Norwich nám udělil cennou lekci, uznal Ranieri po další porážce

22.01.2022, 12:56
Aktuality
Klidné spaní v posledních dnech a týdnech určitě nemá manažer Watfordu Claudio Ranieri. Londýnský klub se trápí a další ztrátu zaznamenal včera večer, když doma nestačil na Norwich. Pro svěřence zkušeného italského kormidelníka to znamenalo pokles až na osmnáctou příčku tabulky Premier League...

Watford nedokázal najít recept na defenzívu konkurenta v boji o záchranu a po změně stran třikrát inkasoval. Znovu tak prodloužil čekání na tříbodový zisk, z něhož se naposledy radoval před dvěma měsíci proti Manchesteru United (4:1), z následujících osmi duelů vytěžil jediný bodík.

"Norwich nám udělil cennou lekci. Hrál jako tým, na naší straně byly jenom individuality," všiml si Ranieri.

"Chci se omluvit fanouškům, chtěli jsme zahrát mnohem lépe. Žádali jsme hráče, aby zažehli oheň, nemohli jsme si dovolit dnes prohrát, ale po první inkasované brance se všechno vypařilo. Věřím, že dokážeme správně zareagovat, dovedu to já i hráči," pokračoval.

"Tímto způsobem nemůžeme pokračovat, v tom případě poputujeme přímo do League Championship. Chci, aby za tým hráli fotbalisté se srdcem a správnou mentalitou. Každý den jednám s vedením a držíme pohromadě. Věřím v tyto hráče, kteří sami chtějí věřit. A kdo nevěří, ten může jít hned domů," dodal.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (69)

Přidat komentář
Madio Sané

Prečo vlastne skončil v Ríme po sezóne 18/19?

Reagovat
eder

Jazyková bariéra. Utekl raději zpět do Premier League...

Reagovat
zelda

Reagovat
Salfovic

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

trosku ucty smrade .. jakozto nymand se vyjadrujes o nekom kdo neco dokazal !

Reagovat
eder

Have a nice day, Mr.Tyler.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Neutron

Mark Rylance za 3..2..1..

Reagovat
smazaný uživatel

To je jeho konec... Historie se nepočítá... Watford má rozhodně navíc, takže Claudio z nich nevymáčknul vůbec nic

Reagovat
Edgar Davids

ta veta nedava smysl

Reagovat
smazaný uživatel

Jsou to 2 věty a 1 souvětí.

Za to tvoje věta má fakt logiku.

Reagovat
Edgar Davids

na vic x navic..dva ruzny vyznamy... nemas zac

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně, to je telefon. Ale máš samozřejmě pravdu.

Reagovat
Freedo

Docela se divím, jak se zvedl pod Smithem Norwich. Viděl jsem je na jasný sestup i po změně trenéra.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Hachim Mastour

Mikel Arteta se může těšit na odměnu za to, že Arsenal znovu atakuje pohárové pozice. Vedení pro španělského kouče chystá nový kontrakt, jeho služby si chce zajistit na další dva roky.

Reagovat
Jkb

Co je na tom k smíchu?

Reagovat
Hachim Mastour

Zmluvu má do leta 2023. Takže ešte je čas aby ukázal, či si naozaj zaslúži ďalší kontrakt.

Reagovat
Jkb

Právě kvůli té smlouvě do léta 2023 si myslím, že je to dobrý nápad mu to prodloužit. Já jsem z jeho práce dost nadšený a lepšího trenéra pro současný Arsenal zatím nikde nevidím.

Reagovat
Hachim Mastour

Keď už tak, tak najskôr by som mu ponúkol kontrakt po tejto sezóne.

Reagovat
Jkb

Já klidně hned dneska, ale je to zatím jen bulvární spekulace.

Mě se jeho práce hodně líbí, tým má tvář, fanoušci začínají stát za týmem, což v posledních letech nebylo obvyklé, máme herní styl, pracuje s mladými hráči, opravdu si neumím představit lepšího trenéra pro Arsenal v současnosti.

Reagovat
smazaný uživatel

bez predstavivosti to jde v zivote tezko ale to co tam przni by jen malokdo svedl hure;) dost mozna jsi jediny fanousek Arsenalu co to vidi jinak

Reagovat
afc

A co take przni? No napis nam.

Reagovat
smazaný uživatel

Hráče soupeře. Woolwich za Artetovy vlády o 6 červených karet víc než kdokoliv jiný v lize.

Reagovat
Jkb

To možná bude tím dvojím metrem, taky kvalitou rozhodčích a vedením PGMOL. Rozhodně ne Artetou.

Reagovat
jk

No ale fakt jen možná

Reagovat
afc

To je nepodstatná vec. A nezvládajú to hráči a nie Arteta.

Reagovat
Hachim Mastour

Je to aj Artetovou taktikou pressingu. Ale to už je vedlajší dôsledok

Reagovat
smazaný uživatel

No a hlavně už jenom fakt, že prodloužení Artety by oslavoval asi každý fanoušek konkurenčních klubů, by pro vás měl být dostatečný reality check.

Reagovat
Jkb

Mě nějak fanoušci konkurenčních klubů netrápí, kolikrát ti lidi nemají ponětí ani o svém týmu natož o Arsenalu. Máš tam nějaké další argumenty?

Reagovat
Golasso

Reagovat
Front hell

Reagovat
Kucka

Reagovat
Nikikrew

Dosť nadšený ok to mi stačí

Reagovat
Jkb

Nemám představu co jsi mi chtěl sdělit. Já byl dost skeptický k Artetově jmenování, první práce jako hlavní trenér a tahat Arsenal ze sraček, to mi přišlo hodně i na zkušeného trenéra, po dvou letech jsme překopali 2/3 mužstva, dala se šance hráčům z akademie na kterou jsme 5 let kašlali v podstatě a reálně hrajeme o TOP 4, což už se nám nějaký čas nedařilo, jo myslím, že nadšený je to pravé slovo jak bych popsal svoje pocity když vidím Artetovu práci.

Reagovat
Nikikrew

Chcel som tym povedat, ze dost nadseny je nieco s cim urcite nesuhlasim. Ak je nieco dost tak a hra by musela vyzerat inak a najma konzistentne, V lige sme uz prehrali 7 zapasov z 20 zapasov co predstavuje 35%, to ti pride v poriadku?

Ano zasluzi si velky kredit ze dal sancu mladsim hracom ktory viac menej tahaju tu ofenzivu cize do buducna vidim velky potencial ale ak sa bavime v pritomnom case tak stale sme daleko od top3 a top4 je questionable. Co sa tyka prekopanie kadra ano, boli tam dobre predaje ale na druhej strane bol to Arteta co ponukol zmluvy Cedricovi, Marimu, Xhakovi, Williamovi a prosi Eddiho aby ostal

Asi mame rozdielne pohlady a ocakvania na Arsenal ale nevidim nic specialne po 2,25 rokoch na lavicke Arsenalu a minulu sezonu radsej ani spominat nebudem ktora bola azda najhorsia odkedy fandim tomuto klubu

Reagovat
Jkb

Právě konzistentnost je něco co se pod Artetou dost zlepšilo, těch 7 proher jsou 2 prohry se City, Liverpool, Chelsea, United, Brentford a Everton, každej ten zápas byl jinej příběh a z toho mě mrzí United kde jsme měli vyhrát a City kde jsme měli brát aspoň bod.

TOP 3 je nereálné očekávání, neznám žádného fanouška který by to před sezónou čekal, City, Liverpool i Chelsea jsou jinde, to je úplně bez debaty.

TOP 4 sám nějak uznáváš, že šance tam ještě je, což čekal málokdo před sezónou, byl to spíš sen než reálná očekávání, většina brala jako cíl Evropské soutěže, což se snad podaří.

Smlouvy těm hráčům dával Edu a smlouva pro Xhaku mě osobně vůbec nevadí, u Nketiaha bych si taky přál aby prodloužil, ale to se nestane.

Minulá sezóna byla složitá, mě třeba bavila EL, hodně mě mrzí vypadnutí z FA Cupu jak loni tak letos. Speciálních věcí tam vidím spoustu, trenér standartních situací, trenér brankářů, domácí prostředí kde patříme k nejlepším v lize, dobrá atmosféra na stadionu, takticky velmi dobrý fotbal a opravdu bych mohl pokračovat.

Reagovat
Golasso

Reagovat
Nikikrew

cize mame 7 prehier a sme konzistnetni...ok

- A? Tragicky Everton, novacik z Brendttfordu a slaby United

- akvizicie rozhoduje najma Arteta ktory ma dalsiu funkciu okrem hlavneho trenera a smluvy su urcite prejednane aj s Artetom tak netrep

- Eddie nema v Arsenali co robit, ked tvrdis opak tak uz chapem tvoje ocakavania Arsenalu

- minula sezona zlozita bola pre kazdy tim, ziadne vyhorky prosim ta. Bola to uplna tragedia a po 20 rokoch sme sa prvykrat nekvalifikovali do Europy

- domace prostredie sa signifikatne nezlepsilo, neviem co pozeras

- s ostatnym suhlasim

Reagovat
Jkb

Hele jsme konzistentní, nemáme nějakou dlouhou šňůru porážek, body sbíráme pravidelně, podívej se na vítězství máme 11, třetí Chelsea má 12 a 3 zápasy odehrány navíc, Liverpool má 13 a o zápas odehráno víc a to mají Top mužstva oba dva kluby.

Já Nketiahovi celkem věřím, podle mě by to byl dobrý hrot na lávku.

Jeden rok bez Evropy za 20 let? To není špatná bilance, snad se to letos zlepší. Domácí prostředí je nejlepší za posledních 5 let, jestli jsi viděl zápas proti Liverpoolu tak ta atmosféra na Emirates byla naposledy v LM, doma jsme třetí nejlepší tým v lize za Liverpoolem a City a domácí fans na tom mají podíl, i Arteta o tom několikrát mluvil.

Nevím co on by dělal se smlouvama, na to jsou tam právníci a podobně, to by jsi po něm chtěl trošku moc si myslím a ano schvaluje hráče ale až od jisté doby, nevím jestli je schvaloval měsíc po nástupu k nám.

Reagovat
Nikikrew

- tak to si asi jeden z mala co veris Eddiemu. Hovorime o Arsenale nie Evertone bez urazky

- To mi chces povedat ze atmosfera s Liverppol bola nejaka specialna? zato ze tam mavali vlajkami pred zapasom? Pls bol som na NLD za emeryho a bola tam 100krat lepsie ako spominany zapas. A btw kazdy trener chvali fanusikov, nie len Arteta.

- Doma sme ovela lepsi ako predchadzajuce roky, suhlasim ale liga sa hra 19 zapasov doma, 19 vonku cize domaca statistika nie je uplne smerodajna

Reagovat
Jkb

Jo uvědomuji si to s tím Eddiem, je mu 22 let.

NLD je vždycky vyjímečný, to se nedá srovnávat s ničím. To s tím, že každý trenér chválí fanoušky teda nevím, to bych asi netvrdil. Domácí statistika není úplně směrodatná, ale taky bych ji úplně nepodceňoval, domácí hřiště je hodně důležitý i v pohárech a Arteta si je toho vědom, třeba v neděli před zápasem s Liverpoolem tým trénoval na Emirates, jinak doma se dá získat 57 bodů, to není k zahození, samozřejmě pokud hraješ o titul tak musíš získavat všude, ale to se nás momentálně netýká.

Reagovat
Golasso

Přijde mi, že jsi dost zaujatý . Nemáme o nic horší bilanci proher/remíz než ostatní "uchazeči" o 4. místo, přičemž my to máme s velmi mladým týmem a během velké přestavby kádru. Konzistentní relativně jsme, kromě převážně zápasů se silnými, ale to je ta nevýhoda hraní s mladíky ... nemůžeš mít vše naráz.

Cedric a Marí jsou náhradníci, Xhaku bohužel bylo nutné udržet, protože jsme na jeho odchod nebyli připraveni – opět, nejde mít vše hned. Eddieho udržení je pro náš otázka ochrany hodnoty, kterou jako mladý Angličan má.

Očekávání můžeš mít jaká chceš, podstatná je realita – my v přestavbě, vyrovnaná liga ... já fakt nevím, kde bychom teď podle tebe měli být.

Reagovat
Golasso

Už jenom to, že jsme v boji o top 4, je nad plán...

Reagovat
Nikikrew

Ja som teda najma reagoval nato ze ako je JkB velmi spokojny s Artetou pocas jeho 2,25 roka. Treba v prvom rade pochopit, ze Arsenal je azda historicky stale najlepsi klub v Londyne a byt nejakym predmetom projektu s mladymi hracmi mi absolutne je proti srsti. Preco kupujeme nahradnikov a nie poriadne posily do zakladu? Eddie s nami odmieta prdelit zmluvu uz asi rok a uz len z tohto principu by som ho v zime strelil, o jeho kvalitach sa nemusime azda bavit.

Ano konecne po rokoch mame dobri mladi tim ktori ma velki potencial ale nemozeme sa donekonecna vyhovarat nato ako mame mladi tim pritom nam uteka liga majstrov a trofeje. Ten tim ma byt zlozeny zo skusenych kvalitnych hracov a puskami z akademie alebo inych zemi.

Nie som zaujaty ale ten fetish ohladom Artety uprimne nechapem, najma po minulej sezone

Reagovat
Golasso

Já jsem ten poslední, který by se tu chtěl rozplývat nad tím, že stavíme na mladých. Začínal jsem fandit v dobách, kdy Arsenal byl velkoklub relativně klasického střihu a větší část Emirates éry, kdy pro nás stavění na mladících byla z nouze ctnost, jsem v podstatě protrpěl. Tenhle projekt ale vypadá, že by mohl vyjít. Arteta disponuje koncepčním myšlením a ta vize se realizuje doslova před očima. Tentokrát máme dost špičkových talentů na to, abychom vytvořili v jednom čase solidní základ a zároveň dost prostředků na to, abychom zbytek sestavy doplnili o posily (White, Ramsdale, ...), což třeba AW neměl. Díky tomu to budování týmu snad nebude roztahané do 10 let a podaří se nám to poskládat dřív, než se to vlastní vahou (resp. vahou ambicí těch lepších) rozpadne. Nesouhlasím s tím, že nekupujeme posily do základu, viz letní přestupák, ale naše finanční síla se zvedla teprve nedávno (nevím, čím to je, asi tím že KSE skoupili dluh), a proto tu ještě máme hráče, kteří tu výhledově být nemají (např. Marí, Cedric, ...) a přestavba není dokončená.

Eddie je zvláštní případ. My se ho střelit snažíme, ale pro něj nemá smysl s tím souhlasit. Šlo hodně spekulací o tom, že jsme např. odmítli ho prodat do CP, no vždycky z toho nakonec vylezlo, že se on nedomluvil na podmínkách – to je logické z jeho strany, pár měsíců si vysedí a pak si dojde pro podpisový bonus a bude si moct vybírat. Podepsat ho a střelit třeba za rok je jediná šance, jak trochu uchránit jeho hodnotu.

Já třeba nemám pocit, že bych měl "fetish" ohledně Artety. Právě naopak mě mile překvapil. Na jeho příchod jsem se tvářil zdrženlivě, ale vidím, že to v sobě má. Že dělá sem tam chyby z nezkušenosti a učí se za pochodu jsem díky tomu schopen akceptovat.

Reagovat
Golasso

+ bych ještě dodal, že v současnosti dává větší smysl stavět na mladých i s vidinou většího úspěchu, než to mělo smysl za AW. Fotbal se změnil. I ty nejlepší kluby dávají šance mladým, opět se posunuly tréninkové metody, styl hry vyžaduje fyzickou zdatnost atd. Co se týče hodnoty hráčů, tak cena vzhledem k věku rychleji roste a dříve klesá. Ve větší části éry AW byli nejhodnotnější hráči ve věku 24-26 let. Dneska hodně hráčů má obrovskou hodnotu a jsou oporami týmů už třeba ve 20-22 letech.

Reagovat
Nikikrew

Nemám problém na nich stavať ale stale potrebuješ kvalitných overených hráčov so skúsenosťami. Dnes sme to mohli vidieť. Takto sa nikam poriadne neposunieme

Reagovat
Thab

Reagovat
Tommy the Gunner

Reagovat
afc

Preco by nemal byt nadseny? Arteta buduje kvalitne muzstvo a v sucasnosti lepsieho trenera pre Arsenal nenajdes.

Reagovat
Golasso

Reagovat
smazaný uživatel

v brightone najdes

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
Golasso

Arteta má na to být lepší trenér. Nerad bych se dočkal toho, že vyštveme Artetu, abychom umírali na krásu s Potterem a Arteta válcoval ligu se City (o čemž už se spekuluje, že po něm po odchodu Guardioly budou chtít sáhnout).

Reagovat
O.Giroud

Tak Potter by mal v Arsenale iny material v utocnej faze ako v Brightone. To zas nefunguje tak, ze on ich automaticky naucil aj tie sance zahadzovat alebo povedal Trossardovi ty si nabehni sem a traf tu tycku ale tazko povedat ked teraz Arsenal tak slape.

Reagovat
Golasso

Tak Brighton zůstává už nějakou dobu za očekáváním. Vždycky je kolem nich hype a nakonec celkem houno z toho . To asi nebude jen tím, že Trossard dal někde tyčku. Třeba Wolves letos hrají s horším kádrem líp, akorát nehrají tak líbivý fotbal, takže kolem nich není tolik hypu ...

A v Arsenalu by sice dostal talentované mladíky do útoku, ale (před)finálka taky není úplně jejich silná stránka. Dost možná bychom teda kapali na stejných věcech, jako teď kape Brighton.

K tomu nevíme, jak by se popral s přestavbou kádru ... já bych do toho fakt nešel

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Bayern +

Presne tak.

Bruno Lage je zatiaľ dosť opomínané meno, pritom Wolves celkom šľape a to aj výsledkovo, čo sa o Brightone, najmä teda tom vlaňajšom, nedá povedať vôbec.

Reagovat
afc

Za rok by si aj jeho vyhadzoval, tak ako Artetu ci Emeryho.

Reagovat
Golasso

Jedině dobře

Reagovat
cervo

Watford nie je londynsky klub, Watford je mesto v Hertfordshire, bez ohladu na to, ze tam ide z Londyna metro.

https://www.visitnorthwest.com/wp-content/uploads/2020/08/map-hertfordshire.png

Reagovat
eleven11

Reagovat
Seydou Doumbia

Londýnský klub zní daleko lépe než klub z Herthodflkůd...musíš to trochu přibarvit aby to vypadalo...taky neřekneš že si z Kladna, ale že si Pražák

Reagovat
eder

Nejsem si jistý, zda bude úplně šťastný nápad, až se budeš procházet po Kladně a místní budeš oslovovat "Pražáci"...

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak takhle samozřejmě ne, ale když se nějaký cizinec z velkoměsta zeptá, odkud si tak povíš Praha...kdo by hledal co je Kladno

Reagovat
John Obi Mikel

Furt lepší než třeba říkat Jablonci klub z Liberce.

Reagovat
avicii

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele