Pozzo se snaží přesvědčit Di Nataleho k setrvání

26.01.2014, 14:54
Aktuality
Není tomu tak dávno, co zkušený střelec a kapitán týmu Zeber oznámil, že po skončení probíhající sezony hodlá pověsit kopačky na hřebík. Pro Udinese i celý italský fotbal by jeho ztráta samozřejmě byla citelným oslabením, takže je jasné, že vedení ambiciózního týmu se bude snažit svou hvězdu přemluvit k prodloužení kariéry.

Již dlouhá léta je Udinese bez svého kapitána téměř poloviční. Po stránce charakterové, vůdčí i herní je Di Natale jasným lídrem Zeber a jeho góly byly často to jediné, co rozhodovalo průměrně hrané sezony ve prospěch celku. To vše by údajně mělo skončit již po této sezoně, protože Antonio Di Natale se rozhodl zanechat aktivního fotbalu. Již šestatřicetiletý ofenzivní talent, který fotbalově vyrostl v Empoli, za svou bohatou kariéru nastřádal již úctyhodných 240 branek. K tomuto číslu se dostal díky zápasům italské reprezentace, Empoli, Iperzoly či Viareggia. Podstatnou část kariéry ale spojil se Zebrami z města Udine, čímž si získal úctu tamních obyvatel a díky svým dovednostem také obdiv mnoha svých soupeřů.

Rodák z Neapole na začátku měsíce oznámil, že plánuje odejít do fotbalového důchodu, ale tato zpráva zaskočila především vedení klubu. Až dnes se k situaci vyjádřil patron Udinese Gianpaolo Pozzo. Zkušený činovník v rozhovoru pro deník La Gazzetta dello Sport prohlásil: "Di Nataleho schopnosti jsou nepopiratelné. Podle mého soudu je to nejlepší útočník, jakého jsme kdy v Udinese měli a asi i jakého kdy mít budeme. Možná prožívá těžké časy, ale celý tým mu musí pomáhat, aby se mohl soustředit jen na svou práci. Tým potřebuje svého kapitána více než kdy dřív, ale na druhou stranu zase náš kapitán teď potřebuje ostatní hráče kolem sebe. Doufám, že se Antonio zase dostane do formy a bude pro nás střílet další důležité branky. Také bych jej ale rád přesvědčil, aby s námi ještě třeba rok zůstal. Je to náš nejdůležitější hráč," chválí Pozzo svého chráněnce.

Vzhledem k nelichotivému umístění v Serii A se Udinese chtělo spolehnout alespoň na Coppa Italia, což se mu daří nad očekávání. V rámci této soutěže se mu totiž podařilo porazit milánské kluby Inter i AC a na jejich úkor postoupilo do semifinále. Ve dvoukolovém boji jej čeká toskánská Fiorentina. I když se trenér Francesco Guidolin dostal pod ostrou palbu kritiky kvůli špatným herním výsledkům v lize, Gianpaolo Pozzo mu bezmezně věří.

"Už mnohokrát jsem vyjádřil svou důvěru v trenérovy schopnosti a udělám to ještě jednou. Francesco Guidolin nás mnohokrát dostal do evropských pohárů, o tom se nám často ani nesnilo. Je to výborný trenér i člověk a já ho plně podporuji. Vztahy v kabině jsou také výborné, hráči si svého trenéra váží a poslouchají ho. Nemám si na co stěžovat, dostali jsme se do semifinále italského poháru a vede se nám v něm dobře. Rádi bychom si do klubové vitríny přidali další cennou trofej," uzavírá Pozzo.

Autor: Ondřej Pražák / tuttomercatoweb.com, football-italia.net

Komentáře (18)

Přidat komentář
Filip12

kdo je Zeber ?

Reagovat
Largo

Reagovat
smazaný uživatel

no kapitán Udinese

Reagovat
El-Pistolero-68

Vždyť to tam má i napsané.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

to je druhe jmeno Di Nataleho. Antonio Zeber Di Natale

Reagovat
patas92

Reagovat
smazaný uživatel

Čím se živíš?

Reagovat
smazaný uživatel

šuká kdejakou piču a dělá z nich legendy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

OT: mladý Wei$$ do Kataru

Reagovat
aurelio

odkiaľ to máš?

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.cas.sk/clanok/271338/vlado-weiss-odchadza-z-olympiakosu-dohodol-sa-s-qatarom.html + sám ešte napísal na fb: Good luck to my old club #olympiacos tonight!!!

Reagovat
aurelio

Ach... To je magor

Reagovat
smazaný uživatel

Velký hráč.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Azazelo RD

"šestatřicetiletý ofenzivní talent" Trošku nešťastné slovní spojení.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele