Pochettino se propuštění obávat nemusí, důležitou roli hrají finanční pravidla

06.02., 09:17
Aktuality

Chelsea prožívá druhou mizernou sezonu za sebou a zlepšení po herní a výsledkové stránce nedokázal přinést ani Mauricio Pochettino. Argentinec zatím zůstane u kormidla, jeho odvolání by totiž Blues mohlo přijít hodně draho, a to nejenom po finanční stránce.

Londýnský celek vlastní americký podnikatel Todd Boehly, jeho konsorcium převzalo vládu koncem května 2022 a jenom za hráče od té doby utratilo přes jednu miliardu liber. Blues tak balancují na hraně porušení finančních pravidel Premier League, podle nichž mohou kluby za tři roky prodělat maximálně 105 milionů liber. Na to už doplatil Everton, jemuž bylo před několika týdny v tabulce probíhající sezony odebráno deset bodů.

Nešetří se ani na manažerech a na lavičce se už stihli vystřídat hned tři. Hodně rychle ztratil důvěru Thomas Tuchel, zklamání následně představoval Graham Potter. Oba navíc vyinkasovali kompenzaci za předčasné ukončení kontraktů - německý kouč si přišel na deset milionů liber, jeho nástupce dostal ještě o tři miliony více.

Pochettino je manažerem Chelsea od začátku sezony a smlouvu má do konce té příští, jeho odvolání by pak podle tisku znamenalo další finanční ztrátu ve výši deseti milionů liber. Loni přitom dostal volnou ruku a mohl si poskládat prakticky celý realizační tým, který tvoří Jesús Pérez, Miguel d’Agostino, Toni Jiménez a Argentincův syn Sebastiano.

Právě další peněžitá ztráta by mohla být kritickou a přimět k jednání samotnou FA. Chelsea si něco takového nemůže dovolit ani díky tomu, jak z jejího pohledu dopadl lednový přestupový trh, na kterém potřebovala získat peníze a už tradičně měla na prodej hned několik fotbalistů. Nakonec odešel jenom útočník Armando Broja, a to pouze na hostování do Fulhamu, v kádru naopak zůstal Trevoh Chalobah a také Conor Gallagher, tomu přitom běží smlouva jen do června 2025 a jeho cena tak v létě řádně klesne.

Ruku v ruce s finanční situací jde ta sportovní a poslední nezdar Chelsea zaznamenala o víkendu, kdy doma nestačila na Wolverhampton (2:4). Čtyřikrát inkasovala podruhé za sebou a v tabulce je až jedenáctá s vyšším počtem porážek (10) než výher (9). Situaci začínají řešit britská média, k variantě s pokračováním Pochettina se přiklání například The Telegraph.

Autor: Tomáš Pavlík / dailymail.co.uk

Komentáře (291)

Přidat komentář
TopinB

Ale né, EF polibek smrti

Reagovat
Mimalu

Všechno špatně. Finančně to nejspíš směřuje to pořádného průšvihu. Nikdo s dobrým jménem si své jméno zkazit do Chelsea nepůjde. Už jen čekám až v létě někteří hráči nedorazí na sraz s tím, že si budou chtít vydupat odchod

Reagovat
Miguel19

Tvl ten klub je totálně v piči, v prdeli a nevim kde ještě. Neuvěřitelný, kam to Amíci dotáhli.

Atmosféra v klubu evidentně pod bodem mrazu, Poche už vypadá že na všechno rezignoval a brzo skončí, ale vyhodit ho nemůžou kvůli prachům.

Nikomu se tam nechce makat, k tomu nás brzy dožene FFP.

Topka Boehly.

Reagovat
Gunner14

Reagovat
John Obi Mikel

Je to Daily-Mail bulvár, takže snad to je trochu přifouknuté, ale i tak jdou z našeho okolí samé nemilé zprávy.

Reagovat
Csaplárova past

Vzdyt je to vsechno pravda, co ma byt nafouknute? Zlaty padak by dostal a dalsi nekolikamilionovy vydaj by to byl taky. Nebo se ti zda nepravdepodobne, ze prave kvuli financim by ho klub neodvolal?

Ten kadr nema na to hrat o trofeje. Nezkuseny kadr a polovina hracu na to nebude mit ani v budoucnu. Jako slozeni obrany je otresne, zaloha ma potencial, utok katastrofa ...

Obrana nezabrani golu a utocnik gol neda, tak o co chces hrat? Mozna o stred tabulky

Reagovat
Manik...

Reagovat
Front hell

Tahle Chelsea baví

Reagovat
icemike

Daily Mail....

Reagovat
Mastný Chobot

Kto by to bol povedal, že nakúpiť ani nie za 2 roky desiatky predražených hráčov za stovky miliónov môže mať nejaké negatívne následky

Reagovat
Greaber

To dělají ty dlouhodobé kontrakty. Proč by měli makat, když půlka z nich má dlouhodobý kontrakty, který pokryjí většinu jejich aktivní kariéry? Mají se fajn, jinde o moc víc stejně nedostanou. Co s těmi předraženými a přeplácenými mladými talenty budeme dělat, to fakt netuším.

Reagovat
Golasso

Ty dlouhodobé kontrakty jsou hodně dvousečné, no. Exponuje to údajně nějakou díru v pravidlech FFP a pokud by se ti hráči chytli, tak je máš na dlouho uvázané za nižší plat, než kdybys jim musel nabízet nové smlouvy třeba po dvou letech. Ale v momentě, kdy se nechytí a ten hráč pak ještě třeba nemá moc ambice jít jinam hrávat, tak je problém. Když se tohle stane hromadně, tak to smrdí pěkným průšvihem a Boehly a spol. asi moc nečekali, že se včas nechytí tolik hráčů naráz. Jestli se jim ty smlouvy nějaká nezanedbatelná část hráčů rozhodne vysedět, tak to bude ještě prča.

Reagovat
pobody's nerfect

Tak dlouhodobé kontrakty jsou kvůli ffp. Když koupíš hráče za 100M a podepises na 5 let, kupní částka se rozpocita na 5 let, takže ročně 20M do nákladů. Pokud bude smlouva na 2 roky, ročně půjde do nákladů 50M. Ale samozřejmě se to může otočit proti klubu, když nakoupi lemply a když se jich potřebuje zbavit, tak to nejde.

Reagovat
Golasso

Jo, to jsem myslel tou dírou v pravidlech FFP, díky za doplnění.

Reagovat
ACSMan

My v MU můžeme o tomto povídat. Sice bych uplně neřekl, že kupujeme lemply ale přijde mi že tím přepáleným platem se z nich postupně lemplové stanou

Reagovat
icefish

Tak když se chytí, novou smlouvu za lepsi peníze budou chtit stejně… jde jen o rozložení pořizovací částky na víc let…

Reagovat
Golasso

Tak chtít ji můžou, ale taky bude docela rozdíl, když ji bude chtít po dvou letech hráč se čtyřletou smlouvou v jiném klubu nebo cápek z Chelsea, co si odkroutil 2 roky z nějaké osmileté šílenosti. Poměr vyjednávacích pozic hráče a klubu se mění, když hráči zbývají do konce 2 roky nebo 6 let.

Rozložení pořizovací částky na víc let je hlavní účel, ale ta samotná realizace má vliv na další věci.

Reagovat
repkajebuh

To je pravda, ale na to potřebuješ, aby ti hráči měli i nějaký charakter, ambice a nějaký morální hodnoty a osobní cíle. Tyhle mladý talenty zajímá jen kolik culíčků mají na hlavě a jakou komedii si na tu hlavu dají za týden.

Reagovat
Nieuwendyk

A tohle napíšeš ty s tvým nickem

Reagovat
Svatej

Jenže ty kontrakty maji relativně nízký platy, takže je oro hráče furt výhodný makat a zasloužit si lepší podmínky. Delat za tohle dneska je ok, ale za 5 let si kazdej z nich maloval, ze bude mit víc..

Reagovat
Csaplárova past

Nevím, jestli je dobré takhle ty hráče nálepkovat. Proč by hráč ve 22 letech byl takový lempl bez ambicí. Chceš vyhrát zápasy, trofeje, být nejlepší. Najdou se takoví brazilci a pár jiných hráčů po třicítce, ale paušalizovat takhle celou Chelsea je nesmysl.

Jen si vzpomeň na hejty, kterým čelil Sterling ... všichni na něj plivali a on na sobě přesto tvrdě makal. Individuální tréninky, výživa ... tvrdě driloval. Znáš jeho příběh z posledních měsíců? Ne všechno je tak, jak ti to prezentují média. Lidi si přečtou 5 článků, podívají se na dva zápasy a soudí. Chodí plivat na internet svoje dedukce, které jsou mnohdy daleko od pravdy ...

Reagovat
jk

Myslet si, že top fotbalisti maj tuhle mentalitu, že jsou spoko když prachy chodí na účet a moc se nenadřou… takových případů většina fakt nebude.

Reagovat
Salfovic

Ale zas tak málo taky ne.

Reagovat
jk

Tak určitě budou. Někteří to přiznali i veřejně….

Reagovat
fff

Tu sa fakt hodi len surprised pikachu.

Reagovat
janinho

pocche ako trojsky kon thamu skoda, ze prave v tom skurvenom zapase s chelsea sme prisli o krasne momentum a dolezitych hracov, inak si myslim ze spurs by stale boli realne v boji o titul.

Reagovat
Salfovic

Málokdy se vidí, že by tým prožil takovej hrůzostrašnej zápas.

Reagovat
janinho

asi tak. vtedy sme boli v strasnom laufe, len prehra by bola ok, ale ten zapas bol rozbehnuty tak ze sme sa bavili aky naklad ta chelsea dostane, prisli sme o 2 dolezitych hracov, dalsi 2 vykartovani... to proste nevymyslis aj v tom je krasa futbalu a sportu celkovo

Reagovat
Busby babes

https://twitter.com/UnitedStandMUFC/status/1754550455504445879

tvl koho v klubu napadlo, ze bude super napad dat pristup Goldbridgovi a spol... Ten frajer ma busines postavenej na neustalem hejtu a vyvolavani nekdy az nenavisti vuci konkretnim hracum, Rashford ho vylozene vyhlasil za lhare a nekdo v klubu si rekl: jo, jasne, dejme jim pristup... Kdo prijde priste, Piers Morgan?

Reagovat
misinho7

A kto to je ten typek? Uz som ho zahliadol niekde na nejakych tych zapasoch youtuberov. To je nejaka United verzia Robbieho z Arsenal Fan Tv? ( btw ten kanal som miloval, skoda ze sa im teraz dari, uz to neni zabava a Don Robbie uz asi tolko ani nezaraba na tych views no.. na druhej strane aspon konecne zaziva vyhry, i ked kto vie ci tie peniazky mu nevonali viac )

Reagovat
Mastný Chobot

Goldbridge je taká zmenšená biela virgin verzia Robbieho

Reagovat
Busby babes

proste jeden z Fancam canalu. Coz ok, dneska to k fotbalu patri, ale zrovna tomuhle, kterej roky vytvari naprosto toxickej kontent postavenej na hejtu davat ofiko platformu...

Navic Goldbridge sam je fanousek Nottinghamu a zacal delat YT o United proste proto, ze na tom trhne vic penez no.

Reagovat
John Obi Mikel

A co znamenají ty vtípky na něk ve 442oons (pokud znáš)?

Reagovat
Busby babes

to asi neznam.

Reagovat
John Obi Mikel
Reagovat
Busby babes

tak i on ma svoje oblibence, jestli si to myslel takhle?

Reagovat
Kowe

nadruhou stranu, on aspoň hejtuje všechny a všechno v průběhu doby

Reagovat
Busby babes

o to je to horsi, ne? aspon z pohledu jakej pisu.

Reagovat
Kowe

No aspoň nemá vyloženě cíle, který by nějak šikanoval.

Reagovat
Busby babes

no treba Maguire sikanoval docela cilene teda.

Reagovat
Kowe

Taky kdo ne, to je zrovna spešl případ.

Reagovat
Busby babes

jenze on byl prave z tech, co to rozjizdeli a uplne nesmyslne, ze se toho pak vsichni chytli. To, co se okolo nej delo bylo uplne mimo. Fanaticky.

Reagovat
Salfovic

Sympaťák

Reagovat
iamek

Ten chlap je naprostý odpad

Reagovat
r.mrazik

takovej chcipak to je

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Sigma Olomouc

Až mi je vás líto...

Reagovat
jk

Alvarez

https://x.com/fbawaydays/status/1754771530511196182?s=46

Tyhle propojení se soupeřovými fans jsou skvělý.

Reagovat
hornito

Reagovat
Front hell

Reagovat
Kucka

Reagovat
Salfovic

Jj, průkopníkem byl Cantona.

Reagovat
Nieuwendyk

Doslova.

Reagovat
Squinty

Reagovat
SixtoRodriguez

Reagovat
Čenda

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
Kowe

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
xjert02

Reagovat
Neutron

Reagovat
celeb

Reagovat
J0EL

Reagovat
Unai

Reagovat
Hyrax

Reagovat
jk

Ten ale fanouškovi daroval místo dresu kopačku.

Reagovat
Vsadim gule

Jinej kraj….

Reagovat
Swarley

Ale kontakt tam s fanouskem byl

Reagovat
Acquanni

Fu, díky bohu, že to někdo vysvětlil

Reagovat
Nieuwendyk

Reagovat
shitcool

Reagovat
Nuno čomes

Nákup několika hráčů za rakety, dokonce někdy za 100 m +.. K tomu skvělý plat na 7-8 let.. když nikde není dáno, že ti hráči budou celý kontrakt hrát perfektně..

Ne tohle vůbec nevypadá jako šílenství

Reagovat
Uwe háže buly

Tak hlavně spousta nákupu těch hráčů vypadaly jako nákupy z FMka

Reagovat
Nuno čomes

Spíš to je FM

Reagovat
Kaspar

OT: Minar Sigmu vlastni nebo je jen jejim zamestnancem? Ze ma tu silu blokovat prodej klubu

Reagovat
dave30

Určitě tam má procenta. Ale nechce se mi věřit že taková, aby mohl něco blokovat. Pokud se ovšem s někým domluví...

Reagovat
SunFells

Loophole FC

Reagovat
ACSMan

Jsem zvědvav kam se ta Chelsea posune. Jako mě už se ty přestupy od příchodu nového vlastníka nezdály, tohle prostě není NFL. Ale třeba překvapí a za 2 roky se budou smát blues

Reagovat
Bakary3

Na čele druhý ligy

Reagovat
sergi

Reagovat
ACSMan

jak se říká lepší bojovat o titul ve druhé lize než se plácat uprostřed tabulky v první aspoň tam teda přichází ty emoce

Reagovat
Nieuwendyk

Přesně tak, jako dlouholetý fanoušek těch nejlepších United vím o čem mluvíš, i když ty nedávná léta v EPL byla parádní

Reagovat
Bakary3

přesně, zase máme z fotbalu radost!

Reagovat
herbage

Přijde Ted Lasso

Reagovat
Svatej

Jeho verzi bez charismatu jsme meli pred Pochem.

Graham "The boys gave everything" Potter

Reagovat
Svatej

Podle mě je tenhle tym postavenej celkem v pohodě s myšlenkou, že to ale musí vést vážně schopnej člověk, jinak to vyústí v hroznej bordel. Teď máme situaci, kdy ti hráči vypadají o úroveň hůř, než na který jsou i v tomhle mladým věku.

Poslední dny čtu v diskuzi i v médiích prvotřídní názory každýho, kdo si chce kopnout, v čem že je vlastně dobrý Enzo, v čem je dobrý Caicedo a takhle pro každýho hráče, protože ten tým hraje celej na hovno.

Pred Kloppem/Artetou neviděl na hráčích Liverpoolu a Arsenalu každej taky nic výjimečnýho, dokud ten tým nezačal šlapat a tohle není jiný..

Celý to aspoň na úroveň top 5 vyřeší jedna perfektní trenérská trefa, problém je ale ten, že me absolutně žádný jméno nenapadá. Postoj, ze ti hráči jsou všichni na hovno, je úplně mimo.

Reagovat
masly008

Přesně jak píšeš ten konec.

Kdo by měl být ten člověk který to zvedne?

Když pomineme nereálné cíle jako Pep, tak kdo už trénuje velký klub, má výsledky a mohli by jste ho přesáhnout?

Mně napadá tak jediné Inzaghi z Interu.

A nebo jedině zkusit méně známé jména jako to udělal Totáč.

Reagovat
Salfovic

Inzaghi se na nějakou Chelsea může vysrat.

Reagovat
mistr129

Inzaghi, Flick, po euru třeba Nagelsmann

Reagovat
Uwe háže buly

Tak Inzaghi trénuje doma top klub, nemá žádnou potřebu chodit do nepřátelský země, do týmu který je totálně rozesraný a má problém s FFP. Flick a Nagelsmann by nesměli dostat lepší nabídky, což po konci Kloppa, Xaviho a možnosti že Julian zůstane z repre je malá pravděpodobnost.

Reagovat
mistr129

Nebo Lucho je taky v PSG nasranej

Reagovat
Svatej

Cesta Tottace mi prijde.fajn, byť teda jsme neco podobnyho zkusili s Potterem, nebylo to ve výsledku o moc horší než proverenej Pochettino. Asi bych vybral něco neokoukanyho..

Reagovat
Busby babes

zas Poche za sebou ma pomerne dobrej track record ve vybudovani tymu z mladych hracu... moc schopnejsich v tomhle ohledu asi neznam.

Navic bych rekl, ze jste podepsali spousty mladych hracu na dlouhodobych kontraktech s cilem, ze budete dobri do par let a ne hned?

Ale tolik vas nakoukane nemam no. Jen ze by tam byl tenhle rozpor: dlouhodoby plan vs kratkodobe stridani manageru...

Reagovat
Talker

On Boehly a spol prý mají v kontraktu zakotvené, že nesmí prodat klub dříve, než za 10 let od nákupu. Takže dává smysl, že chtějí vybudovat kádr, který bude na peaku před tím prodejem a bude vyhrávat.

S tím po katastrofálním vstupu do sezony a vyhození Tuchela začli počítat. Zkusili mu koupit zkušené posily, bylo to k hovnu, tak přešli na strategii, že v nejbližších 2-3 letech stejně hovno vyhrajem, tak proč nepostavit kádr pro budoucnost - ve stylu amerických soutěží, kdy obětují pár sezon s tím, že následně budou na špičce X let.

Reagovat
Miguel19

Logicky nic nevyhrajeme, když budeme smrdět ve druhé lize

Reagovat
Talker

Hele já to říkal před začátkem sezony - pokud bude všechno fungovat dobře, nebudou zranění, tak budeme bojovat o TOP4. Bohužel půlka kádru permanentně zraněná, chybí nám hráči na obou krajích obrany, klíčová ofenzivní posila si prakticky nekopla ještě.

K tomu se ještě neřešila pozice hrota, kdy podle mého jsme loni neviděli na trhu hrčáe, který by dával smysl, takže ten kádr je i velmi nekompletní.

Pádu se nebojím, ten tým se bude zlepšovat do budoucna, jen prostě budou 1-2 sezony, které si budeme muset "vytrpět".

Reagovat
Busby babes

jako tak to na me pusobilo od zacatku, jako rebuild v NFL.

Reagovat
Talker

Taky jsem to říkal.

Až v zimě. Nejdřív dali Tuchelovi ještě bandu zkušených hráčů a zkusili z toho vykřesat poslední úspěchy.

Reagovat
Nieuwendyk

Třeba čekají na duben, až bude draftík

Reagovat
Salfovic

Tak Chelsea už dva roky tankuje

Reagovat
Busby babes

a k tomu hodnoceni hracu... welcome to my world.

Reagovat
Bakary3

Postavenej celkem v pohodě - na jaký patra tabulky?

Jak někdo psal níž, je tam hodně hráčů bez větší zkušenosti s ligou i větším klubem.

Dost hráčů náchylných na zranění.

A pak - hrozně moc hráčů, kteří můžou být dobri, ale taky to může být drahý fail. Ta hranice u těch ne ještě tolik ověřených mladíku je často hrozně tenká

Co udělali v Chelsea je úplná magorina a naivita, jestli si mysleli, že s tímhle budou válet.

Pro ně teď asi byla důležitá LM a i to prostě vypadá jako velký cíl...

Přitom za peníze, za které chodili tihle borci, mohli pořídit ověřenou kvalitu v perspektivním věku.

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
Bakary3

* a ještě když nad tím tak přemýšlím...

Tak si říkám, že Chelsea je takovej Brighton pro bohatý a manažersky neschopný

Brighton si postavil krásné mladounkej tým za zlomek peněz a mají schopný vedení a manažera, který ty hráče dokáže posouvat.

Tak nějak si říkám, že Chelsea by tým kvality, jaký teď má, snad musela postavit taky za zlomkový peníze

Reagovat
Talker

Chápu, že je jednoduší říct "jo, utratili miliardu, mají hrát o titul", ale ve chvíli, když se nad tím zamyslíš, tak přijdeš na to, že ten cíl není hrát tuhle sezonu o titul.

Kdyby se pořídila osvědčená kvalita, tak by to bylo něco jiného. Ale šlo se jinou cestou, koupili se mladí, talentovaní hráči, jejichž peak začne za nějaké 2-3 roky.

Reagovat
Bakary3

A byl cíl hrát desátý místo?

Já neříkám, že titul, ale myslím, že LM zamysleli. I to je ale mimo.

Reagovat
vitasrp

Stoprocentně to budovali na účast v Lize mistrů (tzn. alespoň pátý místo), jinak by to nemělo smysl. Na to se výrazně váže prestiž, příjmy atd., ale moc se to nepotkalo.

Reagovat
Talker

Hele nebyl to cíl, ale ve chvíli, kdy je zraněný tvůj nejlepší hráč, většinu té půlsezony je zraněná i jeho backup a je zraněný i backup z druhé strany, který ho backupoval a je zraněný i hráč, kterého měl původně backupovat, tak to prostě ovlivní tu sezonu.

Reagovat
Talker

Ne, cíl byl nesestoupit. Co je tohle za otázku.

Je to asi jako kdyby vám chyběl Rice jako nová posila do zálohy a k tomu vypadli všechna křídla - Saka, Martinelli, Trossard a třeba Havertz/Jesus.

Reagovat
Bakary3

Je to normální otázka.

Cíl nebylo první místo, ale ani tahle tragédie.

Zranění tam jsou, ale ony ani ty náhrady nemůžou fungovat, když je ten tým takhle narychlo zpatlanej.

Reagovat
Talker

Jasně, podstřelujeme ten cíl, to je asi jasné.

Jenže taky rozdíl mezi 11. místem, kde jsme a tím 6. třeba, kde bychom měli být, je 7 bodů. To jsou 3 zápasy za více než půl sezony.

Reagovat
John Obi Mikel

7 bodů za náma je zase Luton a boj o sestup.

Reagovat
John Obi Mikel

Není, jsem slepej pitomec, jako bych nic nepsal.

Reagovat
Salfovic

Měl jsi říct, že ses omylem koukal na tabulku posledních dvaceti kol.

Reagovat
Talker

Jinak je to asi stejně rozumná otázka jako "proč Arsenal nevede ligu o 20 bodů?"

Prostě nesmysl.

Reagovat
MoonKnight

To je výmluva typu, že jste jediný tým na světě, který má zraněné hráče. To by mohl říct Klopp, že nebýt zranění, tak už má LFC dávno náskok 15 bodů v podstatě jistý titul

Reagovat
Talker

A Klopp měl zraněné všechny fullbacky půl roku, že tam musel hrát stopery a k tomu Salaha?

Reagovat
Salfovic

Tak Poche hrál stopery na becích i když nemusel. Chilwell hrát několikrát křídlo a Matsena úplně odpálil.

Reagovat
Talker

Hele na začátku jsem to tak nějak chápal (byť jsem nesouhlasil). Na druhou stranu prostě kolikrát měl k dispozici Jamese, aby zahrál toho defenzivně laděného krajního beka?

Reagovat
MoonKnight

Matip se zranil a ten byl jasný základ. Konate a Jota nebyli celou dobu ready a zrovna u Joty se ukazuje, jak je to extrémně důležitý. Bajcetic měl být základ nebo alespoň ho atakovat a hrát hodně minut, Robertson základní kámen úspěchů dlouho mimo. Teď na Arsenalu by to se Salahem a Szobem vypadalo úplně jinak. Opravdu bych chtěl slyšet rozhovor s majiteli Chelsea že plán byl první 3 sezóny skončit do 10 místa, kupovali ste hráče na budoucnost, nikdo neříká že máte mít titul, ale nedělej tu z Chelsea tým na úrovni Fulhamu. Řeči že se jede podle plánu jsou hodně mimo.

Reagovat
Talker

Fakt nevím, co ti na to říct. Očividně neumíš číst nebo chápat text a doporučuji to cvičit, protože to ti bude v životě chybět.

Reagovat
Front hell

Dostali by jste možná jen 2 góly

Reagovat
Busby babes

to asi ne, ale pochybuju, ze byl cil hrat o titul a pokud meli cil byt nekde okolo mist pro EL, tak jsou od toho cile cca 6 bodu, coz neni uplne tragedie.

Reagovat
Bakary3

Já ale neříkám, ze byl cíl hrát desátý místo, jen jsem reagoval na to nesmyslný tvrzení, ze si někdo nebo nějaká rozumná skupina snad myslela, že se s tím bude hrát o titul.

Reagovat
Talker

Hele nesmyslný - blade a další si tady kreslili před sezonou, že z toho bude boj o titul. Všichni se nám vysmívají, že jsme utratili miliardu a nehrajeme o titul. Tak si vyber.

Prostě reálně tenhle tým má na to hrát o TOP4, pokud budou hráči zdraví. Bohužel to tak nebylo a to nás sundalo prostě níže.

Ono v tom hraje roli i štěstí, kdy to vedení udržíš, neuděláš stupidní chybu, proměníš tu šanci. Máme mladý tým, kdy se tyhle věci prostě dějí.

Reagovat
Bakary3

Ale jo..

A já chápu, že tam jsou i nějaký objektivní důvody proč to nejde.

Ale prostě tím složením kádru si vyloženě nabehli do zdi, takže to pro mě ve finále spíš působí jako falešný alibi

Reagovat
Talker

Hele vysvětluju to níže - za mě prostě cílem Boehlyho a spol je ten klub za 10 (teď už 8) let prodat. Tj maximalizovat hodnotu v té době - 2031.

Takže cílem logicky je, aby ten klub byl v co nejlepším stavu v té době. Tj ten kádr se vytváří tak, aby třeba 2027-2030 byl na vrcholu a vyhrával trofeje.

Takže co tobě může znít jako alibi, tak je prostě business plán, který směřuje k nějakému cíli. Oni jsou ochotní mít 2-3 "chudé sezony", kdy do toho nalijou prachy aby následně vytvořili konečně dominantní generaci.

Je otázka, zda se jim to povede nebo ne a jestli to je chytrý nápad nebo absolutní blbost. Ono je to něco, o co jsme se pokusili třikrát - poprvé pod Emenalem, kdy to dosrali Mourek s Contem, kteří chtěli trofeje hned a odpálili různé talentované hráče. Podruhé pod Lampardem, kdy jsme přivedli mladé hráče a místo abychom obměnu dokončili, tak jsme přivedli Lukaka, postavili to kolem Jorginha, Rudigera, Silvy a Azpiho tak, aby to sedělo jim, abychom vyhrávali dál.

Takže já osobně doufám, že se to tentokrát dotáhne. Už jen proto, abych viděl, zda takový koncept může fungovat. I kdyby to mělo shořet.

Reagovat
Busby babes

ok, apk jen rikam, ze je i nejakej prostor mezi tema extremama boj o titul vs 10+ misto...

Reagovat
Bakary3

Samozřejmě, ale tak já jsem nezačal s tím, že mají hrát o titul, jen jsem reagoval, že 10 flek asi taky cíl nebyl

Reagovat
Busby babes

jasne, ale pak jen to co rikam vyse. taky nevim, jakej byl cil, ale klidne od nej mohou byt defakto par bodu... coz je zklamani, ale ne uplne tragedie.

Reagovat
Salfovic

Cílem byl určitě postup do LM.

Reagovat
Busby babes

https://www.eurofotbal.cz/clanky/pochettino-chce-v-chelsea-probudit-trojici-hvezd-rad-by-se-jim-venoval-individualne-633138/#forum

kdyz kouknes na diskuzi pred sezonou, tak to neni tak jednoznacne. Blade si to myslel, nekteri dalsi spis ne

Reagovat
Svatej

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Svatej

Hodně uz ti tu napsali ostatní, tak je nebudu opakovat a zkusim vypotit jeste něco jinýho

Podle me nedělají neco, co nikdo předtím nevyzkoušel, jen dělají nejextrémnější verzi tyhle strategie a evidentně je to příliš.

Zkušenosti na hraní ve velkym klubu nebo ligou (nebo dokonce naraz oboji) mel u vas, v City a nebo Poolu před přestupem kdo?

Oboji

Salah, Milner, Ake, Zinny, Jesus

Liga

Robertson, Dijk, Grealish, White, Mane, Rice, Trossard

Topklub

Odegaard, Rodri, Partey

Jasne, najdes o par kusů určitě vic, ale na 3 tymy za tolik let to není žádná pecka, ty vaše 3 týmy na tomhle nestojí

S tema penezna je to legrační, protože paradoxne mohli utratit min a kvalitu mít větší (protože dneska hraci jako Sterling stoji polovinu Mudryka), ale šli zkrátka cestou, ze pokud vyjde aspoň třetina přestupů, tak se to dost pravděpodobně furt vrátí a nebude se muset do toho uz tolik hrabat. Furt si stojim za tim, že ti hráči jsou v pohodě, ten talent tam je, jen je vede břídil s aurou chovatele, kterej nedokázal za 9 měsíců zlepšit ani jednoho jediného z nich a takticky je těžce v prdeli.

Reagovat
Svatej

KDB, Mahrez a Stones mi zrovna vypadnou, nevadí..

Reagovat
RickNash

to je divná metrika. podle mě dává víc smysl se dívat na to, jestli měli příchozí do klubů předtím odkopaný v dospělým fotbale (na nějaký vyšší úrovni, ale vč. BL nebo L1) nějakej větší počet minut nebo ne.

V Poolu tohle chybělo v době příchodu Doakovi (a odchovancům ofc), potom toho maj nejmíň odkopaný asi Nunez, Robbo, Diaz a Gravenberch - všichni měli v top8 evropských ligách odehráno "jen" ke stovce startů. Přičti to, kolik z nich přicházelo do pozice hráče do základu, resp. hráče, kterej prostě v tom základu bude muset hrát, i když mu bude trvat dýl aklimatizace.

Teď koukni na Blues a na 0-100 startů v kvalitní lize - Petrovič, Sánchez, Baidashile (pravda, 110), Gusto, Caicedo, Chukwuemeka, Enzo, Lavia, Palmer, Ugochukwu, Madueke, Jackson, Mudryk.

To je přece obří nepoměr. A na hřišti máš každej zápas šest z nich? S tím, že hned několik ze střídajících jsou zákonitě další nezkušený hráči?

Reagovat
RickNash

(dlužno dodat, že porovnávám pouze letošní kádry)

Reagovat
Salfovic

Top8 je top5 + Portugalsko, Nizozemí a Belgie ?

Reagovat
Svatej

Ja tu metriku neurčil, reaguju na to, ze Bakaryho podminku nesplňuje x hráčů všech tří velkých klubů

Vsak z toho tvýho výčtu má hrát zaklad 4 nebo 5 hráčů, z toho 1 je golman To fakt neni nějaký zdrcující číslo, který má znemožňovat hrát akceptovatelnej fotbal.

Jen sis vybral ty nejvic na rane a vysekal je k sobe, jako by snad meli pořád hrát, ale jsou tak casto ve hre jen proto, že ty zkušený páky jsou mimo hru, to je celý.

Reagovat
iamek

Reagovat
Acquanni

Před Artetou neviděl na hráčích Arsenalu každej taky nic výjimečného..

https://www.bdfutbol.com/en/t/t2019-202016.html

Ono tam moc nějaké skryté výjimečnosti nebylo

Reagovat
patas92

Příští Pochettinova štace nebude úplně velkoklub, co

Reagovat
Mastný Chobot

Tottenham

Reagovat
patas92

Reagovat
Kily

vzhledem k tomu, že Xavi po sezoně končí, teď riskuješ poměrně kvalitní bumerang

Reagovat
patas92

Jakože by šel do Barcelony, jo? Bývalý hráč Espanyolu, navíc by šel z jednoho špatně řízeného klubu do druhého. Tomu moc nevěřím

Reagovat
Kily

zná město i prostředí, s podobným fungováním klubu má zkušenosti, smysl to dává

Reagovat
patas92

Reagovat
janinho

pocche viackrat povedal, ze nebude nikdy trenovat 2 kluby. barcu a arsenal a este tusim nejakeho rivala v argentine. a nemyslim si, ze by si nasral do huby tak jak Zuzee s thamom

ale po tomto angazman si ani nemyslim ze by barca po nom nejak specialne tuzila. maju tam lepsich kandidatov.

Reagovat
John Obi Mikel

Pottera třeba

Reagovat
dantetomas

No v pripade Barcelony pomoze fakt uz len zazrak

Reagovat
EaP

Preco ? Yamal, Gavi, Pedri , Balde , Ferran , Roque, Araujo, Kounde , Felix , Fermin, Cubarsi .... kopec mladych perspektivnych hracov vo veku od 16-25 rokov, uz overenych v lige so skusenostami. K nim zopar nadstandardnych hracov vo veku od 27 -33 ako Frenkie , Raphinha , Gundo, Cancelo , a potom este stale kvalitneho Lewu ktory pri spravnom systeme moze tomu muzstvu dat vela. Podla mna by mal v Barcelone viac ako luxusny material a k tomu, ako povedal aj sam Tebas , ak si splnia do juna domacu ulohu ( comu ako sam priznal Laporta podmienili uplne vsetko pocnuc Pumou ako hlavnym dodavatelom, ktora ponukla 200 mega a Laporta priznal ze to na stole je a aj to realne zvazuju a ukoncia zmluvu s Nike ) bude moct Barca v letnom prestupovom okne prejst do standardneho rezimu. A to je velmi dolezite posolstvo aj pre noveho trenera , nech nim bude ktokolvek, ze sa Barca bude moct odpichnut. Podla mna dost luxusny material s ktorym sa da pracovat a hrat o tituly. Akurat, ze Poche to urcite nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

To se psalo i před třemi lety, jenom tehdy to byl Dest, Mingueza, Puig, Aleňa, Moriba, Arthur, Fati, Collado a Trincao...

Reagovat
EaP

Tak toto je bulshit. Z tych, co si teraz vymenoval bol jediny ktory sa hajpoval Fati, u ktoreho ten potencial bol ale dosrali ho zranenia. Inak ani jeden co tam je , nedosahoval kvality Gaviho, Pedriho ci Baldeho. A Yamal , ak sa mu vyhnu zranenia bude za par rokov uplna Topka. A to si myslim, ze sa da vidiet v kazdom zapase kde hrá. Mingueza , Alena , Puig ... vsetko hraci od ktorych sa ocakavalo maximalne to, ze ostanu do sirky kadra ale nikdy ich nikto nepovazoval za svetove talenty. U Puiga mozno pred posrupom do A cka ale potom uz nikdy nikto. Teraz ta generacia je niekde uplne inde.

Reagovat
Eichel

Z tohto, čo si vypísal sa hypoval Fati, prvú sezónu Arthur, ktorý hral vtedy super a jednu dobu sa verilo v Moribu. Zbytok buď nikdy nebol ani stabilným členom Ačka, alebo bol čisto do rotácie. Aj ten Moriba vlastne len postupne dostával minúty.

Reagovat
janinho

podla toho ci im chces dobre alebo nie celkom

Reagovat
hornito

Reagovat
sergi

S určitosťou rovnajúcej sa 100% Poche do Barcelony NIKDY nepôjde.

Reagovat
Higi

Pořád mají spoustu zajímavých hráčů, které můžou dle mě dobře zpeněžit, např. Gallagher, Maatsen, Hall, Broja, Chalobah - minimálně 100 mega v librách by z toho udělali vklidu, takže nějaký prostor pro manévrování mají, jsem na ně zvědavej v létě...

Reagovat
jk

Snad se Abramovič dívá a snad ho to bolí.

Reagovat
sergi

Reagovat
VasAFC

Reagovat
Whitemedia

Reagovat
fenixLFC

tak szoboszlai mesiac out to city asi nestihne, achjooo

Reagovat
martin.b

@IanDoyleSport

Bit of confusion over Dominik Szoboszlai injury absence. Hungarian outlet that hinted at up to a month out last night has since backtracked a bit and said time out has yet to be determined. #LFC have yet to put any timescale on it

Reagovat
avicii

Reagovat
avicii

Ak je trosku futbalovej spravodlivosti tak za to ako Chelsea funguje príde tvrdý pád

Reagovat
Salfovic

Dva roky se motají kolem 10. místa, to není tvrdý pád ?

Reagovat
avicii

Predstavujem si tvrdší..

Reagovat
Salfovic

Si holt tvrďák.

Reagovat
avicii

Reagovat
icemike

Dvakrát trest za finance, kvůli Putina nuceny prodej klubu, následné odchody celého fungujícího vedení, od té doby bez pohárů...jaký jiný pád?

Reagovat
SunFells

James Ducker

EXCL. Sir Jim Ratcliffe wants #MUFC to create the “Wembley of the North” under bold plans for a spectacular new Old Trafford home.

Could seek to lobby government for funds amid “Levelling Up” pledges given potential scale/nature of project

Reagovat
Busby babes

https://www.football365.com/news/man-utd-ratcliffe-old-trafford-wembley-north-government

Ratcliffe is convinced that supporters would be in favour of building a brand new stadium if built on the land surrounding their current Old Trafford home.

Sources added: “The spiritual home is important. We think the fans would be quite happy to accept a brand new stadium if we stay where we are.”

tezka otazka. ale uprimne si moc nedokazu predstavit rebuild OT tak aby to odpovidalo modernim standardum na stadion. Hlavne to zazemi pro fans, tam na to proste neni zadnej prostor. A kdyz postavis novej na tom prostoru vedle, tak asi ani nepujde zachovat OT ve stylu Highbury... ale zas zbourani tech mist jako mnichovsky tunel a pietniho mista... velke dilema

Reagovat
SunFells

-Redevelopment and expansion of the current stadium – which has been cited internally as an eight-year project.

-But insiders have raised concerns about the prospect of getting into a situation where the club is throwing “good money after bad” if they attempt to expand the south stand and redevelop the other sides. “Ultimately you’ve still got a 1910 building,”

-It is estimated that expanding the current 74,000 capacity stadium could cost at least £800 million and potentially more while a new ground could be in the region of £1.5 billion to £2 billion.

Přestavba za 800+ a osm let? To by to dilema mohlo usnadnit

Reagovat
Busby babes

odkud to je? jako dava to smysl no.

again, nejsem architekt, ale na tom stadionu jsem xkrat byl a byl jsem i na modernich stadionech a nejak tam nevidim ten prostor pro snadnou prestavbu. Treba to jde, ale v tenhle moment chapu argument pro novej stadion.

Reagovat
j_mrazik

https://www.facebook.com/reel/7116950508397490?fs=e&s=TIeQ9V

Nevím, jestli to tu bylo, ale něco pravdy na tom určitě bude.

Reagovat
SunFells

Reagovat
J0EL

Reagovat
Talker

Tohle kopíruju z toho, co jsem psal jinde, takže je to několik příspěvků dohromady.

TL:DR - do sraček jsme šli už dlouho, nepovedlo se nám 6 přestupáků v řadě pod Romanem, sotva jsme se několik let drželi v rámci TOP4 a ta výměna vedení "ten úpadek" jen urychlila tou obrovskou výměnou.

***********************

Poche za mě má nějaký díl viny, ale na druhou stranu dostal kádr, který je mladý (jeden z nejnižších věkových průměrů v lize), nezkušený (více než 2 sezony v TOP lize má jen hrstka hráčů), nesehraný (poskládaný během posledních 13 měsíců) a k tomu klíčoví hráči (nebo ti, kteří jimi měli být) jsou zranění (James, Chilwell, Nkunku) nebo marní (Sterling). S tím těžko vymyslet něco, co bude plně funkční a kdy vytáhneš z těch hráčů maximum.

Stejně tak ale nemyslím, že to jde vyloženě za Boehlym a spol. Hromadu problémů prostě zdědili. Není to tak, že by přišli do klubu na vrcholu, který jede a funguje skvěle, scouting funguje a bojuje se o tituly. Za posledních 6 let jsme nebojovali o ligový titul a sotva se drželi v TOP4 a uhrávali ji o pár bodů a modlili se o tu čtyřku až do konce sezony. Můžeme se bavit o LM, ale to bylo kolik, 7 zápasů, které nám vyšly během půl roku a měli jsme zdravé hráče zrovna? A CWC jsou 2 zápasy proti pár vidlákům.

A oni se to snažili udržet a zlepšit první sezonu - přivedli Tuchelovi zkušené hráče - Sterling, Cucu, Koulibaly, Auba, i ten Fofana měl zkušenosti z PL. Tuchel byl prý hodně involved v přestupech. Jenže odešli stopeři, zranili se krajní beci, přestupák se po osmé v řadě nepovedl, současná kostra nefungovala a prostě udělali radikální řez.

Za mě ten ústup od slávy byl postupný a dlouhodobý. Když se kouknu na soupisku, kterou jsme měli při nákupu, tak golman možná lehce nadprůměrný. Krajní beci zranění (a ještě to eskalovalo). Stopeři skvělí do 3-X-X, ale jinde nepoužitelní - a dva z nich hned v létě zdrhli zadarmo. Z ofenzivních hráčů jediný použitelný Mount a ten byl navíc v tu dobu výrazně z formy a měl mizerný následující rok. Když to řeknu hodně brutálně - od přestupáku 14/15 (kdy přišli Fabregas a Costa) přišli jen 2 hráči, kteří byli world class (u nás) - Kante a Silva. Přičemž Silva byl "na sklonku kariéry". To je nějakých 6 let, kdy to bylo hovno za hovnem, 7 sezon bez úspěchů na přestupech, miliarda liber bez výsledků.

Když se kouknu na ty ofenzivní hráče, co přišli, tak to je fail za failem a do toho tam jsou ještě sračky, pro které je "fail" ještě velmi pozitivní označení (před příchodem Boehlyho) - Lukaku, Werner, Havertz, Ziyech, Puli, Morata, Bats - 7 nákupů za nějakých 400 mega a nejužitečnější byli Tammy z akademie a Giroud za drobné.

A za mě tam byla potřeba toho ofenzivního tahouna najít, abyn. Emenalo trefil jackpot s Hazardem, Matou (a vlastně i KdB a Salahem, kdy to posrali Mourinho s Contem) a v dnešní době by byl i Oscar považován za skvělý nákup oproti Havertzovi, Wernerovi a spol. Jenže to se prostě nedařilo 7 let.

Na podzim se to rozseklo, řeklo se, že s tím současným kádrem to nemá smysl a že se začne odznovu a vybudujeme nový kádr, který bude mladý a bude růst. Což je za mě logické řešení, protože nevím, jak bys doplnil ten kádr. Jediný, kdo mě mrzel byl Mount, který je ale u United taky už půl roku v prdeli zraněný.

Reagovat
John Obi Mikel

On tam možná byl pomalý ústup z boje o titul, ale Boehlyho nástup a jeho zpackanej přestupák s Tuchelem byl velký "turning point". Předtím jste stále hráli v Top 4 a bojovali o LM. Pak se přivedli předražení dřeváci, hráči za zenitem a přestalo se dařit. A nakonec se to rozhodli překopat úplně všechno a vsadit naopak na mládí, což byla prostě píčovina. Nemůžeš toho změnit tolik najednou a čekat, že to bude fungovat. Ten přerod musí být postupnější a vyváženější.

Reagovat
Talker

Tak ono by se mluvilo jinak, pokud bychom měli nového Matu/Hazarda, který by nás táhnul - jako jsme našli za Emenala. To jsme ale nenašli, nejblíže tomu měl Mount za Lamparda/Tuchela a následně teď Palmer. Ale oba jsou spíš na úrovni Oscara, tj toho, kdo má být ten druhý-třetí v té ofenzivě a zároveň je to dříč.

A jak říkám - tohle není chyba posledního roku a půl, za 8 let jsme měli 2 přestupy, kdy jsme si mohli říct - naprosto geniální. To byl Kante 7 let zpátky a Silva zdarma 4 roky zpátky.

Reagovat
John Obi Mikel

Ano, bylo to slabší, ale furt to nebylo tak rozmlácený jako poslední rok a půl. A já říkám, že teď se už nejde vymlouvat na minulost. Z těch hráčů už tam nezbyl skoro nikdo, až na Jamese, Chilwella a Silvu tam jsou samí noví koníci. Tohle je chyba posledního roku a půl.

Reagovat
Talker

Co ti na to říct - za mě jejich největší chyba byla, že si neuvědomili, že ten kádr byl v příšerném stavu a nebyli schopní si to dát dokupy. Tam si měli říct, že tam musí být radikální řez a musí se ten kádr překopat kompletně, místo toho nechali Tuchela nakupovat starší hráče, což byl nesmysl.

Jo, udělali to možná moc radikálně o půl roku později, ale ruku na srdce - na kom z toho předchozího kádru to měli stavět? Kepu bylo potřeba nahradit. Krajní beky si nechali. Stopeři odešli (kromě Silvy a Azpiho). Záložníci jsou na úrovni rotace pro Arsenal a Citizens. Ofenzivní hráči kromě Mounta úplně marní dlouhodobě - všichni.

Tam nebylo moc na kom stavět kromě Silvy, krajních beků a Mountovi - a i ten naprosto vypadl v době nákupu klubu a nedostal se zpátky na tu úroveň.

A i když se koukneš na přestupy časově - Lukaku mínusové body. Předchozí okno s Havertzem a spol nula nic (kromě Silvy zadarmo a věčně zraněného Chilwella). Předchozí okno ban (chyba předchozího vedení). Okno předtím Kepa-Jorginho-Puli-Kova - mizerné. Předtím Morata, Drinkwater a spol.

Prostě se za více než půl dekády nepřivedl žádný špičkový hráč, který by vydržel zdravý a podával skvělé výkony - kromě Silvy a Kanteho (kdy Kante byl taky na konci věčný marod).

Reagovat
Salfovic

Tuchel byl prý hodně involved v přestupech.

To je snad jasný, když jste v té době neměli sportovního manažera.

Reagovat
John Obi Mikel

Na nás se dneska spustila úplná smršť:

i) Někteří nově příchozí hráči v Chelsea soukromě vyjádřili lítost nad podpisem dlouhodobých smluv a nevidí velký projekt, který jim byl při jednáních představen.

Napříč Chelsea panuje názor, že někteří hráči mají v určitých ohledech vysoké nároky a malý hlad. (Liam Twomey & Simon Johnson)

ii) Některé zdroje blízké prvnímu týmu naznačují, že taktické tréninky jsou omezené a hráči v podstatě hrají bez přípravy. Jiní uvádí, že tomu tak není. Pak je tady samotné reagování na průběh zápasu, kdy střídání často přichází příliš pozdě na to, aby došlo k nějaké změně dynamiky. (The Athletic)

iii) V zákulisí Chelsea je cítit, že týmu chybí vůdcovství a zkušenosti. Existují obavy, že jejich přestupová politika mladých hráčů vedla ke komplikacím v přizpůsobování různým taktikám a vzorcům hry, zvláště když ti hráči přišli z týmů s jasně definovanými taktickými instrukcemi.

Jeden nejmenovaný trenér z Premier League v pondělí pro Mail Sport řekl, že se záměrně zaměřili na mladou kostru Chelsea jako na specifickou slabinu jejich týmu. (Sami Mokbel - Daily Mail)

iv) Týmová morálka v Chelsea je znatelně na nízké úrovni. Zdroje blízké prvnímu týmu popisují atmosféru, kdy hráči opouští tréninkové centrum co nejdříve po skončení tréninku, přičemž jen zřídka někdo zůstává déle, aby si přidal. Existují také jisté pochybnosti nad schopnostmi hráčů přijímat analytické informace. O některých hráčích se také říká, že mají potíže s přijímáním kritiky. (Sami Mokbel - Daily Mail)

Není to hezké čtení, hlavně od těch prvních dvou, kteří se nedají odmávnout s tím, že to je bulvární plátek.

Reagovat
avicii

Caicedo si musí hlavu trieskat o stenu, aj keď chápem prečo u nas už nechcel podpísať

Reagovat
Salfovic

Já ne.

Reagovat
SunFells

Četl jsem, solidní drbárna

Reagovat
SunFells

"Existují také jisté pochybnosti nad schopnostmi hráčů přijímat analytické informace"

to zní jako Míša

Reagovat
krisa

aneb jak korektně popsat tupé dementy

Reagovat
J0EL

Reagovat
Salfovic

To je divný, přitom při pohledu na soupisku Chelsea každého hned napadne, jestli se omylem nedívá na členy londýnské Mensy.

Reagovat
icemike

Ta věta řve na celý svět Sterling! Sterling! Sterling!

Reagovat
jk

Hele kdyby byl takticky takový nýmand, tak si podle mě tolik pod Guardiolou nečuchne ne?

Navíc, pokud se Poche nějak extra nezměnil tak ve Spurs kladl větší důraz na fyzickou a technickou připravenost než na tu taktickou, neřekl bych, že tento gossip bude tak horkej.

Reagovat
Mimalu

Reagovat
icemike

Každý má ve svém životě určitou věkovou hranici, po které už podle sebe nepotřebuje s ničím poradit

Reagovat
j_mrazik

“Think the club is underachieving.”

“ Thinks the club culture needs to be improved.”

Reagovat
Salfovic

iv) Třeba Mudryk prej často dře v posilovně, až moc. I když ten to spíš dělá proto, aby dobře vypadal na instáči.

Reagovat
dave30

To bude zřejmě podobné, jako s trenéry ve Spartě. Také ve své době vypláceli 2-3 (Stramaccioni, Hapal, Jílek), aby je nemuseli vyplatit naráz a nebyl průšvih...

Reagovat
Nieuwendyk

No, ale nakonec se vše v dobré obrátilo!

Chelsea nemám rád, a přeju jim za ta léta útlaků a tyranie tvrdý pád. Ale na druhou stranu je mi jich trošku líto, hlavně teda kvůli fans.

Je potřeba koukat dopředu a nečekat, že to vše půjde samo. Otočí se to, ale nebude to hned. A ideální by bylo, aby u toho nebylo ani Poche, ani většina těch plejerů s obřími smlouvami, kteří mají "určité potíže s přijímáním analytických informací".

Reagovat
Ranoth

ako je to len mozne, ze zly rus to viedol lepsie nez svaty amici

Reagovat
Nieuwendyk

Náhoda a následný souběh událostí. Rozhodně bych do toho necpal, že oligarcha byl super člověk co viděl věci dobře

Reagovat
dave30

On to oligarcha pouze sponzoroval a zas až tak moc do toho nekecal (jemu to sloužilo pouze na venek...). Na to tam měl Marinu a jiné schopné lidi. Nyní tam tito lidé asi chybí...

Reagovat
Maximm9

Napsal jsi peknou blbost.

Roman byl jeden z nejlepsich majitelu fot. klubu vubec. Ten pro ten klub delal co mohl, byl na kazdych zapasech( v CHL i venkovni), chodil na treninky. Ty lidi co tam byli si on vybiral a s hraci byl v kontaktu porad.

Bohuzel jeho praci v teto dobe nikdo neoceni, protoze ted ho vidi kazdy jako Rusa a pravou ruku Putina a co udelal pro ten klub a jak pod nim fungoval kazdy zapomnel.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
dave30

To, co jsi napsal se nevylučuje s tím mým. Pouze jsem opomněl napsat, že se obklopil schopnými lidmi.

Reagovat
Manik...

Reagovat
Greaber

za to, že si někdo taky vzpomenul na naší Marinu. Ta tam za mě chybí hodně.

Reagovat
Vrubozubec

A kdo ty schopné lidi vybral co?

Reagovat
dave30

Pravdu máš, předsedo.

Reagovat
Manik...

Reagovat
danko10

Rovnako, ako je mozne, ze si pologramotna rusofilcka najde priestor pre svoju agendu aj v takomto materiali.

Reagovat
Ranoth

pre mna su rusi rovnake spiny ako amici takze si tu rusofilcku mozes odpustit

Reagovat
Nieuwendyk

By mě fakt zajímalo, co ti udělali Amíci ty vole. Pokud tedy nemyslíš ty, co spoluvlastní Chelsea.

Reagovat
Mastný Chobot

Ak to tak vnímaš, tak si rusofilcka

Reagovat
mistr129

Reagovat
J0EL

tento whataboutism tych russkych ritolezov stale dookola

Reagovat
danko10

Jasne.

Reagovat
janinho

zober radsej do ruk slabikar a nesnaz sa o nejake zamyslenia lebo ti to nejde.

Reagovat
mithro

Reagovat
icemike

Měl lepší management. Navíc to taky nebylo hned.

Reagovat
j_mrazik

Zalil to penězma v době, kdy je nikdo moc neměl a na nějaké regule sral pes. Ať už na nějakou bilanci, utrácení za přestupy nebo kontaktování hráče bez souhlasu jeho současného klubu.

Reagovat
Talker

A k tomu měl ještě navíc k dispozici manažera, který tam byl 3 roky a budoval ten kádr a kromě té stárnoucí kostry tam měl mladé hráče v Terrym, Gallasovi, Guddym, Lampardovi, kolem kterých se to dalo postavit a kteří měli výkonost.

Ten klub byl prostě na pozitivní vlně, která fungovala. Kdežto u Chelsea bylo kromě trofeje v LM všechno špatně. Kouč, který tam byl rok a který nechtěl komunikovat a kterého nějaká skladba kádru nezajímala, mladí hráči bez výkonnosti, stárnoucí hráči, kteří tahouny nikdy nebyli a scouting, který za 6 let našel 2 skvělé hráče.

Reagovat
O.Giroud

Nechápem, napr. Amíci spravili z LFC to čo je dnes.

Reagovat
MoonKnight

No to je ale velký rozdíl a úplně jiná situace. Majitelé Liverpoolu si chytře uvědomili, že nejsou manažeři ani trenéři a nechali Kloppa dělat co umí.

Reagovat
O.Giroud

Hlavne dostali LFC zo sračiek čo bol základ. Ale tak to bola len reakcia na rusofica ešte ako fanúšika LFC

Reagovat
Nieuwendyk

Reagovat
SunFells

Le Havre director Mathieu Bodmer: “What Chelsea did to Malang Sarr was disgraceful. With just a few details still to be worked out, they did a U-turn. They gave the youngster the go-ahead to travel, and a financial agreement had been reached for the 18 months of his remaining contract at Chelsea.

However, on several occasions, they went back on their agreement, and then gave it again. And once the player had agreed to make a big effort, to come to us on a tiny salary, just to play football, they blocked him.

Everything was OK, the contract had even been submitted to the League (LFP), but we never received Chelsea’s cancellation. In the end, they just told him he wouldn’t be leaving and they didn’t even answer the phone any more.”

Reagovat
Mastný Chobot

"the youngster"

Reagovat
Talker

Kdyby chtěl odejít, tak mohl odejít v létě, mohl odejít teď v zimě, bylo to čistě na něm. Podle mého bychom ho pustili zadarmo. Spíš si myslím, že chtěl ještě brutální odstupné, aby odešel a tím někoho nasral a poslali jsme ho s požadavky do prdele.

Pokud chtěl vyplatit většinu té smlouvy (což tak vypadá), tak ať si shnije v limbu někde v Londýně.

Reagovat
Salfovic

Nesmysl, Malang Sarr to vyhrál, válí si koule na gauči a týdně mu chodí 120 táců.

Reagovat
Mimalu

druhá verze je taková, že Chelsea byla ochotná ho pustit zadarmo, ale Sarrova strana si nárokovala vyplatit část zbývající smlouvy a po nekonečném handrkování prostě dostal odpověď "nasrat"

Reagovat
J0EL

To bolo dost drahe riesenie ale

Reagovat
Mimalu

no pokud chtěl vyplatit zbytek zbývající smlouvy (což by mě ani nepřekvapilo, asi už ve zbytku kariery lepší prachy nikde nedostane), tak potom to vyjde zhruba na stejno

Reagovat
Talker

A navíc to musíš odepsat celé okamžitě, což nás poškodí v téhle sezoně. Takhle se to rozloží po zbytek smlouvy.

Reagovat
RickNash

Ty dlouhodobé smlouvy mj. znamenají, že bude extrémně těžký ten kádr doplňovat. I pokud se za rok dva vyprofiluje z dosavadních posil nějaká kostra týmu, bude potřeba doplnit nějaký z postů a nějaký z hráčů, co do kvality nedorostou, naopak prodat.

Z účetního pohledu ale bude Chelsea rok co rok po následujících cca pět sezon v mínusu kvůli započítávání minulých sum z minulých pár přestupáků. A (opět z účetního pohledu) pro ně bude velmi těžké prodat ty, co se neosvědčili, se ziskem.

Takže mám za to, že a) bude potřeba prodávat ve velkém odchovance, kde ten zisk naopak bude, a kteří jako (téměř) jediní budou moct vyrovnávat účetnictví, b) že bude problém pořídit téměř jakéhokoli world class hráče na přestup, a c) že ty finanční problémy budou tak palčivý, že je ostatní týmy budou brát na hůl.

Je to logická úvaha, nebo něco přehlížím?

Reagovat
Hachim Mastour

Má rozbitý zranený káder. Mal by dostať ešte jednu sezónu

Reagovat
Greaber

Já bych mu taky dal rok navíc. Stejně za něj ani není aktuálně žádná náhrada. Hledat trenéra na úrovni v situaci kdy hledají trenéra Live, Barca a kdoví jak to bude na konci roku mít United a Bayern. To těžko někoho ulovíme. Leda tak Mourinha

Reagovat
Luc-Luc

tam to taky vedou, ten Boehly musi byt dobrej strelec

Reagovat
Greaber

Mám pocit, jakoby chtěl koupit fotbalový tým, ale spletl si NFL a Premier League

Reagovat
Nieuwendyk

Reagovat
Luc-Luc

jo, je to blazen...utratit miliardu liber a placat se uprostred tabulky je majstrstyk

Reagovat
VTID94

Ach aj Konsa zranený. To bude stoperska dvojka Chambers - Lenglet

Reagovat
Hachim Mastour

Chambers

Reagovat
Spikous

Počkať veď je tam ešte Carlos nie? Alebo mi niečo ušlo a je zranený? navyše žiadna náhrada pri obrancoch to bude radosť pozerať

Reagovat
VTID94

Carlos mal menšie problémy ale asi by mal byť v pohode

Reagovat
O.Giroud

s Torresom je čo?

Reagovat
Spikous

Myslím že tam bol nejaký problém s členkom ..každopádne by sa mal zapojiť do tréningu ale pochybujem že smbude schopný hrať ešte v tomto týždni

Reagovat
smazaný uživatel

Ani nevím, koho si přát do osmifinále víc...

Reagovat
martin.b

@HaytersTV

"Liverpool lose against Arsenal and I heard NOTHING!"

Mauricio Pochettino SLAMS media criticism despite @ChelseaFC's poor form

ajajaj, Poch se dostává do úzkých

Reagovat
avicii

Reagovat
sensei25

Trebalo vyhodit Abramovica tuposi.

Reagovat
Salfovic

To je nějaký překladatelský oříšek ?

Reagovat
SunFells

Jihokorejci taky slušně

Reagovat
Nieuwendyk

No to je hrůza ono snad bude arabáčský finále.

Nikdy bych nevěřil, že budu ze všech sil fandit Íránu.

Reagovat
mul

Už sa mi to stalo na MS 2018, keď ku koncu pritlačili Portugalsko

Reagovat
QooBo

Na poslednych MS v zapase proti Walesu im fandilo tiez vela ludi

Reagovat
Salfovic

Njn, štěstí na vyrovnávací góly v nastavení netrvá věčně.

Aspoň bude Kim na Leverkusen.

Reagovat
Shevchenko

Hrozný výkon, Jordánci jednoznačně zaslouženě a taky dost senzačně, v pořadí favoritů jsem je měl tak na 10. místě, tohle bych čekal tak od APN.

Snad to zítra zvládne Írán, ti nebyli ve finále už 48 let.

Reagovat
pesky passer-by

Kto by sa mal o svoju stoličku obávať je Ten Hag. Určite nie Poche.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Busby babes

Reagovat
owny✨

https://pbs.twimg.com/media/GFrLbRxW0AALCWW?format=jpg&name=large

0.1 %, hmm, už se staly méně pravděpodobné věci...

Reagovat
Salfovic

Napadají mě jenom dvě: samovznícení starosty Varšavy v roce 1546 a když ve 12. století v Burgundsku pršeli sledi.

Reagovat
Nizzie

Reagovat
ashburtongrove

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
Keboto

Reagovat
Dody10

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
blade115

Reagovat
vodka

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
8lampard8

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
lenckoj

Reagovat
Neutron

Reagovat
Ondiis

Reagovat
Nieuwendyk

Reagovat
Gunner14

No nestaly no

Reagovat
John Obi Mikel
Reagovat
SunFells

Záloha za 220, abys přepnul na 3 vzadu

Reagovat
vitasrp

Jaký překvápko. Na tom je směšný to, že od odchodu Sarriho vlastně vždycky, když to jde tak nějak doprdele, tak se přepíná na tříobráncový systém.

A jedním z argumentů, proč vyhodit Tuchela, bylo, že se od toho tříobráncového systému musíme odpoutat, protože to limituje ofenzivu a nedá se s tím útočit na titul.

Tak se utratila obrovská spousta peněz, přivedl se Caicedo, Fernandez, Lavia, aby se teda zase přešlo na tři vzadu.

Reagovat
Svatej

A nejkrásnější je ,ze ten hybrid se 3 vzadu hrajeme celej rok

Reagovat
Salfovic

Takže odstoupí od revolučního 4-stoperového ?

Reagovat
icemike

A kde vezmeme 3 stopery?

Reagovat
vitasrp

Vím, že je to trochu magořina, ale mám 2 lístky na zápas Liverpool - Burnley (podařilo se mi koupit dnes v doprodeji). Místa jsou vedle sebe, cena je 3200 Kč za kus.

Kdyby se našel nějaký blázen, který by mohl během těch pár dnů vyrazit, tak ať napíše na mail vitasrp@centrum.cz

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele