Nemělo se hrát, ohrozili jsme zdraví hráčů, shodli se trenéři Jílek a Svědík

02.12.2023, 23:47
Aktuality

Zápas mezi čtvrtou Olomoucí a třetím Slováckem měl být ozdobou 17. kola první ligy, nakonec ale přinesl jen sněhovou bitvu. Terén na Andrově stadionu byl po kalamitě, která v sobotu zasáhla celé Česko, na hraně regulérnosti, podle všech aktérů spíše za hranou. Domácí trenér Václav Jilek i kouč týmu z Uherského Hradiště Martin Svědík nešetřili kritikou a utkání v takových podmínkách označili mimo jiné za hazard se zdravím hráčů.

Zatímco další čtyři sobotní zápasy i nedělní duel Ostravy s Plzní byly kvůli sněhu odloženy, v Olomouci paradoxně doplatili na vysokou kvalitu místního trávníku a odvedenou práci technického úseku. "Jsem znechucený z toho, že se takovým způsobem může odehrát ligové utkání. Dnes se bavit o fotbale nemá cenu, byly to spíš takové dětské hrátky na sněhu," řekl Jílek na tiskové konferenci.

Že terén není v ideální stavu, věděli trenéři už dlouho před výkopem, razítko na jejich názor dalo zranění olomouckého záložníka Jana Navrátila už během rozcvičky. "Tím, že se dnes hrálo, jsme ohrozili zdraví hráčů a zároveň zničili hřiště. Mrzí mě, že někdo něco takového vůbec dopustí. Ti, kteří o tom dnes rozhodli, by se měli zamyslet," nebral si servítky kouč Svědík, který Navrátila ve Slovácku trénoval. "Nechránili jsme zdraví hráčů a Navrátil se nám zranil během rozcvičky jen kvůli těmto podmínkám. Problémy pak během zápasu měli i další hráči," přidal rozladěný Jílek.

Po zápase se více než fotbal a výsledek řešil stav hřiště. Podobný názor jako trenéři měl i střelec vyrovnávací branky z penalty Vlastimil Daníček. "Za mě byl nesmysl to dnes hrát. Tohle není fotbal pro lidi. Tím myslím jak fanoušky na tribunách, tak i nás, protože v takových podmínkách šlo o zdraví," uvedl obránce Slovácka.

"I přes vstřelenou branku je moje jediná radost z dnešního zápasu to, že jsem to přežil ve zdraví," doplnil olomoucký obránce Vít Beneš, který v závěru prvního poločasu pohlednou střelou z voleje otevřel skóre.

Ne úplně regulérní podmínky utkání umocnil i fakt, že Slovácko nastoupilo v kompletně bílých dresech. "Hrálo se se žlutým míčem, to mi problém nedělalo. Míč byl vidět paradoxně lépe než soupeř. Museli jsme to odehrát, tak jsme to odehráli," konstatoval stoper Beneš.

Trenéři nechápali rozhodnutí v takových podmínkách hrát i z pohledu fanoušků. "Nerozumím tomu, co od fotbalu vlastně očekáváme. Tohle totiž nebyl fotbal, jaký bychom si asi všichni přáli," upozornil Svědík. "Všichni diváci na stadionu by dnes měli dostat metál. Děláme všechno pro to, abychom je vyhnali z ochozů. Nerozumím tomu, že takto hazardujeme s fotbalem jako produktem," dodal Jílek.

Autor: ČTK

Komentáře (4)

Přidat komentář
Witcher

Měli to kontumovat pro Synot když nedokázali připravit hřiště

Reagovat
oli9

Reagovat
Jan Horáček

To je takové Csaplárovské - produkt fotbal, vyrobit fotbal...

Reagovat
Mass

Tak profesionální fotbal produkt je. A ten včerejší byl asi takový, jako kdyby se hrál hokej s pukem na trávě a ještě k tomu prostřední třetina potmě.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele