Paulinho přestoupil z Bragy do Sportingu, ten uvolnil Borju a Šporara

02.02.2021, 01:47
Aktuality
Hned tři hráči si před uzávěrkou přestupů vyměnily Braga a Sporting. Lisabonský klub získal útočníka Paulinha, opačným směrem putují Cristian Borja a Andraž Šporar...

Celým jménem João Paulo Dias Fernandes na sebe poprvé upozornil ve druholigovém Gil Vicente, za které v ročníku 2016/17 nastřílel 19 gólů, čímž si řekl o přesun do Bragy.

Také ve svém novém působišti navázal na dobré výkony, nejvíce se mu přitom vydařila uplynulá sezóna, kdy zaznamenal 17 branek. Další trefy přidával v evropských pohárech.

Letos se Paulinho za Bragu v lize prosadil třikrát a další góly už bude střílet za konkurenční Sporting, který za 70 % práv zaplatí 16 milionů eur, zbývající podíl má doplatit později. Opačným směrem přestoupil obránce Cristian Borja, součástí transferu je také půlroční hostování Andraže Šporara, u kterého má Braga opci za 7,5 milionu eur.

Autor: Jiří Vojík / abola.pt

Komentáře (21)

Přidat komentář
Beči

Proč vůbec Šporar nehrál? Však po příchodu do Sportingu stačil vstřelit ještě 7 branek a letos vzhledem k minimální minutáži jsou 4 branky taky docela v pohodě.

Reagovat
kiciN

Taky nechapu, ale tak nejake odborniky na Primeiru tady mame tak snad to nekdo bude vedet.

Reagovat
smazaný uživatel

2x zraneny, 1x karantena .. hold Borja Paulinho predstavuje mnohem vetsi potencial. - slovinsky repre vs portugalsky ! 2nd mrkni na nej vysledky Spora a Paulinha ktery se prosazoval i v EL .. jako 3. a hlavni aspekt u paulinha se ceka vyrazne vyssi rust ceny na prestupovem trhu tj Sporting v pripadne ze mu pujde dolu forma a prijdou caste zraneni prodela. V opacnem pripade maji spickoveho hrace ktery je muze tahnout za dobrymi vysledky a casem ho zpenezi za 60+ do PL ne LL ..

Reagovat
Beči

Paulinho představuje větší potenciál? Však mu letos bude 29, je o dva roky starší, než Šporar Na nějaký velký přestup už nic moc věk.

Reagovat
smazaný uživatel

28 .. a ma za sebou 4. skvele sezony .. 5.-6. mu uz zahranicni angazma prinese;) a vidis to ve vsech top ligach ze se utocit da i v tymech co utoci na titul i klidne ve veku 34+ a na to ma jeste casu az az ...

Reagovat
Reggie

Jakože by někdo z PL po/v týhle krizi koupil 30-ti letýho borce za Portugalska za 60+? To asi ne...

Reagovat
Han střelil první

Ta cena je samozřejmě přestřelená, ale Paulinho určitě kvalitu na top ligy má.

Reagovat
Reggie

To nerozporuju, já se musel pozastavit nad tou cenou, která je nesmysl. Když přestupoval Raúl Jiménez tak mu bylo, pokud se nepletu, 27 let a šel za cca 40 mio. A to si ho ještě Wolves ozkoušeli hostováním. A řeč byla o Paulinhovi, kterýmu by v tý době bylo 30. Přece nepůjde za 60+ mio... Nemluvě o pandemii.

Reagovat
smazaný uživatel

Takovy Arsenal je schopny pretahovat se o cene sam se sebou a dat za nej i 80

Reagovat
Han střelil první

Nebyl špatný, nebyl dobrý. Jak se pořád nějak s útokem na titul zdrženlivě mlčelo, tak teď si myslím, že jsou ambice jednoznačné, takže bylo potřeba posílit ofenzivu. Na úkor Šporara dostával přednost mladý Tiago Tomás, který je hbitější a otravnější pro obrany a navíc je tam ještě Tabata a počítá se s návratem Phellypeho, který by měl zastoupit Šporarovu roli. No a Paulinho je prostě ten typický útočník v Portugalsku, co to tam začal těsně před třicítkou sázet, za mě dobrý deal.

Reagovat
noustres

Ještě bych tituly krotil. Zápasy Benfica vs Sporting

Porto vs Sporting

Braga vs Porto

Benfica vs Porto

Braga vs Benfica

Reagovat
Han střelil první

Já bych se zase přestal alibisticky schovávat. Nikdo před sezónou titul nečekal a určitě se nikdo nebude zlobit, kdyby nevyšel, ale už se o něm musí začít mluvit. Ta ambice už tam musí být. Ostatně tenhle přestup je tak trošku manifestem, že jo, jdeme si pro to.

Reagovat
Benfica

Paulinho o oveła lepší..

Reagovat
Beči

A kvůli tomu Šporar nehrál?

Reagovat
Benfica

Kvôli tomu kúpili Paulinha.. Sporar nehral asi kvôli tomu, že sa nepresadil medzi tými čo hrali a čakali od neho viac..

Reagovat
FC Porto FC

Braga udělala dobrej deal a ještě vydělala

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Largo

Reagovat
Han střelil první

Oba týmy udělaly dobrý deal.

Reagovat
Agent z Melmacu

Šporar už je zaplatený?

Reagovat
JackDaniels.

Don't think so..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele