Odvolací komise zrušila pokutu pro Duklu za pokus o ovlivnění zápasů

27.06.2023, 18:53
Aktuality
Logo Dukly Praha (© facebook.com/FK Dukla Praha)

Odvolací komise Fotbalové asociace ČR (FAČR) po odvolání pražské Dukly zrušila únorové rozhodnutí etické komise potrestat dejvický klub pokutou 400 tisíc korun za pokus o ovlivnění dvou zápasů první ligy v roce 2018. Případ se etické komisi vrátil k novému projednání. Odvolací komise to uvedla v komuniké bez dalších podrobností.

Podle únorového verdiktu etické komise se tehdejší výkonný ředitel Dukly Michal Šrámek snažil přes někdejšího místopředsedu FAČR Romana Berbra ovlivnit utkání na hřišti Slovácka a domácí duel s Brnem.

Komise zahájila s Duklou, která hraje od roku 2019 v druhé lize, řízení loni v srpnu, původně kvůli možnému ovlivnění tří duelů nejvyšší soutěže. Kauza je spjatá s rozsáhlou aférou kolem Berbra, v jejíž souvislosti už komise uložila několik trestů.

V prosinci 2021 vyloučila ze třetí ligy Vyšehrad, kde působil další z aktérů kauzy funkcionář Roman Rogoz. Berbr spolu s dalšími dvěma desítkami lidí stanul před soudem kvůli podezření z korupce a ovlivňování výsledků druhé a třetí ligy.

Autor: ČTK

Komentáře (3)

Přidat komentář
Mass

Tak co, ovlivňovali nebo neovlivňovali, která komise má pravdu? Co na to ustanovit další komisi?

Btw vždycky mě fascinovalo, jak dva různý soudní orgány se stejnými prostředky můžou dojít ke zcela protichůdnýmu výsledku. Někdo by si pak mohl říct, že jeden z těch orgánů nepracuje úplně dobře. Ale kdo já sem, abych posuzoval, že.

Reagovat
Greny

Tak nějak ve stylu UEFA ... Být to někdo typu Vyšehrad už jsou vyloučení nebo někdo z ČFL ale Dukla má furt trošku jméno tak zrušíme i flastra

Reagovat
zelda

Čistější než lilie, tak to bylo a tak tomu i bude

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele