskutočne prehnané za nadpriemerného hráča v Leeds a priemerného v lige a v poslednej rokoch sa u vás nepresadili ďaleko zvučnejšie mená

Reagovat
DieryVonry

Nevim no.. Příjde mi, že to je problém obecně předražených přestupů.. Jako podle těchto řečí by to znamenalo nekupovat nikoho, protože to bude flop? Proto jsou to kecy k ničemu, který si klidně můžete nechat v Live a soustředit se aby Darwin nebyl podobnej flop, aby Keita měl aspoň čtvrtinovou hodnotu za jakou byl nakoupen atd.. Co se statistik týče, tak poslední CF u nás, co nebyl flop je Costa.. to je prokletí Chelsea, ale že by každej dražší hráč byl flop? Kova, Kante, Chilwell, Havertz, Mendy.. super hráči. Ano je tu dost utracených peněz za hráče co nevyšli, ale zase umíme většinu dobře zpeněžit. V čem je PSG, Juve, Barca, Man U lepší? V ničem, to je vždy risk přestupu. Chceš-li okamžitou kvalitu, tak naval love, tak to funguje.

Reagovat
Salfovic

Při pohledu na nejdražší posily Chelsea se dá téměř s jistotou předpokládat, že to bude další propadák

Reagovat
Svatej

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
fefo

Je to Brazilec, to je synonymum pre simulanta.

Reagovat
Neutron

Reagovat
Talker

Je vtipné, že se řeší hromada ofenzivních hráčů, když tam i po odchodu Lukaka máme 6 hráčů na 3 posty (Mount, CHO, Ziyech, Havertz, Werner, Puli) a to se tam možná budou počítat i Broja s Gallagherem.

Osobně moc nechápu, proč se nevyřeší obrana a záloha, kde to bude do budoucna průser.

Reagovat
JeséRodriguez

Tak já bych pochopil hrot, ten umí zahrat jen Werner a Havertz, ne? A to ještě Havertze je tam škoda. Raphinhu teda taky moc nechápu.

Reagovat
DieryVonry

Dočkej času dva stopeři dojdou.

Reagovat
John Obi Mikel

Hrozně předražený nákup

Reagovat
Bakary3

Tak ze bude volnej Pogba, Dybala a spol. vsichni vime, clanek o ničem.

Uvital bych clanek / tipy na min proflakly jmena s koncici smlouvou, o ktery bude možná vetsi zajem, protože neberou tak zavratny prachy, ze si kazdej jejich podpis 5x rozmysli.

Reagovat
eder

Messi přestoupí do Realu Madrid.

Reagovat
Salfovic

A Ronaldo do Barcelony.

Reagovat
Free_player

A Pogba do City.

Reagovat
smazaný uživatel

Ani jednomu nevěřím.

Reagovat
Free_player

Tak aspoň Dybyla do Turína.

Reagovat
smazaný uživatel

Dybylu neznám, takže nevím.

Reagovat
jenage

Články nikdo nečte.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele