Pokud chceme zůstat v Evropské lize, musíme Betis porazit, uvedl Priske

29.11.2023, 17:56
Aktuality
Brian Priske (© AFP)

Dokonalý výkon v obraně bude muset podat Sparta podle trenéra Briana Priskeho ve čtvrtečním utkání 5. kola skupiny C Evropské ligy proti Betisu Sevilla, aby měli naději na vítězství, které je udrží v boji o účast v jarní vyřazovací fázi. Dánský kouč se domnívá, že španělský celek není venku tak silný jako doma, řekl dnes na tiskové konferenci.

Obhájci českého titulu ztrácejí na vedoucí Betis pět bodů a na Rangers o dva méně. Na poslední Aris Limassol mají náskok bodu. První dva týmy z každé skupiny si na jaře zahrají vyřazovací část, celky z třetích míst přejdou do Konferenční ligy. "Musíme získat body, nejlépe tři, abychom mohli hrát Evropskou ligu i na jaře. Klíčový bude také poslední zápas proti Arisu. Pokud se ale chceme udržet v Evropské lize, musíme proti Betisu vyhrát," prohlásil Priske.

Představuje si takový výkon, který týmu zajistí tři body. "Musíme dominovat v útoku i v obraně. V defenzivě musíme hrát prakticky dokonale. Pokud Betisu dáme trochu prostoru, chytnou se a začnou tlačit. Budeme se muset celých 90 minut soustředit a být kompaktní. Zároveň si musíme nacházet okamžiky a prostor v útoku, vytvářet si šance a proměňovat je. Moc jich na evropské scéně není. Doufám, že ve čtvrtek to bude lepší," řekl dánský kouč.

Betis drží sérii 13 soutěžních zápasů bez porážky. "Náš videoanalytik viděl hodně jejich zápasů. Už jsem říkal, že doma jsou opravdu dobří. V tabulce jsou třetí, co se týká bodů z domácích zápasů. Ve venkovních utkáních se trochu trápí, ztratili v nich dost bodů. Hrají víceméně pořád stejně, v podobném rozestavení. Všechno bude záležet na tom, které hráče se rozhodne jejich trenér od začátku nasadit," uvedl Priske.

Letenští na počátku října podlehli na hřišti Betisu 1:2, přestože vedli. "Vzali jsme si z toho hodně dobrých věcí. Hlavně v prvním poločase jsme hráli výborně, na balonu jsme byli klidní, dobře jsme se pohybovali, dali jsme hezký gól a vytvořili si další dobré příležitosti, které jsme mohli proměnit. Betis nám ukázal svou individuální kvalitu, kterou jsme očekávali," řekl trenér Sparty.

"Naše nasazení a herní styl, pokud jde o fyzickou stránku, jim může dělat potíže, pokud udržíme vysoké tempo celých 90 minut. Záleží na hráčích a jak se utkání vyvine, což nikdo nevíme. Svůj úkol jsme splnili a kluky jsme co nejlépe připravili. Je jen na nich, aby tu práci dokončili," konstatoval Priske.

Zatímco v prvním vzájemném utkání se hrálo v 35 stupních Celsia, v Praze bude mrznout. "Abych byl upřímný, myslím si, že počasí nebude hrát roli. Hráči jsou profesionálové, hrají po celé Evropě i v nízkých teplotách," řekl někdejší kouč Midtjyllandu a Antverp.

Zápas na vyprodané Letné má výkop v 18:45.

Autor: ČTK

Komentáře (3)

Přidat komentář
Modi6

I pokud chcete hrát na jaře alespoň Konferenční ligu byste měli Betis doma porazit. Limassol totiž hraje doma velice dobře.

Betis je ve španělské lize sedmý, takže svou kvalitu určitě má. Ale domácí prostředí a snad i velká zima by měly pomoci Spartě.

Reagovat
ACSeRw!n

inu skvely uzivatel, tak skvela analyza

Reagovat
kilobyte

OT: U19 nepodstoupila před Žilinu do jarní části Youth League. Škoda, že to nikde nedávali. Muselo to být hodně napínavé. Sparta na začátku dvakrát prohrávala a když vyrovnala podruhé, tak dala vedoucí gól hned po minutě. Po chvíli Žilina vyrovnala a Sparta šla po minutě znova do vedení. Pak brankář dostal červenou a Žilina v nastavení srovnala a na penalty vyhrála.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele