Nevzdávám se a o svoji kariéru se nestarám, hlásí van Marwijk

13.02.2014, 14:48
Aktuality
Další vysokou porážku bez vstřeleného gólu si včera připsal Hamburger SV. Severoněmecký celek nestačil ve čtvrtfinále DFB-Pokalu na mnichovský Bayern, na lavičce ale minimálně i pro sobotní klíčový zápas v Braunschweigu má zůstat nizozemský trenér Bert van Marwijk...

HSV prohrálo už sedmý soutěžní zápas v řadě a po zimní přestávce stále nedalo gól. Po ligových prohrách 0:3 se Schalke, Hoffenheimem a Herthou včera dostalo ještě o dvě branky více, když jeho arénu vyplenil Bayern Mnichov. Třikrát se pod to podepsal Mandžukić, další trefy pro německého mistra přidali Dante a Robben.

Bert van Marwijk, který teprve v září nahradil na lavičce Thorstena Finka, ale nadále zůstává ve funkci. "Nevzdávám se, své svěřence ve štychu nenechám. Snažil jsem se, aby se hráči trochu uvolnili, jsou to přece také jen lidi," uvedl bývalý kouč nizozemské reprezentace, který se pošramocení své pověsti nebojí. "Nikdy jsem si nedělal starosti o svoji práci a kariéru, ať už jsem pracoval kdekoliv," prohlásil jednašedesátiletý trenér.

Hamburg nyní čeká sobotní duel na hřišti posledního Braunschweigu, který van Marwijk označil za možná nejdůležitější zápas roku. A před ním žádná změna na lavičce pravděpodobně neproběhne. "I v Braunschweigu bude na lavičce sedět Bert," uvedl sportovní ředitel Oliver Kreuzer, jehož pozice je ovšem také v ohrožení.

V tradičním bundesligovém klubu totiž v posledních dnech zavládl chaos. Představenstvo sice vyjádřilo podporu van Marwijkovi, Kreuzerovi i předsedovi Carlu-Edgaru Jarchowovi, dozorčí rada ovšem už několik dní jedná o příchodu Felixe Magatha, který se měl stát šéfem sportovního úseku a do konce sezóny i trenérem. Podle posledních informací ale tento model nedostane potřebou dvoutřetinovou podporu, z jedenácti členů dozorčí rady je pro Magatha jen sedm a zbývající čtyři zůstávají neoblomní.

Autor: Petr Vaněček / sport1.de

Komentáře (33)

Přidat komentář
Filip12

nemá na to

Reagovat
smazaný uživatel

Klub nemá na 1. ligu.

Reagovat
Filip12

a přitom nedávno to byl tým který hrával pravidelně evropské poháry

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže pak tam natahali hráče s obrovskými platy, co na to serou..

Reagovat
Filip12

chyba Arnesena ?

Reagovat
smazaný uživatel

Ma

Reagovat
smazaný uživatel

Vypadá trošku jak Mourinho...

Reagovat
smazaný uživatel

tio už spíš trochu jako Kaplický

Reagovat
Filip12

Emil Horváth

Reagovat
Sosi

Ten už si nekopne.

Reagovat
smazaný uživatel

To chtěl uvolnit hráče tím, že nesměli vycházet z bytu?

Reagovat
smazaný uživatel

"FORMA" HSV v r.2014 (4 zápasy, 4 prehry, skóre 0:14)

Bundesliga

26.1. Hamburg - Schalke 0:3

1.2. Hoffenheim - Hamburg 3:0

8.2. Hamburg - Hertha 0:3

DFB Pokal:

12.2. Hamburg - Bayern 0:5

Reagovat
smazaný uživatel

když nedokázali dát ani gol Hoffe, tak to už opravdu něco není v pořádku..

Reagovat
Filip12

boužel vypadát o že ZA hSV bojují jen Vaart a Lassoga

Reagovat
Arne

Rafa je jedním z posledních, který by vážně bojovali.

Reagovat
stas87

pre doryho:

hsv je na pomery nemecka velky a tradicny klub,ekonomicky hsv potize netrapili,narozdiel od klubov co obracaju kazde euro a dvakrat si musi rozmysliet koho kupi,prichod arnesena a jeho angazovanie posil do obrany bol taky symbolicky klinec do rakvi,nie je fer hadzat vsetko na arnesena lebo tie problemy uz boli pred jeho prichodom,on mal prestupove okno k tomu aby sa pokusil vyriesit problemy ktore ich trapili,on ale urobil vsetko naopak

vedenie hsv..je to najhorsie co moze klub potkat,nejednotnost nazorov,neustale spory,myslim si ze aj osobne spory,do toho podnikatel kühne ktory kupil van der vaarta z vlastneho vrecka,no s jedlom rastie chut a kühnemu zachutilo,on ma ambicie dostat sa do struktur hsv vdaka peniazom a chcel by podla mna aj byt predsedom klubu,kritika na jarchowa je vytrvala,ako on ma potom stabilizovat klub kedze musi citat o sebe vsetko mozne?

taha som myslim daval pod suhrn posledneho kola,kühne pise mailov felixovi,do novin..tahova zmluva unikne do bulvaru...to uz je parodia na to ako sa to nema robit,je to taky nemecky leeds aj ked tie problemy az tolko spolu nesuvisi,hsv bude do buducna velkym strasakom pre profesionalny tim v nemecku,aspon k niecomu ich pad je

Reagovat
smazaný uživatel

Diki moc !

Reagovat
db18

Magath sagt dem HSV ab!

"Leider beharren im HSV zu viele der alten Kräfte auf ihren Positionen, sind an einem ehrlichen Neuanfang nicht interessiert. Teile des Aufsichtsrates, der Vorstand sowie die Initiatoren der Gruppe HSVplus haben sich gegen mich gestellt. Wie soll man mit solchen Voraussetzungen einen Verein erfolgreich durch den Abstiegskampf führen?"

Reagovat
stas87

jarchow to veru nema jednoduche,este chyba aby si kühne zaplatil v mrogen poste clanok o neuspechu

Reagovat
stas87

"Ich stehe nicht mehr zur Verfügung", sagte der 60-Jährige dem Hamburger Abendblatt am Donnerstag. Offensichtlich hatte es im Aufsichtsrat des HSV ohnehin nicht die nötige Zweidrittelmehrheit pro Magath gegeben, der den abstiegsbedrohten Traditionsverein von 1995 bis 1997 trainiert hatte.

Magath meldete sich am Donnerstagabend auch erneut via Facebook zu Wort und kritisierte die zuständigen HSV-Gremien scharf. Eine klare Absage vermied er in seiner Stellungnahme. "Es tut mir sehr leid, Euch keine bessere Nachricht zu übermitteln. Mit Euch wäre ich den Weg wirklich gerne gegangen", schrieb der Held des Europapokal-Finals von 1983 den Fans. "Leider beharren im HSV zu viele der alten Kräfte auf ihren Positionen, sind an einem ehrlichen Neuanfang nicht interessiert. Teile des Aufsichtsrates, der Vorstand sowie die Initiatoren der Gruppe HSVplus haben sich gegen mich gestellt", teilte Magath mit.

Daraus schloss er, dass der HSV nahezu handlungsunfähig sei: "Wie soll man mit solchen Voraussetzungen einen Verein erfolgreich durch den Abstiegskampf führen? Einigkeit im Verein hat oberste Priorität, ohne sie kann nichts gelingen. Diese notwendige Einigkeit herzustellen, scheint bei diesen unüberschaubaren Gruppen und Einzelinteressen kaum machbar."

Im Aufsichtsrat des Traditionsvereins gab es einflussreiche Stimmen pro Magath, allerdings stellten sich Medieninformationen zufolge mindestens vier von elf Mitgliedern gegen eine Inthronisierung des umstrittenen Trainers.

Reagovat
smazaný uživatel

Magath se tedy bojí jít do HSV, že se proti němu postavilo vedení klubu, které mu nevěří, že by klub zachránil a proto nabídku odřekl? Není se čemu divit, moc dobrou vizitku si v předešlém trenérském období neudělal. HSV, je tradiční slavný klub a to co se v něm nyní děje není jen tak, návštěvy diváků jsou tam stále vysoké i přes ten srab. Vedení HSV Magathovi zkrátka nevěří.

Reagovat
db18

btw. Arne, už si to moc nepamatuju, ale po těch sporech mezi Beiersdorferem a Hoffmannem bylo HSV 1,5 roku bez sportovního ředitele?

Reagovat
Arne

Asi rok, pak tam něco jakoby zastával Bastian Reinhardt.

Reagovat
db18

A jo, na Reinhardta jsem skoro zapomněl

Podle některých za ten úpadek HSV právě může tohle mezidobí, kdy byli bez sportovního ředitele + pak ještě vychválili Arnesena a že je škoda, že nedostal důveru (té druhé části jsem se teda zasmál )

Reagovat
Arne

Podle kterých? Neměl bys odkaz?

Arnesen si vychvalovat nezaslouží, protože toho posral skutečně dost, na druhou stranu se mu ale některý posily povedly. Töre, Calhanoglu, Adler, svým způsobem Rudnevs, prodat Eliu s Rozehnalem.

Reagovat
db18

Jo, uvedli zrovna Calhanoglua s Adlerem Ty negativa ale převažují (a i Adler má určitě hodně nákladnou smlouvu)

Jinak odkaz bohužel nemám, ono to padlo při tom pohárovym utkání, když o tom byla řeč

Reagovat
jv

...zase ale přišel po skončení smlouvy zadarmo.

Reagovat
jv

Reagovat
db18

Výkonný ředitel Dortmundu Hans-Joachim Watzke má strach, že poté, co pojišťovna Allianz investovala do Bayernu Mnichov 110 milionů eur, se ještě zvýrazní dominance Bavorů. "Bayernu k tomu můžu pouze gratulovat. Bohužel se ale vzroste propast mezi ním a ostatními kluby, což pro bundesligu není dobré," říká Watzke.

Pro Bundesligu to není dobré, ale to, že Hertha si podobným způsobem taky vydělá mu nevadí?

Reagovat
smazaný uživatel

Však on neříká, že Bayern něco udělal špatně - naopak jim gratuluje. O co mu asi hlavně jde je to, že to ještě zvětší propast mezi Bayernem a zbytkem ligy, která už i teďkom je dost výrazná. Nezdá se mi, že by Hertha měla takovou pozici a dívala se na zbytek ligy s dalekohledem..

Reagovat
smazaný uživatel

Presne tak ....

Reagovat
Arne

Reagovat
jv

Ale nejde srovnávat postavení Herthy a Bayernu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele