Oblékne White znovu reprezentační dres? Rice se pokusí spoluhráče přemluvit

26.03., 15:06
Aktuality
Declan Rice (© AFP)

Už je to téměř rok a půl od chvíle, kdy Ben White (26) naposledy naskočil na hřiště v dresu anglické reprezentace. Záložník Arsenalu opustil přípravný kemp před světovým šampionátem v Kataru a od té doby v nominacích nefiguruje. Pozvánku na aktuální sraz odmítl, je však možné, že na Euro nakonec pojede. Whiteův spoluhráč z Arsenalu Declan Rice (25) připustil, že se ho pokusí přemluvit, aby se do reprezentace vrátil.

Když White před rokem a půl z osobních důvodů opustil tým před světovým šampionátem, dlouho se spekulovalo o tom, co za jeho rozhodnutím stálo. Po turnaji vyšlo najevo, že jedním z hlavních důvodů k odjezdu z kempu měl být konflikt s asistentem trenéra Stevem Hollandem. Předpokládalo se proto, že pod stávajícím realizačním týmem White v reprezentaci působit nebude.

Defenzivní univerzál na svém rozhodnutí nic nezměnil ani před březnovým srazem, z něhož se s předstihem omluvil. "Obdrželi jsme hovor od sportovního ředitele Arsenalu, který nám řekl, že Ben nechce být součástí nominace," řekl před zápasy s Brazílií a Belgií trenér Albionu Gareth Southgate.

Není divu, že měl o záložníka Arsenalu zájem. Borců, kteří zastanou roli na kraji i ve středu obrany, k dispozici příliš nemá. Při letmém pohledu na aktuální nominaci můžeme Whiteovu univerzálnost hledat u Johna Stonese a Joea Gomeze. Ostatní hráči v takové kvalitě více defenzivních postů neodehrají.

"Ben je jedinečný hráč, který může hrát na třech pozicích a všude bude stejně dobrý. Právě to, že může naskočit na kraji i ve středu obrany a dokáže zastat i pozici defenzivního záložníka může být na turnaji typu Eura rozhodující faktor," řekl o svém spoluhráči Rice.

Záložník, který v úterý večer ve svém jubilejním 50. startu v dresu Albionu navlékne kapitánskou pásku, na tiskové konferenci několikrát naznačil, že by byl rád, kdyby se White na závěrečný turnaj do Německa podíval.

"Až se vrátím do klubu, tak si s Benem promluvím a zkusím zjistit, co by na návrat do reprezentace řekl. Myslím, že mě v mém snažení podpoří i Bukayo (Saka) s Aaronem (Ramsdalem). Vrhneme se na něj a pokusíme se ho přemluvit k tomu, aby své rozhodnutí přehodnotil," uvedl Rice.

Program anglické reprezentace.Program anglické reprezentace. (@ Livesport)

Jeho snaha ovšem může přijít vniveč. Konečné slovo v nominaci má totiž trenér a Southgate na aktuálním srazu naznačil, že k účasti na Euru mají výrazně blíž hráči, kteří jezdí reprezentovat pravidelně.

"Dveře měl otevřené. Kdyby chtěl, mohl tu být. On však pozvánku odmítl. Nevím, co bude dál," řekl k Whiteově situaci rozladěný manažer.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: eFotbal.cz / Lukáš Svoboda

Komentáře (3)

Přidat komentář
Kucka

Pod Southgatem v tom moc smysl nevidím, podle všeho tam jsou oboustranně chladné vztahy a na RB/RWB má Anglie nejvíce možností ze všech repre (pokud jsou všichni zdraví). Trenér má přirozeně svoje koně a i když má White tuto sezonu super formu, dřív než po konci repre kariéry Walkera vpravo místo prostě nebude. Na stoperu ho hrát předpokládám nebudou, když tam už skoro dva roky v klubu nenastupuje a jsou tam další vyzkoušení stopeři.

Reagovat
LFCreds

Ešte nech sa mu začnú prosiť

Reagovat
krisa

lepší by bylo, kdyby naopak White přemluvil Rice

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele