Ozvěny z Bundesligy: Zodpovědný Kimmich? Ne tak docela

26.10.2021, 10:39
Názory a komentáře
Přemýšlivý záložník, nepostradatelný článek mužstva, dynamo na dvou nohách či neústupný rváč, který si nikdy nepřipouští porážku. A taky mimo hřiště přátelsky vyhlížející sympaťák, jenž se rád angažuje tam, kde si to společnost zrovna žádá. Všechny zmíněné charakteristiky vykreslují Joshuu Kimmicha jako dokonalého klaďase. Jenže i takřka nedotknutelný hrdina si umí zadělat na problémy...

Rozhodně by nemělo zapadnout, že se Kimmich i celý Bayern blíží fotbalovému nebi. Bavoři za sebou po reprezentační pauze nechávají jen spálenou zem - za tři duely nasázeli 13 branek. Počkat, to všechno má na svědomí Robert Lewandowski? Zase klídek, činí se i jiní. Třeba Serge Gnabry vykazující průměr 1,21 bodu na zápas. Nebo asi nejpokornější žolík na světě Eric-Maxim Choupo Moting, jenž přesným zásahem či přihrávkou na něj zamachruje každých 20 minut svého pobytu na hřišti. O roli Leroye Saného byla zase řeč v předešlých Ozvěnách.

Bayern prostě hraje tak skvěle, že vlastně nepotřebuje ani trenéra. Opravdu. Julian Nagelsmann totiž stůně, kvůli čemuž se ve středu nepodíval do Lisabonu a v posteli zůstal také v sobotu. Přesto jeho ovečky jasně přehrály Benficu i Hoffenheim (pokaždé 4:0). Ovšem nenechte se zmást. To Nagelsmann a jeho taktické čáry mají růst Goliáše na svědomí. Zdá se to neuvěřitelné, ale i v Mnichově lze očividně dál posouvat limity.

Z dálky však vše zůstává při starém. Dominující aktér sice do vlastních řad dál pumpuje bezedné zásoby spokojenosti, ostatní se ale nudí. A tak se dlouhodobou otravu jal ukončit deník "Bild", který v pátek večer vypustil na povrch zemský mediální bombu: zveřejnil jména neočkovaných hráčů Bayernu. A ejhle, na listině, světe div se, figuroval také Kimmich.

Fúha, to čekal málokdo. Nejenže Kimmich na první pohled nezapadá do archetypu odmítače vakcinace. Sám totiž před rokem a půl přispěl ke vzniku iniciativy WeKickCorona pomáhající lidem, kteří se kvůli pandemii dostali do nesnází.

Druhého dne po další rutinní výhře Bayernu vyzpovídal Kimmicha reportér televize "Sky" Patrick Wasserzieher. Zatímco zjištění "Bildu" ještě nekomentoval, tentokrát už neočkovaný respondent odpovědi neuhnul. "Mám obavy kvůli nedostatku dlouhodobých studií. Samozřejmě si uvědomuji svou odpovědnost. Dodržuji veškerá hygienická opatření, testuji se každé dva nebo tři dny. Každý by se měl rozhodnout sám za sebe," uvedl před kamerami.

No jo, jenže neštymuje to nějak s výše zmíněnou iniciativou? Popírá Kimmich sám sebe? To si fotbalista nemyslí. "Neznamená to, že nepraktikuju něco, co kážu. Darovali jsme peníze UNICEF pro lepší dostupnost vakcín v zemích, které nemají k vakcínám přístup. Pokud se lidé chtějí nechat očkovat, měli bychom zajistit vše pro to, aby se skutečně očkovali," snažil se dovysvětlit.

Dobrá tedy. Kimmich se pokouší prokázat empatii, sám však má s očkováním problém, přestože podporuje jeho rozšíření. Jaký je tedy jeho postoj vůči vakcinaci a koronaviru celkově? "Nejsem popírač covidu ani anti-vaxxer. Nelíbí se mi, že se v debatě hovoří jen o očkovaných a neočkovaných. Pak se zdá, že neočkovaní jsou automaticky popírači nebo anti-vaxxery. Jsou však zde také lidé, kteří mají z různých důvodů obavy. Myslím, že bychom je měli respektovat, pokud oni dodržují opatření," řekl záložník.

Jistě, asi sami můžeme z vlastní zkušenosti potvrdit, že ve vyhrocených debatách o nutnosti vakcinace jen obtížně nacházíme šedou zónu mezi rubem a lícem, po které záložník volá. Jenže on se třetí pohled skutečně těžko hledá, neboť vědecké poznání, politická vůle i mediální vliv zkrátka vedou k volbě pouze mezi dvěma možnostmi. To, že Kimmich odmítá bipolární vidění, je pohled smírčí a zároveň bláhový. Jednoduše nekonfrontuje realitu.

Demonstrovat to lze zcela snadno na případu bundesligového fanouška. Na všechny prvoligové stadiony se fanoušci donedávna dostali za předpokladu splnění jednoho z "3G" (geimpft, genesen, getestet - očkování, prodělání covidu, platný negativní test). V posledních týdnech se ale přístup na ochozy komplikuje a několik klubů už přešlo na "2G" model. Ten vylučuje poslední z géček, tedy prokázání negativního testu. Pokud by 2G platilo též pro hráče, Kimmich by si Bundesligu jednoduše nezahrál.

Stejně tak vyznívá do ztracena vysvětlení s pravidelným testováním, které "obyčejnému" člověku moc neřekne. O testech zdarma si pomalu můžeme nechat zdát, natož pak o možnosti dozvědět se výsledek každý druhý den. Pořád je Kimmích dostatečně empatický?

Mnohem spíš tak zde hovoříme o obhajobě vlastního postoje než o uvědomění si zodpovědnosti vůči druhým, jak se Kimmich snažil předložit. Pokud je tomu skutečně tak, může se dál spoléhat na pravidelné testování a po čase se na základě kýžených dlouhodobých studií třeba nechá napíchnout. "Neodmítám kategoricky očkování, jen mám pořád jisté obavy. Je určitě možné, že se v budoucnu nechám naočkovat," dodal na závěr pozápasového interview. Vydrží však čekat deset let? Za tak dlouho se totiž oněch studií zřejmě dočká.

Mnozí ještě na základě informací z víkendu vyčetli Kimmichovi nedávnou návštěvu dětských pacientů v nemocnici. I tato třešnička může působit jako další indicie k poznání, že to s Kimmichovou responzibilitou nebude tak horké.

Lze věřit tomu, že Kimmich nad celou problematikou pečlivě přemýšlí. Nepouští ze sebe hloupé kváky, naopak se snaží o racionální argumentaci. Ta však nakonec není tak čistá a srozumitelná, jak by se na první pohled mohlo zdát. Pro vlastní uspokojení možná postačí, fanoušci Bayernu nad tím vším rovněž zřejmě mávnou rukou. Mnozí další už ale nemusí Kimmicha vnímat jen v kladných konotacích. Protože na řeči o odpovědnosti od privilegovaného fotbalisty jednoduše neuslyší.

Autor: Ondřej Vaculík / dw.com

Komentáře (538)

Přidat komentář
Maximm9

Dneska jsem to rano poslouchal v radiu. Celkem dostava od medii nalozeno

Reagovat
dominios

To snad EF nemysli vazne tento tendencny clanok. Kimmich ma presne ako hovori slobodnu volbu a ak dodrzuje vsetky opatrenia a testuje sa tolko kolo nariadenia kazu, tak predsa nie je to vobec problem. Fakt, chodte uz do .... s tym neustalym hejtom a nezmyselnym polarizovanim spolocnosti. Ludstvo fakt uz nema na praci nic ine, len hejtovat vsetkych zaradom len preto, ze maju iny nazor. Ja sam som ockovat dal hned ako sa dalo a uprimne, tiez Kimmichovi nerozumiem. Ale preco sa do frasa media pustaju do takehoto lyncu? Ved je to jeho slobodna volba. Az organizatori BL alebo LM daju podmienku ockovanie, tak hraci ako Kimmich budu mat proste smolu a on o tomto riziku predsa vediet musi a proste je ochotny ho podstupit. A navyse, kolko z tych hejtujucich ludi urobilo 1% z toho, co on prostrednictvom #WeKickCorona...

Pre mna za mna mi zruste ucet, vymazte tento nepopularny prispevok (nazor), aj tak tu chodim minimalne, ale chodte do .... s takymito clankami ktore len nasieraju vsetkych ludi okolo, demotivuju slusnych ludi nieco dobre robit, lebo si aj tak najdete milion dovodov, preco je to zle... kym sa vas to priamo netyka tak budete moralizovat, ale ak vam zomrie niekto blizky len preto, ze neboli peniaze na zakladnu zdrav. starostlivost, tak si spomente na ludi ako Kimmich, co sa snazili s tym nieco robit, ale sa mozno na to z vysoka vys*ali, pretoze aj tak dostali vynadane

Reagovat
Posledni Kovboj

sdilejte, nes to smazou!!!1!

Reagovat
Mönchengladbach

Reagovat
doshcz

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
db18

Reagovat
SunFells

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
Hyrax

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Bayern +

Reagovat
arsavin

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
DieFohlenBMG

tradiční média mlčí

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
andrew96

"Názory a komentáře"

Reagovat
mistr129

*"Demotivování slušných lidí a komentáře"

Reagovat
Vinci

Tomio?

Reagovat
smazaný uživatel

"nenaockuji se, protoze jsem si precetl clanek na ef nepodporujici lidi, kteri podporuji ockovani ale sami se nechteji ockovat"

Reagovat
dominios

ok, beriem, ale kazdy autor by si mal velmi dobre zvazit ake forum pre take nieco zvoli a pardon, ale portal ako tento uz ma nejaky ten dosah a krcmove subjektivne nazory jednoducho nepatria na titulku, to pardon

lebo ak ano, tan tento portal mozete rovno zrusit...

Reagovat
andrew96

Názorové, citově zabarvené titulky jsou v takové sekci ok. Jestli je toto krčmové, tak zkrátka máme jinou představu o tom, co je krčmové (za mě ani náhodou).

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
Hany45

Reagovat
smazaný uživatel

Nekteri lide by nemeli mit pravo volit a evidentne se ani vyjadrovat. Kdybychom byli vsichni ockovani, tak mame uz klid. Tecka. Nejsem vaxxer maniac, ale diky neockovanym (kteri hovno rozumi cele problematice) tady budeme furt ruzne omezovani. Bohuzel

Reagovat
hromdopolice

Vždyť ty už jses v pohodě ne? Tak proč ten omezenej názor?

Reagovat
Hlahart

Bruh

Reagovat
vladino10

Čo to je za pičovinu? Roztrhnes si vaz v kolene. Na operáciu sa nedostaneš, lebo nemocnica bude preplnená koviďákmi. Obmedzený názor a pohľad je ten, že veď máš vakcínu a nevakcinovani ťa nemusia zaujímať. Hovno.

Reagovat
Front hell

No právě že podle tvého komentáře,jde vidět že jsi vakcína maniak. A to dost velký a myšlenkově hodně omezený

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
smazaný uživatel

Asi si nejdriv zjisti co znamena omezenost nez zacnes psat picoviny. Lidi jako ty budou prvni brecet az nas tu zase zamknou diky neockovanym. Jen vidim v ockovani naopak svobodu. Maniak nejsem, moje deti bych nenechal ockovat…

Reagovat
Gazdo

Ttvl

Reagovat
smazaný uživatel

bez shopování a pařbičky v baru se nedá žít, viď

Reagovat
Freedo

Pár měsíců v poho, ale mít všechno zavřený do konce života? To si neuvědomuješ, že se to bude neustále opakovat, dokud to vakcínama nevymítíme?

Neříkám, že by mělo být očkování povinné, protože pro mě svoboda je víc než životní podmínky, jen reaguju na tvůj argument.

Reagovat
smazaný uživatel

Jako mně je celkem jedno, kdo je očkovanej, nebo není...to je každýho věc...já očkovanej nejsem, vcelku sdílím názor Kimmicha...ale to, že se nechám očkovat kvůli tomu, abych mohl chodit kam se mi chce...to příliš nechápu...

A zmiňuješ svobodu...nevidím příliš svobody na tom, že se posilující dávky budou aplikovat každoročně...

ale jako každýho rozhodnutí...

nejvíc, co mě na tom asi vadí je to...jak se rozjíždí mediální honba na neočkovaný, že za ty restrikce můžou oni...stát prostě nabádá očkovaný k tomu, aby si svou zlobu vybili na těch, co se očkovat nenechali...

Reagovat
Gazdo

Ten tlak medii na neockovanych je brutalny. V podstate z kadeho kto nie je zaockovany robia antivaxera ktory si mysli ze ockovanim dostane cip. Pritom ti ludia mozu mat len zdravotne problemy a mozu mat trochu strach do seba nieco dat ale staci ist na hocijaky spravodajsky web alebo si len pustit to radio a ma to clovek vsade

Reagovat
smazaný uživatel

Tak co vsichni, jak se na to divate s odstupem? Kimmich s poskozenymi plicemi…stalo to vsechno zbytecne za to?

Reagovat
Gazdo

Neviem ako Kimmich ja som Covidom presiel a som v pohode

Reagovat
Kily

dobrovolné očkování, no

Reagovat
IkerCasillas

Reagovat
Front hell

Tak píčoviny jsi tady začal psát jako první ty. A vůbec mě neznáš takže nepiš co bych začal dělat nebo nedělat až nastane nebo nenastane nějaká situace.

Reagovat
Uwe háže buly

Proč bys je nenechal očkovat, když je to tak dobrý? Nechceš aby měli klid?

Reagovat
Gazdo

Opatrne s logikou

Reagovat
Čenda

Reagovat
ACSeRw!n

za to ty budes genius

Reagovat
Kily

Kdybychom byli vsichni ockovani, tak mame uz klid. Tecka

tak určitě

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, to mě taky dost pobavilo

Reagovat
Uwe háže buly

Až se na očku ji všichni, tak to teprve začne účinkovat.

Reagovat
fenixLFC

vazne to budes popierat?

Reagovat
Kily

to ani nemusím, to vidí každý, kdo nemá vypláchnutý mozek

Reagovat
bobis21

A můžeš to něčím podložit? Nebo máš jen tyto prázdné výkřiky?

Reagovat
Kily

můžu se maximálně podepsat pod to, co napsal níže Bianconero. Zpomaluje to šíření, ale bude to tady pořád, tečka se prostě konat nebude, jak se nám někdo snaží nalhat například v jedné reklamě. Očkovaní lidé to dostávají, stejně jako to mohou šířit, jen v menším počtu

Reagovat
bobis21

Jenže to je celá pointa. Nejde o úplné vymýcení viru, to se v nejbližší době nestane. Ale když bude účinnost třeba 85% (což zatím vychází v datech v ČR), znamená bys musel mít více než 6x více nakažených abys došel ke stejnému využítí lékařské péče. Což v kombinaci s pomalejším šířením a menším rizikem mutací právě znamená, že už by nemusela být potřeba žádných opatření - což je ten konec který všichni chceme

Reagovat
IkerCasillas

Takže se budeš nechávat očkovat každých 6 měsíců? Do konce života? Je tohle opravdu řešení, co to všechno zachrání? Pro některé určitě, ale ať si každý sám vybere.

Ten vir tady bude napořád a s tím, že očkování bude pravděpodobně po pár aplikacích opět slábnout, dokud se nenajde něco lepšího a nebo si tady na to nezvykneme

A tím, že někdo má strach nad dlouhodobými účinky? Proč by také neměl, vývoj očkování trvá kolem 10-15 let.

Takže bych ten tvůj konec neviděl tak jednodušše

Reagovat
bobis21

A víš že vývoj tohoto očkování taky trval přes 10 let? A že studie na vedlejší účinky provádí BioNTech, který produkuje tu nejpoužívanější vakcínu, taky nějakých 10 let?

A pomalé slábnutí vůbec není problém při vysoké proočkovanosti populace. To je případ úplně všech forem imunity, proč z toho někteří dělají najednou teď problém fakt netuším. Protože se jim to hodí?

Reagovat
IkerCasillas

Vývoj tohoto očkování nebo tohoto typu? V tom je sakra rozdíl.. ono to vypadá stejně, ale není to to samé. Proč tedy jim vytvořit očkování trvalo rok? Proč tedy jimi říkaná úspěšnost spadla na poloviční procenta? To nevěděli už od začátku? Zrovna BioNTech má ten propad dost velký na to jak se honosili, že mají přes 90%

Víš co já se tu nechci hádat o tom zda je očkování dobré či špatné. Však ať se lidi očkují, ale svobodná vůle je svobodná vůle. A to by měl dělat každý sám na své triko. A to že tady autor jede hloupý hejt na fotbalistu co vyjadří svůj vlastní názor je velká ubohost. A dost mě to zvedlo ze židle.

Reagovat
bobis21

Vytvořit očkování jim trvalo pár hodin, to je právě ta obrovská výhoda mrna vakcín. To co trvalo těch 10 měsíců bylo právě to testování, které teď někteří tvrdí že neproběhlo, protože se bojí jehly a nechtějí na očkování. Právě lidi z BioNTechu mluvili o tom, že vývoj vakcíny na nové varianty je pro ně otázka pár hodin, protože je vše připravené.

Právě BioNTech testoval i to, že změna bílkoviny nezmění vedlejší účinky, což se zatím potvrzuje i v populaci.

A kde bereš že jim účinnost spadla na polovinu? Vždyť z dat v ČR vyplývá účinnost více než 85%

Reagovat
IkerCasillas

https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/studie-ucinnost-pfizeru-proti-nakaze-prudce-klesa-40374066

Jen tak v rychlosti, bylo to i na pár zahraničních webech, kde dokonce psali i o 39%

Ok, tak mi teda najdi, kde BioNTech píše o tom, že očkování udělali třeba do týdne. Urychlovací procesy v testování očkování jsou sice fajn, ale pořád ti nenahradí ty opravdové dlouhodobé studie. Neříkám, že jsem to dopodrobna studoval či mám diplom, ale dost jsem se o tom dříve na VŠ zajímal. Takže narovinu říkám, že tomuhle úplně nevěřím.

Reagovat
bobis21

"Data nicméně ukázala i to, že zmíněná vakcína si i půl roku po druhé dávce zachovala 90procentní účinnost, pokud jde o zabránění hospitalizaci či úmrtí v důsledku nemoci covid-19"

První. Věta. Článku.

Reagovat
IkerCasillas

A? Pořád se nakazíš, pořád můžeš nakazit někoho jiného.. Mě by třeba zajímala statistika lidí, co to prodělali a neočkovali se, protože měli mírný průběh. Myslím si, že to bude také vysoké procento těch co se neočkovali..

Jak už jsem psal nahoře, mě nejde tady prokázat to, že je očkování sračka nebo tak

Reagovat
bobis21

Jenže na to že se nenakazíš se nikdy 90% účinnost nereportovala, takže nejde o žádný pokles. Pokud je opravdu myšleno tohle, jedná se čistě o lživý článek a je ostuda že to někdo ještě sdílí.

Účinnost 90% se reportovala pro zabránění těžkému průběhu nemoci, což data i po půlroce potvrdily.

Reagovat
IkerCasillas

Né jedná se o průzkum a ty informace na začátku byly úplně stejnou masáží medii poskytovány. Pokud se o tom chceš bavit takto. Tedy vir tady bude stále tak i tak. Očkování pomáhá, ale určitě je tady i dost lidí co se očkovat nenechali a nehrozí jim těžký průběh. A tedy by měli mít i volbu mít pochybnosti a neočkovat se. Je to každého rozhodnutí a takto bych to ze své strany uzavřel

Reagovat
bobis21

Jak se o tom chci bavit? Já chci aby se o číslech nelhalo, což ten článek prostě dělá, stejně jako to děláš ty když tvrdíš, že klesla účinnost na polovinu. Proč máš potřebu něco takového tvrdit?

Já nejsem pro povinné očkování, zároveň si ale myslím, že by se každý kdo může měl očkovat. Ještě jsem neviděl nikoho dát reálný argument proti očkování.

Reagovat
IkerCasillas

No očividně se o tom chceš bavit, jinak by jsi tady nereagoval.

Takže výzkum či nějaká studie co se objeví na většině zahraničních webů je pro Tebe lež? V čem teď tady lžu? Cpal jsem Ti snad ten výzkum? NE jen jsem o něm napsal a ty jsi se zeptal na zdroj, ten jsem Ti dal.. Co ty s ním uděláš, je zcela na Tobě i to jak si to přebereš.

Realných argumentů jsem Ti pár napsal.. to že ty si tady jedeš pořád svojí a nepřipustíš ani možnost a nezvládáš diskutovat je tvůj problém né můj, svůj názor Ti tedy vnucovat nemíním a diskuze pro mě v předchozím příspěvku skončila

Reagovat
bobis21

Ten výzkum není lež. Ten výzkum ale taky říká, že účinnost je 90%. Lež je to, že pak média v nadpisu napíšou něco, co ta studie nikdy neřekla.

Reagovat
IkerCasillas

Nadpis může být zavádějící, ale ne lživý. Jelikož účinnost Pfizeru proti nákaze klesá (nakazit se můžeš). A ty víš, že to v té studii nebylo? Já jí třeba četl o čemž u tebe pochybuji. Přestaň se chytat stébel a otáčet věci jak se Ti hodí. Pak to vypadá, že spíše papouškuješ názory ostatních a čerpáš z toho co Ti někdo řekne nebo si o tom přečteš pár komentářů.

Reagovat
bobis21

Ochrana před samotnou nákazou 88% nikdy u té vakcíny reportována nebyla, takže tvrzení že klesla z 88% je naprostý nesmysl.

Vždyť to je i závěr té studie, že je vakcína efektivní i po 6 měsících a i proti variantě delta.

Navíc je ta studie financovaná Pfizerem. Ta studie je doslova jejich důkaz účinnosti jejich vlastního výrobku. To že se ji rozhodneš interpretovat přesně opačně než jaký je závěr napsaný v té studii je jen tvé rozdhonutí.

Citace ze závěru: "Our results provide support for high effectiveness of BNT162b2 against hospital admissions up until around 6 months after being fully vaccinated, even in the face of widespread dissemination of the delta variant."

Reagovat
IkerCasillas

Takže jsi to nečetl.. jen jsi přeskočil na poslední řádky.

Effectiveness against infections declined from 88% (95% CI 86–89) during the first month after full vaccination to 47% (43–51) after 5 months. Among sequenced infections, vaccine effectiveness against infections of the delta variant was high during the first month after full vaccination (93% [95% CI 85–97]) but declined to 53% [39–65] after 4 months.

Opět si zase vybíráš co se Ti hodí viď A taky pořád čekám na to kde mi ukážeš ten zázrak BionTechu, kde vakcínu vytvořili za pár hodin

Reagovat
bobis21

Opět - tohle číslo není jak se měří efektivita vakcíny. Tohle číslo neukazuje pokles účinnosti vakcíny. Nevybírám co se mi hodí, naopak na rozdíl od tebe interpretuji jejich výsledky správně, ty si z toho děláš retardovanou propagandu.

Úplně první verze "účinné látky" jim trvala 5 dní s tím, že další verze by měly být mnohem kratší, protože už mohou hledat jen v "okolí". Od úplného začátku (tedy publikace dna viru) do testování hotové vakcíny to bylo 6 týdnů:

https://www.nature.com/articles/s41586-020-2622-0

(obecně v Nature je na tohle téma hodně skvělých článků, určitě lepších než na Novnikách )

Reagovat
IkerCasillas

Jakou propagandu? ty píšeš předtím, že tam ty čísla vůbec nejsou (napíšu ti, že jsou).. teď píšeš, že se tak účinnost vakcíny neměří, ale o tomhle já vůbec nemluvil.. u Novinek jsem ti to hodil jen tak z patra, bylo to nejjednodušší najít. Nehledě na to jsem tě odkázal na to, že existují i další zahraniční publikace.

Takže 6 týdnů do první hotové verze?? tam se píše o 66 dnech, takže 9 týdnů a opět lžeš +74 dní testování do první dávky, jen pro doplnění.. což není dlouhodobé testování...

Ale dobrý, pobavil si mě nakonec, jak se vždy snažíš chytat stébla a mluvit jen o tom co se Ti zrovna hodí nejvíce. Možná až budeš chtít příště diskutovat, tak zkus občas číst co ten druhý píše..

Reagovat
bobis21

Já nepíšu že tam nejsou, ale že to nejsou data o efektivitě vakcíny. Protože efektivita vakcíny je úplně něco jiného než co tyhle čísla vyjadřují. Takže když ty tvrdíš že ano, je to prostě lež. Já právě čtu co píšeš, proto vím že jsou to lži.

A asi neumíš číst, protože je to 6 týdnů. Nejspíše k tomu co jsem psal já něco přičítáš. Že bys to byl nakonec ty kdo nečte co píšu?

Reagovat
IkerCasillas

Jj, nakonec máš pro jednou pravdu, teď už nečtu

Reagovat
bobis21

Samozřejmě. Když nemáš argumenty, radši se odpojíš a budeš to psát jen lidem, kterým se nechce ty tvé lži dohledávat.

Reagovat
bobis21

Upřímně z toho pořád nechápu, o jakou účinnost se má jednat. Odkaz na danou studii tam taky není. Co to je teda za účinnost? To vypadá jako krásný clickbait

Reagovat
Benzema

Reagovat
fenixLFC

jojo pretoze jeden den za polroka kazdeho straasne zatazi. nehovoriac o tom ze sa pracuje na formach vakciny, kvoli ktorym ani nemusis chodit k lekarovi a mozes si ju kupit v lekarni. ale asi je jednoduchsie byt zavrety kazdy rok 3-4 mesiace nez ist raz za pol roka k doktorovi

Reagovat
Gazdo

Ze jeden den

Reagovat
IkerCasillas

Nebyly to testy? Které si každý může udělat sám, ale potřebuje k tomu lekáře na videu?

Každopádně by mě zajímal zdroj odkud to máš, ať jsem informovanější

Reagovat
Nebelung

Reagovat
fenixLFC

ale to ze vlada propagaciu spravila vlastne ako vsetko- na houby a prisla s reklamou na ktoru upozornovali aj marketeri predsa nemozu byt argumentom proti ucinnosti. najvacsim problemom s covidom je zaplnenie nemocnic, nie denny pocet nakazenych (aj ked ten s tym suvisi). a s tym vakcina pomaha, ved v nemocniciach aj na JIp je v 67-80% neockovani, ockovani v nemocniciach su pritom starsi ludia ktori boli ockovani ako prvi. medzi nakazenymi je tiez cca 75-80% neockovanych. jasne, ten virus tu bude stale, to nikto nespochybnuje ale prave tym ze ho ockovani dostavaju menej a menej sa siri (vid napriklad cisla presne pred rokom) tak je to sposob ako ho dostat pod kontrolu. podobne ako chripka alebo dalsie ochorenia ktore tu su sice stale ale zdaleka nie su take nebezpecne a rozsirene. a nie je to tym ze by boli premoreni ale tym ze sa vykynozili ockovanim

Reagovat
arsavin

Očkovaní se mohou nakazit, mohou nemoc přenášet. Jen je u nich trochu menší pravděpodobnost těžkého průběhu... Tak jaký klid by nám to přineslo?

Reagovat
bobis21

Stačilo číst k dalšímu komentáři.

"Ale když bude účinnost třeba 85% (což zatím vychází v datech v ČR), znamená bys musel mít více než 6x více nakažených abys došel ke stejnému využítí lékařské péče. Což v kombinaci s pomalejším šířením a menším rizikem mutací právě znamená, že už by nemusela být potřeba žádných opatření"

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Bayern +

* sry to malo byť na Innervisiona

Reagovat
smazaný uživatel

Klid by nebyl. Očkování se zavádí kvůli zmírnění šíření. Není to o klidu, ale pouze o snížení pravděpodobnosti šíření. Covid tady už bude pořád. A upřímně? Ať ti slabí, ať už očkování nebo neočkování, na tom vůbec nesejde, prostě zemřou. Dokud nás všechny nějakým způsobem nezasáhne smrt, nic si neuvědomíme. Kdo na to má genetiku nebo se o sebe umí postarat, ten si vytvoří protilátky, ať už díky vakcíně nebo imunitě obecně, a kdo ne, tak chcípne. Tečka.

Reagovat
fenixLFC

tak tym ze sa znizi sirenie aj pocet tazkych pripadov tak sa z toho stava choroba ktora uz nie je tak nebezpecna. a to sa dosiahne ockovanim, vsetky statistiky to dokladaju. takze je pokojne mozne povedat ze hocijaky dalsi lockdown ide len a len na hlavu neockovanych. velki hrdinovia a bojovnici ale potom kvoli nim plne nemocnice. ja by som poupravil tvoje stanovisko- neockovanych nebrat na plucne a JIPky s covidom, nech sa liacia doma ivermektinom, bromhexinom s vodkou a podobnymi kravinami. a vyriesime aj pretazenost nemocnic

Reagovat
Front hell

Ještě bych to trošku rozvedl. Kuřákům nelecit cokoliv spojené s jejich zlozvykem, obézním nelecit cukrovku, samozřejmě nelecit žádné závislosti, řidiče a motorkáře, kteří milují rychlost v případě nehody předat rodinám ať si je vyléčí sami. A kolik by zbylo peněz na rozumnější využití...

Reagovat
fenixLFC

kuraci vracaju naklady s ich zavislostou vo forme dani a pomerne vysokych, u obeznych zalezi z akych pricin, ale vyssia dan na sladke je tiez mzonost, ridici a motorkari ktori sposobia nehodu mozu ist pred sud. co neockovany? neockovat sa je zavislost? a skor nez niekto pride so stupidnym argumentom o tom ze si platia zdravotne- ano, ale preto maju narok na vakcinu. nech to znie akokolvek blbo tak poistenie nepokryva naklady na liecbu v plnom rozsahu a nema na nu kazdy automaticky narok v kazdom pripade

Reagovat
Front hell

Tak nevím jak dnes,ale ještě nedávno se zrovna s cigaretami kseftovalo jedná báseň, obézní si za to ve velké míře můžou sami, samozřejmě jsou výjimky,a není to jen sladké,těch faktorů je víc. A kdybys teda zavedl výši daň na sladké a další nezdravé jídla. Opět by se to dotýkalo všech kvůli pár jedincům, což je věc která ti vadí. Tresty za takové nehody jsou vesměs směšné a pořád přemýšlím jak by jsi chtěl trestat neockovaneho? A poslední věta blbě nezní. Já to tak mám třeba u těch řidičů a motorkářů. Ať si zaplatí pobyt na JIP, transport vrtulníkem.

Reagovat
Gazdo

Boze ty si tak tupe

Reagovat
Uwe háže buly

Od čeho přesně by byl klid?

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud od repre pauzy tak naockuji i sveho psa

Reagovat
Salfovic

Reagovat
SixtoRodriguez

Reagovat
Freedo

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
IkerCasillas

Reagovat
Gazdo

Reagovat
ratusek

Reagovat
icka

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
Igli

Reagovat
Bayern +

Nekteri lide by nemeli mit pravo volit a evidentne se ani vyjadrovat. Kdybychom byli vsichni ockovani, tak mame uz klid. Tecka.

Reagovat
hromdopolice

za takovou blitku by měli smazat účet panu Vaculíkovi

Reagovat
Pablos

Reagovat
patas92

ban

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Benzema

Reagovat
ACSeRw!n

chapes, ze on jako neockovany na stadion muze, ale neockovani fanousci ne ??

Reagovat
Pablos

chápeš, že on jako fotbalista může na hřiště, ale fanoušci né ??

Reagovat
ACSeRw!n

ne

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
db18

Reagovat
arsavin

A to je špatně?

Reagovat
Front hell

A ti fanoušci tam jdou na stadion vykonávat své zaměstnání?

Reagovat
ACSeRw!n

jakej v tom je proboha rozdil ?

Reagovat
Front hell

Docela velký.

Reagovat
manuelo neuero

Reagovat
smazaný uživatel

"Měla by pro fotbalisty platit stejná pravidla jako pro návštěvníky Bundesligy?"

Co to je bože za otázku? Ony snad neplatí stejná pravidla? Buď musíš být testovaný, nebo očkovaný. Platí to jak pro hráče, tak pro návštěvníky, nebo snad ne? Ta otázka jen podněcuje ke sporu.

Autor posledních dvou odstavců a ankety je vyloženě zmrd.

Reagovat
db18

>>>Na všechny prvoligové stadiony se fanoušci donedávna dostali za předpokladu splnění jednoho z "3G" (geimpft, genesen, getestet - očkování, prodělání covidu, platný negativní test).

V posledních týdnech se ale přístup na ochozy komplikuje a několik klubů už přešlo na "2G" model. Ten vylučuje poslední z géček, tedy prokázání negativního testu.

Pokud by 2G platilo též pro hráče, Kimmich by si Bundesligu jednoduše nezahrál.<<<

Reagovat
smazaný uživatel

Díky za point. Špatně jsem četl, moje chyba. Ty poslední dva odstavce mě těžce zvedly ze židle a to jsem očkovaný.

Reagovat
andrew96

?

Reagovat
smazaný uživatel

Mnozí ještě na základě informací z víkendu vyčetli Kimmichovi nedávnou návštěvu dětských pacientů v nemocnici. I tato třešnička může působit jako další indicie k poznání, že to s "Kimmichovou responzibilitou nebude tak horké."

Je přeci jedno, jestli jsem očkovaný nebo negativně testovaný, za těmi dětmi přece můžu. Tak jaká třešnička? Jaká indicie?

"Lze věřit tomu, že Kimmich nad celou problematikou pečlivě přemýšlí. Nepouští ze sebe hloupé kváky, naopak se snaží o racionální argumentaci. Ta však nakonec není tak čistá a srozumitelná, jak by se na první pohled mohlo zdát. Pro vlastní uspokojení možná postačí, fanoušci Bayernu nad tím vším rovněž zřejmě mávnou rukou. Mnozí další už ale nemusí Kimmicha vnímat jen v kladných konotacích. Protože na řeči o odpovědnosti od privilegovaného fotbalisty jednoduše neuslyší."

Že pro autora není argumentace čistá a srozumitelná je jen výkřik do tmy. A pokud chce někdo argumentovat "privilegovanými fotbalisty", tak ať odhodí tu svoji lopatu a jde si to na 14 dní zkusit místo nich. Ona to taková sranda a lážo plážo, jak si někteří myslí, opravdu není. Profesionální sportovci jsou mnohdy buzerování mnohem víc.

Reagovat
andrew96

Obojí se točí okolo toho samého, a sice možnosti Kimmicha kdykoliv se testovat. Což je chvályhodné, nicméně on si to může dovolit jako fotbalista. Jeho model uvědomění si zodpovědnosti zkrátka není přenesitelný, neboť ne každý si může dovolit test na počkání.

Reagovat
Pablos

Jestli se někdo rozhoduje na základě toho co dělá kopačka, herec apod. ...tak je labil, něják nevím co se hrotí

Reagovat
andrew96

Samozřejmě že světově proslulý fotbalista ovlivňuje mínění.

Reagovat
Pablos

No ale měl by tím automaticky přebírat odpovědnost za lidi co ho sledují ?

Reagovat
Pablos

resp. neřeknu, kdyby říkal veřejně: ,,Lidi hlavně se neočkujte, netestujte apod. " Ale on nemůže přebírat přeci odpovědnost, že se někdo neotestuje, protože nemá takové podmínky jako on k tomu testování, to už přece trošku je přesah.

Reagovat
IkerCasillas

Reagovat
andrew96

Míra jisté odpovědnosti roste s mírou podílu na moci či popularitou. Ať se to komukoliv líbí či nikoliv (jak píše níže Freedo). A pochybuju, že zrovna Kimmich si tuto svou odpovědnost neuvědomuje.

Reagovat
smazaný uživatel

To je ovšem to, co je ve společnosti špatně. Chybou je společenský pohled, než chování fotbalisty. Sportovec není neomylný vzor. Je to jen člověk, jako každý jiný. Jen si vybral profesi, která mu přinese více peněz, mediálního zájmu a nějakých výhod, pokud tomu obětuje 25-30 let svého života v drillu a dřině. To, že pro to jiní nemají fyzické nebo mentální dovednosti je sice z boje o tuto profesi vylučuje, ale mají predispozice k něčemu jinému. Až si lidi vytáhnou mozky z prdelí a začnou se starat sami o sebe a ne o to, co má soused nebo nějaká celebrita, tak se nám možná i začne žít lépe. A jestli moje mínění ovlivní to, jestli si sportovec nechá dá injekci s vakcínou nenechá, pak jsem nesvéprávný hlupák.

Reagovat
smazaný uživatel

*nebo nenechá

Reagovat
Gazdo

amen

Reagovat
Nihilister

Reagovat
Kily

Reagovat
Pablos

Reagovat
Freedo

Jo, jenže to tak není a ovlivňuje tisíce a možná i milióny lidí po celém světě. Ty popisuješ svůj utopickej svět, co sice zní hezky, ale to je tak všechno.

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
smazaný uživatel

Jaký utopický svět? Co je jinak? Takhle funguje západní civilizace. Nebo jak je všechno jinak?

Reagovat
Posledni Kovboj

Až si lidi vytáhnou mozky z prdelí a začnou se starat sami o sebe a ne o to, co má soused nebo nějaká celebrita, tak se nám možná i začne žít lépe.

reseni a la "staci aby lidi nebyli dementi" by samozrejme stacilo, jenze ...

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Pablos

ovlivňuje tak max. děti ...tak zase klid

Reagovat
Bakary3

Tohle je hodne naivní predstava.

Reagovat
Pablos

Jak někoho dospělého může ovlivnit sportovec, jinak než sportem zase... nebo max.reklamou ? Když to vemu u herce např., věřím, že Tom Cruise má hodně fanoušků na světě a taky asi všichni nevstoupili do sekty. Černoši se nezačli bělit po Jacksonovi nebo se nezačli vrhat na chlapečky. Je tady právě aura nějáké morální ctnosti u slavných lidí, ale to je právě ta hodně naivní představa. Což o to naivní to je, přesto tak tváříme, že to tak není a ,,lžeme" realitě a vytváříme bublinu, která neexistuje z jednoho jediného důvodů ...Děti a mládež... o nic víc nejde.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty uvádíš extrémní příklady. Ale pojďme do běžného života. Vidím, jak si Clooney dává Nespresso a řeknu si "ty jo, toho mám rád, život jako on mít nemůžu, ale to Nespresso si dovolit můžu, tak si ho koupím". A u toho to začíná. Díky koupi produktů se s celebritami ztotožníš. Jde to do životního stylu, oblékání, kosmetiky, atd. Až se najednou stane, že přijmeš jejich názory. Oni jsou influenceři, ať už záměrní nebo nahodilí. Je to působení markentingu a reklamy, které zosobňují prostředky hýbat světem. Díky tomu se rozšířila celá spousta hnutí a za poslední dobu v čele s BLM. Byli to v první linii hráči NBA, ke kterým se přidávala celá řada dalších sportovců tmavé pleti napříč světem. A následovali je dospělí, vzdělaní i méně vzdělaní, lidé všech vrstev, a dokonce i různých vyznání, barev pleti, příjmových skupin. Jestli si myslíš, že jde jen o děti a mládež, pak jsi velmi naivní.

Reagovat
Pablos

vždyť reklamu jsem z toho vyjmul

Reagovat
smazaný uživatel

Jak vyjmul? Vždyť ta je zárodek všeho.

Reagovat
Pablos

Že jí beru jako ovlivňující faktor. No zárodek toho, že se tu vytváří bublina morální cnosti slavných, protože to marketing potřebuje. Sám píšeš, že to jsou také lidé jako ostatní se svými pro a proti a my si hrajeme, že musí mít jen pro, že by nedej bože to proti mohlo někoho ovlivňovat.

Reagovat
Pablos

Ale já si prostě myslím, že pokud má člověk nějaké přesvědčí a životní postoj, tak ho nemůže změnit protichůdné jednání nějaké celebrity... pak je duševně nevyspělý a podobá se ta osoba dítěti.

Reagovat
Gazdo

Reagovat
smazaný uživatel

Ty ses totálně naivní, pokud si o sobě myslíš, že jsi imunní vůči přebírání/ovlivňování názoru a vůbec všeho od vzoru

Reagovat
Pablos

No já osobně jsem absolutně. Přebírám něco od někoho koho znám osobně, mít vzor v někom z mediálního prostoru je pro mě úplně wtf. Neříkám sportovní výkon, tam jsem vzor měl, ale sportovní, bylo mi úplně jedno jaký má názory.

Reagovat
smazaný uživatel

no nejsi, neni nikdo na svete na koho nijak nepusobi marketing. vzdyt uz jen to, ze nejakeho cloveka mas rad, tak si poslechnes jeho nazor a to te nejak ovlivni (neznamenato, ze okamzite prevezmes jeho nazor a budes ho vydavat za svuj, ale zacnes uvazovat o existenci toho nazoru, proc ho ma, jestli je to uplna blbost nebo v necem ma i pravdu, konfrontujes to se svym nazorem atd..), naopak to ze neposlouchas nazor nekoho, koho nemas rad te ovlivni zase jinym smerem (treba tim , ze se nad nejakou jinou moznosti vubec nezamyslis, a proto ho odsoudis a zadnym zpusobem nepochopis).

zadny clovek si nevytvari vsechny sve nazory jen tak sam od sebe.

Reagovat
Pablos

že jí beru jako ovlivňující faktor.

Reagovat
Gazdo

Otazka potom ale znie ci ma klamat do medii (ist proti vlastnemu presvedceniu) a chovat sa tak ako to verejnost vyzaduje len aby poburil co najmenej ludi alebo ma byt sam sebou. Ja som rad za to ze Kimmich vyjadril svoj nazor a nebal sa to dtat aj do sveta a aj to vo mne vzbudzuje nadej ze su este ludia co si stoja za svojimi myslienkami a nehovoria to co chcu media a svet pocut

Reagovat
Bakary3

Ja se sam sebe ptam taky, jak je to mozny

Me proste absolutně nezajima, jestli nekdo dela necemu reklamu...

Ale budme realisti, lidi, ktery na tohle slysej, jsou mraky... asi to nema moc cenu rozebira.

A "odmitaci" nejen, ze se pripadne timhle trosku ovlivnit nechaji, oni ty priklady vylozene vyhledavaji pro podpořeni svy pravdy.

Reagovat
Nebelung

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
Čenda

pěkně.

Reagovat
ratusek

Reagovat
manuelo neuero

Reagovat
TheTopFootbaler

Takový člověk není nesvéprávný hlupák, ovlivnění idolem tu prostě bylo, je a bude. Kolik z těch, co to tu opalcovali, si někdy udělali účes podle frontmana jejich oblíbené kapely? Vždyť to je úplně normální. V reklamách se používají známé tváře a platí se jim mrda peněz, protože to funguje. Asociace s někým úspěšným je podvědomý mediální účinek silný jako prase, zabírá na desítky milionů lidí, ať chceš, nebo ne. A rozhodně tito jedinci nejsou nesvéprávní hlupáci. Prostě si jako lidi nemůžeme pomoct.

Reagovat
andrew96

Reagovat
smazaný uživatel

Mícháš to dohromady. Je v pořádku koupit si produkt, který se osvědčí člověku, kterého mám rád. Ale dělat si názor na něco důležitého na základě názoru mé oblíbené celebrity? To jsi nesvéprávný hlupák. Mám rád spoustu celebrit, mám hromadu oblíbených sportovců, ale mnohdy nesouhlasím s jejich názory na některá témata a nenechám se jimi ovlivnit. Kdo nepozná tu hranici, je ztracený. Pak se nemůžeme divit, že tu lidi volí za kus koblihy a pár stovek k důchodu.

Reagovat
TheTopFootbaler

Ale jistě, vědomě se rozhodnout pro něco na základě názoru někoho slavného je špatně. To já vůbec nepopírám. Ale tu podobnou, méně špatnou věc (podvědomé rozhodnutí na stejném základě) dělají desítky až stovky milionů lidí, takže bych neřekl, že je to výrazem nějakého duševního mrzáctví. Jistě, je to hloupé. Ale polovina lidí má IQ pod stovku, je prostě normální, že někdo není tak vyspělý. Prostě to patří k lidem.

Reagovat
smazaný uživatel

A spousta lidí s nízkým IQ je úředně zbavená svéprávnosti, mají opatrovníka a nesmí nakládat s částkou vyšší než stanoví soud. To je holt život.

Reagovat
TheTopFootbaler

"Spousta" je hodně relativní pojem, ale ty koukám nehodláš vidět to optikou, kterou tady nadhazuju, že?

Reagovat
Pablos

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

skvela zmena

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
hromdopolice

za propagandistickou, polarizující blitku panu pisálkovi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bastaron

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
manuelo neuero

Reagovat
Rich

Ubohý článek, od ubohého autora. Každý má právo na to, zdali se nechá očkovat, či ne... Zbytečný článek o ničem... Jenom o tom, že autor je zaujatý z nějakého důvodu proti Kimmichovi... Možná mu ženská nedala, tak proto taková nálada a tak blbý článek...

Reagovat
andrew96

Naopak, takovéto reakce jen potvrzují dobrou práci a náladu zvedají.

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
db18

Reagovat
OnderCZ

Reagovat
Hlahart

Reagovat
Pablos

no tak to moc nevím tedy, článek plný osobního zaujetí samozřejmě vyvolá reakce, ale to není přímá úměra ke kvalitní práci

Reagovat
Front hell

Stačí mít stejný názor jako autor článku

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
andrew96

Tak jestli ti tohle přijde síla, tak nevím. Vítej v názorové sekci. Oproti pohledu německého mediálního prostoru je zde Kimmich ještě chválen.

Reagovat
Pablos

A kde říkám síla ? Příjde mi to jako sračka... ale to nevadí, to je můj názor o to nejde. Ale to, že se na něco reaguje, neznamená, že je to automaticky super... když se podíváš tak u dementních komentů se taky většinově nejvíc diskutuje a vyvolává to hodně reakcí.

Reagovat
andrew96

Však já taky neupozorňuju na celkovou kvantitu, ale "kvalitu" té prvotní reakce. Ale spíš to byla jen nadsázka

A nevím, co si kdo má z reakce "to je sračka" vzít...

Reagovat
Pablos

Tak do diskuze to moc není, napsat něco, že je sračka, to uznávám.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
JohnKoul

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
blaugrana

To uz je aj EF plateny za propagandu? Fuj

Reagovat
Blasphemer

Bill Gates zasponzoroval.

Reagovat
blaugrana

Babiš.

Reagovat
mistr129

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
db18

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
Nebelung

Reagovat
arsavin

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
TheTopFootbaler

Ty vole lidi tohle je prostě publicistika. Takový reakce, to je fakt magořina. Vždyť ten článek je ve stejný sekci žurnalistiky jako třeba nějaký cestopis nebo zápisník z AFCONů, je to prostě předávání názoru. Dokud to tak je označené, je to úplně v pořádku.

Reagovat
db18

"Mám obavy kvůli nedostatku dlouhodobých studií.

Dement... Bayern přitom má specializovaný lékařský tým, který má ohledně očkování provádět osvětu, vyvracet fake news a případné obavy...

...jenže Kimmich setkání s doktory odmítl.

Reagovat
smazaný uživatel

Jakože mu ti doktoři mohou nabídnout ty dlouhodobé studie, které postrádá?

Reagovat
frankiefcb

Taky ty rizika už jsou známe dnes. Stále nechápu na co by se mělo přijít po 10 letech?

Reagovat
smazaný uživatel

To já nevím, vzhledem k tomu, že ty studie asi neexistují, žejo.

Reagovat
bobis21

Jaké neexistují? Třeba BioNTech je provádí už nějakých 10 let. Co je podle tebe dlouhodobé?

Reagovat
frankiefcb

jak tu někdo psal studie na mRNA vakcíny už jsou nějaké roky. Dále, na co by se mělo přijít po 10 letech? Když samotná látka z vacíny je v těle max několik týdnů? Takže ano nějaké vedlejší účinky samozřejmě mohou nastat a i alergické reakce, ale proboha co se má objevit za 10 let, když se to neobjevilo teď, kdy ta látka ještě v těle je.

Reagovat
Han střelil první

Zase jsem po dlouhé době hrdý na fanoušky Baníku v diskuzi.

Reagovat
icka

Tak jestli veris tomuhle tak jsi vic hloupej nez jsem myslel.

Reagovat
db18

Můžou mu nabídnout studie mRNA vakcín. Ty probíhají minimálně od 90. let 20. století, konkrétně pak firmy Biontech a Moderna na nich pracují od roku 2008 resp. 2010.

Od roku 1993 testy mRNA vakcín na zvířatech, od roku 2002 i na lidech.

Reagovat
smazaný uživatel

Abych to správně chápal, hovoříš o vakcínách fungujícím na stejném principu, ale ne o těch konkrétních?

Reagovat
bobis21

BioNTech má i studie které ukazují, že změna bílkoviny nezmění vedlejší účinky.

Reagovat
db18

Jasně. Protože právě ten "princip" ti způsobí, že se v tvém těle začne něco dít...

Reagovat
frankiefcb

Hele, někdo to tak prostě má no. Já znám dva páry, co jsou striktně proti Covid očkování a jsou to vysokoškolsky vzdělaní lidé ( u jednoho dokonce i v oboru chemie). Jedni tvrdí, že je to zbytečné a kdo ví, co v tom jsou za sračky. Druzí mají obavy kvůli toho, že se pokoušejí o dítě. (u toho druhého to i lidsky chápu)

Reagovat
fenixLFC

tak to teda nebudu nejaki premianti a uz vobec nie v chemii.

Reagovat
frankiefcb

heh, zrovna ta osoba co vystudovala chemii má červený diplom

Reagovat
fenixLFC

tak to by ho mala vratit ked si nevie dohladat zlozenie vakciny a nepochopi ze to nijak nesuvisi s nejakou neplodnostou, mutaciami a podobnymi nezmyslami, rovnako ako ked nechape reakcie ktore to sposobuje. povedat ze to je zbytocne je zas absolutna neschopnost pracovat s datami a faktami...

Reagovat
frankiefcb

Ano je to zajímavé, že má k tomu výhrady a nvěří tomu, že to složení je tkavé jaké je.

Reagovat
Benzema

Odborník a expert na vakcínu a to nepotrebuješ ani diplom

Reagovat
Igli

Reagovat
Front hell

Přesně. Takoví maximálně můžou dělat vozíčkáře někde ve fabrice

Reagovat
Pablos

proč by to mělo co dočinění se vzděláním ? Jestli v tom někdo vidí risk a nevadí mu se pořád očkovat, tak co je na tom Já se očkoval nechal... a jediný co mi vadí, když to někdo popírá, bagatelizuje a nebo to vztahuje na nějáké podmanění či čipování ve vakcinaci apod. sračky. Ale jinak každýho věc, tak se tady nepovyšuj nad druhé laskavě.

Reagovat
Pablos

*pořád testovat

Reagovat
fenixLFC

ved nech sa neockuju, ich vec, ale potom chudaci ti co sa ockovat nemozu a kvoli nim to chytia. ale viac ma stve to ze kvoli takym ktori popieraju jednoznacne fakty na zakalde bludov z mdoreho konika, parlamentnich listov, pitomioa, kotlebu fica a dalsich, tak kvoli takym budeme v tejto situacii este dlho a doplacat na to budeme aj my. ved ked sa nechcu ockovat, v pohode, ale nech sa chodia testovat a neobsmrdaju v nemocniciach ktore potom prehltia a nedostane sa na pripady tych ktori z inych dovodvo starostlivost potrebuju. ked uz chcu mat svoj nazor, tak nech si za nim aj stoja a pocitaju s nalsedkami.

Reagovat
Pablos

Stačí nešidit testy a karantény, nechápu proč by se měl někdo kdo nechce očkovat, pro mě to žádnej vyvrhel a nepřítel jako pro tebe (aspoň to tak vypadá) není.

Reagovat
fenixLFC

pretoze evidentne spoliehat na to ze sa nebudu sidit testy a karanteny nefunguje a nielen tu...ked to inak nepojde tak treba ludi k tomu dotlacit inymi sposobmi

Reagovat
herbage

Každý kdo s tebou nesouhlasí, tak je nevzdělaný? Závidím ti tvůj jednoduchý svět. Ted, vlastně ani ne

Reagovat
Freedo

A hlavně si vezmi, co jim Müller-Wohlfahrt roky píchal, aby hráli líp. To teprve musela být chemie.

Reagovat
Gazdo

Strasn zaujaty clanok ale hej je to v nazoroch a komentaroch akurat aj ti by mohli zniest trosku objektivity

Reagovat
smazaný uživatel

S Kimmichovým názorem se 100% ztotožňuji. Časem očkování nevylučuji, ale teď fakt ne.

Reagovat
SunFells

Aha. Proč?

Reagovat
Posledni Kovboj

dekujeme za informaci, klicenku chces postou nebo jak?

Reagovat
icka

Reagovat
Jkb

Prostě se nechte očkovat. Dva dny vás bolí ruka a to je celé. Covidu se jinak nezbavíme, vůbec nechápu čeho se lidi bojí.

Reagovat
smazaný uživatel

Spousta lidí neřeší to, že by se bála, ale z přesvědčení a z principu to nechtějí. Považují to mnohdy za revoltu. Pokud se někdo bojí, respektuju to. Pokud to někdo dělá z principu, je idiot.

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
ratusek

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Pablos

Jsem očkovaný, ale tohle je nejstrašnější článek v historii EF

Reagovat
Front hell

A kolik palců si tady našel

Reagovat
manuelo neuero

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ty komentare taddy clanek a me to teda u kommicha vubec neprekavuje vzdy mi byl nesympaticky tim, jak na me pusobi prechytrale a ze vi sam vse nejlip..

Reagovat
Pablos

když to vemu i čistě fotbalově ty první odstavce... to je strašnej sranec

Reagovat
smazaný uživatel

to jsou spis tve komentare, ktere zatim nevytkly jedinou konkretni vec a jen urazeji.

Reagovat
Pablos

,,Počkat, to všechno má na svědomí Robert Lewandowski? Zase klídek, činí se i jiní"

už tady jsem se zarazil... Proč bych se měl zklidnit, když nejsem trotl, abych si myslel, že všechno dělá jen Lewa a ostatní hrajou tužku" Autor asi počítá s tím, že čtenář je jednodušší nebo ho fotbal nezajímá.

,,Eric-Maxim Choupo Moting, jenž přesným zásahem či přihrávkou na něj zamachruje každých 20 minut" ...Zamachruje, proboha proč takový debilní slovo

,,Bayern prostě hraje tak skvěle, že vlastně nepotřebuje ani trenéra. Opravdu. Julian Nagelsmann totiž stůně" ...Stejný případ jako u toho prvního, napíšu nesmysl, abych ho pak v úžasu uvedl na pravou míru.

Jako oká, někomu to nevadí v poho, já jsem na to alergickej.

Reagovat
smazaný uživatel

Protože je to názorové ohlédnutí za daným kolem, událostmi, které hybaky nemecjem je to často napsáno v nadsazce a hravou formou(v podstatě fejeton) kde se zároveň dozvíš zajímavé/nezvykle informace a je to tak vždy, co toto ohlédnutí vychází.

Jednodušší asi jsi, pokud nedokážeš po dvou větách odhadnout /pochopit žánr, formu a proč je taková forma použíta, když je to do oci bijící. Fakt se jen musím smát, kvůli čemu všemu lidi v sob enajdou idiotstvi a urážlivost kvůli nevinne formulaci věty.

Reagovat
Pablos

Pro mě je to sranec ...nejhorší úroveň psaní, pro jednoduché lidi.

Reagovat
Pablos

asi si moc fejetonů nečetl no.

Reagovat
Pablos

Ale je zase fakt, že urážím něčí práci, což jinak moc nedělám, není to zrovna super, ale tak snad autor nebude tak útlocitný jako ty a nebude si to brát osobně. Já se zase vyvaruju čtením jeho článků... a tím se kruh uzavře.

Reagovat
smazaný uživatel

jestli je tady někdo utlocitny, tak jsi to ty, který brecis, že tě autor uráží a něco ti nařizuje, tím že použil jinou literární formu, než které rozumíš.. A ještě budeš mluvit něco o jednoduchých lidech, mám dost

Reagovat
Pablos

To máš dost, souhlasím.

Reagovat
bayern987

Reagovat
db18

Reagovat
bayern987

Ty jsi vtipálek prostě

Reagovat
ACSeRw!n

presne

Reagovat
Bastaron

Reagovat
smazaný uživatel

Ockovani je v podstate jako antivirus do pocitace. Beres na sebe riziko, ze poskytovatel antiviru si od tebe muze vytahnout data a “ztratit” je, cti zneuzit nebo prodat. Ale primarne ti chrani od viru. Muzes se toho bat a antivir neinstalovat ale pak nebrec ze se ti k datum dostane a tneuzije nekdo horsi nez ten poskytovatel antiviru.

Jsem ockovany a nebojim se toho. Denne se nadycham tolika bordelu ze vzduchu plus vykourim par cigaret takze me to ohrozi na zivote vice nez nejaka vakcina

Reagovat
Kixi Syhimour

Já si říkal, proč je pod Bubdesligou tolik příspěvků

Reagovat
Pablos

taky mě tohle sem přivedlo

Reagovat
Seydou Doumbia

autor se nasral že jeho příspěvky tu mají 10 komentářů tak napsal něco co pobouří zase pár hajzlů

Reagovat
Salfovic

Taky jsem zíral

Reagovat
Bakary3

ten článek je snad vtip

Reagovat
TheTopFootbaler

Já čekal že kde byl Kimmich pozičně nachytanej na hruškách a ono tohle.

Reagovat
20DollarsInMyPocket

.

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Posledni Kovboj

Joshua Kimmich is the new Dominik Hrachovina

Reagovat
FCSL

Kimmich

Reagovat
Benzema

Úbohejši článok som tu snáď nečítal

Reagovat
Dufan

Eurocovid.cz

Reagovat
smazaný uživatel

Kimmich v podstatě říká: “I vědci se občas spletou a často se to projeví až z odstupem času.”

Na takový pohled má právo a stát to samozřejmě ví. Proto se zdráhá nařídit očkování povinně. Protože co kdyby. Nechce převzít zodpovědnost na svá bedra. Místo toho vytváří mediální tlak na váhající a snaží se je v očích veřejnosti dehonestovat. Tohle jsou praktiky z totality.

Reagovat
smazaný uživatel

nejlepší příspěvek celé diskuze

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Nihilister

Reagovat
manuelo neuero

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kily

už jenom samotný vývoj argumentace ohledně vakcíny - nejdřív to měla být tečka za koronavirem, aby se zjistilo, že i očkovaný člověk to může chytit a přenášet. Pak se přišlo s tím, že to sníží riziko těžkého průběhu, aby si člověk nakonec pustil televizi a zjistil, že 37% těžkých průběhů u nás v nemocnicích tvoří očkovaní...

Reagovat
bobis21

Celou dobu je ta argumentace úplně stejná. To cos zmínil jako první pořád platí.

A že 37% těžkých průběhů tvoří očkovaní ukazuje účinnost přes 85%. Je krásně jak všechny argumenty proti očkování ukončí trocha jednoduché matiky

Reagovat
smazaný uživatel

Zkus tu tvoji matematiku trochu rozvést.

Reagovat
bobis21

Není problém.

Podle dat MZČR máme přibližně 80% osob s vysokým rizikem těžkého průběhu naočkovaných. Těchto 80% pak tvoří 37% osob s těžkým průběhem.

Vzorec pro efektivitu je v tomto případě opravdu jednoduchý:

1 - ((0,37 / 0,8) / (0,63 / 0,2)) = 0.853, to znamená, že vakcína snížila riziko těžkého průběhu o 85,3%.

Jen upozorním že efektivita vakcíny se normálně z populačních dat nepočítá, používá se pouze jako aproximace. Skutečná efektivita se počítá mezi očkovanou a kontrolní skupinou, která dostala placebo. Navíc teď máme ještě relativně málo dat, lepší to bude počítat za pár týdnů, kdy budeme mít více hospitalizovaných. Více dat bude znamenat větší přesnost a menší náchylnost k odchylkám od skutečných hodnot.

Reagovat
smazaný uživatel

V ČR je 80% lidí s vysokým rizikem těžkého průběhu naočkovaných?

Reagovat
bobis21

Podle údajů ministerstva zdravotnictví ano.

Už jen když se podíváš na očkované podle věku tak to naznačuje že to tak nějak bude:

65-69 81,6 %

70-74 85,6 %

75-79 86,7 %

80+ 81,4 %

Reagovat
smazaný uživatel

Takže když k tomu přičtu neočkované, tak to znamená, že zhruba 80% občanů ČR má riziko, že bude mít těžký průběh? Co je ta za blbost. To zatím praxe v posledních dvou letech vůbec neprokázala. Do těžkého průběhu se nedostane ani 10% občanů.

Reagovat
Han střelil první

Ne, 80% lidí, u nichž je riziko, že mohou mít těžký průběh, což bobis vyčlenil jako lidi 65+, je naočkovaných.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale to se nepotvrdilo ani v době, kdy lidi nebyli naočkovaní. Ten předpoklad je prostě blbost, ze které nelze vycházet.

Reagovat
Han střelil první

Co se nepotvrdilo? Že jsou naočkovaní? Že u nich nehrozí těžký průběh? S covidem u nás zemřelo 30 000 lidí a jejich průměrný věk se pohybuje mezi 75 až 80 lety.

Reagovat
smazaný uživatel

V ČR je skoro 11 milionů lidí, ze kterých mohou být milionáři. Pouze malému procentu se to však podaří

Reagovat
Posledni Kovboj

ty vole vzdyt ty jsi uplne vypatlanej

Reagovat
doshcz

Reagovat
Hlahart

dost zajímavý je, že to stále graduje...

Reagovat
doshcz

Reagovat
icka

Reagovat
bobis21

Můžeš mi říct jak jsi k tomu dospěl? Fakt nevím kde to číslo bereš

Reagovat
Hlahart

Hlavně argumentace ohledně vakcíny =/= její marketingová propagace na veřejnost wtf

Reagovat
db18

Reagovat
Han střelil první

Kdo si jako mohl myslet, že po očkování zmizí šance, že se nakazíš? Však to je úplný nesmysl. Účinnost vakcíny čase slábne, a proto je potřeba, aby se naočkovalo co nejvíce lidí v co nejkratším časovém intervalu. Jestli je 37 % případů těžkého průběhu u očkovaných, tak to jenom dokazuje pozitivní dopad očkování na vývoj epidemie.

Když budu počítat i lidi po první dávce, tak máme momentálně 6,34 milionů očkovaných lidí. Při současném stavu populace to znamená, že je v republice 4,36 milionů nenaočkovaných lidí. Od nich odečtěme 1,37 milionů obyvatel, kteří očkování nemohou podstoupit (děti do 12 let). To znamená, že je mezi námi 2,99 milionů lidí, kteří měli možnost se očkovat, ale neudělali to.

Nevím, z jakého zdroje jsi vytáhl 37 %, ale považujme za těžký průběh každého hospitalizovaného. K dnešnímu dni je hospitalizováno 1146 lidí, takže podle tvého údaje to vychází tak, že 424 lidí hospitalizovaných kvůli komplikacím s covidem má očkování a 722 nemá.

Takže v nemocnici s covidem skončilo po zaokrouhlení 0,007 % ze všech očkovaných a 0,024 % ze všech neočkovaných. Zajímavou a vypovídající statistikou by určitě byl i průměrný věk obou skupin. Vzhledem k tomu, v jak vysokých číslech se pohybujeme, si myslím, že tohle o účinnosti očkování bezpochyby vypovídá, navzdory tomu, že od podání prvních dávek už uplynula dlouhá doba a účinek vakcíny pomalu slábne. Bohužel proočkovanost u nás není vysoká, a proto budeme muset podstoupit třetí kolo očkování, abychom snížili šanci na to, že nás společenská nezodpovědnost neočkovaných pošle do špitálu.

Reagovat
smazaný uživatel

Jiank v Anglii se dostávají počty nakažených na úroveň poslední vlny před očkováním. Pokud je tam přes 70% naočkovaných, znamená to, že i oni se musí výraznou měrou podílet na této statistice.

Reagovat
bobis21

Data o nakažených a hospitalizovaných v Anglii ukazují účinnost očkování kolem 92%. Podílejí se na tom, ale rozhodně zdaleka ne tak jako neočkovaní. Prostě stačilo naočkovat více lidí no, kdo by to čekal, kromě úplně každého

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě jednou pro blbce. Pokud jsou počty nakažených stejně vysoké za obě období, znamená to, že 70% naočkovaných s tím prakticky nic neudělalo. Jde tady pouze o ochranu před vážným průběhem.

Reagovat
bobis21

Což je právě celá pointa. A není pravda že to s tím nic neudělalo. Pokud jsou počty s očkováním bez opatření stejně vysoké jako byly s opatřeními a bez očkování, znamená to právě to, že by očkování mohlo nahradit ta opatření. Což je přesně to v co jsme všichni doufali. Jenže pak tady antivaxeři přišli s tím, že to mrdají, tak jsme tam kde jsme.

Teď jsem si dal tu práci a spočítal na 4 dny starých datech z UK účinnost a vyšla mi dokonce 95%, což znamená že při 100% očkování bys měl stejné vytížení nemocnic až při 20x vyšším počtu nakažených. To ti vážně přijde málo?

Reagovat
smazaný uživatel

Takže potřetí.

Prosinec 2020 = 50k nakažených (v té době nebyl nikdo očkován).

Říjen 2021= 50k nakažených (přes 70% naočkováno).

Počet nakažených se i přes očkování nezměnil. Je to vážně jednoduché.

To znamená, že účinek vakcíny při přenosu viru je minimální. Může se spekulovat o větší nakažlivosti, ale to je spíš berlička.

Reagovat
smazaný uživatel

* Opatření v Anglii nikdy moc tvrdá nebyla. Loni se tam přitvrdilo, až to začalo razantně stoupat. A právě ta razance je stejná jako letos.

Reagovat
bobis21

Nevím co se teď stažíš říct, protože jsi potvrdil přesně to co říkám já.

A minulý rok právě měli do prosince lockdown a i v prosinci pokračoval v Londýně a několika dalších částech, takže to naopak měli tvrdší opatření než u nás kdy byly

Reagovat
smazaný uživatel

OK, budeme to sledovat u nás. Naočkováno 60%, opatření trvají. Razance nástupu stejná jako v loňské vlně. Povíme si za měsíc ;)

Reagovat
bobis21

Povíme si co? U nás i v UK data jasně potvrzuji účinnost vakcín. Tu ty nejsi schopen nijak popřít. Nikde jsi nebyl schopen dát jediný argument proti očkování..

Reagovat
smazaný uživatel

Já nejsem proti očkování. Jsem naočkován. Nedokážeš pochopit, že jsou tady lidská práva?

Reagovat
bobis21

A o jakých lidských právech sakra mluvíš? Chceš snad tvrdit že očkování je proti lidským právům? Co mají sakra lidská práva společného s tím, že očkování je účinné?

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba to, že neočkovaní nemají přístup na určitá veřejná místa i přesto, že jsou ten den testováni.

Reagovat
bobis21

Tak to třeba v ČR možné dle ústavy i listiny základních práv a svobod možné je. Listina právě přímo zmiňuje že z důvodu ochrany veřejného zdraví je možné omezit svobodu pohybu, pobytu (což se děje v ČR například tím, že každý kdo je tady více než 90 dní musí mít povinná očkování), shromažďování a dokonce i svoboda projevu. Neříkám že to podporuji, to určitě ne, ale v rámci legislativy ČR to žádné porušení lidských práv opravdu není.

Reagovat
smazaný uživatel

Ne selektivně.

Reagovat
bobis21

Však to taky není selektivně, pro všechny to platí stejně. Stejně jako mohou být neočkovaní kvůli tomu že nejsou očkovaní deportováni.

Reagovat
Hlahart

prosím, přestaň se ztrapňovat, je to útrpný

Reagovat
smazaný uživatel

Buď k tomu napiš něco souvisejícího nebo jdi blekotat třeba na idnes.

Reagovat
Hlahart

Tak se prosím zdrž vyjadřování k něčemu, o čem máš zřejmě nulový znalosti

Reagovat
smazaný uživatel

Tak mě zkus poučit. Meleš o nulových znalostech a k tématu ses zatím nevyjádřil. Předveď se.

Reagovat
Hlahart

lol. Co čekáš za reakci na "Nedokážeš pochopit, že jsou tady lidská práva?" a "Ne selektivně."?. Však to jsou naprostý bláboly, při nejlepší zoufalý výkřiky do tmy. Aby se dalo na něco věcně reagovat, tak nejdřív musí být na co.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže nic.

Reagovat
Hlahart

Přesně tak.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je slabota. Kritizovat bez argumentu. Dokonce nedokážeš ani pochopit kontext.

Reagovat
Hlahart

Otázka byla, co se dá napsat na tvoje výplody.

Reagovat
smazaný uživatel

Připomenu ti teda ten kontext. Reagoval jsi na lidská práva ohledně restrikcí. Vadí mi, že existují restrikce pro neočkované přesto, že mají platný PCR test. Platí to na několika stadionech v Německu a v článku se také píše o tom, jestli by měl Kimmich na těchto stadionech hrát. Zkus odpověď.

Reagovat
Hlahart

Já se o kontextu nebavím. Ten je snad zřejmej. Já se bavím o tom, že tvoje sdělení o lidských právech jsou úplně vyprázdněný a nejde na ně nijak věcně reagovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Vadí mi, že existují restrikce pro neočkované přesto, že mají platný PCR test. Platí to na několika stadionech v Německu a v článku se také píše o tom, jestli by měl Kimmich na těchto stadionech hrát. Položím konkrétní otázku. Je v pořádku, že testovaní občané nemají přístup na stadiony?

Reagovat
Hlahart

Jakou to má souvislost s lidskými právy?

Reagovat
smazaný uživatel

Tvl a ze se bez ockovani na brisni tyfus nedostanes do x zemi ti nevadi? Zminujes lidska prava. Tak prave ted se chrani lidska prava tech, kteri jsou naockovani, aby se ochranili od tech, kteri naockovani nejsou

Reagovat
smazaný uživatel

Problém je právě v tom, že se mohou všichni až na pár výjimek nechat naočkovat a tudíž mohou být chráněni před neočkovanými. Proč tedy stále existují restrikce pro neočkované?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

OK, polopatě. Pokud jsi chráněn vakcínou, proč se bojíš neočkovaných?

Reagovat
bobis21

OK, polopatě. Pointa masové vakcinace je minimalizace rizika dalších mutací. To je právě způsob, jak neočkovaní úmyslně ohrožují všechny. Kromě toho je u neočkovaných několikanásobně vyšší šance že budou potřebovat hospitalizaci, takže nás úmyslně dostávají blíže k potřebě opatření, protože právě využití nemocnic je hlavním důvodem všech opatření.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud nejsou plné JIPky, tak by neměla být restriktivní opatření pro neočkované. Minimálně proto, protože si platí celý život zdravotní pojištění.

Reagovat
bobis21

Dělat opatření až ve chvíli kdy jsou plné je ale pozdě. To musí přijít o několik týdnů dříve než jsou plné.

Reagovat
Hlahart

Reagovat
db18

Pokud budou plné JIPky, už bude pozdě...

Reagovat
smazaný uživatel

Z jaké části jsou momentálně JIPky zaplněny?

Reagovat
frankiefcb

Momentálně je na jIPCE pokud se nemýlím něco okolo 120 nakažených. V těch nejhorších peacích bylo snad něco okolo 1500. Jenže problém je, že ti Jipka ukazuje nakažené 2-3 týdny zpátky. Takže než se nadějeme klidně může být i 500-600 na JIP a to už je problém, plus samozřejmě i lidi na standartních lůžkách plus sice ti dotyční vypadnou z dat nakažených na JIP, ale na JIP zůstavají.

Reagovat
smazaný uživatel

Takhle ale ten život nelze žít. Přehnaná prevence zase způsobuje ekonomický úpadek a tím i horší zdravotní služby v budoucnu. Nehledě na zvyšující se obezitu a počty lidí s depresí.

Reagovat
frankiefcb

Já, ale zde nemluvím o lockdownu. Chápu, že musel nastata, ale nejlepší prevencí by byla požadovaná proočkovanost. Pokud, ale budeš mít zahlcené nemocnice a doma lidi na nemocenské, tak se ti taky ekonomická a sociální situce nezlepší. Máti měla "lehký" průběh a naprosto ji to zastavilo na 6 týdnů a s následky se potýká ještě teď. Já nevím, jak vy ale neumím si představit, že v práci budu chybět více než měsíc.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud je 60% naočkovaných, JIPky by se neměly plnit zdaleka tak rychle jako loni. Jinak tahle hra, že mutace jsou čím dál víc nakažlivější a smrtelnější se dá hrát do nekonečna.

Reagovat
frankiefcb

jaká hra? Prostě musí čelit epidemii zákeřné nemoci. To není hra. Opravdu už nejsem tak mladý a naivní, abych si s tímto hrál.

Reagovat
db18

Reagovat
Hlahart

Reagovat
db18

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
bobis21

A proto by bylo dobré riziko takového scenéře minimalizovat očkováním maximálního možného počtu lidí, nemyslíš? Celá pointa očkování je minimalizovat potřebu takových opatření přesně z tohoto důvodu

Reagovat
frankiefcb

taky nechápu, co se nám snaží říct? Neočkovat, nedělat opatření a pak, že jsou nemocnice nafukovací.

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě jednou pro tebe. Jsem očkovaný, podporuji očkování. Odsuzuji to, co se děje Kimmichovi. Tj veřejné grilování za odlišný názor. Odsuzuji restrikce pro neočkované TESTOVANÉ. Dlouhodobé zkušenosti neexistují a vědci se občas pletou, což mnohokrát historie doložila. 100% důvěra ve vědu je blbost. Vždy jsou odchylky a následná upřesnění.

Reagovat
frankiefcb

Já jenom reagoval k tvým zavádějícím informacím o účinnosti očkování atd. Ke Kimmichovi jsem se nevyjadřoval. Nejsem pro povinné očkování, ale pro restikce těch, co se mohou očkovat aneočkují, tak jsem. Sorry jako. Každý zná svá práva, ale nezná povinnosti (takové typické pro dnešní dobu). Nechceš se očkovat, neočkuj se, ale nečekej že se na Tebe bude brát ohled a budeš všude mít stejné pravidlo jako ti, co se očkují. Poživám přirovnání, chceš chlastat neřiď. Když chceš řídit, tak nechlastej. Ale nikdo nikomu nezakazuje chlastat, ale když chalstáš tak získáváš omezení. A to je podle mě fér.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud jsme my očkovaní chráněni před těžkým průběhem, proč bychom se měli bát neočkovaných. Jasně, nové mutace. To bychom se mohli očkovat 4x za rok…

Reagovat
db18

Protože nemocnice pořád nejsou na takový nápor stavěný...

Reagovat
smazaný uživatel

K tomu řízení v opilosti. Pokud ti test potvrdí 0 promile, můžeš řídit. Zcela jsi vynechal moje slovo TESTOVANÝCH a nezahrnul ho do svého argumentu. Záměrně?

Reagovat
frankiefcb

Tak pokud jsou pravidelně testování PCR testem, tak taky mi to přijde tvrdé. Ale asi je to nějaký způsob Rakouska a Německa jak donutit lidi se očkovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale je to možnost si zajít třeba na fotbal. Tuto možnost v Německu na několika stadionech upírají i testovaným. O to mi v podstatě jde. Článek je o Kimmichovi a jeho přístupu.

Reagovat
frankiefcb

A já reaguji na tvoje reakce ohledně účinnosti vakcín. Hele nejsem Němec, mají to nastaveno takto. Za mě je to docela na hraně. Ale asi taky jako me je to přestalo bavit a došla jim trpěllivost (toa mi sice ještě nedošla nad neočkovanými), ale třeba časem opravdu taky budu razit radikálnější názory. Zatím jsem proti povinnému očkování a myslím si že testování PCR testem by mělo stačit (ale za předpokladu, ež se to hlídá a neojebává, jak je to u nás zvykem)

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím. Ale dobrovolně. Bez nátlaku veřejnou dehonestací. Bez restrikcí neočkovaných TESTOVANÝCH lidí.

Reagovat
bobis21

Však já taky neříkám že podporuji povinné očkování.

Zároveň ale nemohou platit stejná omezení pro očkované i neočkované. Když je u očkovaného menší šance že se mu v těle virus usadí aby to vůbec mohl šířit, má jej pak v těle kratší dobu, takže může někoho dalšího i kratší dobu nakazit. Když někoho nakazí, je to výrazně menším množstvím viru, což zase snižuje riziko u té další osoby. Pak má ta osoba sama menší riziko že bude potřebovat zdravotní péči. Tohle všechno prostě nemůžeš ignorovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Počkejme si ještě dva, tři měsíce na nová čísla. Uvidíme kam vystoupají počty nakažených.

Reagovat
bobis21

Absolutní počty nakažených ti ale o účinnosti vakcíny neřeknou vůbec nic, takže nevím na co tam chceš čekat

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Ty to máš prostě jednoduchý. Absolutní důvěra.

Reagovat
bobis21

Žádná absolutní důvěra, to je zase jen tvůj výmysl.

Ale ty používáš jako argumenty úplné nesmysly, to je celý problém.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže i kdyby čísla nakažených vystoupala mnohem výš než před rokem, kdy nebyl ještě nikdo očkován, tak bude vakcína účinná? OK, nechme toho

Reagovat
bobis21

Ano. Vážně by sis měl najít, jak je počítána účinnost vakcíny

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bobis21

Místo smíchu zkus google, protože absolutní počet nakažených do výpočtu efektivity vůbec nevstupuje.

Reagovat
db18

Reagovat
Hlahart

to je fakt neuvěřitelný...

Reagovat
smazaný uživatel

Jsi prostě trochu jednoduchej.

Reagovat
Hlahart

Jednoznačně

Reagovat
db18

Reagovat
db18

Na východě republiky a v KH kraji už je to 30 %, přičemž nakažení z tohoto týdne se projeví obvykle až následující týden. Minulý týden bylo 20k aktivních případů, tento týden již 41k.

Reagovat
db18

Protože zase může nastat to, že se nemocnice zajebou nemocnými s koronavirem a na další vyšetření nebude prostor.

Reagovat
smazaný uživatel

V životě se může stát takových věcí, že bychom raději neměli vůbec vycházet ven. I to je možnost. Ale na třetí očkování půjde sotva 30% a funkčnost vakcíny po druhé dávce je zhruba rok. Jsem zvědav, co bude pak

Reagovat
db18

Tak teda jinak... s tímhle přístupem nastane to, že...

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
smazaný uživatel

Zkus se vyjádřit. Nebo neumíš psát?

Reagovat
Posledni Kovboj

ZkUs SE VYJáDřIT. NEBO nEumíŠ PSÁt?

Reagovat
smazaný uživatel

Ty musíš být blbej...

Reagovat
Posledni Kovboj

TY mUSíŠ být blBeJ...

Reagovat
Pablos

zzzzzz...

Reagovat
Pablos

zíííív

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
smazaný uživatel

Další negramota

Reagovat
db18

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
arsavin

Reagovat
smazaný uživatel

V Německu začíná stoupat počet nakažených i přesto, že v mnoha oblastech je možnost návštěvy veřejné akce a restaurace pouze s 2G. To znamená pouze očkovaní a po nákaze. Když tedy neočkovaní sedí doma a nikam nemohou, jaktože počty nakažených stoupají?

Reagovat
db18

Týden staré info:

očkovaných s nákazou a příznaky: 41 437 (z celkem 57 milionů očkovaných lidí)

neočkovaných s nákazou a příznaky: 68 812 (z 26 milionů neočkovaných lidí)

v nemocnici

očko: 1741

neočko: 4021

JIP

očko: 213

neočko: 728

úmrtí

očko: 216 (z toho jen 2 pod 60 let)

neočko: 332 (z toho 29 pod 60 let)

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud vystoupaji počty nakažených na 30k, tak tahle data, co píšeš, budou prostě mimo. Ale pokud jsi to nepochopil na příkladu Anglie, nepochopíš to ani na příkladu Německa. Teď se můžeš zase začít smát jak osel.

Reagovat
db18

Nevím, Anglii nesleduju. Logicky se při větší proočkovanosti bude objevovat více očkovaných s nákazou. Důležité je, že to snižuje případy v nemocnici a na JIP, aby se k tomu dalo přistupovat jako ke chřipce...

Reagovat
bobis21

Neboj, data z anglie ukazují úplně to samé. Jak Německo tak anglie ukazují přesný opak toho co on tvrdí.

Reagovat
smazaný uživatel

Prosinec 2020 = 50k nakažených (v té době nebyl nikdo očkován).

Říjen 2021= 50k nakažených (přes 70% naočkováno).

Pořád to nedovedeš pochopit??

Reagovat
bobis21

Prosinec po lockdownu bez očkování. Říjen po několika měsících bez opatření s očkováním. Takže díky očkování dosáhneš stejných výsledků jako lockdownem. To co ukazuješ je právě ten úspěch vakcín. Tato čísla ukazují právě to že fungují jak mají

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Neumsí to být očkováním a navíc prosinec je ještě celý před námi. V ČR opatření stále trvají, začíná to stoupat jako loni.

Reagovat
db18

Opatření jako jsou zavřené restaurace, hospody, obchody (kromě potravin, drogerie a dalších nejnutnějších věcí), v neděli kompletně zavřené obchody, po celou dobu zavřená kina, divadla, sportoviště, školy, zákaz shromažďování více než dvou osob, pokud se nejedná o členy jedné domácnosti?

Reagovat
smazaný uživatel

Omezené počty lidí na sportovních a kulturních akcích, respirátory. Taháme je už skoro dva roky, 60% je naočkováno a pandemie skokově roste.

Reagovat
db18

Což je pořád minimum opatření oproti prosinci, navíc třeba na fotbale už omezení kapacity nějakou dobu není.

Reagovat
Nebelung

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
Hokaido

Ty prostě nejsi schopný přemýšlet v jiný rovině, než je ta úplně základní.

Reagovat
smazaný uživatel

Prosinec 2020 = 50k nakažených (v té době nebyl nikdo očkován).

Říjen 2021= 50k nakažených (přes 70%).

Počty nakažených by neměly být stejné, pokud se tvrdí, že vakcína chrání před nakažením.

Reagovat
db18

Chrání před nakažením a šířením, ale na stoprocentně. Navíc se šíří varianta delta, která se šíří mnohem rychleji a bez očkování by ta čísla byla mnohem vyšší.

Reagovat
smazaný uživatel

A teď si vem, že platí pravidlo, že čím víc je vir nakažlivý, tím měně je smrtelný. To by zase relativizovalo úspěšnost vakcín při těžkém průběhu.

Reagovat
frankiefcb

no tak v případě delty to bohužel neplatí (tohel pravidlo také nelze uplatňovat na vše). Co jsem viděl studie, tak smrtnost je tam vyšší oproti původní mutaci.

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Zdroj?

Reagovat
frankiefcb

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/u-mutace-delta-je-riziko-hospitalizace-dvakrat-vyssi-spocetla-nova-studie-173404 teď jsem našel tohle. O smrtnosti se tam nepíše, ale někde jsem to viděl v anglické verzi. - uznávám nechce se mi to hledat. Ale viděl jsme i reportáž, kde lékaři mluví o tom, že pokud skončíš na JIP je 50 % šance přežití u neočkovaného.

Reagovat
smazaný uživatel

OK, dík. Ale je to zvláštní. Dlouhá staletí platí určité pravidlo a najednou tu máme precedens?

Reagovat
db18

A tvůj zroj?

Reagovat
db18

*zdroj

Reagovat
smazaný uživatel

Když se podíváš na pandemie v historii, tak poměr nakažení/mrtví to dokazuje. Bylo to tak vždy, stačí se začíst.

Reagovat
frankiefcb

jaké zrovna pandemie máš na mysli? Bo každá pandemie je něčím specifická.

Reagovat
db18

Ano, ale kde se začíst?

Reagovat
frankiefcb

Já bych začel v 16. století na Americkém kontinentu a neštovic.

Reagovat
Fakt

Lubomír Volný- Facebook

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Hlahart

Buď metodika Statistického úřadu Koruny České ve Výroční zprávě za rok 1347 se zahrnutím statistických údajů od kolegů statistiků z Kaffy nebo "trust me bro".

Reagovat
frankiefcb

no nevím o tom, ež by to "pravidlo" bylo nějaké neměnné vědecké paradigma v oblasti virologie. Jenom to je předpoklad, že by to tak mohlo být. Což samozřejmě nemusí být.

Reagovat
smazaný uživatel

Obyčejná data z historie.

Reagovat
frankiefcb

Tak ono je podstatné spíše jestl ise jedná o paradigma anebo ne. Pokud se některé viry mohou chovat jinak než obvykle, což jak se ukazuje Covid se trochu jinak chová, tak je docela bezpředmětné vycházet paradigmaticky z historie.

Reagovat
Hlahart

Tohle paradigma je zcela neměnné, jelikož jej nastavila paní dr. Peková a od minulých Vánoc covid už neexistuje.

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
Front hell

Uff. Tak ještě že jej nenastavil pan Flegr. Ještě teď jsou ulice plné mrtvol v plastových pytlích...

Reagovat
frankiefcb

Vakcína především snižuje riziko těžšího průběhu nemoci, což čísla z mnoha států ukazují. Zároveň snižuje pravděpodobnost dalšího šíření nemoci. Logicky, když ten vir zahubíš, co nejrychleji v těle, tka ho prostě dále nešíříš.

Reagovat
smazaný uživatel

To nezpochybňuji. Nejsem proti očkování, ale proti restrikcím neočkovaných. Ta čísla v Anglii tu tvoji poslední větu nepotvrzují. Vir se tam šíří stejně rychle jako loni i přes 70% naočkovaných.

Reagovat
bobis21

Ta čísla v Anglii ale tu poslední větu potvrzují! Přestaň už o těch číslech konečně lhát.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bobis21

Co třeba místo smajlíků nějaký skutečný výpočet. Tvrdíš něco, tak to dokaž. Ne prázdnými výkřiky, ale výpočtem.

Reagovat
smazaný uživatel

Jaký výpočet? Čísla z grafu jsem uvedl a ta mluví jasně. Důvody, proč tomu tak je, jsou víceméně abstraktní. Dodnes nikdo neví, jak a proč. Vlastně neví vůbec nic. Je to sezónní záležitost? Nejdřív jo, pak ne. Mají vliv teploty? Atp.

Reagovat
frankiefcb

no právě by to při deltě mělo být 4x ryhlejší. Takže defakto očkování tu epidemii zpomalilo. Jinak podívej se třeba na Portugalsko, 85% proočkovanost a čísla tam stagnují a o dost nižší oproti minulého roku.

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidíme, jak tě to bude bavit za 5 let.

Reagovat
frankiefcb

Mě to nebaví i teď. A děsí mě, že kvůli nezodpovědným lidem mohou nastat další lockdowny a klasická lékařská péče půjde do řitě + další a další věci (ekonomika, sociální situace atd.)

Reagovat
bobis21

Reagovat
Hlahart

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Takže lidi s obavou jsou nezodpovědní?

Reagovat
frankiefcb

Jako ano. I když lidsky dokáži pochopit, že ti emoce a strach zatemní racionální úsudek.

Reagovat
bobis21

Všichni chápeme když dítě nechce být v noci samo v pokoji protože se tam bojí. To neznamená že je ten strach racionální.

Reagovat
PlackaSKS

Reagovat
doshcz

neboj se, občas tě v noci zkontroluju

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
PlackaSKS

posledně to bylo naopak...

Reagovat
doshcz

au

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
Nebelung

Reagovat
PlackaSKS

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
ACSeRw!n

staci se podivat, jak to vypada v Rusku.. bohuzel my sme takovy maly rusko.. minimalne v chovani a nazorech velky casti obyvatel

Reagovat
db18

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
db18

Navíc 2G neplatí ve všech státech

Reagovat
Rudnevs

Bayern asi uz fakt moc vyhrava a bundesliga prestava bavit. Niet divu, ze toto je potom tema dna.

Reagovat
Gazdo

Ty zijes

Reagovat
Rudnevs

No a nie snáď?

Reagovat
Gazdo

Len som ta tu dlho nevidel tod vsio

Reagovat
Rudnevs

No tá prvá veta mojho pôvodného príspevku vlastne tak nejak platí aj pre mňa

Reagovat
Bayern +

Našiel si prvú lásku

Reagovat
smazaný uživatel

"Zodpovědnost" is the new členství ve straně. Pro vyšší dobro společnosti ke světlým zítřkům. Kdo sám sebe označuje za "zodpovědného", by si měl okamžitě naliskat. Tzv. "zodpovědnost" je nejrelativnější možný koncept, jaký si lze vůbec představit a "zodpovědností" se často ohánějí ti, co se jinak chovají jako největší prasata (hygienicky i lidsky).

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
doshcz

z tohoto jsem si odnesl jen to, že máš nějaký problem se slovem "zodpovědnost"

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Bayern +

Vždy to bol sympaťák a teraz to len potvrdil

Reagovat
Bastaron

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Argument má teda dost dementní, ještě když odmítne jít na schůzku k lékařům, kteří jeho obavy a tím i jeho argument mohou (částečně) vyvrátit...

Reagovat
smazaný uživatel

Jeho argument je nedostatek dlouhodobých studií. Ty neexistují, takže to nelze vyvrátit.

Reagovat
bobis21

Existují, takže lze

Reagovat
smazaný uživatel

Jakože reakce na na nový typ vakcíny je tu už třeba 5 let?

Reagovat
bobis21

Ano. Např. BioNTech (který je pro ČR nejvíce relevantní, protože ho má většina) testuje chřipkové vakcíny od roku 2015 u lidí. Z té vakcíny pak ta covidová vychází. Během tohoto testování testovali i to, že změna navázané bílkoviny nezmění vedlejší účinky, díky čemuž to opravdu máme.

Když se budeme bavit o mRNA vakcínách obecně, tak ty se testují od roku 1978, virové mRNA vakcíny pak od roku 1993. Opravdu to není nějaká novinka je se antivaxeři snaží tvrdit.

Reagovat
smazaný uživatel

mRNA vakcíny se od roku 1993 testují na lidech? Vážně?? Zdroj prosím.

Reagovat
bobis21

Ne, v roce 1993 se jednalo o myši, u lidí to bylo o pár let později.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Má pravdu, od roku 2002 se vakcíny dávali lidem v rámci klinických studií.

Reagovat
smazaný uživatel

Zdroj?

Reagovat
db18

např.:

Cancer immunotherapy with mRNA-transfected dendritic cells (Giboa, Vieweg; 2004)

Three decades of messenger RNA vaccine development (Verbeke et al; 2019)

Reagovat
frankiefcb

To bylo 2009 nebo dříve?

Reagovat
bobis21

Rakovinové vakcíny byly už na konci 90. let, ale přesný rok nevím (firma Merix Bioscience, dnes CoImmune). Co se týče chřipkových, nic o tom že by někdo začal s lidskými testy dříve než BioNTech v roce 2015 jsem nenašel.

Reagovat
frankiefcb

jo ty rakovinové byly dříve než chřipkové na člověku zkoušené. Ale myslel jsem si, ež v rocích tam nebude tak velký rozdíl.

Reagovat
smazaný uživatel

Rakovinové vakcíny mRNA nejsou dodnes schváleny.

Reagovat
bobis21

Nikdo o jejich schválení zatím ani nežádal, tak jak by mohly. Nebo co má být tvůj argument?

Reagovat
smazaný uživatel

Byl by to zlatej důl, nemyslíš? A ono pořád radši ne.

Reagovat
bobis21

Jenže ono nejde o žádné "radši ne", jde o to že u rakoviny nikdo neví jak spočítat efektivitu vakcíny. Bezpečnost není problém, pro tu všechny potřebné studie dávno mají (právě BioNTech zrovna letos jednu další začal).

Problém je jak spočítat efektivitu vakcíny, když rakovina není něco, co se ti projeví po pár dnech jako virové/bakteriální onemocnění. Musíš to sledovat desítky let, během kterých tam máš tisíce dalších proměnných které šanci na rakovinu mění. Navíc ani nevíme co vše rakovině přispívá nebo naopak riziko snižuje. Kvůli tomu nikdo zatím nedokázal přijít na způsob, jak efektivitu vakcíny určit. Proto k žádnému schválení zatím ani nemohlo dojít, nikdo neví jak.

Reagovat
db18

Protože je to vysoce nákladný.

Reagovat
icka

Reagovat
Seydou Doumbia

když to pro Kimiška je nedostatek dlouhodobých studii, což podle něho může být i 30 let, tak vše co tady vy ostatní pišete je lež...pro vás může být 10,20,30 let dostatek studii, ale pro něj ne

Reagovat
frankiefcb

furt dokola.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
db18

Reagovat
Posledni Kovboj

lopaty sobe!

Reagovat
Hlahart

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
smazaný uživatel

Neskutečně odporný článek, který jen znovu podtrhuje jeden z problému dnešní doby.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Nebelung

Že lidé nejsou ochotni něco obětovat v zájmu ostatních? Že na prvním místě je vždycky "já"?

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, kolektivismus je zlo. Vždycky to tak bylo.

Reagovat
smazaný uživatel

V čem je Kimmichovo chování nezodpovědné?

Reagovat
Nebelung

Kde píšu něco o zodpovědnosti? A kde o Kimmichovi? Obecně jsou lidé zahledění jen do sebe a ostatní kolem je nezajímá.

Reagovat
smazaný uživatel

A kde já něco píšu o tom, že na prvním místě ukaždého je vždycky "já" nebo o neochotě obětování se?

Reagovat
Nebelung

Psal jsi o jednom z problémů dnešní doby. Já jsem se zeptal, zdali je to jeden z mnou uvedených.

Reagovat
smazaný uživatel

jo, v tom s tebou určitě souhlasím - ten, který jsi uvedl mezi ně určitě patří.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to právě naopak. Lidé se v první řadě serou do věcí druhých a své zdraví, problémy, povinnosti neřeší, tzv. je nechají vyhnít. Prevence nebo pozdější řešení příčiny jdou mimo ně, v krajní nouzi řeší důsledky svých neuvědomělých a nezodpovědných činů z minulosti. Pokud by se lidé starali o sebe a byli alespoň z poloviny zahledění do sebe, předcházelo by se části civilizačních chorob. Lidé se začnou starat až v momentě, kdy konkrétně jim někdo dělá nějaká příkoří a podle jejich úsudku je omezuje. Jinak mají všechno na párku, zejména pak sebe samé.

Reagovat
Igli

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
smazaný uživatel

Nikdy bych neřekl, kolik je ve fotbale socialismem posedlých fanoušků. Tenhle přístup státe opatruj nás, je spíš pro gymnastiku.

Reagovat
Fakt

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
db18

Reagovat
PlackaSKS

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
ACSeRw!n

coze??

Reagovat
Hlahart

dobrá tečka.. teď už ale nevěřím, že nejsi troll, tohle bylo moc okatě přes čáru přípustný stupidnosti

Reagovat
icka

Reagovat
bobis21

smazaný

Reagovat
Blasphemer

RIP in peace

Reagovat
Posledni Kovboj

prisel, videl, zvitezil, smazal se

Reagovat
Nebelung

Nezvládl zdejší vysokou míru socializace.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JuveGrandeAmore <3

Moze mu to byt jedno priamo ustavny sud alebo nieco obdobne potvrdil ze mu nemozu zakazat hrat ze by slo o obmedzenie vo vykonavani jeho prace/povolania. Vyzera ze sa v Nemecku/bundeslige fakt nudia tak sa snazia hladat taketo "bulvarne" senzacie ktore vlastne v podstate realne ani ziadnou senzaciou nie su.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele