PIRES HLEDÁ SVÉHO NÁSTUPCE

19.04.2007, 21:10
Aktuality
Robert Pires, bývalá opora londýnského Arsenalu, se do médií vyjádřil k situaci, která nastala v Arsenalu po jeho odchodu. Pires je hlavním povoláním levý záložník a právě k tomuto postu měl připomínek nejvíce. V dresu Gunners ho nyní totiž zatím nahrazuje český středopolař Tomáš Rosický.

Pires si myslí, že Arsenal vlastně hraje bez levého záložníka. Tomáš Rosický není v žádném případě klasický sprinter, který by celý zápas neúnavně jezdil kolem postranní čáry. Má sice jiné přednosti, ale Pires na tomto postu vidí největší probém současného Arsenalu.

"Po mém odchodu mě měl nahradit Tomáš Rosický. Také se tak stalo, hraje pravidelně, ale podle mě to není to nejlepší řešení," řekl Pires. "Rosický je playmaker, ne krajní záložník. Hrajeme každý jinak."

V Anglii se před rokem hodně spekulovalo o tom, zda manažer Arsenalu Arsene Wenger dokáže zacelit mezeru po dvou zkušených hráčích, kteří v Lodnýně končili. Odešel Bergkamp a Pires. Pro Arsenal to byla velká ztráta, ale Wenger hlásil, že má náhradu. Dnes se s odstupem času může bilancovat a mnoho zlých jazyků je stále proti francouzskému trenérovi.

"Podle mě by byl z dnešního kádru Arsenalu nejlepší možnou variantou Gael Clichy," pokračoval v rozhovoru Pires. "Nechci poučovat Arsenal, ale tento mladý hráč by byl pro hru Gunners velkým oživením, pokud by měl za zády spolehlivého beka. Má dobru techniku a je i dostatečně rychlý pro tento post."

Dalším, kdo přišel francouzskému mušketýrovi, který se v této sezóně dlouho léčil ze zranění kolena, na mysl, byl jeho krajan Franck Ribéry. "Ribéry mě nahradil v reprezentaci. Může hrát na obou stranách hřiště nebo za útočníky. O jeho možném odchodu z Marseille do Arsenalu se toho napsalo již mnoho. Nevím, co je na tom pravdy. Možná ho koupí v létě. Jestli ho bude Wenger chtít, dostane ho," tvrdí Pires.

"Sleduji Arsenal hodně pečlivě. Uvidíme, jak se tam situace bude vyvíjet dál. Je to evropský velkoklub, ve kterém jsem zažil mnoho skvělých okamžiků. Jsem šťastný, že jsem tam mohl hrát. Bylo to moc dobré období. Získali jsme cenné trofeje, hráli jsme hezký fotbal. Musím poděkovat panu Wengerovi, který má velkou zásluhu na tom, že jsem tam mohl hrát a stále se zlepšovat," zakončil rozhovor Robert Pires.

Autor: Ondřej Štícha / goal.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Shevchenko

Má pravdu ale moc si o sobě myslí

Reagovat
smazaný uživatel

Leo Franco - Seiteridis, Pablo, Perea, Antonio Lopez - Maxi Rodriguez, Rosicky, Luccen, Quaresma - Sergio Aguero, Torres ?

Reagovat
smazaný uživatel

Luccin

Reagovat
smazaný uživatel

jo moc si o sobě ale ma na to.... je to muj oblibenec

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele