Pavlidis se vydává za novou výzvou, řecký kanonýr vyměnil Alkmaar za Benfiku

01.07., 15:58
Aktuality
Vangelis Pavlidis (© SL Benfica)

Benfika oznámila příchod Vangelise Pavlidise z Alkmaaru. Portugalský klub za 25letého útočníka, jenž uzavřel smlouvu do roku 2029, může i s bonusy zaplatit 20 milionů eur. Součástí dohody je rovněž 10% podíl z případného dalšího transferu.

Alkmaar za děleného nejlepšího střelce uplynulého ročníku Eredivisie (29) obdrží základní přestupovou sumu 18 milionů eur, zbytek je ve hře na bonusech. Nizozemský celek mohl dostat ještě vyšší sumu, kterou nabízel Stuttgart, Pavlidis se však rozhodl pro Benfiku.

"Chtěl bych moc poděkovat klubu a spoluhráčům za příležitost vytvořit si vzpomínky na celý život a za možnost zahrát si na evropské scéně. Ve všech ohledech byla volba jít před třemi lety do AZ správná. Přeji všem, kteří jsou s AZ spojeni, vše nejlepší do budoucna," rozloučil se Pavlidis, jehož smlouva s Benfikou obsahuje výstupní klauzuli ve výši 100 milionů eur.

Pavlidis odchází z Alkmaaru s úctyhodnou bilancí, během zníněných tří let nastoupil do 137 soutěžních zápasů, ve kterých si připsal 80 gólů a dalších 27 branek spoluhráčům připravil. Před příchodem k AZ střílel góly za Willem II, v minulosti prošel také BVB a Bochumí.

Autor: Jiří Vojík / vi.nl, abola.pt

Komentáře (3)

Přidat komentář
Benfica

Snáď nadviaže na Mitrogola

Reagovat
sankakofi

Verím, že áno. Je to strelec

Reagovat
Seydou Doumbia

Za ty prachy zadarmo do PL by šel za 40

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele