Podle Fouska by mělo být v dubnu jasno o novém složení Sportovní rady FAČR

12.03., 19:03
Aktuality
Petr Fousek (© FAČR)

Předseda Fotbalové asociace ČR Petr Fousek předpokládá, že v dubnu bude známo nové složení Sportovní rady. Poradní orgán pod vedením bývalého reprezentanta Vladimíra Šmicera na začátku ledna kompletně rezignoval a asociace nyní vybírá nové členy. Fousek o tom informoval na tiskové konferenci po výkonném výboru.

"Proces výběru probíhá. Jsou návrhy z hnutí, to znamená z klubů, krajských a okresních fotbalových svazů. Je to náš standardní proces. Samozřejmě vzhledem ke specializaci a dalším parametrům je potřeba to důkladně zvažovat," řekl Fousek.

"Myslíme si, že v nejbližším možném termínu by mohli mít sportovní radu složenou. S největší pravděpodobností by to mělo být na příštím zasedání výkonného výboru, to znamená duben," doplnil předseda FAČR.

Asociace zřídila radu předloni v březnu jako poradní orgán výkonného výboru podobně jako jiné odborné komise pro různé oblasti fotbalu. Měla mít široký záběr a vedení FAČR poskytovat svůj pohled na reprezentační výběry, mládež, akademie, strukturu soutěží či post technického ředitele.

Sedmičlenný poradní orgán ale na začátku roku kompletně rezignoval kvůli odlišnému pohledu na svou roli, než mělo vedení FAČR. Rada si představovala větší pravomoce. Výkonný výbor se následně shodl, že radu rušit nebude.

Fousek nevyloučil, že dojde ke snížení počtu členů rady. "Je to varianta, ale není o tom definitivně rozhodnuto," řekl. Nechtěl spekulovat, zda by se v radě mohla objevit některá jména, která v ní figurovala již předtím. "Znáte naši filozofii - dokud není rozhodnuto, o jménech nepolemizujeme," doplnil s úsměvem.

Výkonný výbor dnes také projednal drobné změny v domácím poháru, které by platily od příštího ročníku. V předkole, v 1. a 2. kole by mělo být zrušeno prodloužení a následovat by rovnou měl penaltový rozstřel. Rozdělení týmů na nasazené a nenasazené by platilo až do čtvrtfinále, takže už by v této fázi nemělo dojít například na pražské derby mezi Slavií a Spartou, jako tomu bylo letos. FAČR také řeší dějiště finále. Finální rozpis bude výbor schvalovat na příštím zasedání.

Autor: ČTK

Komentáře (8)

Přidat komentář
Y.Cabaye

Sportovní rada je klasický klamný manévr, který má zastřít že si to na FAČR budou stejně dělat bafuňářsky a po svým jako vždycky. Kéž by to bylo jinak, ale rezignace té předchozí rady a její vyjádření v tom udělalo docela jasno.

Reagovat
dave30

Tak bude záležet, jaké pravomoce rada dostane. Myslím, že se to pozná podle složení. Vidím to tak, že buď nějaké budou mít a budou tam odborníci, nebo nebudou mít žádné a tím pádem tam budou figurky...

Reagovat
Vinci

Žádné ofiko pravomoce mít nebudou, ale je to tak správně

Reagovat
dave30

Samozřejmě že na zásadní rozhodování má asociace jiné orgány. Nicméně nějaký opravdový odborník tam nepůjde, pokud jeho názory budou soustavně házet do koše. To si zřejmě již vyzkoušeli...

Reagovat
ratusek

Požadujeme ve složení rady alespoň jednoho uživatele EF

Reagovat
letitfly

Složení: uživatel EF, uživatel sport.cz, novinář deníku Sport, jeden člen Zajíce, týpek z Blbých Kopaček, Švanci ať je prdel

Reagovat
Uwe háže buly

Bych se vůbec nedivil, kdyby z prdele pak trenoval třeba Rada nebo Pulpit.

Reagovat
naheCZ

Už se na ty jména vyloženě těším, to bude samej vyhořelej vlezdoprdelka, potřebující místečko bez jakékoliv odpovědnosti.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele