Pellegrini popírá dohodu s City, odchod z Málagy nevylučuje

13.05.2013, 14:51
Aktuality
Anglická média očekávají odvolání Roberta Manciniho z funkce manažera Manchesteru City, jehož by u kormidla mohl nahradit Manuel Pellegrini. Současný kouč Málagy nevylučuje svůj odchod ze španělského klubu, zároveň ovšem odmítá jakoukoli dohodu s Citizens...

"Kategoricky odmítám, že bych byl novým trenérem Manchesteru City," řekl chilský kouč v prohlášení zveřejněném na internetových stránkách Málagy.

"Mám s Málagou dohodu, podle níž nebudu s nikým jednat. S nikým jsem se také nedohodl a nic nepodepsal. Mám pochopitelně štěstí a jsem hodně pyšný na to, že se o mě každý rok zajímají ty největší kluby. Doufám, že se v brzké době vyjasní budoucnost Málagy," naráží Pellegrini na situaci ve španělském klubu.

Mancini loni slavil v Manchesteru zisk anglického titulu, letos se dívá městskému rivalovi na záda z uctivé vzdálenosti. Vedle toho Citizens překvapivě prohráli ve finále FA Cupu s Wiganem a dvakrát po sobě vyhořeli v základní skupině Ligy mistrů.

Málaga už vyklidila příčky zajišťující start v příštím ročníku Ligy mistrů a bude se muset spokojit maximálně s Evropskou ligou. V tomto případě ovšem bude muset počkat na výsledek odvolání proti vyloučení z evropských pohárů kvůli neplnění finančních závazků. Klub byl potrestán, jelikož dlužil peníze současným i někdejším zaměstnancům, vedle toho nesplatil všechny pohledávky ani týmům, z nichž kupoval posily.

"Nemyslím si, že by někdo z nás opravdu chtěl z Málagy odejít. Všichni by nejraději zůstali, ale současný stav nám to zkrátka nedovoluje. Není ideální končit sezonu s takovými okolnostmi, jsme v nezvyklé situaci," prohlásil dále.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.co.uk

Komentáře (1016)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele