Pět nejlépe placených hvězd Realu. Kam se zařadí Mbappé?

20.02., 19:58
Aktuality
Kylian Mbappé (© AFP)

Přesun Kyliana Mbappého z Paris Saint-Germain do Realu Madrid se zdá být hotovou věcí. Astronomický plat však nečekejte. Informace zahraničních zdrojů se sice liší, ale Mbappého plat by neměl přesáhnout 20 milionů eur ročně. Jak je na tom zbytek týmu?

Podle Fabrizia Romana Los Blancos nabídli Mbappému výrazně méně peněž než při minulém snažení, nicméně i tak se Francouz může těšit na podpisový bonus ve výši 50 milionů eur. A co plat samotný? Mbappé by měl podle španělských médií brát zhruba 20 milionů eur ročně.

Přirozeně se zařadí mezi nejlépe placené, ale pokud platí výše zmíněná informace, nebude to stačit ani na prvních pět nejštědřeji odměňovaných hráčů klubu. Data pocházejí z webu capology.com.

5) a 4) JUDE BELLINGHAM a VINICIUS JR.

Když Angličan v létě přestupoval z Dortmundu, vědělo se, že nejde za penězi. Zájem o něj měl i Manchester City, který nabízel větší plat.

Neznamená to však, že by se v Madridu měl špatně. Naopak, mladý fenomén, který si vybral na dres pětku podle Zinedina Zidana, má roční plat ve výši 20,83 milionů eur.

Na chlup stejný plat má Brazilec Vinicius Junior. Ten podepisoval nový kontrakt na konci října minulého roku a bylo to po dlouhých jednáních. Podle Capology mají i na euro přesně stejný roční bonus, a to ve výši 4,17 milionů eur.

U obou borců lze konstatovat, že jde o výborně investované peníze, jelikož oba jsou nepostradatelnými členy nejen základní sestavy, ale také budoucnosti klubu.

3) LUKA MODRIĆ

Pravděpodobně nejlepší chorvatský fotbalista všech dob je také jedním z nejlepších záložníků všech dob. S Realem Madrid získal spoustu trofejí, mimo jiné pět titulů v Lize mistrů nebo tři v La Lize.

Modrić je v Realu stálicí. I přes to, že se velmi často v posledních letech spekulovalo o tom, že zkusí jinou ligu, pokaždé podepsal roční kontrakt, a to se stejným platem. Ročně si v posledních třech sezonách přišel na 21,88 milionů eur. Nejinak je tomu v tomto ročníku.

2) DAVID ALABA

Kapitán rakouské reprezentace nastoupil za Bayern Mnichov do více než 400 zápasů a zažil s ním spousty úspěchů, včetně deseti bundesligových titulů a dvou triumfů v Lize mistrů. Během svého působení zaujal celý svět a toužil po něm každý klub.

Závod o jeho služby vyhrál Real Madrid, který ho podepsal jako volného hráče, takže mu mohl nabídnout královské podmínky. Roční plat činí 22,5 milionů eur. V kombinaci s kontraktem až do konce sezony 2025/26 to dělá 115 milionů eur za celý kontrakt.

1) TONI KROOS

Poté, co byla v létě po vzájemné dohodě ukončena smlouva s Edenem Hazardem, zaujal Kroos místo nejlépe placeného hráče Realu Madrid.

Na konci sezony 2023/24 mu vyprší smlouva na 469 tisíc eur týdně, tedy 24,4 milionů eur ročně, kterou podepsal minulé léto. Stejně jako Modrič, i Kroos je již několik let na stejné platové hladině.

Bude to platit i za rok? Vzhledem k tomu, že Carlo Ancelotti již prodloužil smlouvu do roku 2026, pravděpodobnost, že Kroos zůstane ještě rok, se zvýšila, alespoň tak informuje německý deník Sport Bild.

Autor: eFotbal.cz / David Zlomek

Komentáře (75)

Přidat komentář
kilobyte

Kolik článků tady ještě bude o tom, jak málo bude Mbappé brát?

Reagovat
Salfovic

O Mbappého odchodu do Realu tu za chvíli bude více článků než o hradeckém stadionu

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
2miguel1

Toto je to o čom hovorim, Toni, čo všetko dokazal vo futbale, ma svoj vek, berie niečo okolo 65% z platu mladeho Frenkieho.

Reagovat
Visca el barca

Frenkie se dnes dost ostře pustil do novinářů ohledně jeho platu. Že si vymýšlí. Bohužel Bartomeu byl hrozný prezident. A doplácíme na to už čtvrtý rok.

Reagovat
valloire

Tak do Barcelony chodili vždycky jenom žoldáci.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Salfovic

Capology je ze všech webů věnujících se platům fotbalistů asi nejlepší, ale pořád se nejedná o zaručené částky.

Reagovat
Grupma

Astronomický plat nečekejte. Dostane blbejch 20 mil € za rok. To je částka pouze subastronomická.

Reagovat
Pepe1911

Reagovat
cr7sux

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
Sigma Olomouc

+ ještě 100M podpisák

Reagovat
Well

Cením další článek.

Reagovat
zasranej malíř

Dnes jenom 1 článek o Kylianovi,zitra minimálně 2

Reagovat
Moshe Dajan

eurombape.cz

Reagovat
Grupma

Reagovat
dave30

No a když rozpočítáme ten neuvěřitelný podpisový bonus do pětileté smlouvy (delší se nemůže podepsat), tak se dostaneme na 30 mega ročně...

Reagovat
Kenneth

Což je stále v pořádku když vezmu v potaz jeho hodnotu a marketingový potenciál.

Reagovat
Tony Stark

Reagovat
misinho7

Reagovat
Ladas321

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Manik...

Reagovat
dave30

To já vůbec nerozporuji, jen mi ten článek přišel, že Mbappého oškubali...

Reagovat
king23

Co to je za kec, že delší smlouva než 5 let se nemůže podepsat. Běžně se podepisuje na 6 nebo i na 8 let...

Reagovat
herbage

Těch 5 let je asi skutečně maximum, ale dá se to obejít opcema

Reagovat
king23

Ne, opravdu to není maximum.

Ronaldo podepsal při přestupu z MU do Realu na 6 let bez opce.

Benzema posepsal při přestupu z Lyonu do Realu na 6 let bez opce.

Bale podepsal při přestupu z Tottenhamu na Realu na 6 let bez opce.

Enzo Fernandez se upsal Chelsea na 8 let - celkem probíraný případ poslední dobou.

Atd. atd.

Reagovat
dave30

Nevím jak to říci, aby to někomu neublížilo (stejně ublíží). Od kamarádů manažerů vím, to jsem se pochlubil, že znám manažery, že (kdybych to neudělal, tak mi to někdo hned připomene) hráč může podepsat smlouvu na max. 5 let. Vše ostatní jsou buď opce, nebo smlouvy o smlouvě budoucí, na kterých ovšem musí mít zájem obě strany (takže ta povinná je pouze max. 5 roků). A klidně mě kamenujte...

Reagovat
king23

Já tě kamenovat nebudu, jenom ti nevěřím

Za prvé, nikdy jsem neviděl žádný předpis, který by smlouvu delší než 5 let zakazoval a takový předpis existovat musí, pokud by bylo to, co píšeš pravda. A za druhé ani nedává smysl, aby takové pravidlo vůbec existovalo.

Reagovat
dave30

Jsi jistě chytrý kluk. Proč by asi 99% dlouhodobých smluv byla na 5 roků? Opravdu si myslíš, že nikdo kromě tebou zmiňovaných případů nemá zájem, aby byla smlouva delší? Tomu sám nevěříš, nebo jo?

Reagovat
dave30

A ještě ti prozradím jednu věc ohledně smluv hráčů. S manažerem (agenturou), který tě zastupuje, můžeš podepsat smlouvu na max. 2 roky. Potom ji můžeš obnovit, nebo vypovědět (bez sankcí). Klidně můžeš oslovit manažera (agenturu) pouze na určitý přestupní termín. A jakmile ti domluví angažmá, tak už s nimi nemusíš mít nic společného. To jsou věci, co?

Reagovat
dave30

Jinak by mě samozřejmě zajímalo, kolik jsi viděl předpisů o tom, jak má vypadat profesionální smlouva fotbalisty (že říkáš, že jsi neviděl nějaký předpis...). Byl jsi u podpisu takové smlouvy? Já ano...

Reagovat
king23

1. 99% dlouhodobých smluv je na 5 let? Prosím o kvalitní zdroj k tomuto žvástu. Mnou zmiňované případy je jen malinký výsek, který ti měl demonstrovat, že se podepisují běžně delší smlouvy. Já jsem fanoušek Realu a tam snad každý hráč, který byl v době přestupu relativně mladá hvězda, podepsal na 6 let, aspoň v poslední době. Naposledy Bellingham.

2. Smlouva s manažerem mě nezajímá, nevím proč to sem taháš, nezájem, dál.

3. Předpisů jsem viděl 0 stejně tak jako ty. Podstatné pro mě je, že smlouvy na 5+ let se naprosto běžně podepisují. Nemáš-li zdroj na předpis, který by to zakazoval, raději už nepiš.

Reagovat
Neutron

2. vsak pise, ze sa chvali, ze sa pozna s manazermi

Reagovat
dave30

Jj,

Reagovat
dave30

Věř a víra tvá tě uzdraví...

Reagovat
dave30

Ad 1. Já ti nemohu vypisovat všechny ty hráče, kteří podepsali na 5 let. Jsou jich tisíce. To tebou zmiňovaní netvoří ani promile. A znovu ti opakuji, že vše, co je nad 5 roků, je součástí nějaké dodatečné smlouvy (opce, nebo smlouva o smlouvě budoucí). Opravdu nevěřím, že ti které znám a uzavírají profesionální smlouvy dnes a denně tak neví, jaká jsou pravidla v jejich zaměstnání...

Reagovat
Neutron

Hm, a nie je to s tou maximalnou dlzkou kontraktu 5 rokov iba planovana a zatial neplatna vec? Pripadne platna iba nedavno?

Reagovat
dave30

Ne, ne, to je dlouhodobé...

Reagovat
king23

Reagovat
Neutron

To sa mi nezda

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Csaplárova past

Takže bonus nakonec 50mio a ne 100mio. Haha, pičusi na eurofotbalu musejí dostat z této informace infarkt. Takový player zadarmo, to je přestup tisíceletí vole

Reagovat
masly008

Ne. To byl 50 gólovými Erling za 30 nebo kolik.

Reagovat
JM

Jako do City? Vždyť šel nějak za 60 v eurech + bonusy, ne?

> Manchester City paid an initial fee of £51million for Haaland's services. It's been reported that the fee could rise to a total of £85.5million with various performance related add-ons, with Haaland signing a five year deal at the Etihad.

Plus teda ten jeho plat.

> Sportsmail exclusive report revealed he earns a mammoth £865,000-a-week at Manchester City.

Plus teda těžko říct, kolik byla provize pro agenta a tatíka (tam se taky spekulovala různá hausnumera).

Vzhledem ke kvalitám a potenciálu furt asi výhodný přestup, ale nedělejme, že přišel pomalu zadarmo

Reagovat
Ladas321

Podle mě myslel přestup do BVB. Přestup Mbappeho není ale určitě přestup tisíciletí, není to ani nejlepší přestup v historii Realu Madrid. Reálně dokáže něco překonat přestup Ronaldo do Realu Madrid nebo přestup Neymara do Barcelony? Ronaldo přišel do Realu za 90, vyhrál všechno možné, nastřílel kupu gólů a nakonec ještě odešel do Juve za tu samou částku. Neymar přišel za 60, vyhrál trofeje a odešel za 222. Tohle jsou top přestupy.

Reagovat
JM

Já to teda vůbec nemyslel jakože reaguji na to, že je Mbappe přestup tisíciletí. S tím taky nesouhlasím. To je pro mě Ronaldo do Realu

Reagoval jsem čistě na tu částku u Haalanda (pokud myslel přestup do City - do Dortmundu šel myslím za méně než 30).

Reagovat
_Blind_

"60"

Reagovat
masly008

https://www.capology.com/uk/premier-league/salaries/

Zády píšou ani ne 400 000 týdne.

Reagovat
masly008

* tady

Reagovat
Papra

865000 liber tejdně určitě nebere

Reagovat
Csaplárova past

To nemůžeš vědět, City mají oficiální učetnictví a pak ti přihraje šejk něco bokem

Reagovat
Papra

to je sice pravda, ale tohle je fakt přestřel. Top hráči v anglii neberou ani půlku...

Reagovat
Miguel19

Já teda většinou četl bonus 150 mega v 5 letech. Ale ono je to stejně jedno. Jak pro Real, tak pro Mbappého jsou to drobný

Reagovat
Benzema

Dnes je už na eurofotbale správa o 150 mil. bonuse

Reagovat
king23

ale zas je tam mzda "jenom" 15 prostě vyber si.

Reagovat
O.Giroud

Tak čo si budeme, určite to bude stáť Real neskutočne peniaze, ale zakryjú to práve takto bonusmi a pod. Ešte jeho mamka určite zlizla ako agentka pekný bonus, no aspoň to vyzerá pekne, že "len" 15-20 mil za rok

Reagovat
ACSeRw!n

150

Reagovat
Tony Stark

Už stačí eurofotbal článkov o Kylianovi, lebo culés praskne žilka

Reagovat
janinho

uz je iste ze mbappe nepojde do barcelony???? kamarat sa pyta.

Reagovat
Tony Stark

Tam ide za 2 roky Haaland podľa tunajších "majstrov"

Reagovat
janinho

Haaland is the new Messi

Reagovat
Nuno čomes

Modric a Kroos berou takové rakety už několik let?

Reagovat
misinho7

Tak naprosto zasluzene.

Reagovat
Tony Stark

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Manik...

Reagovat
Uwe háže buly

Jo, a třeba opory Bayernu nebo Barcelony taky.

Reagovat
LeonardoUžoa

Kdo že je oporou Barcelony?

Reagovat
Ed_Hazard

Tiez ma to prekvapilo, ale suhlasim s misinhom. Kto ak nie oni dvaja?

Inak Perez to ma zjavne rozmyslene fajn aj ekonomicky ak zoberieme v potaz Mbappe in, Modric out.

Reagovat
misinho7

Reagovat
Nuno čomes

To samozřejmě nepopírám. Jen na to nejsme ze Serie A zvyklí

Reagovat
LeonardoUžoa

V LL taky ne. Real je vyjímkou.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele