Plzeň začne novou sezonu bez Havla, obránce se podrobil operaci achilovky

30.06.2023, 11:28
Aktuality

Plzni bude v nové sezoně několik měsíců chybět Milan Havel. Osmadvacetiletý krajní bek si na čtvrtečním tréninku utrhl achilovku a musel na operaci. Západočeský prvoligový klub o tom informoval na svých internetových stránkách.

Havel ještě ve středu odehrál za Viktorii povedený první poločas přípravného utkání s Táborskem a z pozice levého obránce zaznamenal dvě branky. Při čtvrtečním tréninku se ale vážně zranil. "Už jsem po operaci. Vše proběhlo v pořádku a chtěl bych poděkovat lékařům. Teď se začnu poctivě věnovat rekonvalescenci, abych byl Viktorce zase co nejdříve k dispozici," uvedl Havel.

Obránce s pěti starty za české reprezentační "áčko" přišel do Plzně v létě 2017 z Bohemians 1905. Na podzim 2019 hostoval zpět v pražském klubu a po návratu na západ Čech se stal stabilním členem základní sestavy a jednou z opor Viktorie. V uplynulém ligovém ročníku zasáhl za třetí tým konečné tabulky do 29 z 35 kol a připsal si tři branky.

Zdravotní problémy má i další plzeňský obránce Filip Čihák. Třiadvacetiletý stoper, který naposledy hostoval v Hradci Králové, nedohrál kvůli zranění ramene středeční přípravné utkání a rovněž musel podstoupit operační zákrok. V rekonvalescenci je navíc další stoper Luděk Pernica. V Plzni proto nejspíš nakonec bude pokračovat zkušený obránce Radim Řezník, kterému končí smlouva. A na twitteru Viktoria uvedla, že v reakci na Čihákovo zranění přivedla na testy jednadvacetiletého Liberijce Sampsona Dweha z druholigového Vyškova. Hráč se dnes zapojil do tréninku a nastoupí v sobotní přípravě s Chrudimí.

Autor: ČTK

Komentáře (20)

Přidat komentář
Blasphemer

A proto hned posílají mladého beka Gaszczyka do Brna. Rozumím.

Reagovat
db18

Reagovat
rabbitweed

Tak dlouhodobě neumíme pracovat s mládeží. Radši všude 30+ a hlavně “zkušenosti” Člověk už doufal, že když nemáme peníze a jsme úplně v hajzlu, že snad aspoň teď dostanou šanci mladší jako Čihák Hranáč a další. Tak radši vytáhneme další 30 plus bez smlouvy nebo odněkud z Žižkova atd. Řezník už kolikatou ? Třetí sezónu je na odpis a opět se podepíše ? A odehraje kolik ? 300 min za sezónu ? Místo nechat hrát mladé. Smutná pohádka tohle

Reagovat
Infeld Prácheňský

A Gaszczyk je bek od který doby ?

Reagovat
$dolar$

Stavi ho tam v repre no. Ja ho radsi vidim teda vys, ale stejne myslim, ze skonci na tom bekovi..

Reagovat
Infeld Prácheňský

Zahrál si tam v repre, ale za béčko hraje vždycky vysoko. Myslim, že je pozdě na to ho přeučovat v repre, když klubovej fotbal hraje podstatně časteji.

Reagovat
db18

Když do béčka narve víc hráčů z áčka, tak jde Gaszczyk na beka.

Reagovat
Salfovic

Nemáš fleka, hraješ beka.

Reagovat
Nieuwendyk

JT filozofie

Reagovat
Blasphemer

Rozhodně bych byl radši, kdyby si kopl za áčko na bekovi než vůbec.

Reagovat
$dolar$

Spis me sere ten Cihak, toho jsem videl jednoznacne v zakladu.

Reagovat
Infeld Prácheňský

Přesně tak

Snad bude mít šanci Hranáč we ukázat, na U21 vypadal v pohodě.

Reagovat
Greny

Dweh je hodně top lepší než oba

Reagovat
Infeld Prácheňský

To je ironie nebo ne ? 9 zápasů, z toho většina ze střídačky vypadá všelijak.

Máš ho nasledovanýho ?

Reagovat
db18

Po Trousilem hrával. Nejdřív hned po příchodu dlouho nedostal příležitost, asi musel dotrénovat. Pak z 12 zápasů odehrál tuším 7, z toho jeden vynechal kvůli tomu, že byl předtím na repre srazu (za repre btw. odehrál 4 zápasy v minulé sezoně). Pod novým trenérem se pak dostal v závěru ligy opět do základu.

Reagovat
db18

Ale Hranáč měl prý lepší sezonu.

Reagovat
$dolar$

Tak Cihak byl cely jaro zranenej.. na podzim hral dobre.

Reagovat
Pablos

Dobrá posila

Reagovat
Sosi

Tak co nový investor? Na isportu už se něco jede...

Reagovat
Civers

Pravda o zrůdě

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele