Pech vyhlíží návrat na trávníky. Mým osobním snem je konec března, hlásí

18.01., 16:13
Aktuality

Vzpomínky na období před půlrokem zabolí podobně jako těžké zranění, které si tehdy přivodil. Slávista David Pech (21) v Algarve promluvil o tom, jak si přetrhl přední zkřížený vaz v koleni, o dlouhé rekonvalescenci i radosti, že operované koleno drží a on může být s týmem vicemistra na soustředění v Portugalsku. Dobře ví, že ho čeká ještě spousta dřiny, než bude zpět. "Když to klapne, za tři měsíce bych snad mohl hrát. Mým osobním snem je konec března," prozradil univerzál z Edenu na klubovém webu.

Před půl rokem to vypadalo jinak. Pech prožil vydařený letní kemp v Rakousku a do generálky nastoupil v základní sestavě. Jenže pár dní před startem FORTUNA:LIGY si defenzivní univerzál přetrhl na tréninku přední zkřízený vaz. "V pohybu mi podklouzla noha, koleno se prolomilo dovnitř. Slyšel jsem prasknutí, cítil bolest. Odkulhal jsem, skončil pro mě nejen trénink," vrací se na začátek příběhu Pech, jehož koleno i přes znatelné pokroky i v Algarve stále zpevňují černé pásy kineziotejpu. "Cítím se díky tomu jistější. Pro hlavu je to takový pomocník."

Teď už má v hlavě myšlenky na návrat, v červenci se ale musel smiřovat s krutou realitou vážného zranění a dlouhé pauzy. Věřil, že nepůjde o nejhorší možnou variantu zranění, leč přesně ta se stala realitou. "Za půlrok ve Slavii jsem se hodně posunul, o to více tohle všechno bolelo," přiznává, že po přesunu z Mladé Boleslavi hodně dřel na tom, aby se v Edenu prosadil. Ze začátku se mu tolik nevedlo, ale zaťal zuby a pral se s osudem. Když to zlomil na trávníku, poslalo ho ke dnu vážné zranění. "O to větší rána to zranění pak pro mě bylo."

Těšil se, jak to rozbalí v české nejvyšší soutěži, vyhlížel i evropské poháry. "Škoda. Ale doufám, že se vrátím silnější, všechno mám ještě před sebou," snaží se myslet pozitivně. Na konci ledna to bude přesně půl roku, co se dává dohromady. "Nejhorší bylo období před operací. Když na to člověk čeká, nemůže vůbec nic dělat. A pak bezprostředně po zákroku, brali mi štěp ze zadního stehenního svalu," svěřuje se s tím, že 10 dní po zákroku měl obrovské bolesti. "Pořád jsem cítil, jako bych tam měl křeč," vzpomíná na krušné chvilky.

Vše ale překonal a jak jen to šlo, spěchal za týmem, chtěl spoluhráče podpořit. "Od doby, co jsem začal zase chodit, jsem nechyběl na žádném domácím utkání," hlásí. Na tribunu poctivě docházel, i když trpěl, protože nemohl být přímo na hřišti. "Bylo to pro mě složité, fotbal je celý můj život. Ale půlrok vedle Houšti na střídačce mi taky hodně dal," usmívá se.

Nyní v portugalském Algarve už se dostal i na hřiště. "Konečně jsem mohl vyměnit antigravitační pás za hřiště, konečně jsem se mohl proběhnout po trávníku. Moc si vážím toho, že tady můžu být s kondičákama, s klukama. Konečně jsem začal běhat, pracovat s míčem," neskrývá upřímnou radost Pech, jenž s týmem zvládl i kruhový trénink.

"Ještě mám před sebou spoustu práce. Věřím, že na konci soustředění budu mnohem dál, než jsem teď. Celému týmu fyzioterapeutů, masérů a všem, co se o mě starali a starají, moc děkuju. Když to klapne, za tři měsíce bych snad mohl hrát. Mým osobním snem je konec března."

Autor: eFotbal.cz / René Machálek

Komentáře (14)

Přidat komentář
Mass

Nomen omen A to mi v letní přípravě přišel jak novej Coufal.

Sedět půl roku vedle Houšty na střídačce, no to muselo být určitě poučný

Btw ten antigravitační pás, zní to jak nějaká technologie budoucnosti a přitom je to taková guma, podobná jak chodítko pro batolata.

Reagovat
smazaný uživatel

Velkej talent .

Reagovat
Strakosha

Reagovat
delfin

V sestavě je před ním Jurásek, možná raději nějaký hostování. Pak ještě trochu zapracovat na rozhovorech, a mohlo by to být lepší.

Reagovat
MoonKnight

A nebo může hrát prostě DM, kde vypadal hodně nadějně a Zmrzlý bude prostě na kraji.

Reagovat
delfin

Já bych mu přál raději nějakou minutáž, to by měl větší jinde. Škoda že ho tenkrát nechali raději ještě rok v tý Bolce na hostování. Kor teď, kdy je na všech postech takovej přetlak.

Reagovat
MoonKnight

Však s Pechem se počítalo do základní sestavy potom jaký udělal dojem.

Reagovat
delfin

Tj super, a kde bude teď hrát?

Reagovat
MoonKnight

Může hrát beka, kde hrál dříve v bolce. Jeho konkurent je Douděra, který přeci jen po loňské výborné sezóně se čekalo, že letos si nahlas řekne o přestup ven, ale byl na podzim horší. Proto i Pech původně přišel, aby nahradil Douděru. Nemůžeš dopředu očekávat, že jeden z tvých nejlepších hráčů se zhorší a že když se chytneš jinde, tak se hned zraníš. Přes loňského Douděru by neměl nárok, letos klidně může.

Reagovat
delfin

Jinými slovy říkáš, že je tak dobrej, že bude hrát tenhle rok za Slávii. Tak asi jo, přejme mu to.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak on je bek, před zraněním ho Trpiš zkoušel ve středu zálohy a vypadal dobře. Jurásek je křídlo, takže si překážet nebudou. Hostovačka mu ale prospěje, i když sezónu podle mě dohraje ve Slavii, když se vrátí až v březnu. Nevim co myslíš těma rozhovorama .

Reagovat
delfin

Připadá mi, že se v tom moc "nimrá". Ok, je to rozhovor o zranění, ale chtělo by to trochu víc sebedůvěry.

Reagovat
Firkraag

Jakože by byl rovnou duben? Zajímavé.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Laštůvka do Havířova

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele