Německo podlehlo i Japonsku. Musíme se probudit, nabádá Flick

10.09.2023, 10:45
Aktuality

Hansi Flick (58) nemá v úmyslu rezignovat na funkci trenéra německé reprezentace. Zkušený kouč prohlásil, že chce ve své funkci pokračovat i přes prohru 1:4 v přípravném utkání s Japonskem.

Dlouhodobě čelí kritice za špatné výkony národního týmu a sobotní neúspěch krizi ještě prohloubil. "Věřím, že jsem správný muž pro tuto práci, i když se na tento výsledek nehledí dobře. Na každý zápas se připravujeme svědomitě, o tom není pochyb. Jsme přesvědčeni, že to, co děláme, děláme správně. Proto chci ve funkci pokračovat," řekl Flick po utkání s Japonskem.

Pod jeho vedením německá reprezentace nepostoupila na mistrovství světa 2022 v Kataru ze skupinové fáze, v níž prohrála právě s Japonskem (1:2). Ani "odveta" ve Wolfsburgu však nebyla úspěšná, neboť Die Mannschaft prohrál 1:4 a padl počtvrté z posledních pěti zápasů. To není ani trochu dobrá vizitka před blížícím se mistrovství Evropy, které budou Němci s vysokými ambicemi hostit už příští léto.

Ačkoli měli domácí v sobotním utkání územní převahu, v ofenzivě si toho moc nevytvořili. Japonci měli převahu na střely 14:11 (10:3 do prostoru branky) a zejména v koncovce byli efektivnější. Na úvodní trefu Junyi Ita v 19. minutě ještě dokázal odpovědět Leroy Sané, ale ve 22. minutě Ayase Ueda opět strhl vedení na stranu hostů. V závěru pak přidali další branky Takuma Asano a Ao Tanaka.

Sportovní ředitel německého národního týmu Rudi Völler po zápase prohlásil, že svaz nechce dělat žádná unáhlená rozhodnutí ohledně Flickovy budoucnosti. "Musíme se s tím vyrovnat, vyspat se z toho. Jsme teď trochu v šoku, proto jsme se rozhodli, že to necháme být. Taková prohra bolí. Udělali jsme obrovské chyby v obraně. Porážka 1:4 je ostuda. Všichni bychom si měli vstoupit do svědomí a zamyslet se nad svým výkonem. Uvidíme, co bude dál," řekl Völler pro RTL.

Trenér dlouhodobě čelí kritice, která ještě zesílila na konci sobotního zápasu, když se stadionem neslo: "Flick, ven".

"Potřebujeme nějaké úpravy. Musíme si položit otázku, co jsme měli udělat lépe," poznamenal nový kapitán týmu Ilkay Gündogan, jehož slova zopakoval i jeho spoluhráč Joshua Kimmich: "Když tak často a tak dlouho nepředvádíte na hřišti kvalitu, vyvolává to otázku, zda máme opravdu dobrý tým a zda máme v soutěžích ty nejkvalitnější hráče."

V úterý čeká "Nationalelf" ještě těžší soupeř - v dalším přípravném utkání přivítá ve Frankfurtu úřadující vicemistry světa Francii. "Každý, kdo byl na hřišti, bude chtít proti Francii ukázat jinou tvář. Je to fotbal, dostáváme další šanci a těšíme se na ni," řekl podle agentury DPA Flick, podle kterého by si jeho tým měl vzít příklad z Japonců: "Bylo vidět, jak jsou šikovní, ať už v útoku, nebo v obraně. Je vidět, jak se fotbal v Japonsku posunul. Mají správné základy, my se musíme probudit. Musíme dál pracovat na naší hře."

Trenér Japonska Hadžime Morijasu zůstává nohama na zemi i po triumfu nad čtyřnásobnými mistry světa. "Můžeme si gratulovat, ale před Asijským pohárem v příštím roce se musíme ještě zlepšit. Je před námi ještě mnoho týmů, mnoho výzev, takže nás čeká ještě hodně práce. Musíme být kompaktnější. Každý hráč musí zodpovědně bránit, každý se musí zapojit do útoku, musíme dynamicky reagovat," dodal.

Autor: Livesport.cz / TASR

Komentáře (49)

Přidat komentář
Pablos

Uznávám, že tohle jsou ještě horší bláboly, než co dokáže vypustit Šilhavý s Chytrým a Fouskem... a my jsme vždy rádi koukali k našim západním sousedům... takže již brzy to doženeme

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Martin9719

No tak já bych ani neřekl. To jestli máme v sestavě ty správné hráče o tom přece Šilhavý nechce ani slyšet. Zato tady to Kimmich řekne na plnou hubu do médií.

Reagovat
Pablos

"Věřím, že jsem správný muž pro tuto práci, i když se na tento výsledek nehledí dobře. Na každý zápas se připravujeme svědomitě, o tom není pochyb. Jsme přesvědčeni, že to, co děláme, děláme správně."

Šlo mi samozřejmě jen o tohle, páč tohle si sice Šilhavý s Fouskem myslí, ale naplno by to po porážce 1:4 s Japonskem snad neřekli (aspoň doufááám).

Reagovat
oli9

A teprve si vem co se děje v Itálii.. 4 body, a to hrají ještě 2x s Ukrajinou a mají Angličany...

Reagovat
celeb

a nejde len o vysledky, pozeral som 1. polcas a boleli z toho oci. Travnik sice oranisko, ale Taliani marnost nad marnost. Hroza.

Reagovat
Martin9719

Nejhorší na tom je, že hráli proti soupeři kterého si vlastně sami doma vychovávají. Ono na papíře už totiž ani proti Německu Japonsko jako outsider opravdu nevypadá. Každopádně když se na to člověk podívá tak ať mi někdo odpoví na to, zda by s tímto kádrem kde jsou buď hráči bez formy nebo bez kvality dokázal udělat víc někdo jiný než Flick. Jako min. ze začátku asi ano, ale nemám pocit že by Německo mělo šanci odvrátit další blamáž na domácím Euru s jakoukoli výměnou trenéra.

Reagovat
Rudnevs

Šanca tam je. Flick musí preč.

Reagovat
Martin9719

Jo to je asi jasný. Takže kdo?

Reagovat
Rudnevs

Nagelsmann. Možno Glasner.

Reagovat
Martin9719

No možná ještě bude boj o Nagelsmanna s BVB.

Reagovat
Seydou Doumbia

Nage počká na Bayern

Reagovat
Rudnevs

To si nemyslim. Mozno niekedy o tri roky znovu ale urcite nie hned po Tuchelovi.

Reagovat
Martin9719

To spíš bude záviset na dalších výsledcích BVB.

Reagovat
Gazdo

Tak myslim ze Flick je zrovna posledny ktory moze za sucasnu formu Nemecka. Tam proste si isiel len pokazit meno inak je to stale top trener

Reagovat
maXam

Ale tych hracov bez formy, alebo bez kvality si predsa vybera Flick. Takze je priamo zodpovedny za muzstvo.

Reagovat
Seydou Doumbia

Jenže Flíček protočil už hromadu hráčů a většina hraje v repre jako hovada. Ti hráči mají rozhodně na lepší výkony, je ale potřeba najít trenéra co je dokáže na tu úroven dostat, třeba změnou systému. Podle mě nejsou nemečtí hráči na úrovní nějakých bulharů a podobně, aby to tak kurvili.

Reagovat
fabec1222

Tam je to prožrané verběží hodně nahoru. Nechce to změnu jen trenéra, ale celého vedení repre, potažmo svazu.

Reagovat
andrew96

Změna proběhla před rokem a půl. A v DFB bylo těch změn za poslední roky ažaž.

Reagovat
Seydou Doumbia

Znáš takové hráče, co v klubu jsou hovada, ale příjedou do své repre a jsou tam opory? Tady mi to příjde přesně opačně i ti hráči co na klubové scéně hrají dobře tak jím to v repre nejde. Jestli vymění trenéra a nastartují ty kvalitní hráče a pokusí se nějak zalepit díry tak by se to zlepšit určitě dalo. Ano, nikdo neudělá z tohoto trapného Německa za pár měsícu favorita na zlato, ale tohle Německo je zralé na nepostup ze skupiny. Určitě se s tím dá zahrát něco víc.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Martin9719

Na postup ze skupiny by měli mít ať se děje co se děje, ale cokoliv než bedna bude pro DFB neúspěch a i za případný třeba 3. místo by to dostali sežrat taky. Ale těžko říct, ta křeč se třeba ještě do Eura prohloubí a nakonec to budou pak oslavy jak v roce 2006. Tihle hráči hlavně nedokážou zabrat v těžkých chvílích, jen si vem kolik hráčů je tam třeba z výběru BVB která řeší úplně to samé - prostě se skoro pokaždý sesypou. Levá strana obrany je stále nevyřešená snad už od doby Lahma, naději tomu trochu dával Hector - ten už taky není. Do toho samozřejmě ještě pravá strana kde alternuje Kimmich který má hrát uprostřed. Zkoušel se v průběhu let přechod na 3 stopery, taky žádná sláva. Ono ten průser pochází už od U21 která je na tom skoro stejně. V tuhle chvíli je tam navíc snad trochu in-form jenom Sané.

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak ono pořád jsou domácí, kdyby doma pořádala Euro Anglie, Itálie, Francie, Španělsko, Holandsko, Portugalsko tak se taky čeká jen zlato, bez ohledu na aktuální rozpoložení reprezentace a cokoli jiného by byl neúspěch, krutá realita no. Bohužel Němci si tu krizi vyžerou asi až do dna díky tomu, že ted mají turnaj u sebe doma. Ten kádr má velké díry, ale doufám že taková ostuda to nakonec nebude.

Reagovat
Martin9719

Reagovat
smazaný uživatel

Mali ste možnosť už niekto pozrieť ten nový all or norhing : die national mannschaft? Myslím že to je vonku cca dva dni . Len by ma zaujímali ohlasy niekoho kto to už videl . Ďakujem

Reagovat
oli9

10 střel na bránu od Japonců je fakt hodně jinak ty výsledky německa jsou fakt špatné na to jaké mají hráče...

Reagovat
Maximm9

https://twitter.com/TheSecretScout_/status/1700615637956014089

Jako byl to jen pratelak, ale Rudiger to solidne vypustil

Reagovat
Kejza

Reagovat
Mass

Rüdiger je hroznej kokot. Doufám že po zápase nezapoměl zkoušet zesměšňovat soupeře nebo někoho obvinit z rasismu.

Reagovat
Gazdo

Malo hracov som mal tak vysoko na stupnici neznasania ako jeho

Reagovat
celeb

Ramos/Pepe v Reale?

Reagovat
Gazdo

Tak nie ze by som ich mal rad ale proste Rudiger je podla mna este horsi

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Sigma Olomouc

To bylo ještě v 88. minutě jenom 1:2

Reagovat
romeo351

To jsem ještě neviděl

Reagovat
naheCZ

Reagovat
Kucka

Tak byl to jenom přátelák, že

Reagovat
Sigma Olomouc

K Německu se asi nemá cenu vyjadřovat . Japonsko

Reagovat
milan78

Pokud chcou vyhrávat, musí si zvát ČR a ne Japonce, kteří je zostudili už na MS 2022. Pomsta se nekonala. Osobně bych Flicka rád viděl zpět v Bayernu !!!

Reagovat
Kocour Klapuška

Tak uz je venku

Do Bayernu pls

Reagovat
Doomblade

Co je to s těmi německými hráči? Viz náladový Bayern, selhání Dortmundu v minulé sezóně a dlouhodobá mizerná forma reprezentace. Německé hráče jsem měl vždycky zafixované jako konzistentní, poctivé, fyzicky i mentálně odolné a s několika vůdčími osobnostmi.. Reprezentace dlouhá léta dodávala stabilní výsledky.

Reagovat
Modroočko

Keby len dlouhá léta. Až na prepadáky na ME 2000 a 2004 - pomedzi ktoré ale získali striebro, takže to nebolo až také neúspešné - na tom historicky neboli takto zle. A to sa bavíme vrátane predvojnového obdobia.

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
Seydou Doumbia

Každá repre má vzestupy a pády a i na to Německo to jednou muselo příjít ta krize.

Reagovat
St. Pauli

Kdyz naposled na Nemecko prisla krize, skoncilo to WWII.

Reagovat
Greny

Není Němec jako Němec

Reagovat
St. Pauli

Mestecko Palermo se probouzi bez Herr Flicka.

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele