základní část, 17. kolo
02.12.2023 15:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Moravské „Winter Classic“ načal výstavní volej. Třetí místo Slovácku udržel penaltový expert

Jediný uskutečněný zápas sobotního programu 17. kola Fortuna ligy mezi Olomoucí a Slováckem skončil remízou 1:1. Prvním úspěšným zakončovatelem duelu se za permanentního sněžení stal sváteční střelec Vít Beneš, jenž krásným volejem zahřál promrzlé příznivce klubu z Hané na tribunách. Hosté ovšem po většinu druhé půle dominovali a zaslouženě vyrovnali díky penaltě Vlastimila Daníčka, který v nejvyšší české soutěži zahrával 17. pokutový kop, přičemž všechny proměnil. Tým z Uherského Hradiště se ziskem bodu udržel na třetím místě tabulky právě před Sigmou.

Hanáci po výborném vstupu do podzimní části zažívali období, ve kterém nevyhráli celkem pět soutěžních duelů v řadě, což v průběhu reprezentační pauzy završili i vypadnutím z domácího poháru. Návrat na vítěznou vlnu se jim zdařil až minulý víkend na hřišti Karviné, kde dvěma góly rozhodl Lukáš Juliš. Příspěvek nejlepšího střelce ligy by Sigma uvítala i tentokrát, neboť ji čekalo moravské derby se Slováckem. To se po velkých triumfech nad Plzní a Baníkem posunulo na třetí místo tabulky.

Ještě před výkopem došlo na zasněženém terénu k prvnímu zranění, Jana Navrátila tedy nahradil Martin Pospíšil. Hosté v úvodu nebyli neviditelní jen kvůli bílým dresům, ke slovu se totiž častěji hlásili domácí v čele s Radimem Breitem, ten však efektivní souhru kolegů nezužitkoval. Do zápasu se poté dostal i tým Martina Svědíka, jenž za nedávné úspěchy získal ocenění pro nejlepšího trenéra měsíce. Kralování kouče Slovácka doplnil v hráčské anketě Marek Havlík, který chtěl ve 37. minutě ukázat stovkám fanoušků na promrzlém stadionu proč, pumelice zpoza vápna ale pouze shodila sníh z konstrukce brány. O něco přesnější byl na druhé straně Beneš, jenž výstavně uklidil padající míč volejem do šibenice.

Tým z Uherského Hradiště se ve druhé půli snažil dopracovat k vyrovnávací trefě, o což se vybojovanou penaltou zasloužil Michal Trávník. Jeho nebezpečnou střelu obránce zastavil rukou, trest v podobě penalty pak zužitkoval Daníček. Vedoucí gól měl na špičce kopačky Rigino Cicilia, dorážku v pádu ale nezvládl usměrnit mezi tři tyče. Výkonnostní nedostatky řešili Hanáci nedovolenými zákroky, ke skluzům jistě vybízel i zasněžený povrch. Po jednom z faulů v nastavení střílel z dobré pozice Havlík, změna skóre již ale nenastala.

Slovácko tedy po dvou velkých výhrách přidalo cennou remízu a uhájilo post nejvýše postaveného moravského celku. Jeho posledním domácím soupeřem podzimní části bude 9. prosince Bohemka, Sigma o den později zavítá do Teplic.

Autor: Livesport.cz / Šimon Votava

Komentáře (4)

Přidat komentář
kecipep

1:2

Reagovat
Alan

0:1

Reagovat
oli9

1:1 tady není o čem

Reagovat
Hardwell

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele