Nemám v plánu rezignovat, říká kouč trápící se Sevilly

16.01.2023, 16:29
Aktuality
Jorge Sampaoli (© AFP)

Další hořkou pilulku museli o víkendu spolknout fanoušci Sevilly. Andaluský klub nastoupil na hřišti Girony, prohrál 1:2 a vrátil se do sestupových pater tabulky španělské nejvyšší soutěže. Pod tlakem tak zůstává trenér Jorge Sampaoli...

Argentinský kouč Sevillu trénoval už v sezoně 2016/2017 a začátkem října minulého roku se na lavičku vrátil. Společně s tím se ovšem nedostavily zlepšené výsledky, Sevilla pod jeho vedením vyhrála pouze dva ligové zápasy a figuruje na osmnácté pozici tabulky.

"Nemám v plánu rezignovat. Někteří si mohou myslet, že nejlepším řešením je útěk a odchod, sami ovšem už několikrát mohli vidět, že něco takového se udělat nechystám," prohlásil Sampaoli.

"Když jsem se do klubu vracel, tak byl ve stejné situaci, jako je nyní - měl spoustu vnitřních, politických a sportovních problémů. Já přišel pomoci, chtěl jsem přispět svým viděním a díky němu zapracovat na směru, jakým má Sevilla jít. A ke zlepšení někdy musíte trpět. Pracuji na tom každý den, chci změnit kolektivní mentalitu a přinutit hráče vyhrávat," dodal.

Sevilla na podzim selhala v Lize mistrů a na jaře jí čeká jenom Evropská liga. V Copa del Rey dokráčela do osmifinále a tento týden se střetne s Deportivem Alavés, v lize uhrála za sedmnácti zápasů pouhých patnáct bodů.

Autor: Tomáš Pavlík / mundodeportivo.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
Messiáš

Monchi mu slibil hromadu posil a zatim je to jen Bade na hostovani a navrat Ocampose, ktery nebyl dost dobry, aby mel vetsi minutaz v Ajaxu. Uz se spekuluje o Bordalasovi, ale to je hlavne jasny impulz k variante trenera, ktery nebude moc srat vedeni tim, ze bude zadat o posily, ktere tym potrebuje.

Snad proti Elche a Cadizu se 6 body

Reagovat
smazaný uživatel

spíš by si měli uvědomit, co to skládá za jedenáctku. Nechápu neustále protěžování marného Jordana a Guedelje. A dát Torrese na hrot, to taky chce odvahu.

Reagovat
Phillipinho

Co ma asi delat? Vzdyt mu neprivedli vubec nikoho.

Reagovat
smazaný uživatel

Mají ten tým hodně divně složený. V minulých sezonách nakoupili hromadu tehdy nadprůměrných hráčů kolech 30 let, ale podivuhodně dokonale už všech trefili jejich hranici zenitu. Z hráčů jako Suso, Goméz, Lamela, Januzaj, Delaney atd. fakt nekouká vůbec nic zajímavého a do formy z před 5-10 let se už nikdy nedostanou.

Reagovat
REPLIKATOR

Hrozný ocas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele