Olomoučtí chybně kopali penaltu v Mladé Boleslavi

18.03., 16:53
Aktuality
Městský stadion v Mladé Boleslavi (© Mladá Boleslav)

Olomoučtí neměli kopat penaltu v sobotním 25. kole první ligy v Mladé Boleslavi, z níž vyrovnali na 1:1. Obhájce titulu Sparta správně nezahrávala pokutový kop v nedělním zápase s Hradcem Králové. V komuniké o tom informovala komise rozhodčích.

Inkriminovaná situace v duelu Mladé Boleslavi s Olomoucí se odehrála v 57. minutě. Benson Sakala loktem fauloval střídajícího Ebrimu Singhateha a hlavní sudí Stanislav Volek odpískal penaltu, kterou proměnil Lukáš Juliš. Sakala obdržel žlutou kartu. Sigma v té době dohrávala v oslabení a nakonec prohrála 1:2.

"Hráč domácího družstva Sakala zasáhl soupeře rukou do oblasti hrudníku. Hráč hostujícího družstva Singhateh následky zákroku výrazně zveličil. Videorozhodčí správně neintervenoval, nejednalo se o zjevnou chybu rozhodčího," uvedla komise.

V zápase Sparty s Hradcem Králové domácí křídelník Lukáš Haraslín trefil do ruky Filipa Čiháka. Rozhodčí Ondřej Berka ale penaltu neodpískal. "Hráč hostujícího družstva Čihák měl ruku v přirozené poloze vzhledem k pohybu těla a snažil se kontaktu ruky s míčem vyhnout. O přestupek se nejednalo," vysvětlila komise. Pražané vyhráli 2:1.

Rozhodčí správně posoudili i dvě situace ze záchranářského souboje mezi Karvinou a Českými Budějovicemi. Hostující stoper Florent Poulolo zasáhl ve 22. minutě míč rukou, kterou ale měl v okamžiku kontaktu u těla, a proto se o přestupek podle komise nejednalo.

Naopak v 90. minutě hlavní sudí Jan Všetečka správně odpískal penaltu pro Karvinou. "Hráč hostujícího družstva Alli měl ruku v okamžiku kontaktu s míčem v nepřirozené poloze vzhledem k pohybu těla," prohlásila komise. Slezané penaltu proměnili a díky výhře 2:1 přenechali Dynamu poslední místo.

Další situace 25. kola komise nekomentovala. Podle manuálu do začátku sezony veřejně hodnotí jen čtyři momenty, vybrané médii.

Autor: ČTK

Komentáře (18)

Přidat komentář
Y.Cabaye

Sakala se ho sotva dotknul a on se tam skácel jak střelená laň, šašek. To bych mu klidně dal ještě kartu za simulování. A samozřejmě Chorýho prasárna se neřeší klasika.

Reagovat
5PUR5

Chybně nařízená penalta, ale VAR správně neintervenoval. A takhle si tu žijeme.

Reagovat
GjøvikFF

Jak někdo vůbec může myslet vážně vyjádření, že penalta byla nařízena chybně, ale protože se nejednalo o zjevnou chybu rozhodčího, VAR správně neintervenoval? Když nařídím chybně penaltu, tak se nejedná o zjevnou chybu? Co tohle proboha je?

Reagovat
Salfovic

To je fakt banda čuráků, jestli je pro ně ta ruka v Karviné penaltou, tak ať se radši rovnou zruší.

Reagovat
mrtvej ofsajd

Tak jen doufejme, aby boj o titul a o sestup nerozhodovaly takovéhle situace-nesituace. Takovyhle picoviny Minuly rok to stačilo.

Reagovat
Kucka

Když už chtěli Budějky říznout, ta první vypadala mnohem jasnější.

Reagovat
Sigma Olomouc

Sighanteh to nahrál

Reagovat
Fernando_Torres

Počkej, počkej, takže nebyla, ale VAR správně nezasáhl? To mi nějak nedává smysl

Reagovat
Kucka

Toto mi nevycházda - Singhateh výrazně zveličil, ale na VAR to nebylo, co by teda musel udělat víc, aby někdo intervenoval?

Reagovat
Greny

Jak to říkají, nebyla to zjevně pochybení rozhodciho....

Reagovat
GjøvikFF

Konstatují, že penalta byla nařízena chybně, ale protože se nejednalo o zjevnou chybu rozhodčího, VAR správně neintervenoval. Myslím, že vůbec není potřeba cokoliv dodávat nebo se rozčilovat, tady je prostě vymeteno.

Reagovat
John Obi Mikel

klasika jejich

Reagovat
ratusek

Já jsem si říkal, že ty penalty v Karviné a Bolce bych nepískal a uplně jsem čuměl, za co ji kopali a takové penalty se tady kopou i za přítomnosti VAR

Reagovat
Rizek

Chorý zase nic?

Reagovat
roman1978

Co Chorý? Dostal žlutou. V Tiki Tace dokonce ukazovali záběr, že se ho vůbec nedotkl. Ne každý zákrok Chorého je automaticky na červenou a disciplinárku.

Reagovat
vitecek15

Podruhé za sebou jsme kopali penaltu, která neměla být. Achjo, ani s VARem se prostě nic nezměnilo.

Reagovat
GjøvikFF

Když jsou ti diletanti schopni v zápasech s nesmyslnými penaltami konstatovat, že je správně, když VAR nezasáhl, tak je celej VAR absolutně zbytečnej.

Reagovat
oli9

Jim se ten VAR vlastně hodí... Jedlu to rozhodčí piskne, podruhé ne... Jednou mu VAR řekne jindy mlčí.. A vždy se to hodí na toho druhého a jede se dál

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele