Plzeňští ve Španělsku porazili Kryvyj Rih 3:0, Chorý dal dva góly

28.01., 20:08
Aktuality
Tomáš Chorý (© FC Viktoria Plzeň)

Plzeňští porazili ukrajinský tým Kryvyj Rih 3:0, vyhráli i druhý zápas na soustředění ve Španělsku a celkově páté utkání zimní přípravy. Dvě branky vstřelil útočník Tomáš Chorý, jednou se za Viktorii prosadil obránce Robin Hranáč. Vyhrocený duel nedohrál plzeňský krajní obránce Cadu, který byl vyloučen po druhé žluté kartě.

"První půle nám ukázala hodně dobrých věcí. Byla tam součinnost útočníků Chorého s (Matějem) Vydrou, pod nimi (Pavel) Šulc s (Matějem) Valentou. To, co jsme chtěli vidět, se nám dařilo a dali jsme i hezké branky. Ke konci poločasu se přitvrdilo a pak už druhý poločas asi nemá cenu úplně hodnotit," řekl plzeňský asistent trenéra Jan Trousil pro klubový web.

Chorý ve 12. minutě otevřel skóre střelou zblízka, ve 24. minutě devětadvacetiletý útočník zvýšil hlavou. Navázal tak na svůj gól ve čtvrteční přípravě s budapešťským Ferencvárosem (3:1).

"Tomáš se do zápasů zapojil až tady ve Španělsku. Viděli jsme na něm i v trénincích, jak je hladový a těší se na utkání. Už v prvním zápase byl vidět, podržel balón a prosadil se. Dneska se výborně doplňovali s Vydrysem (Vydrou), fungovalo to velmi dobře," těšilo Trousila, jenž litoval zranění beka Milana Havla.

"Mrzí nás to, už byl s námi naplno zpátky, makal a přivodil si svalový problém. Ihned se o něj začali starat naši fyzioterapeuti a doktoři, věříme, že ho velmi brzy dají dohromady a nebude to na delší dobu," podotkl asistent hlavního kouče Miroslava Koubka.

Krátce po změně stran zvýšil stoper Hranáč hlavičkou po rohu. V 72. minutě byl vyloučen Brazilec Cadu. "Trochu zvláštní byly některé výroky sudího, v jedné chvíli si vybral právě jeho, přitom bylo iks dalších zákroků i od soupeře. Zase jsme si ale vyzkoušeli i blok v deseti hráčích, taky poučné. Jinak Cadu maká, má skvělá čísla, v zápase odvedl dobrou práci," uvedl Trousil. Západočeši zakončí soustředění ve čtvrtek zápasem s dánským Aarhusem.

Pardubice na úvod herního kempu ve Španělsku zdolaly norské Tromsö 1:0 brankou Vojtěcha Patráka z 51. minuty. Východočeši v generálce na jarní část ligové sezony nastoupí v pátek proti Odense.

Autor: ČTK

Komentáře (2)

Přidat komentář
Infeld Prácheňský

Nad očekávání vyhrocený. Výhra ale potěší

Reagovat
Blasphemer

Jak napsal nějaký moudrý muž na Twitteru - hráli proti nám skoro jako bychom byli Rusáci.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele